Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zawsze czuje jak mam zaraz wejść do gina, że serce zaczyna mi szybciej bić :)
Aga pisalam wyzej ze nosidelko mi narazie wystarczy:) fotelik kupie pozniej. Zreszta ja nie bede nie wiadomo ile jezdzic autem na poczatku z maluszkiem wiec nosidelko w zupelnosci wystarczy;) czekam juz u lekarza, mam troche stresa:)
ja to jak najbardziej rozumiem
Aga, nie szkodzi, jakoś po prostu nie mogłam go nie wpisać wśród moich dzieciaczków, a zresztą skąd mogłaś wiedzieć... Teraz jest już całkiem nieźle, bardzo pomogło mi to że dośc szybko zaszłam w ciażę i skupiłam się na tym żeby żadnym stresowaniem się nie dręczyć maleństwa w brzuchu :)
też myślałam właśnie o tej szkole.
Kaska2308 bardzo bardzo mi przykro :( niewyobrażalna strata i ból matki. Zawsze jakąś gafe musze walnąć ;/
Szkołę rodzenia mogę wam polecić na klinicznej, prowadzona przez p. Jolę Madej (o ile jeszcze istnieje :)) ja chętnie poszłabym jeszcze raz ale słabo z opieką dla dzieciaków a do gd mam prawie 50km.

Aga, urodziłam trójkę dzieci ale mam niestety tylko dwójkę. Synek zmarł krótko po porodzie po dość długiej walce o niego jeszcze w ciąży :(
dziewczyny myślałyście już o szkole rodzenia ?
na te z Agnieszką Maciąg też mam zamiar iść :)
ja się zapisałam na te 12.04. w Jelitkowie z Agnieszką Maciąg :)
kaska2308 też będę na tych warsztatach. Z Twojej stopki wynika że już trójke masz, a czwarte w drodze, ja przynajmniej tak myślałam :)
Zapisałam się na te warsztaty do gdańska na 9 kwietnia, mam nadzieję, że uda mi się znaleźć kogoś do dzieci :) a mnie niestety męczą trochę bóle brzucha jak więcej pobiegam a przy dwójce dzieci jest to niestety nieuniknione. Zaczynam się zastanawiać jak ja się z trójką ogarnę :)
mam dziś od rana do urządzenie na sobie co mierzy mi ciśnienie co 15 min i tak 24 h ;/ badanie holter rr, jak bede spać to nie wiem, a ręka już mnie mega boli, mega mocno sie napina :(
wrzesien to Ty chcesz mieć dwa foteliki/nosidełka ?
Dzień dobry ;)

Ja przewijak chyba sobie odpuszcze,przy córci wogóle nie kupowałam i jakoś nie czułam jego braku.Wiec teraz też pewnie nie będe kupowac.

No Wrzesien po wizycie dawaj znaka;)

A co do pogody to faktycznie mogłoby się już zrobić tak naprawdę ciepło,bo wieczory i ranki są zimne.
my kupimy przewijak taki na łóżeczko - siostra miała i świetnie się sprawdzał. a dziecko będdziemy kąpać w pokoju - łazienke mamy dużą, ale za to zimną
Tez wlasnie ogladalam przewijak z komodą i tez przypadl mi do gustu ze wzgledu na dalsze funkcjonowanie:)
Dziewczyny milego dnia Wam zycze,a ja spadam do lekarza:)
My będziemy mieli przewijak na komodzie (zastanawiam się tylko czy zakupić w nadstawkę usztywniany, czy miękki), stwierdziłam, że to wygodniejsze niż na łóżeczku.
A poza tym będziemy mieli komode kąpielową (na kółkach od spodu półki, wanienka, przewijak na wierzchu).

Przewijak w pokoju na komodzie chcę mieć, by był blisko łóżeczka (komoda kąpielowa nam się nie zmieści w pokoiku, poza tym ma ona stosunkowo malutką wanienkę więc jak młody przestanie się mieścić do wanienki to automatycznie zostanie tylko rpzewijak na komodzie w pokoiku)

Więc w ciągu dnia będziemy korzystać z przewijaka w pokoju, a wieczorem z tego na komodzie kąpielowej (nie wiem jeszcze gdzie będziemy kąpać, bo łazienkę mamy dośc małą :P ale mam nadzieję, że się pomieścimy z całym osprzętem hihi :)
cytrynka - teraz jeżdżę z Oliwy do Wrzeszcza, wcześniej dojeżdżałam z Gdyni. wróciłam z powrotem do Gdańska :)

jeśli chodzi o przewijaki, to przez pierwszy rok super się sprawdza taki na kółkach, z półkami pod spodem. można nim wjechac na czas kąpieli do łazienki, więc nie trzeba nosic mokrego dziecka do pokoju.
teraz synek ma taki przewijak zintegrowany z komodą. przewijak na kółkach czeka na nowego obywatela :)
Karo_lina a skąd dokąd jeździsz tą Skm? bo ja też w większości podróżuje skm :-)
Ja przy synku mialam przewijak taki na lozeczko ale uzywalam go sporadycznie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry