Widok

Mamusie marcowe (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
BWN gratulacje!! Super ze juz razem jestescie w domu! 50cm oj jakie slodkie malenstwo :-)

Fendika trzymam kciuki zeby synek w poniedzialek juz wyszedl!
i ja gratuluje!! i zdroweczka zycze Waszym maluszkom :)
Ja tez dzis od rana biegam po calym mieszkaniu i wymyslam sobie robote, jak nigdy mam taka energie i zapal ze usiedziec nie moge, w sumie to juz tak od kilku dni. Popralam, poprasowalam, w szafach elegancko poukladane, w szafce lazienkowej dzis zrobilam porzadek w kosmetykach i recznikach. Jeszcze zeby mi sie tylko chcialo cos pogotowac albo upiec to juz w ogole bylabym z siebie dumna :)
A torbe podpisana "wyjscie ze szpitala" tez mam w planach polozyc na foteliku zeby maz nie zapomnial z tego szczescia ze po core jedzie ;) i w szafie malej lezy torba z dodatkowymi ciuszkami gdybysmy musialy zostac dluzej - oby nie!
dziewczyny to chyba wam się porod szykuje skoro taka energie macie na sprzątanie;) mi to z kolei nic się nie chce a w domu ciagle trzeba cos posprzatac, prac, prasowac itp..z checia bym się wyciszyla ale mój maz nie daje bo on ciagle gada i gada i glosno z Julcia się bawi..glowa boli hehe;)
Gratuluję BWN!!!fajnie że wszystko ok i tulisz już córeczkę w ramionach!
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa!dla mnie to był bardzo ciężki okres...ale jest to jedna z największych wygranych w moim życiu :-) tak musiało być nic nie dzieję się bez przyczyny a dzięki wsparciu najbliższych i miłych słowach otuchy obcych także forum :-) ten okres minął i już nigdy nie powróci mam nadzieję :-) Pozdrawiam mamuśki!
BWN Gratki . my nadal czekamy, cos sie nasza Majka nie spieszy:)
Dziewczyny czy możecie może polecić jakąś położną laktacyjną, która przychodzi do domu- mam problem z przystawieniem małej do piersi, chciałabym spróbować przynajmniej częściowo karmić małą piersią, ale ona (albo ja) nie potrafimy się dobrze przystawić.
Aga a ja już myślałam, że tulisz malutką ;)

BWN a masz wybraną położną ? może zadzwoń do niej czy bym mogła przyjść wcześniej, żeby Ci pomogła przystawić?
No właśnie nie mam żadnych namiarów na fajną położną a to można wybrać tylko z przychodni do której się należy czy jak to jest?
BWN a sciagasz laktatorem mmleko? może będzie latwiej malej zlapac jak sutki będą trochę "wyrobione"...a powiedz mi czy Maje uznano za wcześniaka czy nie?
polozna mozesz wybrac z przychodni ale tez i kogos spoza, Mikka i AgaM maja fajna polozna, sama sie zastanawialam czy sobie nie zmienic na nia wlasnie, ale przy szpitalach w poradniach laktacyjnych sa polozne ktore bardzo dobrze sie na laktacji znaja wiec mozesz tez z ich pomocy skorzystac, tel powinien byc na stronie szpitala
Asiula a skad dziewczyny maja polozna? z przychodni na morenie?
hej Kobitki

pani Ania jest z zaspy, ale dojezdza wiec nie ma problemu. telefon moge podac na prv.

my nadal w dwupaku:)

Kasia a jak Młody?
a to ja mam wybrana na morenie.. chociaż nie pamieatm zebym sama wybierala tylko kto przyszedł do Julci to i tak został;)
Pawelek jutro ma badania i zobaczymy czy już na 100% jest wszystko ok.. chociaż nie nastawiam się żeby znowu się nie zawieść:(..zaraz do niego znowu smigam..tak codziennie rano popołudniu i na wieczor..biedak sam tak lezy i mi go szkoda ale co ja mam zrobić..
Ja juz sie doczekac nie moge termin na 3.03 ale dzis taka piekna pogoda,..:P Mam nadzieje ze przezyje bo to moj 1 porod i sie boje ale juz bym chciala miec dzidzie na raczkach. Torby spakowane i czekaja. Trzymajcie kciuki
ufff mam rozmowe z mama za soba...wiedzialam ze nie bedzie umiala zrozumiec tego ze pierwsze 2 tygodnie po porodzie bedziemy chcieli byc tylko we 3. Bylo jej przykro bo to jej wymarzona oczekiwana wnusia a my nie chcemy jej pomocy...no ale skoro chcemy byc tacy nowoczesni to niech tak bedzie :/ pewnie sie troche pogniewa ale mam wielka nadzieje ze przemysli i jej przejdzie...oj ciezki charakterek ;) powinna sie cieszyc ze teraz jej o tym powiedzialam a nie po porodzie dopiero ;)
Aga to prześlij mi proszę ten kontakt do położnej z Zaspy która dojeżdża do domu- beata.bw@wp.pl
Asiula gratulacje za odwagę ! Grunt to umieć stawiać granice.
Jak się odpuści to potem wychodzą dziwne sytuacje...a tak rozmowa za Tobą. Bravo.
Fendika wiem co przeżywasz bo mój pierwszy synek też miał zapalenie płuc miał wyjść po 2 tyg bo było lepiej a potem znów sie pogorszyło i został kolejny tydzień czyli w sumie 3 tyg. Ale jestem pewna że wszystko będzie dobrze. Naszą Maję uznali za wcześniaka tzn. na wyniku usg przed porodem ma napisane że parametry płodu odpowiadają ciąży donoszonej ale w wypisie ma już wpisane wcześniactwo.
Asiula gratulacje za odwagę ! Grunt to umieć stawiać granice.
Jak się odpuści to potem wychodzą dziwne sytuacje...a tak rozmowa za Tobą. Bravo.

W Netto jakaś promocja na pampersy ma być, chyba od dzisiaj. 33,33zł za 2, mają też być rozmiary 3 i 4. Całkeim wporzo cena.
Dziewczyny czy któraś z Was ma jakiś namiar tel. do Agi bo chciałabym ten kontakt do położnej jak najszybciej żeby ją zawołać do domu najlepiej jeszcze dziś.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry