Widok

Mamusie marcowe (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia super ze lepiej sie czujesz i jestes bardziej mobilna, zycze zdroweczka i szybkiego rozwiązania ;)
drugi paczek polecial :) jeszcze sie trzymam , ale mam nadzieje, ze niedługo:)
basik03 a z której części Moreny jesteś? tej starszej Piecewska Carrefour itd czy bliżej Myśliwskiej?
Gosia bylas dzielna przez ten czas.. super ze dotrwalas do końca i dzidzia jest już bezpieczna:) szybkiej akcji porodowej zycze:)
Ja 3 pączki mam na koncie :D pączkowe szczęście zaliczone hehe :)

Zaczynam odczuwać co jakiś czas bóle miesiączkowe ale dalej nic po za tym. Teraz już czekam jak na szpilkach i im więcej o tym myślę tym bardziej jestem przerażona. Chciałabym mieć to już za sobą!
Aga że ty jeszcze nie zwariowałaś - już tyle czasu wiesz o rozwarciu a dalej cisza. Podziwiam ;)

Asia tez słyszałam że pierworódki często rodzą po terminie. Mam nadzieję że ja nie przenoszę ciąży bo chodzenie na te ktg co 2 dni, jak nie częściej, może dobić. Z tego co się orientowałam to w szpitalach je robią, czy gdzieś indziej tez można ?

Gosia super że w końcu możesz się ruszać bez bóu. Teraz pewnie łóżko omijasz z daleka :)

A mikka i Marta długo już się nie odzywają. Może już też u nich maleństwa pojawiły się na świecie ? :)
z mikka i Marta dziś rozmawialam - jeszcze w dwupaku ;)
na spokojnie dziewczyny, byle do weekendu. grunt, zeby szybko poszło. ktg dzisiaj jeszcze bezskurczowe:)
Evelcia ja jak miałam takie bole miesiączkowe to o 3 w nocy pojechałam na porodowke;)nie wiem czy tak jest za każdym razem ale możesz być spokojna bo maluszek donoszony.. ja się trochę martwiłam ze za wcześnie no ale sila wyzsza;)
dziewczyny na dniach się wyprowadzam z moreny:(.. sprzedajemy mieszkanie bo będziemy się budowac:) na razie idziemy mieszkac na wies do tesciow (oni tylko sa na weekendy i to nie wszystkie wiec jakos przezyje;)) jak na razie nie wyobrażam sobie pakowania i całej tej wyprowadzki przy dwojce dzieci:/ zal mi trochę ale na grilla będziecie miały gdzie przyjezdzac ;)
jestem ze starej czesci Moreny - bardziej to chyba Piecki - Czubinskiego ulica. U mnie tez powoli jakies bole sie pojawiaja, ale bardzo delikatne i rzadko. Ale z pierwszej ciazy, ktora przenosilam 14 dni, nie pamietam zupelnie takich boli, wiec ciekawe czy teraz nie bedzie jednak szybciej. No ale wolalabym jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymac w dwupaku.
Witam Was dziewczęta :D tak tak ja jeszcze w dwupaku ;) dziś ładnie okna po myłam, bo świata nie było przez nie widać:) pączusie 4 zjedzone a co i tak jestem gruba będę myślała po porodzie :D. Gosia to teraz korzystaj a tak stawiałam, że będziesz w tym tygodniu jako kolejna rozpakowana mamusia.
Evelcia twój termin tuż tuż może się zacznie w nocy? :D

Witam Cię Basik03.

Fendika, ależ oczywiście skorzystamy z grilla szampana pikolo się kupi i będzie opijać Wasze nowe gniazdko :)
ojjj fendika opuszczasz nas :( też sobie termin na tą wyprowadzkę wybraliście :P już współczuję tego pakowania, ale pamiętaj o nas! Może będzie czasem szansa na jakieś spotkanie :) jeśli to dość blisko Gdańska...

basik03 to bardzo blisko mnie :P ja na Zabłockiego :)
tez mi zal Was opuszczac..ja teraz czekałam az się rozpakujecie i razem na spacerki a u zonk:( a dzialke mamy kupiona kawalek za Pruszczem Gdanskim wiec będziecie miały blisko;P a wyprowadzka teraz bo nie sadzilam ze tak szybko sprzedamy mieszkanie..ale jak sobie o tym pomysle to już jestem mega zmeczona;)
pakowania nie zazdrszcze- pakowalam nas 1,5 roku temu - sama przez tydzien i dzien z Tesiową, bo Mąż był w delegacji. na przeprowadzke polecam http://www.liderpak.pl przewiezli nas w 2,5 h, zniesli, wyniesli i swietna cena:) a dzialka gdzies blisko Skowarcza może :P?
Ja tez caly czas w dwupaku a termin na 3.03 juz sie doczekac nie moge. Wydawalo mi sie juz kilka razy ze to juz ale niestety nie. Czym blizej to bardziej sie boje te czekanie jedt straszne. Wybralam wojwodzki mam nadzieje po szkoleniu na zzo
Z os. Leszczynowego w gdansku
Tez nie zazdroszcze pakowania. Ja sie w pierwszej ciazy przeprowadzalam tydzien przed terminem. A teraz mamy remont lazienki.
AsiulaB - no rzeczywiscie blisko:) Mam nadzieje, ze sie spotkamy na spacerach:)
Gosia - ciesze sie z Toba:) Kibicowalam Ci mocno.
aga dzięki za namiary:)
Do Skowarcza mamy ok 9 km wiec dosyć blisko:) a co masz tam tesciow?
Malwina Ty jesteś z osiedla Leszczynowego okolice Szadółek? bo ja też :D
Hej,

Dzisiaj dzień zaczęłam od... pączka :)

Fendika ja mieszkam w gminie Pruszcz, przed Rotmanką. Wiem co to budowa, mega robota przed Wami, ale polecam! Własny dom to coś cudownego. Ogródek, kwiatki, miejsce na grilla... My rozpoczynaliśmy budowę 3 lata temu i ponad 1,5 roku już pomieszkujemy na swoim.
Budowaliśmy systemem gospodarczym.

Przeprowadzkę ogarniałam w większości sama, bo mąż był albo na budowie albo w pracy, ale dało radę. ty w ciąży więc może poproś kogoś do pomocy.

W dmku jeszcze nie wszystko zrobione na tip-top, ale coraz bliżej wielkiego finishu.Część krzaczków już rośnie, kwiatki posadzone... i już cieszą moje oko, zwłaszcza teraz wychodzące krokusy, hiacynty i tulipany. Pierwsze krokusy już się rozwinęły-żółte. Cud miód !

Poza tym fendika ja prowadziłam na necie swój dziennik budowy więc jak coś to na priv dawaj (bikej~malpa~wp~pl). Mam namiary na projketantów itd. Projekt macie wybrany ? Trzymam za Was kciuki !

AsiulaB- czy Ty będziesz miała umawiany termin cesarki? bo się zastanawiam czy jak dzisiaj się okaże u okulisty, że jednak mam wskazanie do cc + ułożenie małej, to czy lepiej iść się umawiać i nastawiać na konkretny dzień cięcia czy lepiej nie ? Tak się zastanawiam, bo lekarka mi mówiła, że do 38 tygodnia lepiej poczekać z cesarką i jechać jak się akcja zacznie, ale jak to zwykle... co lekarz to inna teoria.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry