Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mam zainstalowane dwie apki ona ciąża i hi mommy bardzo fajne codziennie pisze coś nowego na temat ciąży i pokazuje w którym tygodniu i dniu jestes

Ja na usg ide na Piecewska do doktor Podsiadło.
W ogole zainstalowalam se apke a telefonie pokazuje mi, że mineło już 28,6% ciąży. Jak ten czas szybko leci... Jeszcze troche i sie zacznie drugi trymestr :)

No to jak widać z twojego doświadczenia nie ma co się sugerować zachciankami co do płci dziecka dla mnie też obojętne co będzie ważne aby było zdrowe

Ewelina gdzie idziesz na badania penetralne ? Ja idę w ten czwartek na Jagiellońska

Ja w pierwszej ciazy ciagle mialam ochote na bigos z kwaszonej kapuchy a urodzil sie syn... Cos mi sie wydaje że upodobania kulinarne nie maja powiazania z plcia bobasa.
Co bedzie to bedzie, wazne aby zdrowe. W srode ide na usg prenatalne :)
Wlasnie wracam z pracy do domku, zjem obiadek i wyciagne syna na spacer. Pogoda dzis jest super :)

Dziewczyny jakie macie przeczucia co do płci dziecka mnie się wydaje że będzie chłopak słodkie mogłabym jeść garściami i końca by nie było kwaśne może leżeć obok i wcale bym nie ruszyla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

z ginekologów na NFZ polecam dr ZInkiewicza z Jagiellońskiej :)

Miałam skierowanie od lekarza ponieważ mój lekarz jest na zwolnieniu zapisałam się do innego

Monika te badania robiłaś prywatnie na własną rękę i odpłatnie?;) Czy dostałaś skierowanie od lekarza?

Hej dziewczyny ja po wczorajszej wizycie u ginekologa widziałam dzidziusia taki duży i pięknie serduszko biło jestem mega zadowolona a dziś robiłam badania na HIV glukoza toksooplazma różyczka i wiele innych dużo tego było strasznie mnie półkuli 26 kwietnia USG penetralne genetyczne już nie mogę się doczekać może maluszek pokarze co ma między nogami hehe

Ja w pierwszej ciazy chodzilam do przychodni na Kilińskiego we Wrzeszczu do doktor Małgorzaty Błędzkiej, sympatyczna lekarz ale dlugie terminy. Ja akurat trafilam do niej z plamieniem na poczatku ciazy i zostalam do konca. A teraz z racji tego ze sie przeprowadzilam chodze na Chelmie na Chałubińskiego do doktora Macieja Szemryka. W sumie to jestem zadowolona.
W srode ide na usg tarczycy a w przyszly poniedzialek mam wizyte u endokrynologa, ciekawe co powie, w sumie to nigdy nie mialam problemow z tarczyca.

Najlepiej na NFZ

Znacie jakiegoś dobrego ginekologa w Gdansku który by dobrze poprowadził ciaze

Ech z tymi lekarzami mi też dziś odmówili wizytę jutrzejszą u ginekologa nie dość że przyjmuje tylko 2razy w tyg to jeszcze odmówili wiec teraz gdzieś za jakieś 3-4 tyg ale znalazłam miejsce jutro na swietokrzyskiej

Mi dopiero dzisiaj pobrali krew i za tydzień na wizycie będę wiedzieć czy wszystko ok. Prenatalne mam 24, ale ja to się boje takich badań bardzo sie stresuję czy wszystko będzie ok, ale trzeba być dobrej myśli.

Witajcie w ten pochmurny poniedziałek. U mnie nadal slabo z jedzeniem. Brzuszka jeszcze w ogole nie widac. W ogole w badaniach krwi wyszlo mi za dużo TSH, w piatek bylam u swojej lekarz ogolnej i dostalam skierowanie do endokrynologa j na usg tarczycy. A jak tam Wasze wyniki?
25 ide na usg prenatalne niemoge sie juz doczekac, bedzie wiadomo czy z maluszkiem wszystko okej. :)
Mi karte ciazy zaloza dopiero 9 maja (polozna miala mi zakladac na kwietniowej wizycie ale akurat byla na zwolnieniu chorobowym).

Hej u mnie mdłości się uspokoiły jak narazie oby tak dalej strasznie się cieszę jutro do ginekologa już nie mogę się doczekać żeby usłyszeć że wszystko ok będę miała założone kartę ciąży brzuszek coraz bardziej widoczny mam nadzieję też że chociaż posłucham bicie serduszka małego szkraba a jak u was dziewczyny

Hej;) Co słychać? Jak się czujecie? Ja zaczynam 11 tydzień, mdłości jeszcze całkiem nie ustały i pojawił się ból w okolicach krzyża, kości ogonowej, ale wszystko jest do zniesienia;)

Mamusie listopadowe 2018 :)

Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 8 listopad szpital Wojewodzki
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa

Miłego dnia :)

Pogoda cudowna :)) I moje mdłości dzisiaj jakby ustały, czuje się tak jak przed ciążą;) Jednak piątek 13-tego zawsze szczęśliwy:) Miłego dnia mamusie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry