Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak- SYNEK
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia
Hej Mini ! Napisz coś o sobie. Skąd jesteś? Kto w środku u Ciebie rośnie??
Ja chyba skoczę tydzień/dwa przed terminem sprawdzić co i jak.. u mnie w razie czego zawsze zostaje zaspa.
Dziś mam dzień leżenia, wczoraj cały dzień młoda była bardzo nisko i miałam skurcze.. do czwartku może się unormuje :/ chociaż i tak powiem o tym lekarzowi.. na dziś mam tylko dwa zadania - zawieźć mocz na badania i ugotować zupę.. ciekawe na ile psy dadzą mi poleżeć.
Witamy Mini:)
Przecież napisała, że synek!:P
A ja dziś na USG 4D!!!!!!!!! już nie mogę się doczekać:))))))
Idziecie jutro na bezpiecznego malucha?
no tak :) głooooool ze mnie ;/
Mini- witamy pisz co u Ciebie.

Moseka, u mnie wczoraj podobnie było, to znaczy Mały też mega nisko siedział i troszkę to niekomfortowe było, ale nie dopuszczam ze miałam skurcze. Czasami jakis dyskomfort miałam, ale liczę, że to nic skurczowego...
Coraz poważniej myslę nad zwolnieniem, bo już ciężko w pracy, wczoraj niezbyt mi było. Poza tym znowu mnie zgaga zaatakowała :(
Dziś niby lepiej, ale to początek dnia, oby było już dobrze
witam dziewczyny,
Jesteście zapewne już po USG 3d czy 4d szukam gabinetu godnego polecenia na takie USG w Gdańsku i jak się rozkładają ceny?
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam przyszłe mamusie!
Agusia, ja byłam w gabinecie we Wrzeszczu- wg mnie OK
http://www.pro-femina.com
koszt to 250 pln
Jotenta ja idę na Bezpiecznego Malucha.Ciekawe ile dziewczyn z naszego wątku się wybiera?
Ja też idę na bezpiecznego malucha :)

Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić usg 3d? w którym tygodniu? Bo my byśmy chcieli, ale nie wiem na kiedy się zapisać :/
mi nie do końca ten dzień jutrzejszy odpowiada;/ ale bym z chęcią poszła. Ale liczę na wasze szczegółowe relacje.
Moseka, wg mnie nie ma już większego znaczenia data, kiedy chcesz zrobić USG 3D, jesteśmy już po połówkowym więc teraz od Ciebie tylko zależy.
Umówiłam się na przyszły wtorek, pani w rejestracji zapytała w którym tyg jestem i stwierdziła że to już czas ;) aa i chodziło mi o usg 4d XD

Mi też nie bardzo data spotkania pasuje.. na 20 mam wizytę u gina, na szczęście niedaleko, więc po prostu wyjdę w trakcie - trudno..
Witam się po długiej nieobecności, choć i tak pewnie nikt mnie tu nie kojarzy :)

Dołączam do "szyjkozaszytych". Szew zakładali mi na Zaspie dwa tygodnie temu, w poniedziałek. Poleżałam na oddziale do piątku i wypisali mnie do domu. A z domu niestety wychodzić mi nie wolno. Wprawdzie szyjka zamknięta i wydłużona do 2,9 cm, to jednak na zimne dmuchać należy. Jestem na Fenoterolu i na szczęście szybko dni lecą, bo bym się na amen zanudziła.
Zła jestem tylko, że omijają mnie zajęcia na uczelni, a to ostatni semestr i magisterka do skończenia...
Jotenka - jak po usg? :) Nadal dziewczyna, czy coś jednak wyrosło? :)
No i po usg nic się nie zmieniło, nic nie dorosło:P Zasłaniała sobie cały czas buźkę rączką, już widzę jaki to będzie żarłok! zamiast kciuka pcha do buzi całą rękę! Ale najważniejsze, że wszystko jest ok:) Waży już ponad 800g:) Panna widzimy się jutro to pogadamy:) W tarabum i jeszcze po południu:)
Ja byłam na USG wczoraj i malutka waży 1154g :)
Jeżeli uda mi się wszystkie sprawy pozałatwiać to również wybieram się jutro na Bezpiecznego Malucha. Jak myślicie dziewczyny, czy "wpuszczą" mnie jeżeli się spóźnię do godziny?
Zapomniałam się zalogować :)
Myślę, że nie będzie problemu ze spóźnieniem:)
Witam.Jestem po glukozie,nie było tragedii,ale cieszę się że tylko w tej ciąży przyszło mi robić to badanie.Teraz mam pieruńską zgagę.

Widzimy się na Bezpiecznym Maluchu,fajnie by było jakbyśmy miały możliwość się poznać.W grupce zawsze raźniej.

Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry