Widok

Mamusie kwietniowe 2014

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są już kwietniowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=501391#post8800109

oooo tutaj jest ten wlasciwy NOWY WATEK :P
nie, nie nie, jeszcze raz zaloze, wkradl się blad :P
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=501390&c=1&k=160

Sharana mówisz i masz ;)
zapraszam
oo ag 86 to tak jak ja :) urodzilam sie 11 kwietnia ;)

Jakby co to moje dane:
Morelka, corka/syn, 20 kwietnia, Kliniczna
Hej Dziewczyny, to jeżeli można to i ja do Was dołączę ;-) termin mam na 11kwietnia... co do płci to jeszcze czekamy bo na ostatnim usg nie było widać ;) pozdrawiam
Hey dziewczyny ;) Długo mnie tu nie było ale jakoś ciągle coś...

U mnie wszystko ok nie mam już żadnych dolegliwości typu plamienia i z dzidzia jest wszystko super. Doktor powiedział, że mam do końca października jeszcze poleżeć i mogę wracać do pracy.
Agnieszka56 u mnie II trymestr zaczął się mdłościami więc nie wiem jak to będzie dalej ;)

Kasienkas serdecznie gratuluje że i Ty doczekałaś się swojej ukochanej małej fasolki ;) Co do wsparcia przykre, że go nie masz ale myślę że to już niedługo. Ta dzidzia którą nosisz pod serduszkiem będzie teraz dla Cienie najwiekszym wsparciem miloscia i przyjacielem; ;) Ja myslalam ze juz bardziej kochac nie moozna i sie mylilam. Moja corcia ma 2 latka i z dnia na dzien ta milosc jest coraz wieksza wiec prosze nie obawiaj sie ze nie dasz rady czy cos takiego milosc rodzicielka przychodzi nagle i niesamowicie poteguje ;)

To sie rozpisalam.

A my po drugich urodzinkach corci zebrala sie cala rodzina i bylo bardzo fajnie. Corcia najbardziej cieszyla sie z tortu na ktorym byly misie ojeja co to byla za radosc ;)

Buziaki i moze faktycznie zalozmy nowy watek??
Ja nie miałam mdłości w ogóle ale pod koniec I trymestru wróciłam do żywych i przestałam zasypiac o 21. Teraz natomiast mam tak ze prawie co wieczór boli/ciągnie mnie w pachwinach i czasami w dole brzucha. Moja gin twierdzi ze tak ma być, choć ja sie czasami martwie
Dziewczyny czy u Was również była odczuwalna zmiana po wejściu w II trymestr? Chodzi mi głównie o mdłości, senność i ogólnie pojęte samopoczucie Ja od tygodnia mogę jeść wszystko i ciężko mi w domu wysiedzieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Malwina odezwij się czasem, bo Cię nie widac :) musze cos ze soba zrobic i chcialam do jakiegos salonu skoczyc, jak bedziesz to daj znac gdzie mozna szukac Twojego :)

Kikula84 witaj. Z chłopaczkami to tak różnie bywa, bo ponoć może gdzieś tam np pępowina się zawinąć i wychodzi chłopak ;) u mnie jakoś brzuch się naturalnie ciuszkami maskuje i dopiero wieczorem coś widać :)

Sara83 witaj w gronie kwietniówek. No to termin mamy podobny, ale z wybieraniem porodówki jeszcze poczekam, może jakieś ciekawe fakty się pojawią ;)

Blondynaaa no to pewnie będą bliźniaki ;) co będzie to po pierwszej niepewności będziesz się cieszyć, bo w końcu można mówić do brzuszka po imieniu :)
Dzisiaj mi się śniło ,że będziemy mieli dziewczynkę :) Mojej mamie też się śniła dziewczynka (czyli ja ) i byłam , ciekawa jestem bo wg: kalendarza chińskiego wychodzi chłopak :D a z obrączki dziewczynka :D
Cześć, to ja też dołączam. Wczoraj zaczął się 16 tydzień, termin 10.04 - wg mojej gin, 13.04 - wg wszystkich aplikacji :) Jestem z Gdyni ale rodzić chciałabym w Wejherowie lub na Klinicznej. Co do imienia "fasoli" to na razie czekamy na jkiegolwiek info dot płci.
Kaja syn?/córka 24 lub 30 kwietnia - Najchętniej na Klinicznej :)
drosera - syn Stasiu, córka ? - termin 29 kwietnia, szpital w Redłowie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Blondynaaa syn/córka - termin 3 kwiecień lub 7 kwiecień . Szpital na klinicznej.
Cześć Dziewczyny czy mogę do was dołączyć?

Jestem w 16 tygodniu termin 07.04.2013. Na ostatnim USG pani doktor powiedziała, że raczej będzie chłopak. Brzuszek jest już u mnie dość widoczny 3kg na plus.
Miło mi będzie z wami pogadać :)
1. Ruminka- 24.04.2014r.-córka?-Zosia/Marysia?- Wejherowo

2. kasia - 08.04.2014r.-Liliana/Kacper - Wejherowo/Redłowo
Zaczynamy 16 tydzień i maluszek od 3 dni daje o sobie znać, zupełnie inaczej się to odbiera jak w końcu można wyczuć te bąbelki. Przytyłam ze 3 kg bo objadam się słodyczami, ale głodna jestem prawie na okrągło. Na prenatalnym w 12tc wyszła dziewczynka, ale okaże się co będzie za jakiś miesiąc. Jak ktoś się podejmie zrobienia na drutach lub szydełku ciepłego, mięciutkiego pasa ale oczywiście nie gryzącego ;) to ja jestem chętna.

Ru.minka To może przejdziemy na następny wątek bo ten już się długi zrobił i zaczniemy wtedy od listy.
13.04.2014r.-córka?- Gdańsk

Kasieńkas z płcią nigdy nie wiadomo, do końca może się maluch droczyć. Zwykle dopiero po tym czasie lekarze określają płeć bo jest najpewniejsza. Ale na początku zawsze jest lekki zawód, teraz jednak łatwiej będzie się do maluszka zwracać :)
A z tym nastawieniem... w pierwszej ciąży, a miałam 28 lat więc podobnie, wszyscy wokół się cieszyli, a ja nie potrafiłam się w tym odnaleźć, nie pamiętam w ogóle radości związanej z ciążą. Z czasem to mija, po porodzie jak już maluchem masz kontakt, u mnie to długo trwało, dopiero jak mała miała jakieś 6 miesięcy zaczęłam się nią cieszyć.

Mirandaja ja mam zawsze super stresa przed wizytą, chodzę po korytarzu jak lew w klatce i im bliżej mojej godziny tym gorzej się czuję. W wojewódzki w Gdańsku też jest przez szybę, znaczy to tyle że malucha nie możesz poza oddział wynieść tylko wszyscy przez szybę go oglądają.
Agnieszka56 witaj. Moja znajoma też miała krwiaka, jeden lekarz spanikował, drugi powiedział że nie ma się martwić, w końcu zniknął i nikt już nie był pewien co to było :) Wpadaj czasami, bo wątek się rozbudowuje w super szybkim tempie i po paru dniach jest problem z nadgonieniem :)
Dziewczyny czas stworzyć listę, co by było przejrzyście :)

1. Ruminka- 24.04.2014r.-córka?-Zosia/Marysia?- Wejherowo

nick,termin,płeć-imię- szpital
KAsieńkas to tylko się cieszyć,ze jednak się udało.
Myślę, że na tę chwilę hormony robią swoje i dokładają swoje do tego doła ;)
Jak weźmiesz Maluszka na ręce to sama zobaczysz,że jesteś gotowa, nie jest to tylko sielanka,ale... ;)
Wsparcie jest ważne, to prawda,ale może to wsyztsko jakoś się poukłada jak się ten cud na świecie pojawi ;)))
Dziewczynki są FAJNE :)

Blondynaaa to życzę Ci dziewczynki,ale w zasadzie to byle było zdrowe. Takie Maluszki wyzwalają te pokłady miłości hehe :)

Mi tez w pierwszej ciąży wszyscy mówili,ze chłopak bo kształt brzucha, bo dobrze wyglądam itd.itp.bo kwaśne jadlam :P guzik mamy Anielke tak jak chciałam :P warkoczyki, spineczki :D
co do jedzonka to i poprzednio i teraz najpierw kwaśne później słodycze pod koniec ciąży wiec dla mnie to gadanie... w ogole nie przywiazuje wagi do tego wsyztskiego

Ostatnio jak bylam u gin to mowila,ze wisi wszystkim na tym etapie jeszcze,ale u Nas jakby już za mało jak na chłopca,ale oczywiście na tym etapie to jeszcze gadaaanie tylko takie. Za miesiąc pewnie bedie konkretniej. Wcale się nie obraze na druga dziewczynke :P
Ja jestem w 14tc i jak do tej pory przytyłam 200gram hahaha i nie wiem czy to dobrze czy nie bo jem troszeczke wiecej nic wczesniej a waga stoi praktycznie w miejscu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry