Widok

~~~Majówki 9 - ostatni trymestr :)~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobiłam nowy wątek :)

Alicja jak tam Twoje wyniki, odebrałaś ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zuzka to oby Ci zrobiła bo ja pomimo tego ze kiedyś byłam zapisana na wizyte z usg to stwierdziła że nie ma po co robić tak czesto i nie zrobiła :) teraz tez będę własnie miała 2miesiace przerwy bo wczopraj nie miałam i już mi powiedziała że za 4tyg tez nie bo nie ma po co :(

nie wiem czy w każdej szkole rodzenia, ale w wejherowie trzeba mieć zaświadczenie że można uczestniczyć w ćwiczeniach :)

Witajcie wszystkie majóweczki,
co do pytania majóweczki28 to ja z zajęć w szkole rodzenia w szpitalu w wejherowie jestem zadowolona, sympatyczna prowadząca - ciekawie i dokładnie wszystko omawia.

Ja skierowania na szkołę nie brałam, a na ćwiczenia zakładamy spodnie dresowe i koszulkę, część kobiet jest przychodzi już ubrana do ćwiczeń pozostałe na miejscu się przebierają :)

Witaj Alicja, takie zaświadczenie jest potrzebne do wejherowa - wczoraj grzybowska mi wystawiła.

Dziwne że na następnej wizycie nie masz mieć usg, jak się jej wczoraj pytałam to następne około 32 tyg, więc zapisując się na połowę marca to tak nam wyjdzie - ona jest zakręcona, pisałam wyżej że zapomniała o mojej glukozie :)

kazimiera, jak chcesz na Zaspę chodzić, to musisz mieć skierowanie od ginekologa. Wymagają tam tego.

Ok,dzieki.bede musiala po nie pojsc.
Agata no ale teraz mam 25tydzień wiec następna wizyta w 29 tygodniu...wiec skoro masz mieć usg w 32tyg to sie zgadza....czyli tak jak ja bedziesz maiął teraz przerwe w USG :)

W Redłowie nie trzeba mieć w szkole rodzenia żadnych rzeczy na zmianę ponieważ są tylko ćwiczenia oddechowe. Gimnastyka jest w sobotę i aby w niej uczestniczyć trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań.

A grzybowska powiedziała mi ostatnio, że jeśli będę chciała to zrobi mi USG. Zobaczymy... idę z mężem więc się wnerwię jeśli mi odmówi. Najwyżej pójdę do Goworka.

dziewczyny, czy któraś z was, oprócz mnie, zmuszona jest do życia "w celibacie"? To już tyle miesięcy..... Był jakiś miesiąc-dwa temu taki okres, że hormony tak mnie nosiły, że nie mogłam wytrzymać.... Teraz znowu się zaczyna...... Niestety dla dobra ciąży doktor bezlitośnie wciąż jest na nie..........

czy cierpicie na coś takiego? od paru ładnych dni bolą mnie stawy na dłoniach. Rano nawet nie mogę zacisnąć pięści. Poza tym spuchnięte mam i dłonie, i palce. Obrączka już nie wchodzi od dawna... Czy to chwilowe, czy już tak do końca zostanie?

madziorek zapytaj na styczniówkach i lutówkach...one bardziej zaawansowane to Ci podpowiedzą jak radzić sobie z puchnieciem, ja na razie nie mam takich dolegliwości

Madziorka, ja na razie odpukać nie mam takich dolegliwości, a pytałaś się lekarki czy to normalne?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
mam wizytę jutro popołudniu to się zapytam oczywiście, ale myślałam, że może któraś z was też tak ma

ja nie mam takich dolegliwosci, czasem tylko troche mam nabrzmiale rece

Zuzka a te cwiczenia w soboty to sa o 10, czy jakas inna godzina?

dziewczyny mam pytanko, kiedy wasze małe zaczeło na tyle silnie kopać że tata mógł to poczuć kładąc rękę na waszym brzuszku ?

palla86.Mój mąż już poczuł tak koniec 21 tygodnia i potem z każdym dniem i tygodniem to coraz mocniej mój mały kopie.

dziekuje :)

u mnie troszkę później bo bodajze w 23...ale to pewnie zależy od naszych brzuszków, grubości skóry itd. :)

a moj poczul w 19 tc, akurat to byl dzien kiedy mijalo 1,5 roku od naszego slubu, taki malytki prezencik od dzidziusia :-)

u mnie gdzieś w 24 tc

Ja jeszcze nie wiem co bedzie moze w koncu teraz 21 w dniu urodzin mojego meza zrobi nam prezent i sie ujawni ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry