Widok

~~~Majówki 9 - ostatni trymestr :)~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobiłam nowy wątek :)

Alicja jak tam Twoje wyniki, odebrałaś ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja planowałam kupić stanik(i) pod koniec ciąży, bo teraz to mi jeszcze piersi ani trochę nie urosły, więc nie chciałąbym kupować w ciemno, nie wiem, czy i jak mocno mi urosną.....znając siebie zamówię oczywiście na Allegro :))))

małe podsumowanie majowych mamusiek:

01 maja - Andzior – chłopiec – Artur
01 maja - Kitka24 – chłopiec -
01 maja - Pomarańczka – chłopiec -
02 maja - Juli7 – dziewczynka -
06 maja - Rina – chłopiec – Konrad
08 maja - Madziorek81 – dziewczynka – Karolina
09 maja - Anikia – chłopiec -
13 maja - Dorinell – dziewczynka -
13 maja - Fasolka-82 - ?
13 maja - Kruszynaa – chłopiec – Paweł
15 maja - Agacik – dziewczynka
16 maja - Kazimiera - chłopiec
17 maja - Kasia 80 – chłopiec – Jakub
17 maja - Madziarka - dziewczynka
18 maja - Zuzka_jr - chłopiec
20 maja - Alicja i Krzysiek – chłopiec – Mateusz
21 maja - Agata81 – dziewczynka – Kamila

a wiecie czego mi ostatnio brakuje - pomarańczy z suwaczka Pomarańczki, takie były apetyczne.............

thanks, no to będę musiała niedługo też pomyśleć o stanikach..
Kruszyna....ogólnie całe życie mieszkałam w Wejherowie. Teraz od jakis dwóch lat w Gdyni ....z miłości się przeprowadziłam hehe :) no ale chce rodzić w Wejherowie więc tam sie wybieram do szkoły rodzenia :)

Madziorek81 - moj termin jest na 8 maja - prosze zmień.

Lekarz co prawda powiedział mi że może urodze kolo 15 maja ale narazie termin mam na 8 wiec niech tak zostanie.

Alicja a ja całe życie w Gdyni, potem z mężem znow w Gdyni a teraz na nowe życie z maleństwem Wejherowo. Jestem tu zagubiona, nie wiem gzie isc na spacer, nie mam nawet na osiedlu sklepu - stale mialam samochod ale na zwolnienie musialam oddac do firmy i jest lipa...... hehe bez samochodu czuje sie jak na koncu swiata.

a mi się tam jakoś bardziej podobało niz w gdyni...cisza, spokój, wszędzie blisko i tak jakoś swojsko hehe na śmiechowie mieszkałam :) W tym roku zaczynamy sie budowac w Gowinie..i to mnie przeraża bo do autobusu będę miała spory kawał a samochód mamy jeden. No ale to jeszcze potrwa więc może cosik się do tego czasu zmieni :) jakaś wygrana w lotto czy coś hihih

No ja teraz tez w śmiechowie - nowe osiedle Orlexu.

A co do Gowina to mam tam kolezanke, naprawde ma fajnie, ale daleko, niestety musiala kupic samochod.

no ja mieszkałam bardziej po środku ze tak powiem bo w domkach, nio ale wiem gdzie jest Orlexik :)
no Gowino ma swoje plusy, totalna cisza, spokój i świerze powietrze :) no ale własnie...autko się przydaje. Też mam koleżanke w Gowinie i pamiętam że jak studiowałyśmy to miała problem z autobusami czy pks-ami :) no ale może za jakiś czas puszczą częściej autobusy bo bardzo duzo ludzi się tam buduje :) chyba że wychodzą z założenia że będą jeździć samochodami, cóż...życie pokarze :)
I tak tęsknie za Wejherowem hehe :)

Madziorek81.Super że zrobiłaś listę majówek.Fasołka chyba jeszcze nie wie co będzie mieć albo nie chce ujawnić nam.Mi z ostatniego usg wychodzi termin na 11 maja ale niech jest na 17 maja wegług OM.

Ja już po wizycie :) słyszałam serduszko małej zakłócane kopniakami, które mi fundowała. Wyniki mam dobre, bez zmian od początku ciąży i co mnie ucieszyło to nie aż taki duży przyrost mojej wagi-2kg.

Co do glukozy, to gdybym nie przypomniała Grzybowskiej, że jeszcze mi nie zleciła tego badania to zapomniała by o tym-muszę je zrobić do 28tyg

w 26 tygodniu masz tylko 2 kg więcej? No to pozazdrościć.................

Agata ja tez już po.....badanie glukozy mam zrobić w 28tygodniu wiec powiedziała że za jakieś dwa tygodnie :)
Też serduszko slyszałam :)
Na te moje bóle mam zrobic usg jamy brzusznej (jutro mam) i posiew moczu na następną wizyte :( masakra....ale powiedziała że lepiej się upewnić czy cos tam się nie dzieje.
Troszkę sie wnerwiłam bo nastepna wizyte mam za 4tyg i powiedziała że też nie będziemy robili usg bo nie ma takie potrzeby na razie grrrrr

hej:)
ja jestem tu nowa:) tez z terminem na maj.u mnie bedzie dziewczynka-Amelka:)
napiszcie jak Wasze wrazenia po zajeciach w szkole rodzenia.
majóweczka witamy serdecznie :)
ja wrażeń nie mam bo zaczynam szkołe rodzenia dopiero 25lutego :)

ja dziś byłam na pierwszych zajęciach, dołączyłam do grupy co już jakieś tam wykłady miała wcześniej. Pani psycholog mówiła o 'baby blues'. Co mnie zaskoczyło to to, że spotyka to aż 80% kobiet! Bardzo dużo! Mam nadzieję być w tych pozostałych 20%.............

majóweczka, napisz na kiedy masz termin to cię dopiszę do naszej listy majówek :)

witam wszytskie majowki, zwłaszcza te nowe!

kruszynaa - gratuluje Pawelka! Mój synek miał miec tak na imie, ale mam męża Pawełka, więc Mateuszek będzie miał na drugie Paweł po tacie :))

Ja do Grzybowskiej ide w nastepny poniedzialek i choc nie mialam miec robinego USG to i tak sie na nie zapisalam, bo chce zobaczyc czy przybiera na wadze i czy jest wszystko ok. Ostatnio mialam robione 3 stycznia, wiec to prawie dwa miesiace roznicy. Poza tym moja kolezanka miala niewydolnosc lozyska, wiec po jej doswiadczeniach wole miec robione teraz czesciej. A USG jest i w poniedzialek i w czwartek, tylko ze jest jedna nagrywarka i w czwartek u grzybowskiej nie mozna zapisac na plyte.

Apropos szkoly rodzenia, to my mamy spotkanie 19 lutego dla przyszłych dziadków :))

Zuzka a jak nalezy byc ubranym na zajecia, jakis dres i buty soprtowe, czy mozna na boso, bo jak patrzylam na rozpiske to zawsze sa jakies cwiczenia

Dziewczyny czy na szkole rodzenia trzeba miec skierowanie?
Ja na osttaniej wizycie pytalam mojego lekarza i on powiedzial ze nie trzeba.
Ja mam zamiar zaczac chodzic w przyszlym tyg,28tc bo tak podobno na ZAspie kaza przychodzic.
Aha ,prosze zmiencie moj termin porodu bo wedlug OM wychodzi na 17 maja a imie mojego synka to Patryk.Dzieki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry