Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=post_form&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam :)

image

Uploaded with ImageShack.us
Gratulacje dziewczyny:)
28.06 Moseka / córka Kasia / 3300, 53cm / sn / Kliniczna
Jotenka trzymaj się i kuruj się. Ja mam zapalenie gardła i niestety na antybiotyku jestem. Usg bioderek w porządku. Za to synek jest cały w krosteczkach. Myślałam, że to potówki, ale raczej nie. Pewnie coś co zjadłem :(
Moseka trzymam kciuki:)

Ja sama gratuluję.

U nas trochę nieciekawie:( męczy mnie katar, a dodatek zaraziłam starszą córcię i w nocy męczyła ją gorączka:( na dodatek nasza pediatra na urlopie... ale niedługo przychodzi położna to z nią pogadam czy jest jakaś szansa że młoda nic nie załapie

Już prawie wszystkie rozpakowane:)
Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej i trzymam kciuki za Moseke:)
U nas dzis bardzo spokojny dzien, z rana bylam ze starszakiem na zakupach bo z mlodszym zostala na chwile ciocia. Kupilismy truskawki i jagody wiec chlopaki mieli na obiad pierogi z tymi owocami. Teraz dzieciaki spią a my delektujemy sie cudowną ciszą :)
Ja_sama gratulacje. Chyba wysoki chłopak Ci rośnie :)

Ciekawe jak tam Moseka.
27.06 ja_sama/synek Piotrus/3860g, 60cm/SN/Wejherowo.
Moseka, powodzenia!

Ja dziś zaliczyłam pierwszy długi spacer z dwójką moich maluchów, dotychczas na wyprawy z domu miałam kogoś do pomocy. Wyszło nadspodziewanie dobrze, córka trzymała się blisko wózka, nie marudziła na hasło powrotu do domu, także dzisiejszy dzień napawa optymizmem.

Młody za to dziś bardzo marudny, nic go nie zadowalało oprócz noszenia na rękach. Biorąc pod uwagę ostatnie dni, zauważyłam, że ma dwie długie pory czuwania, jedną rano od pobudki (6-7) do ok. 10, a drugą po południu, gdzieś od 16 do 19. I wtedy daje czadu :-P Ale też potrafi na długo zająć się wpatrywaniem w książeczki Oczami maluszka, wczoraj leżał tak z godzinę, zapatrzony na czarno-białe obrazki, a ja mu tylko przerzucałam strony :-)

W weekend organizujemy drugie urodziny córeczki, duża impreza się szykuje, mam nadzieję, że jakoś to wszystko ogarnę. Trzymam kciuki za ostatnie nierozpakowane, zanim zmienimy nazwę wątki na Mamusie i dzieciaczki :-)
dziewczyny kciuki trzymać, bo jedziemy do szpitala! :)
Hexusia,
http://www.youtube.com/watch?v=R92x0CHgAiQ
tu masz jak zawiązać chustę - ja z tego co pamiętam to na szkoleniu z chustowania byłam w szoku, że trzeba ją tak mocno wiązać, więc może rzeczywiście za słabo ściągasz..

ja dziś w nocy praktycznie nie spałam, brzuch bolał okresowo, do tego ganiało mnie do wc co chwilę... mąż biedny się nie wyspał, bo za każdym razem kiedy ja wstawałam on się przebudzał i dopytywał czy wszystko ok.. teraz dostałam różowych upławów.. poród się zbliża :) trochę mnie te nocne bóle niepokoiły, ale teraz już tylko czuje podekscytowanie zbliżającym się porodem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój dzisiaj też marudny, co odłożę do łózeczka to płacz. nie mam siły go tak ciągle nosić i do cyca przystawiać. masakra.

z chusta dzisiaj będę próbować jeszcze raz.
Hexusia, a może słabo dociągasz? Moje też wierzgały przy wiązaniu ale jak już były dobrze ściśnięte to moment i spały :) To dla nas zawsze ostatnia deska ratunku jak już nic innego nie pomaga.

U nas wczoraj i dziś synek bardzo marudny, Natalka tak średnio, więc zaczyna się szara codzienność :P
No może to sapka, w sumie ostatnio dużo ulewał:( Ale meczy się tak czy siak. Zobaczymy może szybko przejdzie.

Dzisiaj pierwszy raz Tomek w chuście, rewelacja spał cały czas:)
A u nas cos maly niespokojny dzisiaj, malo spi, z jedzeniem tez srednio. Spokoj jest oczywiscie tylko na rekach... jestem padnieta. Dodatkowo starszak tez jakis zbuntowany ;/
ja nie wiem czy poprawnie wiąże to chustę.
mam chustę ale nie zdaje egzaminu bo ten się ciągle kręci i kopie nogami. nie mam na niego pomysłu.
inka, a może to tylko sapka a nie katar? U noworodków często się zdarza i podobne to do kataru...
Muszczek ja mam taka samą z LennyLamb i nawet taki sam kolor:)

Tomek dziś dostał kataru:(
no i boje sie, ze mnie na Kliniczną nie przyjma...
nie chce Zaspy :( ani Wojewodzkiego :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry