Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 2*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zakładam nowy wątek bo tamten już długi się zrobił
Jeżeli któraś z was ma ochote to prosze o zrobienie listy :-)
pozdrowienia i witam na dzień dzisiejszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale co Cie to, ze im narobiłaś ? zatrudniajac młodą dziewczyne musieli sie liczyc, ze predzej czy poźniej bedziesz w ciąży- to logiczne, poza tym nikt Ci medalu nie da, za to ze chodziłaś w ciązy do pracy i jaka to Ty jestes ah i oh...
A z powrotem, jak wrócisz na np 3/4 etatu to jestes chroniona przez rok i tez nie mogą Cie zwolnić... są różne wyjscia...
nawet jak wezme 2-3 miesiace wychowawczego to tez jestem chroniona przez rok?
dokładnie nikt Ci Makuszka nie da medalu że będziesz chodzić do pracy z brzuszkiem, denerwować się, stresować siebie i maluszka, w imie czego, dobra firmy? phiii teraz Ty i dziecko jesteście najważniejsze :)
u mnie w pracy juz sie często gęsto pytali kiedy ja zajde w ciąże bo juz najwyższa pora, wiec niech mi teraz ktos pisnie że im to nie na ręke to uuuuu nie ręczę za siebie ;)
ja też się dopisuję do Was - Mamuś czerwcowych - mój temrin to 10 czerwca:)pozdrawiam wszysktie mamusie:)
cześć Wiktoria, witamy :)
Wiktoria witaj :)

Kurczę jakoś dziwnie napuchłam i spodnie mnie uwierają. A teraz mam zachciewajkę na frytki i niedługo mąż będzie robić :D

witaj wiktoria i gratulacje :-)
ja się troche boje o ciąży powiedzieć bo boję się reakcji szefowej i że zacznie coś marudzić a zależy mi żeby dostać wychowawcze dlatego nie chce za bardzo się z nią kłucić a w sumie to tak sobie myśle że już bym chętnie poszła na zwolnienie bo jednak w pracy rwa coraz bardziej daje mi popalić :-(
dzisiaj myślałam że nie dojde do domu od auta tak mnie rypnęło :-(
Mala strasznie Ci wspolczuje z ta rwa. Mialam to dokladnie rok temu-jedyny raz w zyciu, ale bol byl taki,ze myslalam,ze zejde. Najgorsze, ze nie wiedzialam co to w ogole jest. Wieczorem cos mnie plecy pobolewaly, a w nocy obudzil mnie bol od stopy, az po ucho-doslownie caly bok mnie rwal. Z lozka do lazienki dotarlam na czworaka-nawet sobie nie wyobrazam,ze mogloby sie to powtorzyc-zwlaszcza w ciazy. Ja po analizach swoich zachowan wowczas doszlam do wniosku,ze przecholowalam myjac okna, bo nic innego podejrzanego nie robilam.
A nie moglabys isc do lekarza 1 kontaktu-dalby Ci zwolnienie na ta rwe na 2 tygodnie-odpoczelabys, a potem to juz masz wizyte u gina i dostaniesz zwolnienie od niego i powiesz w pracy co i jak. Nie masz sie co tlumaczyc, tylko sie cieszyc-do dnia porodu umowe Ci przedluza i maciezynski Ci sie nalezy, a wychowawczy i tak jest bezplatny, wiec to chyba nie jest az tak istotne.
Nie mecz sie i nie ryzykuj, ze ta rwa totalnie Cie spoaralizuje, zwlaszcza,ze w ciazy nie dostaniesz nic skutecznego na bol-ja dostalam leki, po ktorych nawet auta nie moglam prowadzic i ogolnie bylam taka "nacpana", ale nic innego nie dzialalo. Nie ryzykuj doprowadzenia sie do tego stanu. Mysle,ze kazdy lekarz 1 kont. zrozumie Twoja sytuacje i da Ci zwolnienie.
Powodzenia!
dzień dobry :)
Mała - Kasia dobrze pisze, idź do lekarza ogólnego z tą rwą, biedna się tylko męczysz :(
ja już sie nie moge doczekac tego 7 listopada i zaczynam zauważać ze mi sie coraz ciaśniej w spodniach robi hihihi :)
wczoraj prasowałam wieczorem ciuchy i mąż wszedł do kuchni i patrzy na jedne moje spodnie i mówi do mnie "te ubierz jutro do pracy bo za tydzień, dwa już w nie wejdziesz hihihi" - miusiałam mieć wredną minę bo spierniczał z tej kuchni ile sił w nogach ;)
Cześć dziewczynki :) jak to dobrze że jeszcze słoneczko świeci to i humor zawsze lepszy :)

Ja już sie zaopatrzyłam w spodnie ciążowe :) narazie jedne, ale jak siedze dłużej niż pół godziny w pozycji siedzącej, to albo muze odpiąć guzik i rozporek... albo zakładam te z pasem :) wyłapałam na wyprzedazach w H&M za 60zł :)
Moja mama troche mówi, ze to nie możliwe, ale ja już nie moge wciągnąc brzucha... :/
Nulka ja mam podobnie, brzuch mam jakby wzdęty i za duże spodnie teraz są ciasnawe. Pewnie to bardziej właśnie jakieś wzdęcia niż rosnący brzuch.
Też musiałabym się za jakimiś ciążowymi spodniami rozejrzeć ale jakoś weny brak na zakupy :)

hej hej
ja wygladam jakbym sie porzadnie najadla. Spodnie poki co nosze "nieciazowe" ale nie ubieram pasków bo juz nie musze ;-)
Jeszcze w lumpkach moze znaleźć fajne, po 20-30 zł, niestety na mnie są wszystkie za krótkie :(
no ja tez wyglądam tak jakbym była lekko wzdęta hehehe :)
na zakupy to ja se pójde za jakiś czas :)
mam jedne spodnie które sa na mnie sporo za duzo, kupiłam je z pół roku temu w outlecie Mexa i chciałam zwęzić u krawcowej, i dobrze ze są, przyjdzie na nie pora niedługo :)
Dziewczyny jeszcze się do Was nie dopisuję,ale mam pytanko jesli byłam na zwolnieniu lekarskim 80% płatnym od 1 do 7 października,a np. ze względu na złe samopoczucie jeszcze nie potwierdzonej przez lekarzy ciązy musiałabym iśc na zwolnienie od 02. listopada to powiedzcie Mi Kochane jak się liczy wypłatę zasiłku chorobowego od razu 12 miesięcy wstecz?I czy to,że byłam w tak krótkiej odległości na zwykłym zwolnieniu to gorzej wyjdę na tym finansowo?Dzieki za pomoc.Chodzi Mi tylko o informację,bo zdrowie najważniejsze i nie zamierzam ryzykować...
rozumiem Pyszotka że od 2 listopada chcesz iść juz na stałe na zwolnienie ze względu na ciąże tak ?
cześć popołudniowo, a właściwie już wieczornie prawie :)
byłam dziś po pracy z moją mamą połazić po sklepach, kupiłam sobie jedynie apaszkę i rękawiczki :)
wlazłam oczywiście do dwóch sklepów dziecęcych, o mamuniu, mogłabym tam 5 godzin siedzieć hihi :) ja chyba fioła dostanę jak będę dla dzidzi kupować ciuszki ii nne rzeczy, wózki sobie pooglądałam ale nic mi się nie podobało, musze do Portu Handlowego Rumia się przejechać za jakiś czas - tam jest większy wybór :)
dobry :)
co tu taka cisza w naszym wątku ?
wstawać dziewczyny :)
Hej :-) Tak chodzi Mi o zwolnienie stałe od 2 listopada,a wiesz coś na ten temat?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry