Widok

Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej, jeszcze ja :). Mam termin na 13.06, jeszcze nie wiem, czy chłopiec, czy dziewczynka, następna wizyta 3.01 i się okaże :).
To moja pierwsza ciąża, więc jeśli chodzi o ruchy dziecka, to muszę się bardzo "wsłuchiwać", ale wydaje mi się, że nabieram wprawy i od czasu do czasu coś wyłapuję.
Jest tu może jakaś mama wegetarianka?
Polecacie jakąś fajną szkołę rodzenia w Gdańsku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny! Rano miałam połówkowe, wszystko ok dzidziuś waży 420 gramów, 21.3 tc ,potwierdziło się że chłopak:)

Czesc dziewczyny. Juz po badaniu....z dzidzia wszytko ok wazy juz 519g :-) ale pojawil sie kolejny problem:-( skróciła mi sie szyjka macicy :-( lakarka zdecudowala o zalozeniu szwu takze w nowy rok jade do szpita:-( a do tego czasu luteina.....strasznie sie martwie. W 1 donoszonej ciazy nie bylo takich cyrkow a potem te dwa poronienia i dwa zababiegi pewnie zrobily swoje. Chyba do reszyty osiwieje:-(

Witajcie,

chciałabym dołączyć do grona mam oczekujących na nowego członka rodziny. Mam termin na 17.06. Jeszcze nie wiemy kto pomieszkuje w brzuchu ale liczymy na córkę.. Mamy już dwóch synków i aniołkową córcię.

B.zos współczuję bo ja też po zabiegu i ciągle się o szyjkę martwię. Lekarka mnie pocieszała że po porodzie to łyżeczkowanie aż tak nie uszkadza i na razie jest ok. Trzeba się cieszyć że u Ciebie w porę wyłapali.
Ja dziś byłam na zwykłej wizycie i wszystko ok. 17 stycznia mam usg połówkowe. Maluszek się co dzień rusza więc już jestem spokojna

Witajcie po świętach:) widzę, ze nas przybywa - to fajnie:)

B.zos a mocno się skrociła od ostatniej wizyty? Wiesz ja tez pod dwoch zabiegach dlatego też mam stracha:/ poki co jest ok
Czy miałaś jakieś objawy skracającej się szyjki?
Jak tam zdrówko wasze dziewczyny? W aptekach kolejki okrutne:/ u mnie w domu mąż i córka mają.taki kaszel straszny eh dobrze, ze witaminy jakies biore to moze to mnie poki co ratuje :)
...

Inciaa....niec mi nie dolegalo. Czuje sie naorawde dobrze. O ile sie skróciła nie mam pojecia. Z tego strsu nawet nie pamietam jaka dlugosc ma teraz ale lekarka mowila ze pinizej normy. Przepisala mi luteine no i 1 go ide do szpitala.

prawda kwads to witaminka

Kurde to dobrze, ze w czas ginekolog wylapała tę szyjkę jak tak nie czuć tego skracania:/ trzymaj się cieplo
...

Tez obawiam sie co z moja szyjka ale zobaczymy 18.01 polowkowe i bede dopytywac o nia. Poki co u mnie chlopak rosnie a ja z nim;) 6 kg do przodu i moje pytanie czy macie jakies godne polecenia kremy na rozstępy??- pierwsze na udach sie pojawiaja u mnie. Dodam ze znany olejek nie podpasowal mi przez zapach. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Oczywiscie wszystkim Nam zycze zdrowia

U mnie sprawdził się olejek migdałowy nierafinowany nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu po ciąży a na piersiach o których nie pomyślałam żeby smarować niestety są. Dobrego przyda się do masażu krocza jak będziesz chciała rodzić naturalnie i do smarowania maluszka.

A ja używam Tołpy mum, krem wzmacniający przeciw rozstępom:) przyjazny dla kobiet w ciąży:)

Hej. Ja uzywam bio oil ale ciezko cos powiedziec poki co- jest dosc tłusty i potrzeba troche czasu zanim sie wchlonie. Jak juz kupilam to uzywam:p w pierwszej ciazy uzywałam jakiegos balsamu na rostepy dla ciezarnych ale troche rozstepow na brzuchu mam, jakbym nie smarowala to moze bylo by gorzej? Hmm pewnie tak, moze kwestia genow itd tak czy siak natluszczać pewnie warto:)
Lala- ten olejek migdalowy to w aptece kupowalaś? Moze kupie jak mi sie ten co mam skończy:)

Dzisiaj słaby dzień nie dość, ze mnie mdli (znowu od kilku dni z rana) to jeszcze jakaś taka zasapana chodze jakbym maraton przebiegła:p
...

Ja kupuję na allegro 750 ml z dostawą koło 75zł i myślę że do końca ciąży starczy. W aptece kupiłam dwa razy ale tam mają małe ilości 100 ml koszt koło 12 zł warto raz kupić na spróbowanie czy będzie pasował. Ja brałam w doz po zamówieniu bo nie mają na stałe i nazywał się olejek ze słodkich migdałów.

Ok, dzieki to kupie na początek z apteki i jak bedzie ok to tez zamówie większość pojemność.
...

Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

a ten olejek migdałowy ma jakiś zapach? Sama chętnie bym wypróbowała. Kończy mi się balsam ale nie czuję mięty do niego.
Rozstępy mam po 1 ciąży, ale mimo to o skórę trzeba dbać. Nie wiem jak u Was ale ja mam teraz bardzo suchą skórę.. Plusem tej ciąży jest to że nóg mogę nie golić. Włoski nie rosną! :)
Pod koniec stycznia mam USG połówkowe i jak to pisze to aż oczy przecieram. Niektórzy jeszcze nie wiedzą że jestem w ciąży a ty za moment połowa pyknie.
Kompletujecie już wyprawki?

Ten co teraz mam ma zapach jak olej spożywczy. U mnie się nie da ciąży ukryć brzuch jak piłeczka szybciutko ta połowa zleciała. Z wyprawki to u mnie tylko apteka i pieluchy resztę mam po synku muszę tylko ubranka odzyskać i przygotować pokoik bo oddaje maluszkowi mój ;(

Dzień dobry

ja wolałabym coś z ładnym zapachem... Pewnie jak poszukam to znajdę. Mi nie pozostało prawie nic po moich chłopakach( no może 1 pajacyk, 2 pary skarpetek i czapeczki- ale to zatrzymałam raczej z sentymentu niż dla kolejnych dzieci). Dużo ubranek oddałam, część sprzedałam.. nie mam wózka, łóżeczka, fotelika.. nie mam nic. :) także czekają mnie zakupy. Czekam aż poznamy płeć bo nie wiem jaką wersję kolorystyczną wybrać.

Czesc dziewczyny. Ja juz po operacji zalozenia szwu. Wszystko sie udalo. Mala rosnie i ma sie dobrze. Teraz w poniefzialek czeka mnie wizyta kontrolna i trzymam sie tego ze szew bedzie super trzymal. Narazie musze bardzo sie oszczedzac i duuuuuzo lezec....no to leze yhh. Ciekawe co na to moj hematolog:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W ramach wyprawki mam sporo ciuszków po córci, tylko musze sprawdzić w jakim sa stanie bo pożyczaliśmy je dla kilku dzieci. Oczywiście nie byłaby sobą gdybym nie kupiła czegoś nowego. Obkupilam sie w Tesco na wyprzedażach. Wozek, fotelik i cała resztę mamy. A rzeczy które sprzedałam tez juz kupiłam. Została apteka, pieluchy i wyprawka dl mnie do szpitala. Za to czeka nas remont za miesiąc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry