Widok

Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też się z nikim nie spotykam, bo znajomi w dzień w pracy siedzą, a siostry w szkole, ale z synkiem wychodzę, poza tym w domu trochę pracuję i ogólnie nie ma wylegiwania się :) Zresztą trzeba mu zorganizować zabawę i jedzenie ;)
O tym, że jabłek na czczo się nie je, uczyła babcia- można, niestety rozregulować żołądek, a mówiąc mniej oględnie, dostać, po prostu, rozwolnienia. No chyba, że obieracie ze skórki, ale mnie to się nigdy nie chce.

Muszczek, a z jakiej dzielnicy jesteś?
Z Moreny.
M&ms ja czesto jem jablka na czczo jak nie zdaze zjesc sniadania w domu i nigdy od tego rozwolnienia nie dostalam, wiec moze jesli ktos ma delikatny zoladek.
A ja akurat jablek jesc zbyt czesto nie moge bo powoduja u mnie straszne bole zoladkowe.Wszystkie inne owoce sa ok, ale gdy tylko zjem jablko to zaczyna mnie krecic w zoladku i tak od wielu,wielu lat.Ostatnio przerzucilam sie na jablka zapiekane.
Cześć Dziewczyny

do tej pory Was podglądałam, teraz (po wizycie u gin) już mogę się zameldować:)

termin mam na 13. czerwca 2013

Pozdrawiam przyszłe mamy:)
ja_sama- witam Cie cieplutko w naszym gronie:-)) termin mamy bliski bo my tez na polowe czerwca..:-)

jak sie czujesz? masz jakies dolegliwosci?

pozdrawiam i zycze milej niedzieli:-))
Lista majowo czerwcowych mamus 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
13.05 Muszczek
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
30.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama

czy kogos jeszcze powinnam dopisac?
Stokrtoka, albo przegapilam, ale nie pamiepam poprostu na kiedy masz termin, Aniaa a Ty? no i nie wiem co z Cytrynka, nie odzywa sie u nas wcale. dajcie znac, to odrazu poprawie liste
ale mam ostatnio bol piersi- spac nie mozna. nie moge sie ni jak polozyc czy obrocic zeby nie bolalo. w dzien jakos ujdzie, ale w nocy jest tragedia. do tego znowu ktoras noc z rzedu obudzilam sie glodna i zasnac nie moglam. ale jedzenie o 4 w nocy to chyba przesada co?

we wtorek usg - jupi,nareszcie! to juz niby prenatalne, ale w szpitalu inaczej licza mi wiek ciazy niz ona faktycznie jest! ciekawa jestem czy wyznacza mi raz jeszcze termin blizej 12 tc czy juz poprzestana na tym usg. byle do wtorku!
ja nic nie chcę pisac, by nie zapeszać. jakoś lękiem jestem ostatnio przesycona
wiem co czujesz- mam tak samo. nigdy w zyciu nie bylam taka pesymistyczna, ale mam nadzieje tylko do wtorku.

a ja juz myslalam, ze nie daj bog cos sie stalo u Ciebie- ale ciesze sie, ze wszystko ok! a ktory to juz tydzien?
Ja tez jeszcze nie chce zapeszac, nie widzialam jeszcze serduszka na usg, dopiero w przyszla srode ide do gina, jak wszytsko bedzie ok to sie wpisze na liste:)
Cześć :)

Mnie można dopisać, jestem całkiem nowa. Termin porodu 12.05 :)
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
12.05 ZielonaCytrynka
13.05 Muszczek
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
30.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
o przybywa czerwcowych mam, fajnie:)

czuję się dobrze, nie mam żadnych uciążliwych dolegliwości, tylko senność, wrażliwe piersi, czasem cos zakłuje w dole brzucha i ... mam straszną ochote na seks z mężem, hehe, ale to in plus:)

to moja pierwsza ciąża, więc cieszę się ze mogę tu podpatrywać Wasze doświadczenia.

Pozdrawiam:)
U mnie tez sennosc i takie zmeczenie ogolne, piersi tez mam wrazliwe i juz widze ze mi troche urosly i mam takie nabrzmiale brodawki. I troche mnie czasem blizna po cc zakluje. No i u mnie mdlosci, ale narazie pikus w porownaniu z tym co mialam w pierwszej ciazy wiec nie narzekam;)
O, miałam to samo. Zero mdłości, zero wymiotów... koniec pierwszego trymestru i nie mogę właściwie narzekać. Chociaż prawdę mówiąc, wciąż zasypiam w godzinach południowych i zdarza mi się drzemać nawet po 2 godziny :)
Witamy nowe przyszłe mamy :)

Ja w zeszłej ciąży ani razu nie zwymiotowałam :) Ale ciągle było mi niedobrze i większość miesięcy prawie nie jadłam mięsa. Teraz też większość obiadów je tylko Mąż z synkiem :p

Wczoraj poszłam spać o 18 ;) Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że dziś o nowej 6 byliśmy już wszyscy na nogach.

Jutro USG! Wreszcie się czegoś dowiem, bo na razie tylko serduszko widzieliśmy i termin sobie sama wyliczyłam.
Muszczek to juz pewnie bedziesz miala to usg genetyczne z przeziernoscia karkowa itp. Mnie strasznie odrzuca od miesa, sa dni kiedy nie chce mi sie nawet gotowac bo nie moge zniesc zapachu... dzisiaj na obiad mielismy nalesniki z dzemem;)
Mi też się nie chce gotować, ale Mąż i tak ma ciężko teraz, więc nie będę go jeszcze dręczyć głodówką ;)

Przezierność karkowa mnie nie interesuje, w poprzedniej ciąży nie pytałam i teraz też nie będę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry