Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (13)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:)

02.05 Zielona Cytrynka SYNEK Mateusz 3425g, 54cm / SN / Zaspa
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm / cc / Redłowo
09.05 aniella SYNEK Marek 3850g i 60cm / cc / Wojewódzki
13.05 h_and_m Patrycja 2450 g i Kornelka 2400g / SN / Kościerzyna?
17.05 adziula SYNEK Nikodem 3900g / SN / St Georges Hospital, London
17.05 Gani SYNEK 4110 g i 58 cm / SN
21.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka, 4320g, 59cm /SN/ Wojewódzki
23.05 Jagaa SYNEK Ludwik 4150, 57 cm / CC / Kliniczna
24.05 Nadiaa Córcia Michalina 3700, 56cm , SN/ Redłowo

Maj 2013

24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Wojewódzki
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Założyłam nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-14-t476084,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jeszcze nie urodziłam, a już mi waga leci w dół .. a po dzisiejszym dniu to mam chyba ze 3kg mniej... nie dość, że rano nic nie mogłam przełknąć, bo było mi duszno i słabo, jeść się nie chciało, to później byłam u cioci na grillu i się chyba strułam :/ zjadłam jedną kiełbasę i tak mi w brzuchu zaczęło jeździć.. w sumie była świeża, bo wszyscy jedli a tylko mi zaszkodziło.. no i jestem od 16 na wodzie... gania mnie co rusz :/
wpadło mi do głowy, że moją koleżankę na dwa dni przed porodem też tak ganiało, jak mi do jutra nie przejdzie to zadzwonię do gina, czy coś mam brać czy nie.. na razie jest nieciekawie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
muszczek u mnie też to działa z tym smoczkiem, jak nie przytulę to wypluje ;p mam za złe mojej mamie, że za każdym razem jak jedna zapłacze to od razu na ręce bierze a ja chciałam tego uniknąć bo przy dwójce ciężko to ogarnąć noo i teraz mam problem bo jak jedna zacznie a nie wezmę na ręce to drze się w niebogłosy i coż, na ręce trzeba wziąć a mnie przy tym cholera bierze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No mi zostało jeszcze jakieś 8kg do wagi sprzed ciąży + 13kg które bym chciała poza tym schudnąć i strasznie słąbo to idzie :( A za miesiąc mam wesele siostry...

Justa gratulacje :)

Hexusia a długo przytrzymujesz smoka? Bo trochę trwa zanim taki maluszek załapie że to się zasysa, moja też 15 razy wypluje i za szesnastym wciąga. Najłatwiej jak ją przytulam jak do jedzenia z piersi i wtedy wpycham smoczek ;)
ja też po cc ale karmie piersia. mój siedzi 24 h na piersi.

My mamy już tyle smoczków i nie chce żadnego a ma potrzebę ssania i ciągle siedzi mi na piersi. Nie wiem co robić. Mam już wszystkie możliwe smoczki i butelki. Jestem załamana bo chce i muszę dać mu smoczka żeby odciążyć troszkę piersi ale ten nic. Tylko cyce i cyce. jakieś pomysły macie dla mnie?
Nasz "Mały" od 3 tyg życia je 120 ml mm, ale duży jest bo waga ur. 4150 a w drugim tyg życia ważył juz 5000 i ciagle głodny. Kazano nam ograniczyć jedzenie z 8 na 6 na dobę, ale nie idzie nam to wcale. Można zegarki nastawiać, co trzy godziny krzyk o jedzenie. Moja waga tez stoi 10 kg straty na dzień dobry i nic dalej. Brzuch bardzo powoli mi sie wchłania, mam wrażenie że też prawie nic go mniej. No ale CC i karmienie mm napewno mu nie pomaga w zniknięciu.
gratulacje Justa

mi zostało 4-5 kg ale kurcze waga stoi.
Justa gratulacje.
Jutro mój termin, ciekawe ... :) Wczoraj na zakupach w fashion, dziś na plaży i ani widu ani słychu porodu :)
Jeszcze dziś jakiś spacerek zaliczę, no ale widać dziecko samo zdecyduje kiedy opuści brzuszek :)
pozdrowionka
A na plaży dziś bardzo przyjemnie- momentami aż zimno było jak słońce zaszło i wiatr się wzmógł.
Justa gratki :)
Justa78 witam w klubie:P gratuluję:)
gratulacje Justa78:)
Dziewczyny melduję się rozpakowana.

ROZPAKOWANE:)

02.05 Zielona Cytrynka SYNEK Mateusz 3425g, 54cm / SN / Zaspa
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm / cc / Redłowo
09.05 aniella SYNEK Marek 3850g i 60cm / cc / Wojewódzki
13.05 h_and_m Patrycja 2450 g i Kornelka 2400g / SN / Kościerzyna
17.05 adziula SYNEK Nikodem 3900g , 50cm / SN / St Georges Hospital, London
17.05 Gani SYNEK Michał 4110 g i 58 cm / SN / Malbork
21.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka, 4320g, 59cm /SN/ Wojewódzki
23.05 Jagaa SYNEK Ludwik 4150, 57 cm / CC / Kliniczna
24.05 Nadiaa CÓRECZKA Michalina 3700, 56cm , SN/ Redłowo
24.05 Stokrotka 24s- SYNEK Hubert 2760 i 51cm, SYNEK Norbert 2510 i 49 cm/ cc/ Zaspa
27.05 inka2 SYNEK Tomek 3200,53cm /sn/ Zaspa
30.05 Hexusia, Cyprian, 3520, 58cm/ CC
30.05 Grosik, Synek Tobiasz, 4280, 58cm, /cc/ wojewódzki

CZERWIEC 2013

05.06. Stenemi, córeczka Julia/ CC/
09.06. Dee, córeczka Łucja, 3870, 56 cm, sn/ Zaspa
11.06. julka - SYNEK / SN/ Zaspa
12.06. sl/ córeczka, sn, 3620, 55cm, Redłowo
14.06. MamaJasia, synek Franio, 3300, 56 cm, sn
15.06. Jotenka, córeczka Kornelia, 3625, 59 cm, sn, Wejherowo
17.06. Justa78,córeczka Magdalena, 3600, 55 cm, SN, Wojewódzki

2w1

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
09.06 mini - SYNEK Filip /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna
Dziewczyny co do wagi to u mnie dramat. Odrazu po porodzie zeszło mi 6kg, od tego momentu kolejne 6kg w 4tygodnie. zostało 30kg do idealnej wagi a 10 do wagi z przed ciąży. Od kilku dni waga ani drgnie a dodam że jem 6razy dziennie, b.małe posiłki, dużo piję wody i od 2tygodni codziennie trening z dzieciakami rolki i/lub rower(mam specjalny wozek dzięki któremu mogę trenować ze swoimi dziećmi). W przyszłym tygodniu zrobię badania tarczycy, być może ona się rozregulowała i blokuje spadek wagi....
Muszczek mi zostało jakieś 4kg do zrzucenia, ale chciałabym ważyć mniej niż przed ciążą więc jeszcze 1kg lub dwa. Idzie ciężko bo ćwiczyć mi się nie chce i nie ma kiedy, a apetyt dopisuje.
No właśnie Muszczek nie ważyłam się ostatnio, ale po porodzie spadło mi od razu 10kg, i stało, jutro się zważę to dam znać.

My dziś byliśmy u pediatry Tomek waży już 4150g w 3 tyg przytył ponad kilogram:)

Je praktycznie co 2-2,5h żarłok mały, wypija 90-120ml, a ma prawie 4tyg. Jak jedzą Wasze dzieciaczki, oczywiście pytanie do mam które karmią mm.
My dziś byliśmy nad jeziorem, bo to jedyne miejsce gdzie idzie wytrzymać...

Jak Wam dziewczyny idzie wracanie do wagi sprzed ciąży? Bo mi oprócz tego co spadło od razu to praktycznie stoi...
Dziewczyny matko kochana życzę wam szybkiego rozpakowania.
Moj lekarz już od 2 tygodni sie pyta co ja tu jeszcze robe. Kazał zgłosić się na IP tydzień po termine, ale w Wejherowie zbadali i powiedzieli, żeby zgłosić się 2 tyg po terminie, także w najczarniejszym scenariuszu w nastepny czwartek wywoływanie:(
Do gina jeszcze skocze w poniedziałek, bo kończy mi się zwolnienie, no chyba że w weekend sie cos rozkręci, trzymajcie kciuki, bo dogorywam:)
Ja to w sumie nawet nieźle te upały znoszę, ale po prostu już bym chciała urodzić, bo to czekanie jest troszkę irytujące.
JaSama- to Ty już ponad tydzień po terminie, a co mówi Twój lekarz, kiedy masz się zgłaszać do szpitala??
Mój lekarz to niby mi powiedział , że raczej na kolejnej wizycie się nie spotkamy- a mam zaplanowaną na 26 czerwca, ale sama nie wiem, zobaczymy...
Póki co nic specjalnego u mnie się nie dzieje, dziś jadę na zakupy, może jak połażę trochę? to coś się rozkręci
ja dogorywam przy wiatraku, nadal w dwupaku ;)
mycie okien jest przereklamowane,
seks też jest przereklamowany.
Młoda się zaparła i wyjść nie chce XD

wczoraj mieliśmy gości, więc dom wysprzątałam, w sumie ledwo ledwo - dwa razy prysznic brałam do godziny 16... ale przynajmniej dziś mogę z czystym sumieniem leżeć na kanapie przy wiatraku i popijać wodę z lodem i cytrynką, szkoda, że mąż w pracy, bo wczoraj zrobił mi pycha mrożoną herbatę - ja takiej dobrej nie robię.. on idealnie dobiera proporcje herbaty, cytryny i lodu...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry