Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam do nowego watku szczęśliwe mamy listopadowo grudniowe 2018 ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja wg. Usg mam termin na 4 listopada :)
Jak samopoczucie? To Twoja pierwsza ciaza? Wybralas juz szpital gdzie chcialabys rodzic? :)

Witam mamy nowe i tutejsze ;) już też myślałam nad tym żeby założyć nowy wątek więc nie byłoby problemu aby założyć go pod nazwą mamy listopadowo grudniowe 2018 ja powoli kupuję ciuszki ale w kolorach biało szaro albo żółtych zielonych niebieskich dla dziewczynki i dla chłopca lekarz na usg powiedział że tak wygląda na chłopca więc mam nadzieję że tak zostanie ;) wizytę mam dopiero 5czerwca więc jeszcze trochę czasu jak narazie czuje się swietnie

E.
2018-05-15 11:22:15
Hejka :)
W sumie był nawet pomysł aby utworzyć wątek Mam listopadowo-grudniowych ale jakoś nikt nie stworzył.
Zapraszamy do nas :)
Ale równie dobrze można by utworzyć nowy wątek i się przenieść :)
Na kiedy masz termin?
Na ogół wątki bywają 2miesięczne :) ale z racji tego, że nieco wypadłam z obiegu trójmiastowego forum to może się coś pozmieniało ;)
termin mam na początek grudnia. generalnie gdzieś tam między 5 a 8 niby ;)

Hejka :)
W sumie był nawet pomysł aby utworzyć wątek Mam listopadowo-grudniowych ale jakoś nikt nie stworzył.
Zapraszamy do nas :)
Ale równie dobrze można by utworzyć nowy wątek i się przenieść :)
Na kiedy masz termin?

2018-03-04 11:33:39
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
Hej.
Czy kojarzycie może czy wątek grudniowy jest założony?? Bo rzuciłam okiem ale znaleźć nie mogę ;)
czy jeśli nie, to może się do was podłączę???

Mi po synu zostaly sie 2 kocyki oczywiscie w niebieskiej kolorystyce wiec jak bedzie corka kupie inne i 3 komplety poscielki. Od szwagierki dostalam ostatnio krzeselko do karmienia i lezaczek-bujaczek :) i poza tym nie mam nic bo wszystko wydawalam :P

E. ja mam dużo po synku :) w tym wózek. więc póki co nic nie kupuje :) ale w I ciąży zaczęłam po 12 tc :D

Magda a ktory to juz tydzien ciazy? U mnie od jutra zaczyna sie 16 :)
Ja wizyte mam za 3 tygodnie, jestem ciekawa czy gin bedzie mi robil usg i czy bedzie juz widac kto tam sie ukrywa :) to powoli moglabym juz zaczac cos kupowac dla maluszka. :)
Wy juz cos kupujecie?

Czasami też rekrutacja trochę trwa, więc na pewno będą chcieli móc wybrać odpowiednią osobę i tak jak mówisz ją przyuczyć
Ja już w pracy powiedziałam i ogłoszenie też wisi, ale coś mało chętnych na razie...

Jutro mam wizytę u ginekologa więc już się cieszę że znowu coś nowego zobaczę :)

Jeszcze pracuje... Szukaja juz kogos zebym miala mozliwosc pokazania nowej osobie co i jak.
Ale w sumie przemyslalam sobie to pewnie zanim znajda odpowoednia osobe, nim ja przyucze to bede juz prawie w 20 tygodniu, syn bedzie mial juz wakacje to ten czas poswiece jemu... Bo pozniej juz bedzie inaczej ... :)

E. to rzeczywiście szybko... a Ty już na zwolnieniu? przecież nie mogą kogoś zatrudnić dopóki pracujesz... u mnie większość nawet nie wie jeszcze :P
co do cytomegalii to jest to jedno z obligatoryjnych badań, cyto jest bardzo niebezpieczna w ciąży, tak samo jak toxo. na szczęście większość z nas ma to dawno za sobą :) (ja nawet nie wiem, kiedy to przechodziłam :P).

Ja nie robiłam... Szczerze mówiąc pierwszy raz o tym słysze. A Ty robiłaś? Lekarz Ci zlecił czy na własną rękę badałaś/chcesz zbadać?
Kurczę coś mi dziś tak smutno :( w mojej firmie szukają już kogoś na moje miejsce na zastępstwo... Myślałam, że sobie jeszczcze popracuje przez wakacje.

Ja też nie miałam badań co każdą wizytę. W sumie to przez te 15 tygodni ciąży miałam raz pobraną krew, a kolejna wizyta dopiero 25 maj.
Czy robiłyście badanie na cytomegalie?

Dzięki za odpowiedź... To już jestem trochę spokojniejsza :)

Hej.ja nie przy każdej wizycie mialam zlecane badania takze spokojnie

Rośnie, rośnie malenstwo... Za pol roku już będzie z nami :) Jestem strasznie ciekawa czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka.
No to może niepotrzebnie się martwie i nakręcam z tymi badaniami, lekarz pewnie lepiej wie kiedy robić :)
Mi wczoraj też założyli wkońcu kartę ciąży.
W ogole od dzis w lidlu są ciuchy ciążowe jakieś jeansy, leginsy i bluzeczki na krotki rękawek. I w sumie w dość atrakcyjnych cenach ;)

Ja robiłam badanie moczu raz a teraz dała mi powtórne badanie na mocz morfologie i wkoncu dostalam karte ciazy.Duży ten twoj dzidziuś ślicznie że maleństwo rosnie ;)

Hej :) byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Lekarz zrobił mi usg, maluszek ma 9 cm długości :)
Mam takie pytanko, bo strasznie mnie to nurtuje... Czy robicie badania przed kazda wizyta u ginekologa (krew i mocz) ja w pierwszej ciazy co miesiac robiłam badania a teraz prowadzi mnie inny lekarz i jak narazie a to już 15 tc, badania robiłam tylko raz i po wczorajszej wizycie tez mi nie zlecil...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry