Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, tworzę nowy wątek, bo tamten jest dłuuuugi.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-2-t501828,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie 15 tc i 2 kg na plusie.
Niestety razem z maluchem rośnie mi mięśniak w macicy :-(
brzuch mam jakby ciąża była bliźniacza.
Ja jutro ide się pokazać. Niestety nie dostałam się do swojej ginekolog ogólnie nigdzie się nie dostałam. Pojade jutro znowu na izbe na Zaspe bo nie wiem co mam zrobić, boję się że bedą na mnie krzyczeć, że znów tam przyszłam. Przeleżałam tydzień. Plamień może ciut mniej ale bóle brzucha mam nadal. Oby serce biło nadal... Boje się.
LidkaJ - trzymam kciuki za Twoje maleństwo... mam nadzieję, że wszytsko będzie dobrze...
Marchew, a Ty z jakiego powodu bierzesz acard?
U mnie 1 kg. do przodu w pierwsze ciąży przytyłam tylko 13 kg. :) mam nadzieję ze teraz będzie podobnie.
Lidka, widze ze mamy podobny problem.. od tygodnia leze w domu, bo w zeszly weekend wyladowalam z krwawieniem w szpitalu na Zaspie. Lekarz zrobil usg, stwierdzil ze jest ok i jesli bede lezec i przyjmowac d*phaston i luteine moge jechac do domu.. w srode bylo juz lepiej, praktycznie przeszlo wiec wstalam na troche - pomoglam mezowi przy obiedzie, a potem dlugo wyczekiwany dluzszy prysznic. I zaczelo sie od nowa.. :(( Wizyte mam 3.12, mam nadzieje ze bedzie ok..
A mi spadł kamień z serca, IgM wyszło mi ujemne:):) Graszka łączę się z tobą w bólu z mdłościami, w tygodniu miałam tylko 2 dni przerwy. Całe dnie albo śpię albo leże półprzytomnaa:/ masakra, jestem mega wymęczona.
A nie mowili Ci w szpitalu, ze po tygodniu ma Cie ktos skontrolowac? Od tej izby dopiero 3 idziesz? Ciekawe czemu Ty masz d*phaston i luteine a ja tylko d*phaston. A w jakiej masz dawce? Tez boli Cir brzuch?
Dziewczyny, wierze ze bedzie wszystko dobrze z waszymi dzieciaczkami, jestescie takie silne i zdyscyplinowane ze nie moze byc inaczej, myslcie pozytywnie i dbajcie o siebie:) Kkasita, powiem ci ze i tak jest lepiej z samopoczuciem niz 3-4 tygodnie temu. W pierwszej ciazy tez schudlam 4 kg, ale jak wrocil mi apetyt to nadrobilam:) w pierwszej ciazy przytylam 17 kg
ja na razie 1kg na plusie, ale stwierdziłam że wagę będę liczyć od tego co mam w karcie :P
boję się trochę że się roztyję okrutnie, bo mimo mdłości apetyt mam wyśmienity ;)

Dziś dzięki temu, że mam okrutny katar, udało mi się zrobić obiad :)
nie czułam prawie żadnych zapachów :D

brzuszek mam na razie taki jakbym troche podjadła za dużo, zdecydowanie większy wieczorami :P
za to biust mi skoczył ze 2 rozmiary na pewno ;)

Dziewczyny - trzymam za Was kciuki.
Co do leków - to mi na początku mówił lekarz, że albo d*phaston, albo luteine dopochwowo bo coś tam się odklejało.

Może jak jest większa dawka d*phastonu to luteiny nie treba? najlepiej się podpytać lekarza.
Nie, w szpitalu nic nie mowil. Nastepnego dnia konsultowalam to jeszcze z moim lekarzem z Gamety i kazal brac 3x1 d*phaston oraz 3x2 luteina i 3x1 nospa. Tak, brzuch mnie tez boli, a do lekarza ide tego 3.12. No chyba, ze wczesniej cos by sie wydarzylo (odpukac...)
ewwa - bo w tym roku zaliczyłam kilka ciąż biochemicznych... pierwszą ciążę poroniłam w 7tc a z moją Hanią też krwawiłam w 7tc więc lekarz stwierdził abym brała - podobno nie zaszkodzi... podejrzewał u mnie zespół antyfosfolipidowy... w sumie przeciwciała mam w granicach wyniku ujemnego ale są... więc nadal kazał mmi brać
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie bo na pewno wszystko będzie w porządku

Ja na chwilę obecną (końcówka 17 tyg) mam jakieś 2 kg do tyłu. Nie wiem czy to przez mdłości bo nie wymiotowałam, ale z Bartkiem też tak miałam. Na początku schudłam jakieś 3 kg i do swojej wagi wróciłam w 26 tyg. I od swojej wagi wyjściowej przytyłam całe 6 kg :D Mam nadzieję że i tym razem będzie podobnie ;) Bezpośrednio po porodzie jak wróciłam do domu na wadze miałam mniej niż przed ciążą ;p Oby tym razem było podobnie (bo mam z czego zjechać)
Lidka, ~kamiku napewno będzie dobrze trzymam kciuki. Dziewczyny ja też biorę ale samą luteinę i w sumie sama nie wiem czemu.
hej dziewczyny,
ja też biorę samą luteinę, w pierwszej ciąży przy plamieniach również. Ważne że zadziałało wtedy i działa teraz...
d*phaston to syntetyczny progesteron, a luteina to naturalny. Odpowiedni poziom tego hormonu jest potrzebny min. do utrzymania ciazy. Z tego co wiem, to ten pierwszy lek nie jest wykrywany przy badaniu krwi, przez co nie falszuje wyniku.
Wlasnie wrocilam z izby. Jest lepiej, nie ma juz cech odklejania, dziecku bilo serduszko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lidka, suuuper! Tak trzymaj:) a my z mezem zamowilismy pizze, zjadlam az 3,5 kawalka...cud! Trzyma jeszcze w zoladku
Super wieści Lidka.
Co do pizzy, to właśnie czekam na pizzę pepperoni w Pizza Hut w Galerii B. :D
Smacznego:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry