Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 2*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zakładam nowy wątek bo tamten już długi się zrobił
Jeżeli któraś z was ma ochote to prosze o zrobienie listy :-)
pozdrowienia i witam na dzień dzisiejszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie dziewczynki tak jak napisała Marciocha wszystkiego dobrego. Maj czerwiec to super termin. A marciocha my to mamy 2011 jestesmy :-)
aleksandra wielkie dzięki :-)
jak sobie teraz rzypomne jak to było jakiś czas temu to mi sie płakać chce ale dzięki wam forumkom było mi dużo łatwiej i udało mi się to przeżyć
Teraz jestem super szczęśliwa z moja obecną miłością i teraz wiem że nie musiałam tak żyć jak wtedy(w tych złym momentach) ale jak to mówią polak mądry po szkodzie :-)
Gratulacje dla wszystkich przyszłych majowych i czerwcowych mam od majowej mamy 2010 :)
Trzymajcie się ciepło, trochę Wam zazdroszczę tego okresu, tak szybko to zleciało :)
ja byłam ostatnio chora będą już w ciąży ale nie wiedziałam o tym i nałykałam się polopiryny, gripexów itp. ale mam nadzieję że maluchowi nic nie będzie.

Ja siedzę z małym więc na zwolnienie nie muszę iść :)

Mała to chyba właśnie tak jest że do 12tyg, później idziesz na zwolnienie a oni ci płacą z tym że dostajesz macierzyński i z dniem porodu kończy Ci się umowa czy jakoś tak :)

Ja to jak odchowam maluchy to będę musiała zacząć szukać pracy, to dopiero będzie wyzwanie :)

Mała napewno :) wierzę to w bardzo :)
no w końcu musi być kiedyś lepiej prawda ? :)
gratulacje dla wszystkich dziewczyn :)

mala dla ciebie szczególnie, pamiętam jak było ci ciężko, trzymam kciuki i pozdrawiam :)
no niestety zawsze chodzi o pieniądze ale tym razem jestem dobrej myśli :-)
no własnie wszystko rozbija sie o pieniądze niestety :(
ja dorabiać nie chciałam ale musiałam bo mój były nie kwapił sie żeby utrzymywac rodzine
Bolało mnie to że musiałam całe dnie być bez córci a on sie obijał dlatego mam nadzieje że teraz będzie inaczej
Moje kochanie obiecuje że zrobi wszystko żebym mogła sobie posiedziec w domku dłużej niż tylko na macierzyńskim
Dorabiać sobie będę mogła żeby też do ludzi wyjść :-) ale nie żeby normalnie wrócić do pracy
Jeśli sie uda, to chciałabym posiedzieć do roku z maluchem, zobaczymy jak finanse pozwolą ;)
ja dorabiać sobie tez napewno będę ale do pracy chyba nie wrócę szybko, zobaczymy jak się to wszystko pouklada :)
wszystko zależy od finansów niestety ale mama nadzieje że tym razem będę mogła sobie dłużej posiedziec w domku bo z Córcia niestety nie miałam takiej możliwości i w sumie juz dorabiałam jak mała miała 3miesiące dlatego teraz mam nadzieje że będę mogła sobie chociaz rok posiedzieć w domku
dziewczyny a jak u Was z powrotem po macierzyńskim do pracy ? wracacie czy nie ?
no właśnie musze się dowiedziec jak to jest z tym wychowawczym
Bo jeżeli dostała bym umowe od stycznia 2012 na rok to czy wychowawczy mi się należy tylko do końca trwania umowy czy przez te 3lata??
będę musiała zadzwonić do zus-u
i tu ;)
http://www.rodzicpoludzku.pl/Mamy-prawa-Mamy/Wszystko-o-urlopie-wychowawczym.html
tu znalazłam o tym wychowawczym

http://www.kodekspracy.pl/artykul,195,230,przedluzenie-umowy-o-prace-do-dnia-porodu-kodeks-pracy-art.html
Teraz jest 20 tygodni, plus 4 dodatkowe, ktore pracodawca musi Ci dać, o ile Ty napiszesz pismo maxymalnie 7 dni przed koncem macierzyńskiego
Nie wiem z pewnego źródła, bo tylko z róznych for internetowych, ale wszedzie jest napisane, ze niestety nie, ponieważ nie masz juz umowy- bo jest tylko do dnia porodu.
Ale bys musiała zadzwonic do ZUSu chyba, moze tam coś podpowiedzą
a ile należy mi się macierzyńskiego na drugie dziecko??
eee no to super Mała, to teraz tylko doczekać do 12 tygodnia i będzie super :) wtedy możesz iść na zwolnienie :)
biedna Ty jesteś z ta rwą kulszową, współczuje :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry