Widok
wklejam zdjęcie tej listy z IP :)
nie mam własnych doświadczeń z Tantum Rosa :P Forumki radziły żeby kupić - to kupiłam kilka saszetek :)
Mała ciężarówka - najlepiej byś zrobiła, gdybyś zadzwoniła na Kliniczną i o wszystko wypytała :) nie ma to jak info z pierwszej ręki ;)
(np. jeśli chodzi o salę jednoosobową)
nie wiem co z tych rzeczy kupisz w Akpolu - wyjątkowo nie lubię tego sklepu i nic tam nie kupuję ;)
nie mam własnych doświadczeń z Tantum Rosa :P Forumki radziły żeby kupić - to kupiłam kilka saszetek :)
Mała ciężarówka - najlepiej byś zrobiła, gdybyś zadzwoniła na Kliniczną i o wszystko wypytała :) nie ma to jak info z pierwszej ręki ;)
(np. jeśli chodzi o salę jednoosobową)
nie wiem co z tych rzeczy kupisz w Akpolu - wyjątkowo nie lubię tego sklepu i nic tam nie kupuję ;)
dziewczyny co wy z tym tantum rosa? ja nie byłam przekonana i nie kupiłam - po porodzie pytałam lekarzy i położne na oddziale czy kupić - wszyscy mówili że zdecydowanie nie! i byli w tym bardzo zgodni - myć zwykłym mydłem, czy tam tym czego się normalnie używa do kąpieli - żadnych płukanek, nasiadówek, parzonych skrzydeł nietoperza czy czegokolwiek. na moim przykładzie mogę powiedzieć że naprawdę wystarczy
w piątek byliśmy na IP na Klinicznej :) Mąż zrobił zdjęcie listy rzeczy, które powinna mieć ze sobą ciężarna :)
* dowód osobisty
* aktualny dokument ubezpieczeniowy (legitymacja ubezpieczeniowa, raport miesięczny, zaśw. z zakładu pracy lub Powiatowego Urzędu Pracy)
* skierowanie do szpitala
* kartę ciąży (wyniki WR, Hbs)
* termometr elektroniczny (???????????)
* podpaski, papier toaletowy, przybory toaletowe
* maszynkę jednorazową
* dla dzieci: pampersy, śpioszki, pieluszki tetrowe, oliwka itp.
większość rzeczy rozumiem ;P ale termometr do szpitala? kosmetyki dla dziecka?
* dowód osobisty
* aktualny dokument ubezpieczeniowy (legitymacja ubezpieczeniowa, raport miesięczny, zaśw. z zakładu pracy lub Powiatowego Urzędu Pracy)
* skierowanie do szpitala
* kartę ciąży (wyniki WR, Hbs)
* termometr elektroniczny (???????????)
* podpaski, papier toaletowy, przybory toaletowe
* maszynkę jednorazową
* dla dzieci: pampersy, śpioszki, pieluszki tetrowe, oliwka itp.
większość rzeczy rozumiem ;P ale termometr do szpitala? kosmetyki dla dziecka?
podkłady na łóżko? nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje :P cóż, nie mam tego...
Ja wszystko wrzuciłam do jednej torby.
Dowód, karta ciąży, książeczka rum, ostatnie wyniki badań i usg.
Szlafrok, koszula do porodu, koszula do karmienia, kapcie, klapki pod prysznic, biustonosz laktacyjny, majtki poporodowe 7szt, skarpetki.
2 kaftaniki, 1 body z długim i 1 z krótkim rękawem, śpioszki, pajacyk, skarpetki, 2 czapeczki, niedrapki. Mydło, szczotke do włosów, ręcznik duży dla mnie i jeden mały dla dziecka, pasta i szczoteczka do zębów, paczka wkładów poporodowych, pieluchy jednorazowe mała paczka, oliwka, krem na odparzenia, chusteczki nawilżane, papier toaletowy, wkładki laktacyjne, 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelowa, laktator, butelke, gumke do włosów i woda niegazowana.
i chyba tyle, jak co to chlopak mi dowiezie co będzie trzeba :P
Ja wszystko wrzuciłam do jednej torby.
Dowód, karta ciąży, książeczka rum, ostatnie wyniki badań i usg.
Szlafrok, koszula do porodu, koszula do karmienia, kapcie, klapki pod prysznic, biustonosz laktacyjny, majtki poporodowe 7szt, skarpetki.
2 kaftaniki, 1 body z długim i 1 z krótkim rękawem, śpioszki, pajacyk, skarpetki, 2 czapeczki, niedrapki. Mydło, szczotke do włosów, ręcznik duży dla mnie i jeden mały dla dziecka, pasta i szczoteczka do zębów, paczka wkładów poporodowych, pieluchy jednorazowe mała paczka, oliwka, krem na odparzenia, chusteczki nawilżane, papier toaletowy, wkładki laktacyjne, 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelowa, laktator, butelke, gumke do włosów i woda niegazowana.
i chyba tyle, jak co to chlopak mi dowiezie co będzie trzeba :P