Widok

~~~Majówki 9 - ostatni trymestr :)~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobiłam nowy wątek :)

Alicja jak tam Twoje wyniki, odebrałaś ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy cierpicie na coś takiego? od paru ładnych dni bolą mnie stawy na dłoniach. Rano nawet nie mogę zacisnąć pięści. Poza tym spuchnięte mam i dłonie, i palce. Obrączka już nie wchodzi od dawna... Czy to chwilowe, czy już tak do końca zostanie?

dziewczyny, czy któraś z was, oprócz mnie, zmuszona jest do życia "w celibacie"? To już tyle miesięcy..... Był jakiś miesiąc-dwa temu taki okres, że hormony tak mnie nosiły, że nie mogłam wytrzymać.... Teraz znowu się zaczyna...... Niestety dla dobra ciąży doktor bezlitośnie wciąż jest na nie..........

W Redłowie nie trzeba mieć w szkole rodzenia żadnych rzeczy na zmianę ponieważ są tylko ćwiczenia oddechowe. Gimnastyka jest w sobotę i aby w niej uczestniczyć trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań.

A grzybowska powiedziała mi ostatnio, że jeśli będę chciała to zrobi mi USG. Zobaczymy... idę z mężem więc się wnerwię jeśli mi odmówi. Najwyżej pójdę do Goworka.

Agata no ale teraz mam 25tydzień wiec następna wizyta w 29 tygodniu...wiec skoro masz mieć usg w 32tyg to sie zgadza....czyli tak jak ja bedziesz maiął teraz przerwe w USG :)

Ok,dzieki.bede musiala po nie pojsc.
kazimiera, jak chcesz na Zaspę chodzić, to musisz mieć skierowanie od ginekologa. Wymagają tam tego.

Witaj Alicja, takie zaświadczenie jest potrzebne do wejherowa - wczoraj grzybowska mi wystawiła.

Dziwne że na następnej wizycie nie masz mieć usg, jak się jej wczoraj pytałam to następne około 32 tyg, więc zapisując się na połowę marca to tak nam wyjdzie - ona jest zakręcona, pisałam wyżej że zapomniała o mojej glukozie :)

Witajcie wszystkie majóweczki,
co do pytania majóweczki28 to ja z zajęć w szkole rodzenia w szpitalu w wejherowie jestem zadowolona, sympatyczna prowadząca - ciekawie i dokładnie wszystko omawia.

Ja skierowania na szkołę nie brałam, a na ćwiczenia zakładamy spodnie dresowe i koszulkę, część kobiet jest przychodzi już ubrana do ćwiczeń pozostałe na miejscu się przebierają :)

Zuzka to oby Ci zrobiła bo ja pomimo tego ze kiedyś byłam zapisana na wizyte z usg to stwierdziła że nie ma po co robić tak czesto i nie zrobiła :) teraz tez będę własnie miała 2miesiace przerwy bo wczopraj nie miałam i już mi powiedziała że za 4tyg tez nie bo nie ma po co :(

nie wiem czy w każdej szkole rodzenia, ale w wejherowie trzeba mieć zaświadczenie że można uczestniczyć w ćwiczeniach :)

Aha ,prosze zmiencie moj termin porodu bo wedlug OM wychodzi na 17 maja a imie mojego synka to Patryk.Dzieki.
Dziewczyny czy na szkole rodzenia trzeba miec skierowanie?
Ja na osttaniej wizycie pytalam mojego lekarza i on powiedzial ze nie trzeba.
Ja mam zamiar zaczac chodzic w przyszlym tyg,28tc bo tak podobno na ZAspie kaza przychodzic.
Zuzka a jak nalezy byc ubranym na zajecia, jakis dres i buty soprtowe, czy mozna na boso, bo jak patrzylam na rozpiske to zawsze sa jakies cwiczenia

witam wszytskie majowki, zwłaszcza te nowe!

kruszynaa - gratuluje Pawelka! Mój synek miał miec tak na imie, ale mam męża Pawełka, więc Mateuszek będzie miał na drugie Paweł po tacie :))

Ja do Grzybowskiej ide w nastepny poniedzialek i choc nie mialam miec robinego USG to i tak sie na nie zapisalam, bo chce zobaczyc czy przybiera na wadze i czy jest wszystko ok. Ostatnio mialam robione 3 stycznia, wiec to prawie dwa miesiace roznicy. Poza tym moja kolezanka miala niewydolnosc lozyska, wiec po jej doswiadczeniach wole miec robione teraz czesciej. A USG jest i w poniedzialek i w czwartek, tylko ze jest jedna nagrywarka i w czwartek u grzybowskiej nie mozna zapisac na plyte.

Apropos szkoly rodzenia, to my mamy spotkanie 19 lutego dla przyszłych dziadków :))

majóweczka, napisz na kiedy masz termin to cię dopiszę do naszej listy majówek :)

ja dziś byłam na pierwszych zajęciach, dołączyłam do grupy co już jakieś tam wykłady miała wcześniej. Pani psycholog mówiła o 'baby blues'. Co mnie zaskoczyło to to, że spotyka to aż 80% kobiet! Bardzo dużo! Mam nadzieję być w tych pozostałych 20%.............

majóweczka witamy serdecznie :)
ja wrażeń nie mam bo zaczynam szkołe rodzenia dopiero 25lutego :)

hej:)
ja jestem tu nowa:) tez z terminem na maj.u mnie bedzie dziewczynka-Amelka:)
napiszcie jak Wasze wrazenia po zajeciach w szkole rodzenia.
Agata ja tez już po.....badanie glukozy mam zrobić w 28tygodniu wiec powiedziała że za jakieś dwa tygodnie :)
Też serduszko slyszałam :)
Na te moje bóle mam zrobic usg jamy brzusznej (jutro mam) i posiew moczu na następną wizyte :( masakra....ale powiedziała że lepiej się upewnić czy cos tam się nie dzieje.
Troszkę sie wnerwiłam bo nastepna wizyte mam za 4tyg i powiedziała że też nie będziemy robili usg bo nie ma takie potrzeby na razie grrrrr

w 26 tygodniu masz tylko 2 kg więcej? No to pozazdrościć.................

Ja już po wizycie :) słyszałam serduszko małej zakłócane kopniakami, które mi fundowała. Wyniki mam dobre, bez zmian od początku ciąży i co mnie ucieszyło to nie aż taki duży przyrost mojej wagi-2kg.

Co do glukozy, to gdybym nie przypomniała Grzybowskiej, że jeszcze mi nie zleciła tego badania to zapomniała by o tym-muszę je zrobić do 28tyg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry