Widok

Mamusie marcowe (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sie zastanawiam jak z ta moja cesarka bedzie. Chciałabym rodzic na Zaspie ale tam podobno trzeba przyjechac jak sie zacznie tylko jak skoro przed cc chyba min. 6 godz nie mozna nic jesc ani pic- obawiam sie ze po 6 godz skurczy powiedza ze za późno na cc a ja nie chce ryzykowac wzrokiem. Zastanawiam sie czy w tej sytuacji nie umowic sie do wojewódzkiego.
BWN może zadzwoń do nich i się zapytaj? Moja koleżanka miała planowane cc i nie umawiała się (nie mówię teraz o zaspie..), miała czekać aż się zacznie. Odeszły jej wody, wcześniej zjadła ciastko, przez które musieli poczekać, no ale nie da rady nie jeść przed :) i wszystko było dobrze.
Ja również w dwupaku :) Biorę wodę z "dziubkiem" i jakiegoś wafelka, czy ciastko, w razie co mąż wyskoczy coś zjeść, ja to pewnie będę w takim stresie, że nie dam rady nic przełknąć :)
Evelcia jak tam załatwialiście już coś z tym wózkiem?

My wczoraj u teściów swój złożyliśmy, a chciałam się tylko upewnić czy są wszystkie części....ale jak już zaczęliśmy to złożyliśmy wszystko, godzinę nam to zajęło a 6 dorosłych osób miało przy tym taka frajdę ;) i teraz stoi już w większych częściach na strychu i się wietrzy a w przyszłym tygodniu przyjeżdża do nas i będzie stal w pokoju i czekał....ale fajnie było już sobie nim wczoraj pojeździć po korytarzu ;) maż tez się cieszył jak dziecko z zabawki :D
My złożyliśmy kołyskę a mój młodszy synek mówi że brzydka :-)jak tak stoi w pokoju to do mnie dopiero dociera że zaraz będzie maluszek codziennie śni mi się poród dziś rodziłam w domu ale już śnił mi się poród w lesie, w makro i w różnych innych miejscach :-) podświadomość działa :-)
a zaczęłyście pić już tą herbatkę z liści malin? Kurcze teraz już nie wiem czy chcę ją pić, ze względu na to że mąż najprawdopodobniej nie będzie mógł wziąć urlopu od razu po porodzie. Muszę jeszcze poczytać o korzyściach picia tej herbatki :)

Asiula, dzisiaj mają do mnie zadzwonić z informacją czy w tym tyg będzie już wózek taki jak zamawialiśmy. Brak profesjonalizmu i późniejsze tłumaczenie że to "tylko wózek" sprawiły że już nigdy więcej nie chce mieć doczynienia z tym sklepem.
Mój mąż miał radochę już z samego fotelika samochodowego. Nawet wpadł na pomysł żeby już z tym fotelikiem jeździć żeby mógł cieszyć oko :) ale wybiłam mu ten pomysł z głowy hehe :)
Hej ja tez w dwupaku;) BWN nic Cie nie kosztuję zadzwonić lub się przejechać do wojewódzkiego i się umówić na spotkanie i wszystko się wypytasz i wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. Mi Klimaszewski mówił, że nawet jak by miała skierowanie to jadę do szpitala jak zaczyna się coś dziać. Myślę, że Twoje skierowanie potraktują poważnie i będą wiedzieli co robić.
Dziewczyny ja bede miała cc i lekarz który mnie prowadzi i pracuje na zaspie powiedział że jedzie sie ze skierowaniem u mnie bedzie to 39 tydz bo nie moze zacząć sie akcja porodowa i albo zostawia albo umówia trzeba pojechac i zobaczyć jak byłam na IP to babka przyjechała ze skierowaniem na cc i ją zostawili.
u nas nadla cisza, chociaz mam nadzieje, ze w tym tygodniu sie uda.

z cc wiem, ze nie mozna jesc 6 godzin wczesniej i 6 godzin po.

fotelik juz w samochodzie- Mąż musial sie pobawić diodkami na bazie:)
Gratulacje dla pierwszej mamusi :)

Już na dniach będę miała skompletowane wszystko do torby to ją spakuję i będę czekać. Nowy wózek już przetestowany z synkiem i porównując do naszego poprzedniego to nie jestem super zadowolona. Ciężko mi się go prowadzi i nie wiem czy to przez brzuch czy poprostu dlatego, że jest kiepski pod tym względem a niby wagowo lżejszy. Dlatego zastanawiam się czy napewno chcę sprzedać pierwszy wózek. Z tym się przemęczę pół roku aż Tolek będzie gotowy na dłuższe samodzielne spacery i wrócę z małą do lareta, który wręcz płynie w trakcie jazdy.

Mojego kaszlu tydzień szósty czas zacząć.

Poprzednim razem miałam cc i pojechałam w dniu terminu do Wejherowa ze skierowanie na cc od mojej lekarki, która z tym szpitalem nie miał nic wspólnego. Przyjęli mnie na patologie na jedną dobę a na drugi dzień po obchodzie jechałam na salę.
elfik a jaki wózek masz teraz ze taki niewygodny?
Witam wszystkich po długiej nieobecności;) jestem już w domku ale niestety sama:( Przez pierwsze dni przezywalam koszmar:/ po urodzeniu Pawelka zabrali go na obserwacje bo uznali za wcześniaka wieczorem okazało się ze ma jakas infekcje albo cos gorszego bo miał dusznsci coraz ciężej oddychal i dali do inkubatora rano przyszłam a oni ze mój synek na OIOMie..szok lzy rozpacz..ale cale szczęście nie było najgorzej miał komplet badan wraz z usg narzadow, rentgeny, badanie serca, krwi itd. itp. po tym wszystkim diagnoza: zapalenie pluc :( dziś już przzeszedl na inna sale oddycha sam i jest lepiej ale jest na antybiotykach i jeszcze troszkę polezy:( o porodzie i całej akcji napisze później bo wlasnie zbieram się do szpitala:) dzięki dziewczyny za trzymanie kciuk:)
Trzymajcie sie Fendika cieplutko, wszystko będzie dobrze, trzymamy dalej kciuki i zyczymy Pawełkowi duzo zdrówka i szybkiego wyjscia do domu, a Tobie i rodzince wytrwałości, buziaki dla Was
Ja nie mogę pić tej herbatki.. a słyszałam, że to ściema.. ale nie wypowiem się, nie będę pić :)
Evelcia my dziś odbieraliśmy wózek, co prawda zamówienie się zgadza, ale nie było tego pana, u którego zamawialiśmy, a pani nas obsługująca wyglądała jakby była tam z musu i jej d... zawracamy!
Fendika witamy! Najważniejsze, że Pawełek zdrowieje! Dużo zdrówka dla niego, wytrwałości dla Was! Trzymajcie się dzielnie :*
Fendika zycze zdrowka dla malego!! Najwazniejsze ze jest coraz lepiej i jest caly czas pod opieka!

Dziwne ze uznali go za wczesniaka. Szpitale maja jakis swoj sposob liczenia czy jak?
zdrówka dla Młodego, a Ty wypoczywaj ile możesz. Siły przydadzą sie jak Go wypuszczą ze szpitala. najważniejsze, że szybka diagnoza i leki, wiec spokojnie, jest na pewno pod dobrą opieką.
Zdrówka dla maluszka :)

Kupiłam britax b-dual dla dwójki i z jednym dzieckiem cięzko mi się go prowadzi, nie wiem jak to będzie z dwójką. Wcześniej miałam tako laret, który jest super. Dużo miejsca zajmuje ale świetnie się prowadzi. No nic pewnie szybko go sprzedam i wrócę z córką do lareta albo innego gdybym lareta jednak sprzedała
Fendika, mam nadzieje, że wypuszczą Pawełka jak najszybciej :) Najważniejsze, że wiadomo co mu jest, teraz już z górki :)
Fendika zdrówka dla maluszka dużo dzieci się rodzi z zapaleniem płuc także lekarze już wiedzą co robić :)
Mnie też zastanowiło czemu Pawełka uznali za wcześniaka? z wagą normalną przecież się urodził.
Fendika - powodzenia ! również trzymam kciuki i życzę zdrówka i dla maluszka i dla Ciebie :)
Aga M. - a Ty gdzie jesteś na liście? bo patrząc na suwaczek to Ty lutowa chyba jeszcze jesteś ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry