Widok

Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *3*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, tworzę nowy wątek, bo tamten jest dłuuuugi.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-2-t501828,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi brzuszek widać, ale na ruchy jeszcze zbyt wcześnie.
Za to nadal beznadziejnie się czuję i z niecierpliwością czekam do świąt, bo po nich do pracy już nie wracam. JUPI!
cześć Dziewczyny!
byliśmy dziś u lekarza, wszystko dobrze rośnie i będziemy mieć synka :))) bardzo się cieszymy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ekstra! gratuluję!!!
super :) coraz więcej dziewczyn wie, kto siedzi w brzuszku :) uzupełniajcie listę o płeć i szpital marzeń;)
fajne :)

ewwa - a zle sie czujesz czy po prostu nie chcesz juz pracować? ja wlasnie sie ciagle zastanawiam kiedy isc na stale na zwolnienie ;)

mdlosci raz mam raz nie - roznie bywa, zapachy w dalszym ciagu draznia mnie niesamowicie :P
Moonika, z tym szybkim wyjsciem ze szpitala na poczatku bylam przerazona, ale teraz juz po fakcie bardzo to sobie chwale i ciesze sie, ze tu tak jest. Odrazu w swoim domu, lozku, maz przy boku, dziecko odrazu oswaja sie ze swoim nowym otoczeniem. A jesli chodzi o kontrole dziecka to codziennie przez pierwszy tydzien przychodzi taka pani, zeby zwazyc i sprawdzic czy wszystko ok.
Ja ciągle niezbyt dobrze się czuję. Nie ogarniam, bo po pracy nie mam siły na nic. Dom zaniedbany w tygodniu jest :( Tak się nie da funkcjonować :(((
Dlatego już chciałabym być na zwolnienie.
Ciągle wspominam poprzednią ciążę. Wtedy źle czułam się jakieś 2 tyg, a pozostały czas czułam się super.
Teraz od początku jest do de...
Ja juz ogolnie czuje sie ok, nawet sily odzyskuje. Taka ciaze to ja lubie. Modyfikuje liste.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy: SYNEK
06.05 moonika: Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
30.05 justyna1

*CZERWIEC*

08.06 Luna-
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
Hejka :)
a ja powiem szczerze, że nie jestem tak do końca przekonana czy chciałabym być po kilku godzinach już w domu. o ile przy drugim czy kolejnym dziecku to super, o tyle przy pierwszym jest tyle znaków zapytania dla młodej mamy, że chyba lepiej już te 2 doby spędzić w szpitalu, ale jednak móc się kogoś poradzić w każdej chwili.
Jestem przeszczęśliwa :) i wszystkim, które jeszcze walczą z mdłościami też tego życzę! odzyskuje siły, chęci do działania no i nareszcie jedzenie na talerzu ma smak! Teraz każdy posiłek sprawia mi frajdę, jak tak dalej pójdzie to do czerwca będę się toczyć ;)
już czekam z niecierpliwością na następną wizytę żeby podejrzeć maluszka. Jakoś strasznie mi się dłuzy... Też tak macie? Nigdy nie myslałam, że nie będę mogła się doczekać wizyty u gina hihi
ja tez sie nie moge doczekac wizyt ale raczej mi sie nie dluzy - mam wrazenie, ze ciaza przeleci mi przez palce - pamietam jak 30dc zrobiłam test - a teraz juz polowa 12 tygodnia!

zaczełam za to oglądać wózki :P (wiem wiem za szybko jeszcze, ale najchetniej to bym już zaczęła malowac pokój ;) )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chyba w pierwszej ciązy bardziej czekałam z niecierpliwością na każdą wizytę u gina, teraz jakoś już tak nie:/ w ogóle jak pisałam wcześniej, to jeszcze jakoś do mnie nie dociera to że nosze w sobie dziecko. Ale dziś mam wizytę, zobaczymy jak rośnie:) U mnie z mdłościami róznie, od 2 dni mam spokoj pod warunkiem, ze non stop coś zajadam, godzina przerwy i juz sie odzywaja nudności:/ boję się tylko, jak dużo przytyję:( Zauważyłam tez, że jak trochę pochodzę dłużej to zaraz pobolewa mnie podbrzusze:/ musze dziś o tym porozmawiać z ginem. Poza tym cierpię na chroniczny brak snu:/
hej dziewczyny,
jestem po wizycie u ginekologa z malenstwem wszystko dobrze,tak sie bałam jak szłam, no i co najważniejsze bedziemy mieli SYNKA :) i juz nie moge sie doczekac kolejnej kontroli kiedy go zobacze :) teraz w koncu bedzie mozna zwracac sie jakos logicznie do tego brzusia a nie tak bezosobowo :D
Widzę, ze chyba chłopaki rządzą u nas w wątku ;) ja też czuję, że u nas będzie drugi synek, ciekawe, czy się zdziwię :)
Powiem Wam, że cieszcie się i celebrujcie pierwszą ciążę - z drugą już nie jest tak uroczo... Nie ma czasu się zatrzymać i podumać, kupowanie wózka to już nie taka frajda ;) Mi się w pierwszej ciąży też dłużył czas od wizyty do wizyty, a teraz się cieszę, że mam spokój na miesiąc ;P Bo tyle innych spraw na głowie, synek absorbujący, praca, własna firma... ehhh.
katelajda - gratulacje! super:)

enjoy - jak dla mnie to idealna sytuacja:) możesz być w domku i ktoś przychodzi sprawdzić czy jest ok-fajnie!

ewwa - u mnie w domu coraz większy rozgardiasz, mąż ogarnia trochę, ale to dalekie od moich standardów ;) obiecuję sobie, że powoli odgruzuję na zwolnieniu, bo wtedy będzie tyle czasu ;)ale jeszcze nie wiem od kiedy zwolnienie, zobaczymy:)

ja zaraz po wizycie u gina już nie mogę doczekać się następnej:)
niesamowita radość oglądać jak rośnie maluszek:)
Hej. To i ja dołączę. Termin wg usg mam na 13.06. To moja druga ciąża. Mdłości mam już sporadycznie. No i nie mam aż tyle czasu na myślenie o tej ciąży, bo mam 8 miesięcznego synka. Najgorzej jest go nosić i wyciągać z łóżeczka, ale jakoś daję radę. Nie mogę się doczekać poznania płci, ale jeszcze trochę muszę zaczekać :)
Adrienne, witaj :) i gratulacje :)
Adrienne,
witamy :).
widac sporo z nas już spodziewa sie drugiego dziecka.
Devil, ja tez nie bylam wcale do tego przekonana, ale okazalo sie super rozwiazaniem. Dodam, ze ta pani, przychodzi nawet na 8h dziennie, jesli ktos chce, bo poza sprawdzeniem dziecka, do moze tez poprostu pomoc w domu.
Enjoy - wow! zupełnie inna bajka niż u nas...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry