Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, tworzę nowy wątek, bo tamten jest dłuuuugi.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-2-t501828,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez jeszcze nie czuje ruchow, ale apetyt mi wrocil, co
mnie bardzo cieszy:)
No ja nie czuje, ale mam prawo nie czuć :)
Chociaz od wczoraj wydaje mi się, że może jednak coś czuję... Zobaczę czy w kolejnych dniach będzie tak samo. Jeśli tak, to pewnie ruchy.
Póki co cierpię z powodu bólu krzyża. Ale jak. Nie mogę sie schylać :(
A po niedzielnym bólu brzucha boli mnie wszystko jak siadam :(((
A ja mam dzis dzien gloda, jem cos caly czas od rana!

Ja ruchy juz czuje od jakiegos czasu, ale sa one bardzo delikatne, sa to wciaz takie tylko lekkie musniecia. A sa dni, ze wogole ich nie czuje.
Luna - ale fajnie :) i co, będziesz pappę robić?

nie wiedziałam o tej zależności wagi urodzeniowej z braniem witamin przez mamę. Brałam w pierwszej ciąży centrum materna, córa miała 3450g, czyli taka normalna waga :) teraz też te witaminki łykam (od 12tc, wcześniej sam folik). mam morfologię jak anemik, może dlatego gin mi każe witaminki jeść:)

zaczynam 18tc i nie czuję jeszcze ruchów malucha, a już tak bardzo bardzo bym chcała:) no ale pewnie już niedługo coś poczuję:)
Super wieści.
Nie martw się. Moja chyba spała na usg, bo trzeba było ją szturchac, żeby w ogóle nos i kark zmierzyć.
P.S. Mówię ona, bo czuję, ze to dziewczyna :)
no my po usg.

przeziernosc 1,29 :) kość nosowa jest,wszystkie przepływy ok :)

Także jestem już spokojniejsza.
Słyszeliśmy bicie serduszka (przez krótko, ale mamy na płytce :) )

Maluch ma 6,6cm :)

Wyszło, że z USG termin mamy na 2.06, lekarz powiedział, że owulacja musiała być zaraz po miesiączce (ale raczej wątpię, bo 10dc byłam u lekarza i mówił, że pęcherzyk dojrzewa i OWU będzie za 3 dni :P)

Co do samego preisa, to musze Wam dziewczyny napisać, że po opiniach które czytałam spodziewałam się czegos "gorszego" ;) Bardzo rzeczowy facet.
Ogólnie specyficzny lekarz, raczej mówił "miło" tylko na koniec jak się spytałam czy wszystko ok to rzucił "niestety wszystko w porządku" - ale on ponoć tak ma ;) oczywiście polecał zrobić test pappa dla pełnego obrazu.

najważniejsze, że wszystko ok. Maluch wyglądał fantastycznie (aczkolwiek nie widziałam, żeby machał rączkami jak tu pisałyście).

Tętno 166 ;) hihi
hej dziewczyny,
jeden dzień mnie nie było i już ponad 40 postów do nadrobienia... ;)

co do witamin, to ja nie chciałam brać, ale musze łykać jod, endokrynolog poleciła mi połączenie kwasu foliowego z jodem, tylko nigdzie tego dostać nie mogę :( więc łykam femibion.

W pierwszej ciąży brałam Falvit, mój synek ważył 4290 g (też rodziłam SN, bez znieczulenia ;)). Może coś w tym jest... W każdym razie na razie nie mam wyboru.

Jak czytam o Waszych przypadłościach, to po raz kolejny stwierdzam, że jestem szczęściarą :) Kolejna ciąża bez mdłości i wymiotów, jedyny objaw to preferencje smakowe (ostatnio zajadam się paprykarzem) i uczucie "niestrawności", jakby mi coś leżało na żołądku, ale da się z tym żyć. Ginekolog podczas pierwszej ciąży mówiła, że jestem stworzona do chodzenia w ciąży - chyba to prawda ;)
Hejka, ja tez czuje sie juz lepiej:) ugotowalam obiad:)w piatek wymiotowalam ostatni raz, jeszcze mam awersje do niektorych potraw i zapachow, ale jest o niebo lepiej
hej dziewczyny:) Fajnie Wam,że już znacie płeć:) podobno chłopcy szybciej się ujawniają:) W pierwszej ciąży już w 15 tyg wiedziałam, że to chłopak:) teraz bardzo bym chciała dziewczynkę, ale jak bedzie chlopak to tez bedzie wesolo, mój M. zawsze mi mówi, że chciałby taką własną rodzinkę. pl hehehhe.
A ja o dziwo od 3 dni nie odczuwam nic...żadnych mdłości, wymiotów...nic....jakby mi zupełnie przeszło:) Mam tylko nadzieję, że jak najdłużej taki stan potrwa bo czułam się bardzo szczesliwa ze mogłam bez problemu wyjsc na miasto, w ogóle ruszyć się normalnie z domu :)
Ja gdzies wyczytalam, ze:
'Jeśli serce dziecka bije ponad 140 uderzeń na minutę, to spodziewaj się dziewczynki. Jeśli tętno jest poniżej 140, zostaniesz mamą małego mężczyzny.'
Nie bardzo jednak w to wierze.. ;)
Też pierwsze słysze o tentnie u nas dopiero w 16 tyg ładnie sie siusiak pokazał nawet mamy zdjęcie 3d.Teraz właśnie leże bo tak mi coś w kręgosłupie strzeliło że chodze jak paralityk.Czekam na ruchy bobaska ale jak na razie to tylko gilanie czuje.POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I TRZYMAM ZA WSZYSTKIE KCIUKI.
ja też pierwsze słyszę o tym tętnie :)
czyli jakie tętno dla jakiej płci, bo nigdy o tym nie słyszałam
No mi wlasnie na usg 12 tc powiedziala babka, ze raczej chlopak. Z tetna natomiast wychodzilaby dziewczynka, ale to sama tak patrzylam za kazym razem ile ma maluszek.
mojej siostrze lekarz powiedzial, ze na tym etapie to wrozenie z fusów, ale gdyby miał obstawiać po tętnie i innych, to obstawiłby dziewczynke i 2x trafił, ale to zapewne zbieg okoliczności. ponoć dziewczynki maja wyższe tętno....

My dziś idziemy na usg (zaczęłam 13 tydzień), a jutro mam wizytę u mojego gina. trochę się denerwuję.
To zależy od lekarza czy powie czy nie. Moi lekarza za nic w świecie nie chcieli nawet sprawdzać :) Wiedzą, że na tym etapie wszystko jest zbyt podobne do siebie i nie chcę pomyłki :)
Tu sobie popatrzcie jak genitalia wyglądają w poszczególnych tygodniach ciąży.
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Nie trudno o pomyłkę :)
lepiej, żeby lekarz nie próbował-bo mi w tym czasie sam z własnej inicjatywy powiedział co widzi, a teraz już sie zmieniło-i to nie jest fajne
Ja mam wizytę za tydzień, na koniec 12go tygodnia i dopiero wtedy dostane skierowanie na pierwsze badania - morfologie itp. Od poczatku biorę folik, zadnych innych witamin kazał nie łykać. Brzuszek powoli wychodzi ale waga jak na razie w miejscu. Czy na tym usg będzie już szansa zeby podejrzeć kto tam w brzuchu siedzi?
aha, a swoją drogą fanie to zabrzmiało"lubi szczupłe ciężarne":-)
Ola ja byłam u Żółtowskiego tylko na początku i teraz pójdę na usg. moim lekarzem prowadzącym jest dr rutkowski z rumi na nfz. Ogólnie Żółtowski jest bardzo dobrym lekarzem ale lubi szczupłe ciężarne i odradza jedzenie tego na co ma się ochotę, szczególnie owoców i soków i słodyczy, więc duże dzieci to dla niego również problem.
moja mama brała ze mną całą ciąze falvit i ważyłam 3200 ;)
uważam ze witaminy mają służyć nam bardziej bo dzidzia i tak sobie weźmie co potrzebuje a my muismy po prostu zadbać by nam nie zabrakło :) dlatego przyjmuje witaminy i jak zjem je przed posiłkiem to też mnie mdli ale jak zjem po śniadaniu i popije wodą to jest wszystko wporządku, mam wyniki idealne i ogólnie poprawił mi się wygląd i samopoczucie, jak narazie same plusy ;) pozdrawiam ! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry