Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale ja nie pisałam, że w domu tylko że w 4 oczy :) spotykałyśmy się w przychodni
z supermamą mam złe wspomnienia, zmieniłam położną na ich, a w dniu porodu zadzwoniłam po kontakt to się okazało, że nieaktualne i zostałam bez położnej...
Aga_kr - nie nie 25zł za cały kurs :) to tzw wpisowe, bo reszta jest refundowana z nfz :)
o miejsca wg mnie nie ma sie w supermama co martwić - u nas było tyle chętnych, że uruchomili zamiast jednej grupy 4 :)
Co do ilości osób i sali - sala jest mega mała, pary było na początku 9, a później koło 6 zazwyczaj
co do położnej, to w medi nie ma takiej usługi jak położna do domu, tylko ja się pytałam z 3 miesiące temu.
Jak się zapisuje do SR supermama to trzeba wybrać ich położną, ale później można zmienić jakby co :)

co do ruchów, to Wam powiem, że młody nigdy nie sprzedał mi bolesnego kopniaka i raczej myślę to nie nastąpi - teraz juz się rozpycha i kokosi, no i czkawka to prześmieszne uczucie :) Także wszytsko zależy od malucha, ułożenia i naszej budowy

laktatory polecane chyba najbardziej to medela (tak patrząc po kolezankach i rodzinie no i tym co czytałam na forum, medela swing chyba najlepsze opinie)
Ok dzieki za pomoc:) Wlasnie szukam dobrej firmy,ktory ma tez koncowke do auta. W razie czego zeby miec. Laktator nie wiem,ale raczej tez kupie:) nigdy nie wiadomo,a wole miec to w domku bo bede sama pozniej z maluszkiem i nie chce latać po sklepach i szukac pozniej tego co brakuje.
Dimis dobrze wiedzieć, bo nawet nie zdawałam sobie sprawy .. Zapytam w medicover też o położną "oko w oko"
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani
ja podgrzewacza nie kupowalam, bo dosc dlugo karmilam piersia i byl nie potrzebny, a nie lepiej takie rzeczy zostawic jak juz maluch bedzie na swiecie? bo w sumie nie wiadomo czy bedzie potrzebny, jesli chodzi o laktator to duzo ludzi poleca medele, chociaz ja mialam kupiony tak na szybko, kiedy mala poranila mi piersi taki zwykly chyba firmy baby one, reczny i na moje potrzebny w zupelnosci mi starczyl, malo kiedy sciagalam a jak bylo trzeba to ten tez dal rade
Dziewczyny pamiętajcie, że należy wam się darmowa opieka położnej na nfz :)
Ja w pierwszej ciąży miałam spotkania w 4 oczy (mogłam z partnerem) ćwiczenia oddechowe, ten sam materiał co w szkole rodzenia, a jednak czas był tylko dla mnie i nie było strachu zadawać głupich pytań :)
A np w Gdyni na Karwinach położna organizuje co tydzień spotkania dla kobiet w ciąży, te w wysokiej mają za każdym razem ktg :)
Zobaczcie jak u was w przychodni może macie takie spotkania i fajne położne
Wrzesień
Ja mam 3 laktatory w domu - tomme tippe ręczny, lovi ręczny i jakiś miś elektryczny dla mnie najlepszy był tomme tippe - kupiłam od koleżanki używany za 30zł (ma największą tą tarcze) - ale tez używałam sporadycznie - właściwie to tylko jak goiłam brodawki czekając na podcięcie wędzidełka u synka
Co do podgrzewacza to też kupiłam używany - zwróć uwagę czy ma np końcówkę do auta, jeśli dużo jeździcie - niby bajer, a może się przydać. Mój się kurzy przez rok skorzystałam z niego parę razy - wg mnie zbędny wydatek...
Hej dziewczyny, ja jestem z czerwcówek i czasem was podczytuję :)

Aga_Kr w tej szkole Super Mama płacisz 25zł za całość, to taka jakby opłata za rezerwację i opłata 75zł za partnera też jest za całość. Ja chodzę na kurs który już powoli się kończy i u nas akurat prowadzi położna z Klinicznej a nie z Zaspy, bardzo fajnie opowiada. Jedyny minus jak dla mnie to dość sporo par przychodzi i jest dość ciasno przynajmniej w na zajęciach na przymorzu w Mama i Ja, nie wiem jak w Akpolu.
I mnie brakuje na liście mam październikowych:)
Termin 11.10:)
Dziewczyny mam pytanie. Jaki najlepiej kupić podgrzewacz i laktator,jakiej firmy są najlepsze?
Teraz to sa tak fajne delikatne kopniecia, ale pozniej moga juz troche bolec, szczegolnie jak dostanie sie w okolice zeber
mamakaroli jak wejdziesz w swoj profil to tam gdzie jest miejsce na "stopke"wklej kod z suwaczka ktory pojazuje sie po stworzeniu suwaczka i zapisz zmiany, wtedy za kazdym razem jak bedziesz zalogowana bedzie pojawial sie suwaczek :)
Mileczka niedlugo poczujesz:) ja myslalam,ze mi sie zdawalo jak pierwszy raz poczulam,ale teraz jestem pewna:)
Aga dzieki za narobienie ochoty !:) niestety nie mam akurat wszystkich produktow w lodówie,a bym sobie zjadla:))
Ja to uwielbiam carpaccio,ale w ciazy nie wolno i zawsze mi leci ślinka jak moj mężuś wcina a ja musze cos innego jesc:))
ale mam faze na sałatke, właśnie wcinam, mniam! od kilku dni się delektuje wieczorami

pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata lodowa, feta, oliwa, sól, pieprz a teraz dodałam jeszcze szczypiorek i pachnie mi pięknie, a jak smakuje ... hmm ... mniami :)
Wrzesień, zazdroszczę! a masz termin tydzień po mnie ;)
Luna koszt 25 zł za jedne zajęcia jak rozumiem ?
coś czuje, że tylko to mi pozostanie, nie da rady dostać się na NFZ
A ja juz czuje ruchy malucha :)) kiedys pisalam,ze poczulam pierwszy raz i sie nie mylilam:)) teraz sa coraz czesciej;) szczegolnie pod wieczor.
Poczekaj jeszcze chwile i też będziesz się tym upajać;)
Ale Wam zazdroszczę! Ja jeszcze nic nie czuję :(

Luna, dzięki za info :)
Aga_Kr tak te ruchy są niesamowite ;) choć w późniejszym okresie będzie to czasem bolesne;) Mój dzieć dziś coś mniej ruchliwy;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry