Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chciałam kontakt, żeby mi szwy w domu po porodzie (6dzień) zdjęła :) nie musiałam dylać do gina
Na szczęście szybko znalazłam inną i nie było problemu
bo po porodzie przychodzi do domu i oglada malucha , może CI szwy ściągnąć, zobaczyć jak się np rana po cc goi, czy maluch przybiera, jak przystawiasz do cyca - tak było u mojej siostry, ale nie wiem czy każda wizyta jest taka i każda położna :)

Dimis - dobrze, ze piszesz, że były problemy z położną od nich to może za wczasu poszukam innej :)
Mi pomogła z przystawianiem, karmieniem, ważyła mi Młodego w domu, pomogła z pielęgnacją pępka :) - moje pierwsze dziecko więc miałam kupę pytań, a ona na każde cierpliwie odpowiadała i odbierała telefon zawsze :)
Dobra położna się przydaje na początku ;)
no to jasna sprawa juz :) myślałam, że w szpitalu dają odgórnie z przydziału położną i nie ma się na to większego wpływu.
Jakie położne polecacie ?
A skąd jesteś?
Gdańsk - Osowa
Cześć dziewczyny ;)
Co tu tak cicho dziś ;)
Hej wszystkim:)) Ja osobiscie umieram dzisiaj:)))
witamy wieczornie,
wrzesień nie umieraj :) na to jeszcze bedzie czas :P
dzisiaj taka fajna pogoda ze az zal było siedziec w domu, spacer i plac zabaw zaliczony :)
życzymy miłego wieczoru
Manka jeszcze zyje:)) Nie no Wy też tak macie,że coś porobicie i nie macie siły? Bo ja ostatnio strasznie się czuję jak coś robię.
i ja mam suwaczek :D fajna sprawa :) a pogoda faktycznie dziś rewelacyjna, byłam na 2,5 godzinnym spacerku i od razu lepiej się czuje :)
kurcze, tylko ja taki zmarzlak ? mi dziś było zimno na dworze :P
dobrej nocy laski
Aga_Kr nie tylko Ty,mi dziś nawet w domu było zimno i połowę dnia przeleżałam pod kocem.Mam tylko nadzieję,że mnie nic nie bierze.

Dobrej nocki dziewczyny ;)
ale piękna niedziela ! ptaszki tak ćwierkają za oknem , że hoho
na wadze 1,5 kg więcej, ale pierwszy raz cieszy mnie to :)
o Aga_kr dzidzia rośnie :)! Mnie też cieszy powiększający się brzuszek bo wtedy to wszystko staje się bardziej realne, a na tą chwilę niekiedy zapominam, że jestem w tym wydatkowym stanie ;p. Brzusio niech rośnie, oby tylko reszta nie powiększała się solidarnie, bo przy moich 164 cm będą mnie turlać jak kulkę hehe
*stan oczywiście "wyjątkowy", ale "wydatkowy" też pasuje po głębszym zastanowieniu ;)
Hej kobitki;)
Aga zazdroszczę tych kg. Mi waga nadal stoi w miejscu:/ Megi85 ja mam 162 wzrostu i chcialabym pare kg wiecej:)
Co do pogody to ja wielki zmarzluch jestem :) dzisiaj według mnie ładnie,ale jak patrze przez okno he he:) bo na powietrzu za zimno.
ja 166 - więc wielkolud też nie jestem :P ale rodzina się śmieje, że będę się toczyć :P
tak sie martwiłam, że nic a nic nie przytyłam, ale kończy się 4 mc , a zaczyna już 5 więc wypadałoby troche przybrać :P organizm kobiety ponoć w ciąży robi "zapas" na czas karmienia. Choć wolałabym, aby mój nie zrobił za dużego :)
przed ciążą chciałam się odchudzić 5 kg, ale sprawnie nam "robienie" dzidzi poszło, więc nawet nie zdążyłam :)
także odchudzanie musze odłożyć na potem, najgorsze to te słodycze, a teraz jeszcze lody, które kocham ! masakrejszyn
kupiłam ostatnio całe opakowanie michałków kokosowych, z tydzień temu, właśnie kończe opakowanie .. opakowanie 500 g , każde 100 g 498 kcal, co dało 2500 kcal za całość :P
także jak tylko je do końca wrąbie obiecuje poprawe.. ogranicze się w pożeraniu słodyczy, nawet troche lodów (grycan czekoladowe i pistacjowe LOVE!). Obiecuje tu na forum, aby lepiej się trzymać :)
jutro zaczynamy 18 tydzień z 1,5 kg na liczniki więcej. Jak to u was dziewczyny wygląda ?
No to mam nadzieje,ze ja tez zaczne przybierac na wadze:)
Z drugiej strony po tych cukierach to moze tez bym przytyla,ale teraz kompletnie nie mam ochoty na slodycze w ciazy:/ A uwielbiam te niby nie zdrowe rzeczy:))
Jedynie to wlasnie lody jem,ale na tym nie przytyje za bardzo poza jedzeniem oczywiscie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry