Widok

Mamina wyprawka do szpitala ;-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się ile podkładów na łóżko powinnam kupić?

http://www.allegro.pl/item705911619_podklad_na_lozko_najwiekszy_90x170.html

Ile par majtek wielorazowych siateczkowych?

http://www.allegro.pl/item705916288_wielorazowe_majtki_hartmann_poporodowe_najtaniej.html

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w akpolu mozna kupic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki wielkie za listę potrzebnych rzeczy do szpitala. Nie wiesz, czy koszulę do porodu trzeba mieć swoją, czy dają szpitalną?
Gdzie można kupić takie majtki wielorazowe siateczkowe? Czy tylko na allegro?
Dzięki za listę potrzebnych rzeczy do szpitala. Już sobie wszystko zanotowałam. Nie wiesz, czy do porodu trzeba mieć swoją koszulę, czy dają szpitalną?
Agusia trzymam kciuki za twoj Wileki dzień,bo to już tuż tuż ;)) dzieki za informacje z Klinicznej, ty to zawsze pomocna jesteś.Jak już będziesz z maluszkiem w domku to czekamy na relacyjkę ;)))

image
Zuzka - foto z Klinicznej :) Mąż zrobił w piątek jak byliśmy na IP :) (tylko troszkę ucięte)

wielki dzień zbliża się coraz bardziej ;) i coraz szybciej ;) "nie dziękuję" ;P
Agusia, ta lista jest z IP na Klinicznej?

A tak przy okazji - po suwaczku widzę, że TEN DZIEŃ zbliża się wielkimi krokami :) Trzymam kciuki za pomyślne i bezstresowe rozpakowanie! :) I czekam na relację :)
swoją drogą - miałyście robione WR i Hbs? bo ja nie... :P
wklejam zdjęcie tej listy z IP :)

image

nie mam własnych doświadczeń z Tantum Rosa :P Forumki radziły żeby kupić - to kupiłam kilka saszetek :)

Mała ciężarówka - najlepiej byś zrobiła, gdybyś zadzwoniła na Kliniczną i o wszystko wypytała :) nie ma to jak info z pierwszej ręki ;)
(np. jeśli chodzi o salę jednoosobową)

nie wiem co z tych rzeczy kupisz w Akpolu - wyjątkowo nie lubię tego sklepu i nic tam nie kupuję ;)
ja tez nie uzywałam. Psikałam sobie wodą thermalną w spraju:) raz, że fajnie chłodziło, dwa przyspiesza gojenie.
dziewczyny co wy z tym tantum rosa? ja nie byłam przekonana i nie kupiłam - po porodzie pytałam lekarzy i położne na oddziale czy kupić - wszyscy mówili że zdecydowanie nie! i byli w tym bardzo zgodni - myć zwykłym mydłem, czy tam tym czego się normalnie używa do kąpieli - żadnych płukanek, nasiadówek, parzonych skrzydeł nietoperza czy czegokolwiek. na moim przykładzie mogę powiedzieć że naprawdę wystarczy
oj duzo mam pytan...czy tez wszystkie rzeczy z listy dostepne sa w akpolu?
a jak tam jest z tymi salami?bardzo bym chciala jednoosobowa ale to po prostu jak pojade rodzic i sie zalapie na taka to bedzie a jak nie to nie...
skierowanie do szpitala???????ja tez chce na klinicznej rodzic widze ze tam trzeba wszystko swoje miec.
jeszcze te kosmetyki to ew. rozumiem, ale ten własny termometr???
a wogle nie mam takiego elektronicznego tylko zwykły tradycyjny
w piątek byliśmy na IP na Klinicznej :) Mąż zrobił zdjęcie listy rzeczy, które powinna mieć ze sobą ciężarna :)

* dowód osobisty
* aktualny dokument ubezpieczeniowy (legitymacja ubezpieczeniowa, raport miesięczny, zaśw. z zakładu pracy lub Powiatowego Urzędu Pracy)
* skierowanie do szpitala
* kartę ciąży (wyniki WR, Hbs)
* termometr elektroniczny (???????????)
* podpaski, papier toaletowy, przybory toaletowe
* maszynkę jednorazową
* dla dzieci: pampersy, śpioszki, pieluszki tetrowe, oliwka itp.

większość rzeczy rozumiem ;P ale termometr do szpitala? kosmetyki dla dziecka?
dziewczyny przerażacie mnie :)
podkłady na łóżko? nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje :P cóż, nie mam tego...

Ja wszystko wrzuciłam do jednej torby.
Dowód, karta ciąży, książeczka rum, ostatnie wyniki badań i usg.
Szlafrok, koszula do porodu, koszula do karmienia, kapcie, klapki pod prysznic, biustonosz laktacyjny, majtki poporodowe 7szt, skarpetki.
2 kaftaniki, 1 body z długim i 1 z krótkim rękawem, śpioszki, pajacyk, skarpetki, 2 czapeczki, niedrapki. Mydło, szczotke do włosów, ręcznik duży dla mnie i jeden mały dla dziecka, pasta i szczoteczka do zębów, paczka wkładów poporodowych, pieluchy jednorazowe mała paczka, oliwka, krem na odparzenia, chusteczki nawilżane, papier toaletowy, wkładki laktacyjne, 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelowa, laktator, butelke, gumke do włosów i woda niegazowana.
i chyba tyle, jak co to chlopak mi dowiezie co będzie trzeba :P
Ja też na początku notowałam :)
"rz" - to długa historia

mi sie przydal kalendarz- bo po porodach zagubilam sie w czasie.
Pozatym notowalam o ktorej godzinie karmilam, ile czasu maly intensynie ssal i ktorym cycem aby na nastepne karmienie sie nie pomylic i nie podac tego samego, tylko na zmiane :)
ALe ja jestem pedantka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry