Widok
to ja odpowiadam co do przesypiania nocek :) u nas nadal maluszek je często (aż nazbyt) i w nocy wstaje zawsze 3 razy a czasem nawet 4 ale mam juz taką wprawę, że zasypiam potem od razu nawet nie męcząc się, maleńki też podje sobie lub się napije i od razu odjeżdża :) w ciągu dnia mam troszkę więcej czasu bo mały już umie się zając sobą, tzn potrafi poleżeć i patrzeć na zabawki na macie ok 40 minut, tyle tylko że ja jestem cały czas koło niego bo się trochę go boje zostawić samego :) oprócz tego wkładam go do leżaczka biorę go kuchni on siedzi i się patrzy na mnie aja mogę w tym czasie obiadek zrobić, poodkurzać itp. a wieczorem rytuał , kąpiel karmienie, 30 minut zabawy i odkładam go do łóżeczka a tam zabawia go karuzela i zasypia :) generalnie z każdym dniem coraz łatwiej :)
baska a ile juz ma Twoja kruszynka?
Inees a Twój Kubuś to juz duzy chłopak:)2 miesiace i 9 dni:)kurcze w oczach wam rosna pewnie maluchy co?
A jeszcze takie pytanko z serii wydatki;)jakie sa pierwsze wydatki na maluchy w tych pierszych miesiacach ?czy oprocz pieluszek i chusteczek nawizajacych cos kupujecie?(ciuszki i kosmetyki pewnie z wyprawki wciaz)
Inees a Twój Kubuś to juz duzy chłopak:)2 miesiace i 9 dni:)kurcze w oczach wam rosna pewnie maluchy co?
A jeszcze takie pytanko z serii wydatki;)jakie sa pierwsze wydatki na maluchy w tych pierszych miesiacach ?czy oprocz pieluszek i chusteczek nawizajacych cos kupujecie?(ciuszki i kosmetyki pewnie z wyprawki wciaz)
Wydatki to przede wszystkim pieluszki i chusteczki tak jak piszesz.
Ja po miesiącu musiałam zmienić młodemu pieluszki ponieważ Pampersy są dla niego za krótkie. Kupujemy mu teraz Huggies. Są kilka cm dłuższe i według mnie lepsze. Tak samo chusteczki wg mnie huggies są najlepsze ;)
Z zakupów to przede wszystkim ciuszki - jak znajdę jakąś promocję to zawsze mu coś dokupię. A to body w biedronce, a to pajacyki w Auchan. ;)
Z wydatków to też zabawki. Przed urodzeniem nie kupowaliśmy Mateuszkowi nic. Dopiero teraz dostał kilka grzechotek, karuzelę i stojak z zabawkami. Co wpadnę do Akpolu to zawsze coś mu dokupię.
Tak więc generalnie zakupy po urodzeniu to przede wszystkim uzupełnianie tego czego nie zdążyłaś kupić przez porodem lub ewentualnie zmiana tego co nie odpowiada maluchowi.
Ja po miesiącu musiałam zmienić młodemu pieluszki ponieważ Pampersy są dla niego za krótkie. Kupujemy mu teraz Huggies. Są kilka cm dłuższe i według mnie lepsze. Tak samo chusteczki wg mnie huggies są najlepsze ;)
Z zakupów to przede wszystkim ciuszki - jak znajdę jakąś promocję to zawsze mu coś dokupię. A to body w biedronce, a to pajacyki w Auchan. ;)
Z wydatków to też zabawki. Przed urodzeniem nie kupowaliśmy Mateuszkowi nic. Dopiero teraz dostał kilka grzechotek, karuzelę i stojak z zabawkami. Co wpadnę do Akpolu to zawsze coś mu dokupię.
Tak więc generalnie zakupy po urodzeniu to przede wszystkim uzupełnianie tego czego nie zdążyłaś kupić przez porodem lub ewentualnie zmiana tego co nie odpowiada maluchowi.
Karmię piersią. A moja córeczka 16 skończy 3 miesiące. Na początku miałam problemy z karmieniem, miałam strasznie poranione sutki, blizny mam do dziś i cienko było z pokarmem. Ale bardzo mi pomogła Pani z poradni laktacyjnej. Teraz malutka jest tylko na cycku. Czasem rano ściągam to czego mała nie dopije i wieczorem dorzucam jej to po tym jak cycki opróżni. Wczoraj wieczorem koło północy jak ona juz spała ściągnęłam 100ml, rano jeszcze 50. Więc jakby troszke słabiej leciało to mam co jej dać. Bo dosyć żarta ta moja kruszyna. buźkę ma jak chomiczek.
tak sie właśnie zastanawiałam, czy ściągnęłaś pokarm w nocy bo inaczej.....ajjjjc wole nie myśleć. No my nie mamy tak różowo dziś np w nocy było to tak :0 o 19 kąpiel potem amku, bawiliśmy się do 22 bo spać nie chciał potem znów popił sobie spał do 2, nakarmiłam go potem znów o 4,30 i o 6.30 :) nastepnie o 7, 40 :) najgorsze jest to ,że on ma znów taka fazę wzrostu i chce non stop jeść, a było już lepiej bo wstawałam 2 razy w nocy :D ale wiem że u chłopców czasem przesypianie nocy następuje nieco później, teraz np bawi sie i póki co nie chce jest ;)
co do zakupów to wiadomo zmiana garderoby na rozmiar 62,68,kupiliśmy zabawki bo wcześniej nie miał (karuzele, grzechotki, mata)chusteczki i pampersy to stały wydatek, my używamy pampersa 3, ale chyba się przerzucę na 4 ponieważ zdarza się nam mieć plecki brudne od kupy :) a boczek od siuśków, jakieś nie udane są te 3 , 1 i 2 były bardzo fajne a te....... szkoda słów .
tak to prawda Kubus to już prawdziwy Chłop, waży już 6,390 długi na 65 :)
kawał chłopa z niego :) pokazałabym zdjęcie ale nie umiem wkleić :)
co do zakupów to wiadomo zmiana garderoby na rozmiar 62,68,kupiliśmy zabawki bo wcześniej nie miał (karuzele, grzechotki, mata)chusteczki i pampersy to stały wydatek, my używamy pampersa 3, ale chyba się przerzucę na 4 ponieważ zdarza się nam mieć plecki brudne od kupy :) a boczek od siuśków, jakieś nie udane są te 3 , 1 i 2 były bardzo fajne a te....... szkoda słów .
tak to prawda Kubus to już prawdziwy Chłop, waży już 6,390 długi na 65 :)
kawał chłopa z niego :) pokazałabym zdjęcie ale nie umiem wkleić :)
witajcie
basiu mały przespał dziś całą noc w szynie zostało nam jeszcze 6h do ponoszenia dzisaj i od 20 znowu co za odliczanie
co do spania ja małemu oprócz cycka na wieczór daję butelkę z mlekiem tak już zostało jak mały na początko bardzo słobo przybierał poza tym on jest bardzo żary
i tak jak gagatka mam 2 wersje a właściwie 3 bo albo prześpi całą noc albo o 1 i 5(bądż 6) albo 4 i 7 i tak właściwie od początku więc nie mogę nażekać że się nie wysypiam
zabawek jeszcze nie kupuję nie interesują go bardzie domowe rzeczy kolory na ścianach i ma elektyroniczny bujaczek w którym długo siedzi
a fakt teraz jak idę na zakupy to najczęściej spędzam czas w sklepach dziecięcych
byłam wczoraj u gina wszystko super się zrosło i p[rzepisał mi tabletki anty a wy co stosujecie i jakie tabletrki
basiu mały przespał dziś całą noc w szynie zostało nam jeszcze 6h do ponoszenia dzisaj i od 20 znowu co za odliczanie
co do spania ja małemu oprócz cycka na wieczór daję butelkę z mlekiem tak już zostało jak mały na początko bardzo słobo przybierał poza tym on jest bardzo żary
i tak jak gagatka mam 2 wersje a właściwie 3 bo albo prześpi całą noc albo o 1 i 5(bądż 6) albo 4 i 7 i tak właściwie od początku więc nie mogę nażekać że się nie wysypiam
zabawek jeszcze nie kupuję nie interesują go bardzie domowe rzeczy kolory na ścianach i ma elektyroniczny bujaczek w którym długo siedzi
a fakt teraz jak idę na zakupy to najczęściej spędzam czas w sklepach dziecięcych
byłam wczoraj u gina wszystko super się zrosło i p[rzepisał mi tabletki anty a wy co stosujecie i jakie tabletrki