Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja jak na razie to się doczekać nie może i kocha to maleństwo do szaleństwa,opowiada do brzucha jak spędziła dzień i ogólnie jest zakochana;) No ale właśnie zobaczymy jak to bedzie w realu jak już maluszek bedzie na świecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja to w ogole nie wyobrazam sobie na dzien dzisiejszy zostac sama z dwojka malutkich dzieci:) jak tu sie nawet do glupiego sklepu wybrac po zakupy? Zalezy wlasnie od dzieci jakie maja relacje miedzy soba. Mam dwoch siostrzencow,roznica miedzy nimi 3 lata i starszy bardzo sie od poczatku ciezzyl z braciszka,opiekuje sie nim do tej pory,razem sie bawia takze ja tam nie widze problemu w jakiejs roznicy wieku.
Dziewczyny skreślcie mnie proszę z listy...zalewam się łzami więc nie wiem czy piszę poprawnie czy nie...po wczorajszym usg pękło mi serce...moje dzieciątko się [poddało...już nie jestem mamą...teraz muszę czekać na najgorsze...niedawno wróciłam ze szpitala, 1 kwietnia mam się zgłosić na zabieg o ile sama nie poronię.....zaraz zwariuję ciągle ryczę. Będę tu zaglądać i Was podczytywać, cieszę się Waszym szczęściem i życzę Wam, żeby wszystko było dobrze. W końcu mi przejdzie i będzie dobrze, no ale to chwilę potrwa. Jesteście super, trzymajcie się. Pozdrawiam.
Darlonek :( bardzo mi przykro:((( Trzymaj się i nie poddawaj,tak jak piszesz będzie dobrze.
Darlonek tak mi przykro :((( Trzymam kciuki, żeby się wszystko u Ciebie ułożyło jak najszybciej. Czasem tak się dzieje nie wiadomo dlaczego :(
Darlonek tak strasznie,strasznie mi przykro:((
Darlonek, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki, by przy kolejnym maluchu było wszystko dobrze.
Darlonek, wiem, że żadne słowa nie są w stanie przynieść Ci teraz ukojenia... ;( Ale pogadam z moimi dwoma Aniołkami które są juz w niebie żeby zajęły się Twoim...
Darlonek bardzo mi przykro :( trzymaj się cieplutko
Darlonek bardzo mi przykro :( 3 maj się cieplutko
Darlonek bardzo Ci wspolczuje:( trzymaj sie...

a co do roznicy wieku, jak urodze moj synek bedzie mial 22 miesiace mam nadzieje ze bedzie dobrze. Termin mam na 02. pazdziernika. Ide do lekarza 9 kwietnia ale to chyba bedzie za szybko na plec. A jaki krem badz balsam polecacie przeciw rozstepom?? ja po synku nie mam zadnego rozstepa ale teraz widze po sobie ze duzo wiecej tyje:(
Darlonek bardzo mi przykro :( trzymaj się dzielnie!

U nas różnica wieku będzie wynosić 4 lata.
Dziewczyny na prawdę nie ma różnicy, czy rok czy 5 lat. Dzieci są różne i różnie podchodzą do rodzeństwa.
Mam koleżanki gdzie różnica jest mała między dziećmi, a problemy są duże. I na odwrót.
Ważne jest jak my podchodzimy do naszych dzieci i jak im pomagamy z przygotowaniem się do roli starszego rodzeństwa. Nie da się tego z góry przewidzieć.

Ja wczoraj byłam u ginekologa, u nas teraz jest koniec 13 tyg. Wszystko wyglada dobrze. Następna wizyta za 3 tyg. Liczę że poznamy wtedy płeć Malucha.
Niestety dalej wymiotuję, a przez to tracę na wadze. Ciekawe jak długo jeszcze? :/
darlonek, przykro mi bardzo, nawet sobie nie potrafię wyobrazic, co przyżywasz :( życze Ci, żebyś szybko ponownie zaszła w ciążę i żeby wszystko było idealnie!
co do rodzeństwa - myślę, że każda para sama wie najlepiej, który moment jest odpowiedni. czasem liczy sie wygoda, czasem kwestie finansowe (w końcu dzieci kosztują...), czasem lokalowe. jedna osoba będzie wolała krótką przerwę (np. ja, żeby miec szybko ten pieluchowy bałagan z głowy, ale też ze względów zdrowotnych, bo nie wiem, czy za rok lub dwa mogłabym jeszcze zajśc w ciążę), a inna dłuższą (np. moi znajomi chcą, żeby syn był samodzielny zanim zdecydują się na kolejne, no i przede wszystkim muszą kupic większe mieszkanie, bo pokój dziecięcy jest tak mały, że drugie łóżeczko na pewno nie wejdzie). nie ma gorszych czy lepszych rozwiązań :)

co do kremów - ja jestem wierna serii Sexy Mama Bielendy. nie mam ani jednego rozstępu po pierwszej ciąży, a poza tym mają super żel na opuchnięte nogi, który przydaje się szczególnie w trzecim trymestrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
GosiaX dokładnie mam takie samo zdanie na temat różnicy między dzieciaczkami ;)
cieszę się :-)
u nas będzie 4 lata różnicy i szczerze mówiąc ja akurat nie wyobrażam sobie aby mieć mniejszą różnicę wieku, młoda jest zbyt żywiołowa, teraz jest juz zupełnie inaczej, ale tak jak było rok czy dwa lata temu to było by mi ciężko, ale tak jak pisze GosiaX dzieci są naprawdę bardzo bardzo różne
Ja bym chciala roznice 3 lat miedzy moimi dziecmi,ale nie wiem jak sie ulozy:) moj maz sie tak napalił,ze chce rok po roku:)) Ale ja jakos nie widze tak malej roznicy wieku:) np.ja z siostra jestesmy rok po roku i caly czas się lałyśmy po kątach :)
A dziewczyny może wiecie jak to w końcu jest z tym spaniem na prawym boku i plecach? Raz piszą ,ze nie wolno bo wtedy dziecko sie dusi,a raz ze mozna. Ja spie na lewym boku,ale nieraz podczas snu nieswiadomie przewracam sie na prawy i pozniej mam schizę ,ze zle leze.
ja kupiłam sobie bardzo szybko kojec motherhood do spania i bardzo polecam - spię większość nocy na lewym boku, albo na "lewych plecach", jak kojec sobie wezmę do tyłu - po 1 uniemozliwia on przekrecenie na plecy czy na prawy bok (niezależnie od tego czy ma się go z przodu czy z tyłu), a po 2 przy rosnącym brzuszku to jest na prawdę wygodny.

Także ja osobiście polecam zainwestować w tą poduchę - uważam, że jest to niezastąpiony wynalazek (u nas dziewczyny w wątku mają też innych firm i inne kształty, ale pisały, że się przekręcają)

Ponoć później można wykorzystać tą poduchę do karmienia,ale nie wiem - wydaje mi się zbyt duża i nieporęczna więc zobaczymy w praktyce :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry