Widok

Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

B. Zos fajnie, ze juz po wszystkim teraz juz na pewno bedzie dobrze :)
Co do wyprawki to nie mam dla siebie jeszcze nic ale dla Małej dostalam od kuzynki więc cos tam mam ale jeszcze nie wiem co dokladnie bo nie sprawdzałamco w kartonach:p wozki oglądam juz od dawna ale jakos tak nie potrafie sie zdecydowac na jakis konkretny:) lozeczko i fotelik bede miala od siostry więc głównie wozek jest do kupienia i mimo to nie wiem jaki wybrac:p
Gdzie kupic takie szlafroki ciazowe bo pizamy to widzialam ale takie szersze szlafroki cienkie?
...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzień dobry

chyba też podpytam znajomych, kupować wszystko to spory wydatek. Jeżeli chodzi o wózek to stawiam na mutsy. Duże pompowane koła są idealne na warunki drogowe w których mieszkam.

Ja miałam zwykły szlafrok z sieciowki w sumie mi się nie przydał bardzo gorąco było w szpitalu.

Hej Dziewczyny. Jestem po wizycie u ginekologa. Dzieciaczki mają się dobrze co mnie uspokoiło bo nie czuję jeszcze żadnych ruchów. Co mnie dziś zaskoczyło to gin powiedziała, że na 70% będą 2 dziewczynki :D :D :D. Mam już dwóch synków więc w domu w końcu będzie równowaga bo ta ilość testosteronu czasami mnie przytłacza. Ale potwierdzi to jeszcze badanie 31 stycznia. Szczęśliwa :-). Teraz tylko zbierać ciuszki dla dziewczynek bo dla chłopców to mam po moich synkach ale tylko te uniwersalne mi się przydadzą.

B.Zos dobrze, że już po wszystkim, zdrówka życzę. Ja właśnie pozbywam się rzeczy po córeczce bo będzie chłopak także wyprawke Nowa szykuję. Mam łóżeczko, laktator i sterylizatory do butelek, wózek trzeba kupić. Miałam bebetto i chyba znów kupię, albo podobny. Sprawdził się rewelacyjnie a do tego jeden z lżejszych wózków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratuluję :)
A w którym tyg i dniu jestes? U mnie tez bliźniaki i nie czuję ruchów. Trochę mnie to martwi.

Pytanie do mamadawidka :) u mnie 19+5

Kate ja jestem w 18 ale ile dni to Ci nie powiem bo nie wiem. Też mówiłam dziś do gin, że nie czuję ruchów ale do 20 tygodnia to ponoć normalne i mam się nie stresować. Powiedziała, że z dziećmi wszystko ok co mnie uspokoiło :-)

Mi gin w 18 tyg powiedziała ze MSM łożysko na przedniej ścianie i moge czuc ruchy później.

Potwierdzam, ze przy lozysku z przodu slabiej czuć ruchy. W 18 tym coś tam lekko czułam a teraz w 24 juz dostaje ładne kopniaki :)
...

U mnie jeden na przedniej ścianie a drugi na tylnej ale nie będę panikować. Poczekam bo jak zaczną kopać to będę miała dość. Pierwszy syn jak kopał to całe żebra miałam chyba sine i wszystko bolało. Mam nadzieję, że teraz będą delikatniejsze dzieciaczki :-)

O tak, w pierwszej ciąży to o spokojnym śnie moglam pomarzyc i te biedne zebra hehe
Czy Wasze dzieci są już głową w dól? Moja jeszcze nie i kopie mnie w podbrzusze i czasami gdzies z boku. Mam nadzieje, ze w koncu sie obroci bo z tygodnia na tydzień bedzie jednak mniej miejsca:)
...

Dzień dobry

jak zdrówko? Wczoraj taki piękny dzień a dziś znowu bez słońca.. :( mimo że jestem w pracy to wolałabym żeby zaświeciło..Od razu człowiek lepiej się czuje. Ja już wyczuwam drobne ruchy i czekam na więcej.
Czy Wy też macie huśtawki emocjonalne? Mi dziś rano tak chciało się płakać że musiałam połkać sobie trochę.

Ja po kolejnej wizycie. 23tc mała długa a chuda. Mam wprowadzić dietę wysokobiałkowa. Dużo odpoczywać. A tak wszystko Ok.
To jeszcze ja się melduję. Aktualnie 18 tydzień. Termin mamy na 10 czerwca z usg. Za 2 tygodnie połówkowe

Witaj ania986. Jak możesz dopisz się do listy.

Ja dziś po wizycie w poradni patologii ciąży na klinicznej. Niestety szyjka mi się skraca i obecnie ma 3 cm co niby jest za mało jak na wiek ciąży. 31 stycznia na połówkowym mam mieć mierzoną i jeśli skróci się jeszcze choćby o 4-5 mm to będę musiała być podszyta. Miała któraś z Was taką sytuację? Zaniepokoiłam się strasznie. Zwiększono mi luteinę z 100 x 2 dziennie do 200 x 2 dziennie. Oby coś pomogło :-(. Chodzi któraś z Was do dr. Adamskiego na kliniczną? Ja byłam drugi raz i wydaje mi się bardzo dokładny, kompetentny ale chciałabym usłyszeć jeszcze inne opinie.

MamaDawidka....co do lekarza nie znam nie bylam ale czytalam opinie...bardzo dobre. Co do szwu na szyjce macicy od 2.01.18 jestem kefo posaiadaczka ...biare luteine 2×100 i duzo leze ....szjka bardzo mi sie skracala bylo juz ok 2cm wiec szybko szew....1go pojechalam do szpitala 2go operacja go wyszlam.....to nie takie straszne...bardziej obawiem sie ze szew moze nie wytrzymac.

B.zos którego wyszłaś bo cyferka uciekła :-) i w jakim szpitalu miałaś zakładany szew? Ja staram się leżeć ale nie zawsze wychodzi :-(

MamaDawidka...odpoczywaj ...pozycja lezaca wskazana bo noe ma wtedy ucisku....wiem ze łatwo noe jest yhhh.....wysłam 3go takze dzien po zakladaniu szwu.....nic nie boli ale stracg duzy bo pełna narkoza wszystko na sali operacyjnej....szew zakladali mi w szpitalu w Tczewie. Ale tylko dlatego ze tam moja lekarka:-)

Hej. Czytam ze decydujesz sie na wózek mutsy a na jaki model? Ja tez sklaniam sie ku niemu, zakochalam sie w mutsy igo kolor jeszcze nie wybrany. Czy wiesz gdzie mozna go fizycznie zobaczyć? Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry