Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja 166 - więc wielkolud też nie jestem :P ale rodzina się śmieje, że będę się toczyć :P
tak sie martwiłam, że nic a nic nie przytyłam, ale kończy się 4 mc , a zaczyna już 5 więc wypadałoby troche przybrać :P organizm kobiety ponoć w ciąży robi "zapas" na czas karmienia. Choć wolałabym, aby mój nie zrobił za dużego :)
przed ciążą chciałam się odchudzić 5 kg, ale sprawnie nam "robienie" dzidzi poszło, więc nawet nie zdążyłam :)
także odchudzanie musze odłożyć na potem, najgorsze to te słodycze, a teraz jeszcze lody, które kocham ! masakrejszyn
kupiłam ostatnio całe opakowanie michałków kokosowych, z tydzień temu, właśnie kończe opakowanie .. opakowanie 500 g , każde 100 g 498 kcal, co dało 2500 kcal za całość :P
także jak tylko je do końca wrąbie obiecuje poprawe.. ogranicze się w pożeraniu słodyczy, nawet troche lodów (grycan czekoladowe i pistacjowe LOVE!). Obiecuje tu na forum, aby lepiej się trzymać :)
Hej kobitki;)
Aga zazdroszczę tych kg. Mi waga nadal stoi w miejscu:/ Megi85 ja mam 162 wzrostu i chcialabym pare kg wiecej:)
Co do pogody to ja wielki zmarzluch jestem :) dzisiaj według mnie ładnie,ale jak patrze przez okno he he:) bo na powietrzu za zimno.
*stan oczywiście "wyjątkowy", ale "wydatkowy" też pasuje po głębszym zastanowieniu ;)
o Aga_kr dzidzia rośnie :)! Mnie też cieszy powiększający się brzuszek bo wtedy to wszystko staje się bardziej realne, a na tą chwilę niekiedy zapominam, że jestem w tym wydatkowym stanie ;p. Brzusio niech rośnie, oby tylko reszta nie powiększała się solidarnie, bo przy moich 164 cm będą mnie turlać jak kulkę hehe
ale piękna niedziela ! ptaszki tak ćwierkają za oknem , że hoho
na wadze 1,5 kg więcej, ale pierwszy raz cieszy mnie to :)
Aga_Kr nie tylko Ty,mi dziś nawet w domu było zimno i połowę dnia przeleżałam pod kocem.Mam tylko nadzieję,że mnie nic nie bierze.

Dobrej nocki dziewczyny ;)
kurcze, tylko ja taki zmarzlak ? mi dziś było zimno na dworze :P
dobrej nocy laski
i ja mam suwaczek :D fajna sprawa :) a pogoda faktycznie dziś rewelacyjna, byłam na 2,5 godzinnym spacerku i od razu lepiej się czuje :)
Manka jeszcze zyje:)) Nie no Wy też tak macie,że coś porobicie i nie macie siły? Bo ja ostatnio strasznie się czuję jak coś robię.
witamy wieczornie,
wrzesień nie umieraj :) na to jeszcze bedzie czas :P
dzisiaj taka fajna pogoda ze az zal było siedziec w domu, spacer i plac zabaw zaliczony :)
życzymy miłego wieczoru
Hej wszystkim:)) Ja osobiscie umieram dzisiaj:)))
Cześć dziewczyny ;)
Co tu tak cicho dziś ;)
Gdańsk - Osowa
A skąd jesteś?
no to jasna sprawa juz :) myślałam, że w szpitalu dają odgórnie z przydziału położną i nie ma się na to większego wpływu.
Jakie położne polecacie ?
Mi pomogła z przystawianiem, karmieniem, ważyła mi Młodego w domu, pomogła z pielęgnacją pępka :) - moje pierwsze dziecko więc miałam kupę pytań, a ona na każde cierpliwie odpowiadała i odbierała telefon zawsze :)
Dobra położna się przydaje na początku ;)
bo po porodzie przychodzi do domu i oglada malucha , może CI szwy ściągnąć, zobaczyć jak się np rana po cc goi, czy maluch przybiera, jak przystawiasz do cyca - tak było u mojej siostry, ale nie wiem czy każda wizyta jest taka i każda położna :)

Dimis - dobrze, ze piszesz, że były problemy z położną od nich to może za wczasu poszukam innej :)
Ja chciałam kontakt, żeby mi szwy w domu po porodzie (6dzień) zdjęła :) nie musiałam dylać do gina
Na szczęście szybko znalazłam inną i nie było problemu
dziewczyny a tak z głupia franc - po co nam kontaktować się z położną w dniu porodu ?
medela swing - ten dokładnie zakupiłam, za połowe ceny. Nowy 500 zł
Siostra go używala i bym niezawodny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry