Widok

MAMUŚKI I MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 cz.50 (8)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Numer wątku 50, bo 48 był razy 2 :-)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=151554&c=1&k=130#fs

NASZA LISTA MAMUŚ I DZIECIACZKÓW :-)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

Serdecznie zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Malgos25, moja ma to samo, placz jak wkladam do wozka itp...ale jeszcze nie zjade winda, to juz spokojna hihi...zawsze mam butle przy sobie i daje jej na dworzu juz...
ja ubieram ja np.dzis...body z dlugim rekawkiem, dresik skarpetki, botki, kurtka i czapka, tylko, ze ja wkladam do spiworka...ale ja bardzo lekko ubieram dziecko, juz na ulicy zatrzymali sie, ze za lekko itp.a czapki, to wLondku juz przestalam ubierac...a czym smarujecie jak jest takie slonce, ja kupilam Vichy 50SPF, bo mloda juz opalona jest...
Kasiu, jedz do Gdyni, aby bylo wszysko ok...
u nas tez przy czapce jest krzyk a ubieram : bodziak,sweterek albo cienka bluzka,rajstopki,spodenki,skarpetki,kurtka.
jak nie lubi czapeczki to moze bluza z kapturem, albo kurteczka z kapturem, w sensie cokolwiek z kapturem:) (takim dopasowanym bardziej) i uwazam, ze teraz w gondoli powinno wystarczyc jesli tak bardzo czapek nie lubi, no gorzej jak spacerowka, bo tam moze bardziej zawiewac, moze tak sprobowac....
no takie ladne slonko, ze tez o czyms z filtrem na buzke bede musiala pomyslec
kurcze zaczelam przy malej miec taki lekki sen, ze czasami jak tylko sapnie w nocy to sie budze, a to juz lekka przesada chyba, i do tego pozniej zasnac nie moge, zobaczymy jak dzis bedzie, dobrej nocki
Asikk, tez tak mam, moj sen jest b.lekki, do tego monitor oddechu i wlacza sie stan czuwania to nasluchuje co dalej, ale alrmu nie bylo...

kapturki tez dobra sprawa...
Małgos - moja nie znosi czapek :-( ryk jest na początku, dostaje smoka i powoli sie uspokaja a w wozeczku jest ok, raczej spi a jak juz sie przebudzi to lezy sobie
a co do czapek to moze sprobuj kaptur od bluzy czy sweterka? ale zeby byl dobrze dopasowany...
ja np juz zrezygnowalam ze spiwora w wozku, dzis miala ubrane body, pajac welrowy zimowy kombinezon i lekki kocyk i na to oslonka od gondoli i ten kocyk w koncu musialam sciagnac bo bylo jej za goraco, albo zmienie teraz ten zimowy kombinezon na wiosenny i wtedy tym kocykiem cienkim ja okryje...
Małgos dopiero doczytlam ze twoja wogole bez kombinezonu.... to raczej problem z czapka wtedy...

Kurcze to ja dzis z mala przesadziłam widze :-) ehhh wy tu jakies kompleciki polarkowe a ja kombinezon zimowy.... co ze mnie za mama :-))

A bylam dzis na spacerku na molo na Zaspie - tylko pierwszy raz wybralam sie autobusem z Żabianki bo autko moje u lakiernika :-( no ale musze wam powiedziec ze pomoc super ale wiecie od kogo? starsi ludzie, w szoku bylam ledwo sami chodza a proponuja pomoc - na szczescie autobus byl niskopodlogowy wiec spokojnie sama rade dalam

Kasiu - kurcze takie terminy? :-( a mozesz zrobic tak zeby zapisac sie i tu i tu i jak juz bedzie termin wolny w gda zrezygnowac z gdyni?bo to zawsze chyba blizej do gd?

no to jutro musze z tym ubiorem u niej nie przesadzic :-)
Saro, ja tez byłam dziś na molo na Zaspie i w tym Parku Nadmorskim i jeszcze tą alejką wzdłuż morza szłam, chyba z 2 godz. byliśmy z moim Artem i moją mamą ;)) pięknie było, ja to nawet w samej bluzce z dł. rękawem szłam bo tak gorąco ;)) mogłoby juz tak zostać ;)

a ja Młodego dzis ubrałam tez cienko: body z dł. ręk i bezrękawnik wełniany, spodenki "jeansy" i skarpety a na to jeszcze bluza polarkowa i spodnie (takie na dwór) z drugimi skarpetkami, no i bawełn. cieniutka czapeczka, w wózku tylko śpiworek ale rozpięłam go i bez pokrywy na gondolkę i bez rękawiczek... bo Maksiu ostatnio bardzo fajnie się bawi takimi grzechotkami co sie przyczepia w wózku.. na buzie mam kremik Nivea z filtrem SPF30 (ale strasznie biały jest na buzi, bo gęsty).. i jeszcze w trakcie spaceru schowałam budkę gondolki na płasko i Maksiu sobie oglądał park (oczywiście gdy słonko mu nie świeciło w oczki)

Młody mi śpi dziś juz od godz 18!!!!!! nigdy tak nie było wcześniej!! tylko raz się obudził na karmienie o 20.30 a tak to nawet go nie wykąpałam bo śpi ;)) ale ostatnio budzi się przed 6 rano, więc pewnie tez tak dziś będzie, dobrze że w niedzielę mamy zmianę czasu do przodu, to pośpi do 7, hehheeh
o własnie - natalia a jakim wózkiem jezdzicie? i kamila? bo czasami tez jestemy w tych rejonach to mozna by bylo sie "zaczepic" ja mam zielonego xlandera - tylko to pewnie za słaby znak rozpoznawczy bo to troszke popularny wózek....
Sara, ja mam taki wózek, że można mnie poznać bo to stary wyleniały wózek, bez żadnego kosza na dole, taki na małych kółkach, to jest Bebecar gondolka (ale składany w parasolkę), kolor czarno-szary.. i ma dwie rączki..
ja mieszkam na pograniczu Oliwy i Przymorza, i czasem chodzę w stronę Żabianki ;) więc możemy któregoś dnia się spiknąć ;))

dziewczyny, założyłam wątek o kosmetykach Oriflame, jakbyście miały ochotę zerknąć to byłabym wdzięczna, bo dopiero się rozkręcam, ale mam nadzieję, że uda mi się coś dorobić do tego macierzyńskiego ;)) (którego zostało mi juz tylko 5 tygodni, a buuu..)
http://forum.trojmiasto.pl/Kosmetyki-ORIFLAME-zamowienia-ilub-praca-konsultanta-t155034,1,130.html

a teraz śmigam spać, mój Art u znajomych na kolacji z sushi, więc nie wiem kiedy wróci.. to ja przytulę się do mojego małego Skarbeńka, który grzeje mi moją kołderkę ;))
Sara, zrobiłam tak i zapisałam się i tu i tu :))) w sumie bez równicy mi czy Gdańsk czy Gdynia, bo do obwodnicy mam rzut beretem :)

Ja dziś po nocce padnieta, monitor oddechu mi się włączał i mało przez tą noc nie osiwiałam ;)
masz monitor oddechu? ja nigdy czegoś takiego nie kupowałam, włąśnie słyszałam,ze lubi tak sie włączać. Moja mała to strasznie głośno śpi, pochrapuje, pokwękuje i nawet jak tego nie robi to słychać jej oddech. No i zdaża jej się naciągnąć sobie koc na głowę, to wtedy zaraz dziki wrzask, ma taki sen,że wystarczy obok coś powiedzieć a ona zaraz się wierci, chyba to po mnie ma.W dzień to może przy hałasie spać ale w nocy to wszystko jej przeszkadza.Ale ładnie nam śpi, to z naszym 3 latkiem mamy problemy ze snem
Ja też mam strasznie płytki sen - wystarczy że Jasiek się poruszy i choć śpi w swoim pokoju to i tak słyszę i się budzę. Mi monitor oddechu włączył się już 2 razy, tzn ten sygnał kontrolny. Pierwszy raz jak skończył 3mce, a drugi jakoś 2 tygodnie temu. Dlatego dostaliśmy skierowanie do kardiologa no i z uwagi też na tą marmurkową skórkę).
saro ja ma wozek roan marita granatowa budka i gondola granatowa w w jasna krate i ja w skorzanej krotkiej kurtce chodze ;p ja tez mam bardzo czujny sen mala sie zacznie wiercic i juz nie spie ;)
Może głupie pytanie, ale nie wiem..
Czy otwieracie okno w domu w pokoju gdzie akurat jest dziecko i czy ubieracie wtedy coś dodatkowo? i czapeczkę jakąś lekko? Ja do tej pory zawsze wietrzyłam jak Jaś był w innym pokoju, ale teraz najchętniej cały czas miałabym otwarte okno.
jak jest tak ciepło to ja nic małej nie zakładam. sama siedzę w t-shirt-cie, u mnie w domu straszny ukrop
Nam monitor zaczął się włączać jak mała skończyła 2 miesiace i niestety nie tylko ten pojedynczy sygnał.
Jesteśmy po badaniu echa serca i EKG wszystko z serduchem w porządku, a też ma ta marmurkową skórkę.

Czytałam, ze bezdechy występują u dzieci najczęściej od 2 do 6 miesiaca i również z tego powodu leżeliśmy na obserwacji w szpitalu, ale wszystkie badania wyszły ok, na całe szczęście.

My też Kasiu idziemy z tym na badania serduszka. Nie wiem dlaczego te monitory się włączają, ale jak wezmę oddech i wstrzymam na 15 sekund, to to jest strasznie długo, więc dziwne żeby to była jakaś pomyłka, czy błąd w odczycie sygnału, nie wiem, być może płytko nasze maluchy oddychają i dlatego :(
Jejku dziewczyny dwa dni mnie nie bylo,a tyle mam do czytania.
Ja nie ubieram cieplej Oscara jak mam otwarte okno.
Co do kremu, to mam Nivea SPF40.
Ja teraz jak jest tak ciepło, to mam cały czas balkon otwarty, a amelka normalnie ubrana jak zawsze, czapeczki jej nie zakładam.
Popołudniu po spacerku siedziałam nawet z nią na balkonie, ale to już czapeczkę założyłam
moja dostala katar, ale jest oki, oczyszczam nosek i fakt jest goraco, ja mam caly czas okno otwrte w pokoju gdzie mala spi, hmmmciekawa jestem czy ktoras juz nie mijalam na spacerku, choc ja rozpoznaje tylko Xlandera hihi...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry