Widok

Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Atrovent, pulmicort, tabletki na gardło, gripovita, rutinoscorbin. Chciała mi dać augmentin ale ja nie mogę go brac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lala tak ja już od poniedziałku w domu ale od wtorku latanie po lekarzach i dopiero teraz chwila spokoju. Tzn miała ginekologa na 8 rano ale już po i do końca tego roku spokój. Następna wizyta 5 stycznia. Tylko endokrynologa muszę załatwić sobie na już.

Kochane czy macie jakiegoś godnego polecenia endokrynologa z Gdyni na nfz?

To sie cieszę że już sytuacja opanowana. Z endokrynologiem nie pomogę.

Na NFZ nieosiągalny. Tylko prywatnie

MamaDawidka to fajnie, ze juz wszystko gra:) a co do endokrynologa to w Gdyni nie znam ale czasem ze względu na ciąże to wciskają w kolejkę więc warto do jakies przychodni sprobowac. Ja chodzę do dr Kuglarz - ona przyjmuje w Nowym Porcie w przychoni ale to też wcisnęli mnie dawno temu tam w kolejkę w pierwszej ciąży i tak zostałam.
Ruchy dzidzi coraz to sielniejsze :) a szczegolnie ok godz 22 kiedy się kładę - istne szaleństwo :p a jak u Was? Dają juz znac dzieciatka?:) mowią, ze przy drugim dziecku szybciej odczuwa sie ruchy ale u mnie przez to łozysko z przodu to jednak pozniej:) we wtorek wizyta :D jak raz w miesiącu tylko wizyta to baardzo się dłuzy :/ gdyby tylko te wizyty tyle nie kosztowały eh :) pozdr
...

Hej.
W ciąży mamy prawo być przyjęte do specjalisty w ciągu 7 dni. Powolujcie się na ustawę za życiem. Znaczy to, że choćby nie wiem co, w przychodni muszą wyczarować Wam termin w ciągu tygodnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie:) ja dostałam skierowanie do endo od mojej internistki, zaznaczyła, że ciąża i uwaga wizyta była za 2dni:) chodzę do endokrynologa w przychodni na morenie

Ja po połówkowym. Helena rośnie zdrowo. Wszystko Ok. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ina1978 to super, że wszystko dobrze. U Ciebie ZD 1:760 a u mnie 1:730 również z racji na wiek (35l). Połówkowe dopiero 31 stycznia i wtedy wszystko będzie już jasne.

No tak ale my robiliśmy jeszcze test nimfy i teraz mamy 99,5% ze wszystko Ok. I ze dziewczynka. Waga moja stoi a to bardzo dobrze. Mała ma 360g.

U mnie bedzie dziewczynks i chlopiec :) generalnie wszystko ok chlopiec wazy 203 g a dziewczynka 189 g szyjka 40 mm są troche starsze niz wynika z OM chlopak 17+5 a dziewczynka 17 +4 a OM 17+3 .
Łożysko i plyn owodniowy ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ja tez połówkowych i wszystko gra :) całe 360g szcześcia :) jak tylko usiadę to dostaję kopa :p takze duuzo się ruszam ostatnio heh pozdrawiam
...

Super dziewczyny! Duże już te Wasze maleństwa :) ja na polowkowe idę dopiero po Świętach także chwilę jeszcze muszę poczekać. Tymczasem odczuwam silne ruchy także mam nadzieję że wszystko będzie ok. Muszę iść zrobić badania krwi ale nie mogę się zebrac od dwóch tygodni, nie znoszę być na czczo, nie wytrzymuje:D Już 21 tydzień się zaczyna!

O tak Beti badania na czczo to też moja zmora ostatnio:/ nie wiem czy Ty tez tak masz ale mnie na czczo bardzo boli głowa:/ i tak ostatnio właśnie wracając z badań musialam wstąpić na pączka do cukierni bo myślałam, ze nie dojadę to domu. Za ok 3 tygodnie muszę zrobić badanie glukozy z obciazeniem więc juz się "cieszę" na ten dzień :) niby 22 tydzień się zaczął a ja na czczo dalej mdłości eh chyba tak juz to ze mną zostanie do końca:):)
...

Witam dziewczyny. Ciesze sie ze u Was ok. Ja polowkowe tez mam zaraz po Swietach. Zastanawiala sie ktorasnad szkola rodzenia?

Ja jeszcze sie nie umawiałam na połówkowe ale musze zrobić na początku stycznia. Do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży i teraz nie widzę sensu chodzić pobownie. Wtedy miałam wątpliwości czy mi to potrzebne było dużo informacji nieaktualnych dostałam choćby na temat diety matki karmiącej. Może słaba szkoła :(

Hej Dziewczyny. Cóż tu taka cisza? Wszystkie tak objedzone po świętach, że ruszyć się nie mogą? Ja się przyznam, że jadłam wszystko i to w niemałych ilościach. W końcu mdłości ustały więc korzystałam a później się kulałam :-)

Witam. Ja tez niczego sobie nie załowalam:-) jutro mam polowkowe wiec znowu glowa pelna mysli.....stres okropny. Mala w brzuszku szaleje:-)

Ja jadłam wszystko ale w małych dawkach. Strasznie bolą mnie biodra i ciągną pachwiny. Dzisiaj w Tesco nakupowalam ciuszków za bezcen.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry