Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=post_form&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stokrotka, ślicznych masz chłopaków. Fajnie tak za jednym razem dwójkę dzieci mieć. :)
Czesc:-)
bylismy dzisiaj u lekarza i na szczepieniu.. szczepienia nie bylo bo chlopcy maja katar i lekka infekcje..ale po kilku dniach ma byc ok..robimy inhalacje, dostalismy krople, wode morska w sprayu.. no i mam obserwowac czy temperatura im rosnie..
Hubcio wazy 4900 a Norbus 4805:-)

a tu macie naszych chlopakow:-)
http://izabelinda.wordpress.com/2013/07/26/fotografia-noworodkowa-warsztaty-z-uroczymi-bercikami/
Siemacie dziewczyny!
Chciałabym Was zaprosić na warsztaty "Zdrowe niemowlę", które odbędą się we wtorek, 30 lipca o godz. 11.00 w Gdańsku (restauracja Malinowy Ogród). Prowadzić je będzie Dorota Zawadzka (Superniania :P), będzie mowa m.in. o rotawirusach i ogólnie o zdrowiu niemowlęcia. Można przyjść z dzieckiem :)

Możecie o szczegółach przeczytać albo na moim blogu (poniżej link pod suwakiem), albo na stronie "Powstrzymaj Rotawirusy". Zastanówcie się, bo może któraś z was chętnie weźmie udział :)))))))
No i po szczepieniu. Jeju, ile placzu i rozpaczy bylo. A potem blogi sen. Mala wazy 5050 g. :) i jestesmy juz po infekcji ;)
Stokrotko ja bym szła z maluchami do lekarza, lepiej nich spojrzy fachowym okiem i osłucha...
my inhalacje robiliśmy trzy razy dzienne, mała to uwielbiała a ten hałas nawet ją usypiał a po inhalacji też lepiej wydzielina wyłazi jak się fridą odciąga. W czasie infekcji jak najbardziej spacer jest wskazany a nawet konieczny
Hexusia, podaje herbatkę na trawienie hippa, ale można też kupić w aptece czy sklepie ekspresówki z kopru włoskiego.
Kamika,a kiedy dokładnie rodziłaś? Ja 26 czerwca i mój Mały był szczepiony serią 12009
Nam pediatra przepisal inhalacje z 2 ml soli fizjologicnej 2 razy dziennie. Od pazdziernika zbieralam sie z zakupem inhalatora, to teraz juz nie mialam wyjscia. Na szczescie mala inhalacje.dzielnie.znosi. Wieczorem zavzela plakac jak wylaczylam inhalator ;) sol morska oprocz tego wkrapiamy do noska i sciagamy frida. Mala ma niby niewielka infekcje, no ale jednak wciaz ma... A jutro mialysmy isc na szczepienie... Ech, ciekawe co te nasze dzieci dopadlo. Synek nie chorowal jak byl taki malutki :/
Hej Dziewczyny..dlugo mnie tu nie bylo..i Norbert tez ma katar..wczoraj przy kapieli cos inaczej oddychal..a w nocy juz mial nosek zapchany i leci mu.. polozylam go poki co wyzej..lepiej mu sie tak oddycha..a Hubcio kilka razy kichal pod rzad..wiec mozliwe,ze tez cos go lapie..no i czytam co tu polcacie na katar..mleko matki najlepsze na wszystko..ale ja go juz nie mam:((
dzisiaj mamy wizte u ortopedy..i nie wiem czy isc z tym katarem czy nie..w necie wyczytalam,ze spacery sa jak najbardziej wskazane..wyczytalam tez,ze sol fizjlogiczna wkropic i odciagnac gruszka badz frida..

a jak robicie te inhalacje?
isc juz do lekarza? masakra.. tyle dylematow..a co gorsza to od wczoraj jestem sama w domu z chlopcami..jeden placze to drugi tez zaczyna..:((
dziewczyny a wiecie może czy ktoras z tych szczepionek podawano na zaspie w czerwcu ? nie mam nic wpisane w książeczce na temat nazwy ani serii szczepionki
Moja córka też chora. Chyba ją przewiało w sobotę i teraz ma grypę. Mam nadzieję, że nie przejdzie na syna. Dobrze, że jest na tyle rozumna, że grzecznie mi dzisiaj leży w łóżku. A to bajeczki posłucha, a to książkę przeczytam i jakoś udało mi się do tej pory przetrzymać ją w pokoju. Ale niedługo pewnie się skończy. No i jestem dzisiaj sama więc nie dam rady wyjść na dwór z małym. Rany, ja kiedyś marzyłam o trójce dzieci, a ledwo z dwójką sobie radzę.
Dzieki, Jotenka, może też spróbuję. Póki co inhalacje, sterimar, fenistil. Nasivin też nam pediatra polecił, ale próbujemy bez niego póki co. Na szczęście póki mała śpi, to spokojnie oddycha. A śpi dużo więcej niż przed infekcją.
a i u nas na szczęście inna szczepionka:))
My się z infekcją męczyliśmy ponad tydzień:( na początku pomagały inhalacje solą, później próbowałam olejek sosnowy- jest bardzo pomocny przy katarze:) pediatra mi powiedziała, że krople nasivin soft też mam stosować co prawda w ulotce jest napisane że można stosować po 3 miesiącu ale według niej coś muszą napisać żeby mieli podkładkę... ale najlepiej podziałało moje mleko:) może się to wydać dziwne, ja też byłam zaskoczona jak poleciła mi to kuzynka ale nie miałam nic do stracenia, spróbowałam i od razu zadziałało:D prosto do noska małej wkropiłam mleko z mojej piersi, nie było to dla niej zbyt przyjemne ale najważniejsze że poskutkowało:) po tym będę to wszystkim polecać, szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałam...
Hej. My też walczymy z katarem i kaszlem u malutkiej. Wczoraj bylismy w szpitalu na rtg, zeby wykluczyc zapalenie pluc (tak nas lekarz z pogotowia skierowal). NA szczescie plucka czyste i walczymy z infekcja w domu. Mala dzielnie to znosi. Duzo wiecej spi, ale je normalnie, no i nie goraczkuje. Trzymajcie kciuki, zeby jej szybko przeszlo!
A my juz zameldowani u dziadkow na wakacjach, dzieciaki calymi dniami w ogrodzie. Pogoda cudowna. Maly ma babcię i duzo ciotek, ktore go nosza na rekach i bujają wiec ja moge troszke odsapnac :)
U nas na szczęście też inna seria, ufff
Tomek pierwsze szczepienie inna serią, ale drugie nie wiem bo nie jest wpisane, jutro będę dzwonić do przychodni.
Moseka a ile i jaką herbatkę koperkową podajesz??
nasz nie chce żadnej herbatki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry