Widok

Mamusie listopadowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy listopadowe czekam na info mam nadzieję że trochę nas się tu znajdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Aśka, faktycznie narazie nie ma nas zbyt wiele ale mam nadzieje że w końcu przyszłe mamusie dołączą :)
Mi mdłości powoli ustępują, przed chwlą zjadłam sandwiche na kolacje ale przez długi czas po obiedzie nie miałam ochoty nic jeść.
Ja dziś byłam na wizycie u ginekologa i za 2 tygodnie mam iść na usg prenatalne, prywatnie. Wyniki mam dobre poza lekko podwyższom tsh... Najgorsze jest to że jestem alergikiem a teraz nie mogę przyjmować żadnych leków, mam wiecznie zapchany nos :(

Hej;) Widzę, że nie ma tu za dużo listopadowych mamusi;) To moja pierwsza ciąża i jestem w 10 tygodniu. Niestety ciągle czuję mdłości, brak apetytu i ciągły głód. Mam nadzieje, że to przejdzie do końca pierwszego trymestru. Napiszcie proszę, gdzie i czy robicie badania prenatalne?

Hej Mia, można by założyć listopadowo-grudniowe. :) Ja w najbliższą środe idę do lekarza to będzie już 11tc, ciekawa jestem czy zrobi mi usg na miejscu.
Jak sie czujesz? Masz jakieś dolegliwości ciążowe?

Witam się i ja :) termin z OM na 25.11, widziałam już Okruszka na usg :) pozdrawiam!
ps: wszystkie wątki są podwójne, więc może i my założymy Mamusie listopadowo-grudniowe? :)

Ja chodze na Chełmie na Chałubińskiego.
To jeszcze okolo 30 tygodni przed nami :)
Pogoda sie troche zepsuł... Tak pochmurno za oknem. Jeszcze 2 godzinki i koniec pracy :)

Zawsze spokojniej ciąża by przebiegała i mamusia byłaby spokojniejszy :)

Fajnie byłoby podglądać dzidzie co jakiś czas a nie tylko 3 razy w czasie trwania ciąży :)

Fajnie masz że nie musisz jeździć na usg do innej przychodni a gdzie chodzisz do lekarza moj lekarz mimo tego że aparat ma w gabinecie wysłał mnie na usg na jagiellonskiej

Moja mama bardzo sie ucieszyła, tata chyba też się cieszy, brat był przekonany że to kawał z okazji prima aprilis. Syn wydaje mi się że będzie troche zazdrosny, to mój taki mały przylepek. Moja babcia lubi dzieciaczki więc też mówiła, że fajnie :) z rodziny męża tylko szwagierka wie, która rodziła pod koniec grudnia bo pytała czy ma mi jakieś ciuszki odkładać bo jej mała już wyrasta to powiedziałam, że jak najbardziej bo w listopadzie się przydadzą. :)
Ja dzia rano byłam robić badania, lekarz mówił żeby zrobić na tydzień przed wizytą (11 kwietnia). Ciekawa jestem czy teraz też będzie robił usg :)
Ja powoli też czuję się coraz lepiej. I pogoda trochę bardziej sprzyjająca, aż ma się ochote pospacerować.
W ten weekend mam niestety zajęcia w szkole ale do około 14, to wróce do domku, chłopaki przygotują mi obiad i gdzieś postaram się ich wyciągnąć.

Hej po świętach jak i przed lepiej to napisz jak rodzina przyjęła wiadomość o ciąży w prima aprilis :) ja jutro kończę 10 tydzień badania już porobilam szybciej ponieważ miałam zrobić grupę krwi a wizytę mam 17 kwietnia całe szczęście że mdłości trochę ustalmy mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej :)

Hejka Monika :) jak tam po swietach? Ja jutro rano bede szla robic badania a 11 kwietnia, w przyszla srode mam wizyte u giekologa. To juz 10 tydzien ciazy :)

Z tego co czytalam to w drugim trymestrze samopoczucie powinno juz byc nieco lepsze :)
Tobie rowniez zycze Wesolych Swiat Wielkanocnych :)

U mnie to różnie raz mam apetyt potem znika bardziej bym stawiała na zachcianki raz coś słodkiego po chwili coś ostrego pikantne hehe w zasadzie brzuszek już bardzo widoczny przeważnie na wieczór wydaje mi sie że dopadają mnie wzdęcia :) życze spokojnych miłych świat w wspaniałej atmosferze oraz obfitego smingusa dyngusa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej Monika, bylam u lekarza 21 marca, lekarz zrobil usg dopochwowe, dal skierowanie na badania, zaswiadczenie dla pracodawcy i kolejna wizyta 11 kwietnia. To już 9 tc. Apetytu nadal brak. Juz jestem po roznowie z Prezesem firmy bylo calkiem spoko :) jutro powiem rodzinie. Wydaje mi sie ze jeszcze brzuszek sie nie zaokraglil ale to pewnie dlatego ze mialam maly nadmiar kg :)
Wczoraj po pracy wysprzatalam na swieta ... Dzis pogoda calkiem spoko moze uda mi sie wyciagnac moich chlopakow na spacer.
A jak u Ciebie?

Ja teraz dostałam masę badań krew mocz grupa krwi itp a
Oraz skierowanie na USC na jagiellońskiej w gdansku

Cześć Ewelina co u ciebie jak po wizycie wydaje mi się coś ze miałaś mieć po mnie a może jesteś przed kiedy teraz masz wizytę?

Domyśliłam się, że o Zaspe chodziło ;) Kurcze wlasnie podsłuchałam rozmowe z której wynika, że po świętach nie będzie Prezesa przez 2 tygodnie, a chciałam mu w przyszły wtorek dać zaświadczenie, że jestem w ciąży żebym mogła bez problemu wychodzić wcześniej na wizyty do lekarza czy trochę się spóźnić jak rano bym szła na pobranie krwi.

Przepraszam coś nie wyszło na zaspie rodziłam poprzednie dzieci teraz też zozwazam ten szpital

Ja rodziłam na Klinicznej. Ale coś czytałam ostatnio, że budynek został sprzedany. Zastanawiam się nad Szpitalem Wojewódzkim, w sumie mam dość blisko. A opinie jak zawsze sa podzielone, bo wszystkim się nie dogodzi :)

Poprzednie rodziła na zaspiewalismy teraz też rozważam ten szpital. A ty gdzie zamierzasz rodzic?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry