Widok

Mamusie marcowe 2014 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-3-t511452,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to powazna sprawa..nie ma co ryzykować..dla mojego meza bratowej przy 3 cc termin wyznaczyli już chyba na 2 tyg przed porodem żeby przypadkiem wcześnie nie zaczela rodzic..a Tobie nie wyznaczyli tak żeby za pozno nie było?
Gdyby się coś działo to oczywiście mogę przyjechać wcześniej, ale lekarz mówił ze kiedyś tak było ze i 2 tygodnie wcześniej robili, a teraz uznają ze im dziecko dłużej w brzuchu tym lepiej, zwłaszcza ze cc nie jest dla niego naturalne i ewentualnie kilka dni wcześniej mogę mieć operacje ale wiesz to wszystko będzie od 36 tygodnia częściej kontrolowane wiec rożnie może to być :) a ja do swojego gin mam akurat 100 % zaufanie :)
Asiula to dobrze, że wszystko w porządku :) malutka teraz to już sobie posiedzi :) Mnie też żelazo spadło, ale muszę z hematologiem skonsultować czy mogę uzupełnić...magnez też mi mała wyjada :) Jem po dwie tabletki na noc, a w łydkach kamienie :)
No niestety różnica jest...i jak się robi więcej badań to na Morenie się nie opłaca, chyba że ma się skierowanie. Pamiętam też, że glukoza dwa razy taniej jest..
no evelcia widzę,że nie tylko ja miałam problemy w nocy
u mnie się pojawiły skurcze dosyć często ale nie bolesne ,ale do tego fala gorąca się pojawiła i mialam wrażenie że coś się ze mnie sączy...a że bałam się wstac to leżałam chwilę i tak kolejne twardnienie brzucha itp ale jak się trochę uspokoilo to w końcu wstałam i myślałam,że jakieś rozwolnienie czy coś mnie czeka( jak przy pierwszej ciąży) ale na szczescie spokój i 2xno-spa i poszłam spać a dzisiaj prawie cały dzień przesiedziałam. młody na szczęście był grzeczny i nie musiałam za nim biegać więc jakoś się udało. chyba za dużo wczoraj chodziłam... ale stresa złapałam bo jeszcze jestem w tzw.czarnej d...e z przygotowaniami :(ale dzisiaj juz sobie koszule i szlfrok wyprałam,żeby chociaż coś miec gdyby sie coś działo:)

a z pieluchami to niestety trzeba sprawdzić czy uczulenie się nie pojawi,i tak samo chusteczki :) chyba że się któraś przekona do mycia wodą i gazikami:)
U mnie pampersów używałam tyle ile podostawałam w prezentach. Miałam też Huggies ale te to porażka dla mnie były, co zmiana to przesikane a ten bajer z wycięciem na pępek to pic na wodę. Później wziełam Dady i przy nich zostałam. Teraz kiedy ją oduczam od pieluch, potrafi cały dzień w jednej chodzić i nic nie przecieka ani nie odparza.

Ja mam na szczęście od mojej gin zawsze skierowanie na badania i mam za free.

W ciąży bliźniaczej ciążę uważa się za donoszoną już koło 36 tygodnia. Czasem decydują się na cięcie nawet w 32.... :/ Więc muszę być już zwarta i gotowa.
Dziewczyny a Wam robią ktg na wizycie?Ja miałam tylko podczas pobytu w szpitalu, a teraz nie- nawet nie wiem czy mój gin ma do tego sprzet w swoim gabinecie.
no mój ma te małe przenosne i teraz chyba bedzie mi juz robil na kazdej wizycie, ale za to nie mialam wczraj badania na fotelu juz
BWN ja miałam robione ktg i badanie na fotelu też.
Spytam mojego może też ma, choć przy pierwszej ciąży ktg prowokowało mi skurcze, jakoś tak pobudzało macicę, że się stawiała jak robili mi ktg więc trochę się obawiam. Choć teraz w szpitalu aż tak źle nie było. Koleżanka miała termin na 2.01.2014 ale 31.12.2013 poszła na ktg i zaraz po nim zaczęła rodzić i niestety urodziła przed 24:)Może to zbieg okoliczności ale ona uważa że mogła sobie te ktg odpuścić:)
Marta ale Ty pewnie w przychodni i położna Ci robiła przed wizytą tak?Nie wiesz czy w swoim gabinecie też ma ktg?
BWN mi tez gin nie robil ktg. W szpitalu jeszcze nie bylam wiec w ogole nie mialam robione.
A co z ta cytologia? Robicie jeszcze raz by miec aktualny wynik badan? Wizyte mam dopiero 11 lutego wiec jeszcze troche czasu.
Dzieki za info odnosnie pieluch i chusteczek. Kupie w takim razie tylko kilka paczek na poczatek i sprawdze jak mala reaguje na nie.
Niria ja tez sie niezle przestraszyl bo jeszcze nic nieam przyszykowanego! Pranie i zakupy zostawiam na poczatek lutego. Teraz jakos mi sie nie chce. Przeciez tyle czasu jeszcze mam :D
W gabinecie powiem szczerze nie widziałam.Tak mi położna podłączała w przychodni.
ktg w szpitalu powinni robic co tydzien od 36 ego tygodnia do mnie raz w tygodniu przychodzi polozna srodowiskowa i ma takie przenosne.
A trzeba mieć aktualny wynik cytologii do porodu?Myślałam że tylko karta ciąży, dowód, grupa krwi, wymaz i ewentualnie wypis ze szpitala po poprzednim porodzie. Wyniku cytologii aktualnego nie mam tzn. robiłam ale nie odebrałam wyniku bo zmieniłam lekarza prowadzącego na początku ciąży i nie chciałam iść do niego po wynik.
A myślicie że można po tym 36 iść do szpitala na ktg i zrobią?
Pewnie trzeba by naściemniać że czuje sie skurcze;)
My dalej myślimy nad imieniem- teraz rozważamy Maja albo Lena. Wpadliśmy na pomysł, że jak się urodzi nieparzystego dnia to będzie Maja a jak parzystego to Lena:)Niech sobie sama wybierze;) Choć maż jest bardziej za Mają a ja nie wiem więc raczej Maja będzie.
Ktg od 36 tc? Mi nic gin nie mowil a ide do niego na poczatku 37tc. A tak wczesnie to sie nie robi tylko jak slabo czuje sie ruchy dziecka? Moja polozna tez nic nie mowila o ktg. Ona mnie odwiedzi dopiero po porodzie. Wczesniej nie wiem po co mialaby przychodzic.

BWN podobno przepisy sie zmienily od tego roku i wynik cytologi musi byc robiony max pol roku przed porodem. A kiedy Ty masz wizyte u Klimaszewskiego? Wczesniej ode mnie? Moze sie spytasz wlasnie odnosnie tej cytologii i czy robi ktg
Ja mam wizytę 30.01 więc postaram się pamiętać i zapytać o te dwie sprawy.
My imie mamy juz niby wybrane ale im blizej godziny zero tym mam jakos wiecej watpliwosci. Nie wiem skad one sie biora :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry