Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moj brzuch teardy jak sie tylko z kanapy fo lazienki rusze. Masakra mowie wam, bo nawet sie do sklepu boje wyjsc zeby cos sie nie stalo.

Ale tak jak Muszczek napisala- juz niedlugo dziewczyny!!!! Ja odliczam juz dni :-)
dziwne, że wam tak te brzuchy twardnieją
Mi brzuch tylko raz tak twardniał i bolał, ale za dużo robiłam nosiłam jednego dnia, więc teraz staram się wszystko rozkładać i nie robić wszystkiego na raz i odpukać na razie jest ok!

Oooo juz odliczanie dni :) ja na razie odliczam tygodnie :)

pogoda wspaniała ;/ przemarzłam trochę na spacerze z psem, oby tylko jakies choróbsko nie przyplątało bo coś zimno mi ;/
Może macie jakieś info na temat kolejnych warsztatów jakiś ciekawych dla przyszłych rodziców?
to i ja dołącze do szcześłiwych przyszlych mam::)
moja Księżniczka urodzi sie 1.06:))
czekam na relację z LadyMama;)
Mi się spotkanie podobało, fajna organizacja :)
Mimo, że znó poruszane te same tematy (baby blus, dieta w ciąży, opieka nad noworodkiem) można było dowiedzieć się kolejnych rzeczy, ja się przynajmniej nie nudziłam ;) Dużo informacji i naprawdę fajnie po prowadzone.
Mi się strasznie nie chciało jechać, takiego lenia miałam, ale po pierwszych 10min cieszyłam się, że zmusiłam się do wyjazdu :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też jestem zadowolona ze spotkania, spodziewałam się "reklamowania", ale właściwie nie było, wiec super. Podobało mi się to, że wszystkie tematy były porządnie "wyczerpane". Prezenty- czyli parasolka do wózka Emmalijunga i krem na rozstępy Tołpa też mi się podobają. Jedyne co, to siedziały za mną dwie dziewczyny non stop ze sobą trajkoczące i niestety miałam przez nie problem z usłyszeniem niektórych rzeczy ;/ Ale sama organizacja spoko. I troche d..pa mnie już bolała na koniec ;]
oooooo fajne rzeczy dostałyście ;)

Jak tam samopoczucie ??? Czy wy też macie czasami bolesne przewracanie się maluszka ?? Ja czasami mam takie uczucie jak by mi szarpał za narządy. A wierci się i wierci;) wspaniałe to uczucie chociaż czasami dość bolesne.
Powiem szczerze - krzesła na spotkaniu były bardzo wygodne, w porównaniu do wcześniejszych spotkań tu mi się fajnie siedziało i nic nie bolało :) Dostałam jeszcze misia za wypełnienie ankiety ;)

Dziś od małej dostałam takiego kopniaka w pęcherz... że musiałam się iść umyć i przebrać :/ aż mnie zgięło z bólu..

uh ciocie i babcia zrobiły nam niespodziankę... dostaliśmy dwie siaty ciuszków, pościel, kołderkę, poduszeczkę, rożek i kocyk o.O musiałam zadzwonić po męża, żeby przyszedł do babci domu, bo sama bym się z tym nie zabrała o.O tym samym ciuszków na rozmiar 62 mamy aż nadto, teraz jak już mnie schwyci chęć do kupowania to muszę brać większy rozmiar :)
Muszę usiąść z listą i powykreślać to czego już kupować nie muszę :)
Dziewczyny mam pytanko - w którym tygodniu umawiacie się na kolejne usg 4d? chodzi mi o to koło 30 tygodnia ciąży? wspominał Wam już coś lekarz?
My po wizycie, Natalka waży 1800g i wszystko jest ok, mogę nosić synka dalej :) Następna wizyta już będzie w 37 tygodniu! Na razie 12kg na plusie, znacznie więcej niż chciałam niestety :( Ale trudno, będę się martwić po porodzie.
Aha, i na USG było widać, że będzie kudłata :D Ale to u nas rodzinne, żadne dziecko się nie urodziło u nas łyse, co więcej, włosków synek miał tyle, że się nawet nie wytarły :)
Muszczek to super!!! Co do kg daj spokój ;) Zejdzie. Podczas porodu spalisz tyle kalorii, że zejdzie Ci od razu;)
Poród boli, ale jakiegoś specjalnego wysiłku raczej nie doświadczyłam :p Niestety trochę trwało zanim wróciłam do swojej wagi.
Happy Mum- z tego co mi lekarz od USG mówił, to na kolejne zapraszał ok 32 tygodnia i potem jeśli się chce to w 37 tygodniu(sprawdzić ułożenie Maluszka)
Muszczek- gratulacje, a co do wagi u mnie też na pewno będzie sporo, ale też potem się będę przejmować.
Ja mam jutro wizytę, więc też fajniutko.
HappyMum właśnie tak jak napisała Buniak ja jestem już umówiona w 32tyg na usg.

Jutro też mam wizytę:) A mały to mnie kopie i kopie, czasami faktycznie to aż boli, oststnio jak leżałam to nie wiem co on tam wyprawiał, tak się kręcił, że aż brzuch mi falował:)

image

image
Dziewczyny na Facebooku są zdjęcia z Bezpiecznego Malucha w Gdańsku.
Mnie synek też ostro naparza po narządach. Córcia delikatnie mnie muskała. To było takie spokojne, przyjemne. A ten kopie tak mocno, że czasem boli.
fajne zdjęcia ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry