Widok

Mamusie marcowe (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi jeszcze zostało dokupienie jedzonka do szpitala i wody i gotowa
A ja mam na wyjście tą czapeczkę: http://www.hm.com/pl/product/20994?article=20994-A i takie jakby było cieplej: http://www.hm.com/pl/product/14996?article=14996-C
Ja juz w sumie gotowa tylko czekam. Corcia jezdzi do babci a ja staram sie lezec ale i to bywa męczące :p W poniedzialek bylam u gin. maluchy mają już po 2 kilo wiec najgorsze za nami już jest w miare bezpiecznie ale oczywiscie jeszcze zaciskam uda :) Za jakies trzy tygodnie ide do szpitala, maja mnie polozyc na patologii na kilka dni na obserwacje i czekac na rozwój sytuacji. Generalnie nic mi nie dolega, szyjka dluga i zamknieta żadnych komplikacji, ale lekarz chce dmuchac na zimne bo uważa że podwójna to podwyzszone ryzyko i nigdy nie wiadomo. Chyba po tej aferze we Wloclawku tacy wyczuleni. I dobrze :)
:-) leżenie bywa męczące :-) czytałam, że na trójmiejskich porodówkach zaczęła się kontrola w związku z tą aferą we Włocławku więc dobrze trafiłyśmy :-) mojej kumpela miała termin na 31.01. przenosiła 7 dni pojechała do Wejherowa bo już się martwiła tam przyjęli ją na patologie wywoływali poród nic się nie działo po 1 dniu zrobili cesarkę nie czekali więc chyba jest dobrze :-) A ja dalej zgaga i wymioty chyba nigdy się to nie skończy ;-)
dziewczyny ja coraz mniej sil codzienne bieganie po kilka razy do szpitala, dziś sprzątanie, wstawanie w nocy sciagac mleko (bo mam nawal) mam nadzieje ze szybko maly będzie w domu to trochę odpocznę..
mój porod wygladal tak:.. wody odeszly mi o 1 w nocy tydzień temu (wlasnie to jjuz tydzień!!) ze srody na czwartek bez boli..po ok godz dostałam lekkich nieregularnych skurczy..o 3 byliśmy w szpitalu a o 5 na porodówce..miałam lekkie skurcze dalej nieregularne az w końcu ok 7-8 zaczely się mega bolace bole już o 9 nie mogłam wytrzymać dali mi oksytocynę ale chyba niepotrzebnie bo po podlaczeniu urodziłam godz. 9.25:):) po pierwszych badaniach wyszlo wszystko ok z Pawelkiem nawet nie pomyslalam ze może być cos nie tak no ale..dalej już wiecie:)
rodziłam na Klinicznej i juz drugi raz jestem zadowolona:) fakt jedzenie maja tragiczne ale opieka odbieranie porodu narawde super..
co do kontroli to faktycznie lekarze dmuchają na zimne i tak szybko dzieciaczkow nie wypisują..
życzę dużo siły na dziś i kolejne dni o oby Go szybko wypisali zdrowego jak Rybka:)
Fendinka no to miałaś szybką akcję porodową, tylko pozazdrościć :) a jak Ty się czujesz? Kurcze to musi być strasznie ciężkie zostawić chorego malucha w szpitalu, zwłaszcza że jeszcze córcia w domu, ale tam będzie najbezpieczniejszy. Dobrze że załapał z cycem, przy takiej rozłące na początku to na pewno i Tobie i jemu pomaga możliwość przytulenia do piersi :) Wysypiaj się póki możesz.
Fendika dobrze ze dmuchaja na zimne i tak szybko zereagowali, jeszcze w szpitalu. Oszczedzaj sie ile mozesz zeby miec jak najwiecej sily! Trzymam kciuki zeby synka jak najszybciej wypuscili!

A u mnie chyba szyjka coraz bardziej sie skraca bo coraz czesciej (juz nie tylko przy chodzeniu) kluje mnie w pochwie :/ we wtorek wizyta u gin wiec sie okaze.

A jak tam u Was? Cisza czy tez cos powolutku sie zaczyna?
Aga jeszcze chwilka a mamusua marcowa moze bedziesz ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Evelia nie kracz. jutro przyjezdza moja Mama wiec chcialam sie wyrobic, ale moze jeszcze dzis:P
Macie termometr ? bo dopiero wczoraj mi koleżanka dała znać, że warto mieć. Ona ma taki bezdotykowy czy jakoś tak, ale nie wie jakiej firmy, bo już się napis starł. A Wy jakie macie ?

Koszule wyprałam w jelpie, czekam aż wyschną, potem wyprasuję
i... zaczynam pakowanie torby zastanawiam się czy rozdzielać na 2-3 czy 1 ewent 2 ...w końcu przychodzi czas na mnie.

Aga jak tam ? Dzielnie się trzymaj ! :)
Ja mam taki:
http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-rapid.html
Ważne było dla mnie żeby szybko mierzył - 9 sekund, końcówka jest elastyczna..antyalergiczny.. no nie wiem, ale dla mnie taki wystarczy :)

Fendika jeszcze troszkę i Pawełek będzie z Wami! Wytrwałości i cierpliwości, dużo zdrówka dla Maluszka!

Evelcia ja też powoli czuję, że mój organizm się przygotowuje. Coraz niżej brzuch, rozciąganie w pachwinach, piersi puchną, szyjka się skraca (w piątek lekarz mi tak powiedział..więc jak jest teraz nie wiem..), ale czuję się zmęczona.

Kasia chcesz brać 3 torby do szpitala?
ja radze wziąć jedna torbe .. później maz będzie latal w szoku, strachu itp. za torbami;) ja miałam jedna i jak było trzeba cos dowieźć to maz czekal w pogotowiu;)
Fendika a tak z ciekawości nie było problemu z przyjęciem do szpitala na Klinicznej?
Ja już swój brzuch nosze na udach :D ale pewnie długo jeszcze poczekamy ;)
Kasiula jeśli nadal tu zaglądasz to odezwij się do mnie proszę na priv asiulek84@vp.pl. Chciałam podpytać o Redłowo a niekoniecznie muszę to poruszać na forum bo nikt inny nie jest zainteresowany ;)
Ja mam jeszcze 5 tygodni do terminu i chciałam się dziś pakować ale nie wyszło bo musiałam wykombinować strój dla synka na sobotę na bal i długo mi zeszło. Chwilę zdążyłam odpocząć to juz musiałam odebrać go ze żłobka.

Mnie też coś czasem zakuje ale wczoraj byłam u lekarki i nic nie mówiła żeby się coś otwierało. Kolejna wizyta za 2 tygodnie a potem dopiero w termin jeżeli dotrwam.
A ja się dziś wreszcie spakowałam, mimo ze do terminu jeszcze trochę ;) i oczywiście w 2 torby bo 1 dużej nie mam, będę jechała do tego szpitala jak na wczasy hehe. Czy Wy tez po spakowaniu odczułyście ze to już tak blisko? A właściwie ze może zdarzyć się w każdej chwili?
Ja póki się nie spakowałam to nie dopuszczałam myśli ze mogę urodzić już teraz miesiąc przed terminem, a teraz tak zewnętrznie jestem gotowa i tylko czekać zostało, no ale dla małej lepiej będzie jak jeszcze posiedzi trochę w brzuchu :) w środę wizyta u gin to zobaczymy czy nam już jakiś termin wyznaczy...
Zdecydowanie zgadzam sie ze spakowanie torby to juz taki powazny krok. Wtedy dopiero dochodzi ze to juz tak blisko :) ja nie dam rady spakowac sie w 1 torbe bo nie wiem w jakim szpitalu w koncu wyladuje - wiem ze na zaspie kilka rzeczy, tj podklady, podpaski, odpadaja no ale na kliniczna trzeba wziac.

Ehh ja sie wozka chyba nie doczekam... Jutro pt a oni nie dzwonia :/ oby w przyszlym tyg byl bo dla mnie to nie tylko wozek - gondola ma mi sluzyc jako lozeczko do drzemania w salonie. Lozeczko drewniane to typowo do spania w nocy. a Wy gdzie/ w czym planujecie usypiac maluchy w ciagu dnia? Ja zastanawialam sie nad koszem mojzesza ale z miejscem kiepsko. Wystarczy ze wozek bede trzymac w mieszkaniu, ewentualnie na balkonie. Wczesniej planowalam na klatce, ale ze wzgledu na to ze ostatnio ukradli nam rower, to zrezygnowalam z tego pomyslu
trzymam sie, jutro przylatuje moja Mama wiec raczej tak , jak chciala zobaczy brzuszek:) u nas torba spakowana, przed wyjsciem dorzuce jeszcze tonic, krem i dezodorant.

w ciagu dnia mamy taka kołyske na kołach, ktora mozna wozic po mieszkaniu, a lozeczko na noc.

zadzwon tam i męcz o wozek, no i koniecznie duzy rabat albo fajny gratis.
Ja też nie zmieściłam się w 1 torbę mam 1 średnią a w drugiej małej mam tylko rzeczy na przebranie dla mnie na IP i rzeczy dla maluszka na narodziny i coś do przekąszenia więc po porodzie mąż ją weźmie do domu więc zostanę w szpitalu z jedną Ja mam dla młodego na pierwsze pół roczku Kołyskę Simplicity Coneco później starszy dostanie normalne łóżko a młody przeskoczy w jego drewniane łóżeczko Ja jutro mam wizytę w szpitalu i wyznaczą zdjęcie szwów hip hip hura!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry