Widok

MAMUŚKI LIPCOWE, SIERPNIOWE 28 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
to przez tą pogodę...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:))) widze ze juz jestesmy typowo wakacyjne mamuski - bez wrzesniowek :))

Zrobiłam sobie nowy suwaczek tak jak prosiła palla z datą porodu
image

no bo one są w pazdzirenikowych

no to super ja tez zaraz zrobie :))

Mamuśki a macie już imiona dla swoich pociech?

Aleksandra a dla chłopca jeszcze myslimy, Marcin moze albo Piotr, Krzysztof...

Wczoraj byłam po odbiór płytki i okazało się że nic nie mogę sobie zobaczyć bo coś się źle nagrało, ale naważniejsze że doktor rozwiał moje wątpliwości co do tego nieszczęsnego noska , okazało się że jest mały ale mieści się w normach i ogólnie jest wszystko OK; co za ulga

Ja też miałam tylko imię dla dziewczynki wybrane dla chłopca jakoś zupełnie nie potrafiłam się zdecydować, a mój tata powiedział że w ogóle nie mam wybierać dla chłopca bo on jest pewien że będzie dziewczynka i okazało się że mieliśmy dobre przeczucie

super ze jednak z noskiem wszystko ok! bedziesz miala spokojne swieta :)

No a my mieliśmy Majkę, a tu chłopczyk - chociaż Ja wiedziałam od początku, ale pomyśłu na Imię nie mam .......... może antoś..

a czy któraś wie co z pmagdą ?

tez jestem ciekawa co u Magdy, jak sie czują razem z Malenstwem...

Może postanowiła sobie na jakiś czas zrobić przerwę na forum bo chyba ostatnio strasznie się tu denerwowała?

nie wiem, na gg do niej pisałam ale nie odp

Mam nadzieję że to tylko przerwa komputerowa i że u niej wszystko w porządku, a może gdzieś pojechała?
Jak szłam z hali kupiłam sobie lodu w Grycanie, idę je posmakować , czy aby napewno dobre :)

gosik, a gdzie ty pracujesz ?
mu juz z lodami przeszło :))

Teraz jestem na zwolnieniu ja mieszkam na starówce, jak pracuje to niema mnie na forum bo u nas odłączyli internet , a właściwie mamy dostep do kilku stron

dokładnie gdzie pracuje nie będę pisać , ale pracuje w służbach mundurowych

a no blisko :))

fajnie ze jestes na zwolnieniu :)

Co do imion to u nas będzie Bartek. Palla - u Was też chyba była taka propozycja? :)

Gosik - mój mąż też mundurowy ;)

Dziewczyny dzieki za troske .
Ni odpisuje bo znowu jestem chora , dostałam antybiotyk ale wziełam 3 tabletki i odstawilam.
Z dzidzia chyba wszytsko oki , rusza sie maleństwo.

A co do imion to my mamy wybrane Martynka lub Miłosz

Fajnie że się odezwałaś bo juz się o Ciebie martwiłyśmy , dlaczego tylko 3 tabletki wziełaś?

Ale zmarzzzzzzzłam , chciałam się troszkę przespać , było tak zimno , że myślałam przez sen tylko o tym jak marznę więc odkręciłam ma maxa wszystkie kaloryfery w domu

no niestety, dzis jest zimno... az sie zdziwilam jak rano (przed 9) wyszlam do pracy.... bez rekawiczek rece mi zmarzly niesamowicie...

Ojej ale mnie dziś na słodkie wzieło ,nic w domu nie miałam co mogłabym zjeść ( przeszłam na dietę dla tych z refluksem) i myślałam o tym chyba przez 3 godzinki , nie dałam rady i wyskoczyłam po babkę mniam mniam

A ta w ogóle do masę zdrówka na święta oraz dobrego nastroju i masę usmiechu . Do zobaczenia po świętach .......jutro z rana jedziemy do teściówki

witajcie dziewczyny :))
wczoraj mialam awarie netu wiec dzisiaj pisze...

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
SMACZNEGO JAJKA
I
MOKREGO DYNGUSA
DLA
WAS DZIEWCZYNY,WASZYCH MĘŻÓW
I WASZYCH DZIDZIUSIÓW TYCH NARODZONYCH
JAK I TYCH W BRZUSZKACH !!!

image

do gory :)))

image

pmagdaleno bardzo zle zrobilas ze zaczelas brac antybiotyk i odstawilas...albo rezygnujesz z przyjmowania leku albo bierzesz ilosc przepisana na cala kuracje.
Odstawiłam antybiotyk bo xle sie po nim czulam i wymiotowałam a po za tym na ulotce napisane bylo że kobiety w ciąży nie powinny go zażywać i w sumie leppiej sie juz czuję

dziewczyny jakie macie swoje typy wózków?

ja miałam high trek, ale niestety ma bardzo małą gondolę...

O ten chodzi?
http://www.allegro.pl/item334648042_super_oferta_nowe_bebe_confort_high_trek_3_w_1_.html

a ile ma gondola?

http://www.allegro.pl/item332083675_gondola_spacer_pierre_cardin_basco_bombowy_gratis.html
http://www.allegro.pl/item335112399_graco_vivo_nosidlo_folia_w_w24h_torba_trendy.html

evak dł 68 cm :) gondoli

tylko ja chciałam w kolorze czekoladopwym z błękitnymi wstawkami :) a ty masz cos ?

image

nie wiem czy dobrze wkleiłam :)

basco mi się całkiem podoba tylko nie ma fotelika, coneco maja zazwyczaj duże gondole
wczoraj zobaczyłam quinny buzz czterokołowego super tylko cena mnie zabiła
jak na razie moim faworytem jest chicco tour 4 ale jeszcze nie widziałam go na żywo i w końcu też nie wiem ile ma ta gondola bo spotkałam się ze sprzecznymi danymi

te chicco tez mi sie własnie podobaja :) a nie boisz sie o te podjazdy, jesli chodzi o trzy kołowce ? bo chicco chyba ma 3
albo nie, nie pamietam :))

a nie, juz sprawdziałm 4 koła są :)

obawiam się trzykołowców więc nie biorę ich pod uwagę ten ma cztery koła to dośc nowy model
http://www.allegro.pl/item328745605_wyprzedaz_wozek_chicco_trio_tour_4_orginal_gw.html

to ja wypadam z rozmowy bo te ceny to nie dla mnie

no drogie te wózki :( ale mi zadne z tych tańszych sie nie podobają :((

evak, a nie wydaje ci sie ze on ma na mało krytą tą gondolę? qwiesz jak zakładasz ten pokrowiec to on jest taki niski przy tej budce, ach, nie wiem jak to napisać

ewentualnie jeszcze ten http://www.allegro.pl/item332612511_coneco_wozek_v3_fotelik_samoch_0_13_kg_wys_gratis.html

Madzia ja też nie wiem czy się zdecydujemy, bo dla nas to dużo kasy 1900 zł i kwestia wózka jest jeszcze otwarta, ale bardzo mi sie podoba a może jeszcze trochę stanieją

ten też mi sie podoba ale cena już go napewno w naszym wypadku zdyskwalifikowała
http://www.allegro.pl/item327794560_quinny_buzz_4_2008_gondola_fotelik_cabrio_grat.html#photo

ten jest fajny, wczesniej go nie widziałam

http://www.allegro.pl/item327919826_atlantic_2008_gondola_spacerowka_spiwor_pompka.html

mi sie najbardziej podobają te PIERRE CARDIN BASCO

mi sie te quinny buzz nie podobają, wydaje sie ze ta spacerówka jest jakaś płaska ..........

palla nie wiem jeszcze go nie widziałam na żywo, może jak go obejrzę to stwierdzę że jest do kitu
v3 też mi sie nawet podobają, tylko ta długośc wózka po złożeniu ,nie wiem czy by mi wszedł do samochodu ale też mam zamiar sobie je obejrzeć w najbliższym czasie

http://www.allegro.pl/item327919826_atlantic_2008_gondola_spacerowka_spiwor_pompka.html no a ten patrzyłas ? mi sie bardzo podoba, ale nie wiem jak to jest wagowo - czy nie jest za ciezki ?

Waga : wózek ze spacerówka - 14,5 kg

gondola - 4,5 kg, wózek z gondolą ok. 16 kg

to tez widziałam, ale nie wiem jak to sie ma do innych wózków,

jest bardzo ciezki taki ma moja szwagierka

trochę ciężki i duży po złożeniu
ja pamiętam jak zaczęłam oglądać wózki to spodobał mi sie tako v-road, ale po czasie stwierdziłam że ta waga wózka mnie zabija 21,5 kg
moja siostra kupiła sobie tako i po trzech spacerach go sprzedała nie była w stanie go wnieść i nie wchodził do samochodu
miałam wybrany model lekkiego i małego wóżeczka to TITI TRITON I pewnie na niego bym się zdecydowałą, tylko ta mała gondola 70 cm.
Kurcze zawsze coś

a no to odpada :)

co prawda mieszkam na parterze ale bo co mam dzwigać :)

Magda a kiedy masz następną wizytę?
Teraz to juz pewnie się dowiesz jaka płeć

Temat wozka:najpierw byl Casualplay S6 (przegral z Jane),potem Emmaljunga (zdecydowanie za duza jak pomierzylam i zobaczylam),potem X lander XA (jezeli nie wroce rodzic do Polski to tutaj go nie kupie bo nie ma), potem Mutsy (waskie siedzisko w spacerowce i ciezki oraz maly kosz na zakupy) a teraz jestem na etapie Jane ...no takze spoko jeszcze pozyjemy zobaczymy.Na dzien dzisiejszy Jane Nomad z gondola i nosidelkiem.Lekki,wszystko wystarczajace duze i bardzo dobra jakosc plus wejdzie do kazdego auta.

wizyte jutro USG W CZWARTEK ALE PLEC NIE JEST WAZNA CHCE TYLKO USłYSZEC ZE DZIECKO ZDROWE I SZYJKA OK

Madzia będzie wszystko w porządku i nawet nie myśl ż mogłoby być inaczej

fajny ten wózek jane nomad, bardzo lekki, tylko znowu jak dla mnie ta cena, ale bryka całkiem w porządku

Hej,
ja już robiłam wstępne rozeznanie i póki co nastawiam sie na XLANDER XA ;-) Ale mam jeszcze trochę czasu ;-)
a ja po tum jak Madziorek sie rozsypała w 33 tygodniu juz nie czekam na ostatnia chwilke

ten Jane Nomad jest ekstra, no to mam faworyta :) no cena beznadziejna, ale zobaczymy:)

no dobra dalej małaaa gosik543 perełka lolitka aqu-pe i te októrych zapomiałam dawajcie swoje typy

:)))
konkretnych typow nie mamy, pare nam sie podoba, ostatnio w jednym sklepie upatrzylismy sobie bodajze Tako(...?) za niecale 800zł czy 700zł :)))

evak - my nie mamy konkretnego faworyta, bo jeszcze się nie rozglądaliśmy konkretnie. jeden priorytetowy warunek - MUSI BYĆ LEKKI! mieszkamy na 3 piętrze, Maćka nie ma przez pół miesiąca, więc muszę dać radę sama go wtaszczyć na górę.

Dzisiaj pierwszy dzień w pracy więc jestem dopiero teraz, jane nomad super wózek oglądałam na żywo , ładny fajnie się prowadzi jak dla mnie ma 2 wady słaby dostęp do kosza przy spacerówce - trzeba prawie paść na kolana aby coś tam wsadzić i jak dla mnie za mała gondola - bo umnie spotkały się dwa wielkoludy więc nasza Marcelina do małych należeć nie będzie. Zawęziłam więc wybór od największych gondoli i mam trzy typy, emaljunga , peg perego clasisca culla lub janga albo roan martin

Bylam i zdecydowalam wybieram tego Nomada,jest leciutki,z tym ze z kolekcji nowej ktora wchodzi od 1 kwietnia,z tym koszem masz racje ale jakos przezyje :),a gondola jest mi obojetna bo u nas jest cieplo,wiec Niunia pewnie od grudnia bedzie w spacerowce

ja nie mam typu co do wozka ale jak bede kupowac to najzwyklejszy wozek gleboki ze spacerowka no i cena nie moze byc za wysoka bo co tu owijac w bawelne nie stac nas na drogi...

image

Kazdy ma inne potrzeby.Kupno wozka zalezy od wielu czynnikow :).Nam wozek kupuja dziadki na spole.Wyjdzie ich 2120,taniej niz w Polsce o 500zl.Pamietam jak bylam w styczniu w tym sklepie na Jaskowej to polecali mi wozek polskiej firmy,bardzo podobny do emmaljungi.Wiem,ze byl naprawde fajny,nazwa na B,i kosztowal moze 900zl.Gondola ze spacerowka.

my dzieki palli chyba dzisiaj kupimy wózeczek i ma boski kolor

a Ty juz nie śpisz ?:)

Maciej mnie obudził bo musze do lekarza jechać

dzieki Palla

aa :)

Proszę Cie bardzo :)

a my już mamy wózeczek :)
w weekend do nas przyjedzie , już nie moge się doczekać :)
kupujemy od mojej koleżanki, mam fotki jak chcecie zobaczyć

ale ta spacerówka sie niestety nie przekłada ale cena jest oki więc chyba weźmiemy czekamy na decyzje płacacego a spacerówka nie była wogóle uzywana a gleboki jest po praniu

pewnie, chętnie zobaczymy;)
no czekamy na te fotki
a jak tata sie zgodzi to bede miała zielony jest cudowny

http://www.allegro.pl/item335252095_wozek_roan_marita_wysylka_gratis_w_24h.html

to ten wózek, zaraz wam wstawie fotki jak wygląda spacerówka

image

image

image

image

image

image

był bardzo mało używany :)

fajny ale u mnie by odpadł bo nie ma rególowanej raczki a u nas jest duza róznica wzrostu i to podstawa

a jak tam wasze maluszki kopia bardzo??
bo mój dzidziuś zaczął w niedzielę wielkanocną :) nawet tatuś poczuł już jak kopie

zalezy czasem czesto czasem wogóle

no cały czas to nie kopie, narazie malutko, tak z 10 min dziennie czuję, no i kopie narazie słabo dość, ale pewnie będzie się to z czasem nasilało

a my z M zgodnie tweirdzimy,że nasza Maluszka ma ADHD wieku prenatalnego :)))

gosik ale gondola Jane jest wieksza od emmaljungi,to chyba nie jest mala,prawda?to jaka ty kupisz,jakie wymiary?

a tak z innej beczki - nie o wozku :)
byc moze juz za tydzien dowiemy sie kto sobie pomieszkuje w moim brzucholku! doczekac sie nie mozemy! :)

a to czas leci, już za tydzień będziecie wiedzieć , fajnie :)
a my mamy wizytę 8 kwietnia i wtedy się najprawdopodobniej dowiemy co siedzi w brzuszku :) już doczekać się nie moge :)

my wiemy od piątku, że to córcia ... choć jak czytam posty innych forumek, to wolę się nie nastawiać na 100%, bo jeszcze się okaże tuż przed porodem, że pojawił się siurak ;))
aczkolwiek już nękam mego M, że w końcu wyrównanie proporcji płci w domu nastąpi: On i Kocur kontra ja i Młoda :)

ooo, gratulacje...a miał być chłopak ;)

wróciliśmy już na śląsk :/ napięty plan nie pozwolił nam na odwiedzenie żadnych znajomych w Trójmieście :/

a propos wózków, mój typ to Emmaljunga ale jeszcze nie oglądałam żadnych na żywo, więc cąłkiem możliwe jest że po wizji lokalnej zmienię zdanie

priorytety to: duża gondola, pompowane koła, wygoda dla maluszka i możliwość jeżdżenia po wszelkich wertepach i plaży
no i musi się zmiescić do naszego nowego autka ;)

Madalein w jane napewno jest mniejsza gondola niż w emmaljundze - sama z centymetrem mierzyłam interesujące mnie gondole, pomagdalena mi też podobają sie gondole w roanie - najbardziej taka granatowo biała jednak ja się zastanawiałam bo średnio widzą mi się w nich stelaże - mają te wózki bardzo dobre opinie są równie wytrzymałe co emmaljunga i nawet przyjeżdżają po nie szwedzi do nas - ale ja jeszcze się nie zdecydowałam.

aha i palla roany mają regulowaną rączkę

ojojoj dopiero teraz doczytałam że to perełka kupiła roana a nie pomagdalena; tak to jest gdy cały dzień czyta się dopiero wieczorkiem

gosik ale namieszałaś hihi nie wiem o co chodzi :)))

czy na stronkach internetowych są gdzies podane wymiary wózków po złożeniu??

tak wszystko mi się pokręciło która jaki wózek kupiła i czy ty piszesz że roan nie ma rączki regulowanej ? Jestem juz totalnie zakręcona, może dlatego że w pracy mialam zakręcony dzień

wow ale wy jesteście rozeznane w wózkach...
chyba też będzie trzeba zacząć sie rozglądać, ja na razie rozważałam xlandera xa ale widze tu tez kilka ładnych typów !!

dzisiaj kupiłam buciki i pajacyka dla dziecka -pierwsze zakupy ale to na pocieszenie dla mamy.

Dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki bo rano musze zrobic krzywa cukrzycowa bo mam chyba cukrzyce i potem na sprawdzenie szyjki .

boje sie jutrzejszego dnia jak cholera czy kiedys bedzie dobrze ?

Cukrzyca sie nie przejmuj-da sie przezyc :) Od niesiaca jestem na diecie cukrzycowej i nie jest tak zle, jak myslalam, ze bedzie. Oby z szyjka bylo ok! To jest wazniejsze.

Nie wiem kto pytal ale www.bobowozki.pl na tej stronie masz podane wymiary wozkow,mozna sie poslepic.Na tej stronie sa wlasnie wymiary emmaljungi i jane i wychodzi,na to,ze jane jest wieksza.Nie wiem, na zywo nie mierzylam.

Ja mocno w to wierzę że twój malec urodzi sie cały i zdrowy jak rybka i to jest najwarzniejsze , kciuki bedę trzymać bardzo mocno i ciesz się z pierwszych zakupów ;

tylko przeczytałam o zagrozeniach dla płodu i sie przestraszyłam

Wiem ze bedzie dobrze a jakie cudne buciki i pajaca mam dla niuni

Ja właśnie kierowałam się tą stroną bobowózki i też wybrałam na tej podstawie jane nomad ale okazało się w praktyce że wymiary na stronce nie do końca są prawdziwe; naprawdę najlepiej pomierzyc samemu

my wybralismy z el-jota

kumam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry