Widok

Mamusie po cesarskim cięciu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem że może głupio to zabrzmi ale...czy któraś z Was po ok 2 m-cach od cc miała uczucie jakby...ruchów dziecka? nie wiem co to jest ale po lewej stronie poniżej pępka czuję że coś mi się rusza w brzuchu... ;/ jelita się układają??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja tak nie mialam, wiec nie pomoge:) Ale moze macica sie obkurcza, tylko nie wiem czy to by bylo takie wyczuwalne
ja tez tak nie mialam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez nie czułam nic takiego, wiec nie pomoge:(
Ja tak miałam, ale krótko po cesarce ( jelita wracały na swoje miejsce;)), a nie 2 miesiące po cc. Może warto skonsultować z lekarzem
ja podobnie jak moja poprzedniczka mialam tak ale 3-4 dni po porodzie.
miałam 2 cc i nic takiego nie czułam
Ja tak miałam - szczególnie podczas i po karmieniu piersią. Tyle że po prawej stronie (w ciąży też mały był ułożony bardziej na prawo). Byłam u lekarza, stwierdził że wszystko jest ok i w usg i w badaniu. Trudno mi powiedzieć w którym momencie minęło ale już od dłuższego czasu jest ok.
ooo ciekawy wątek...a ja się zastanawiałam czy to normalne!dokładnie też tak mam a jestem 3miesiące po cc...czyli to spotykane i wiele z Was miało podobnie:)mogę spać spokojnie i ja????:)
ja też tak miałam:)

a czy też Was bola blizny przed zmianą pogody?
Początkowo, po cesarce dostawalam szału z bolu jak zmieniała się aura. Teraz jestem już 4,5 roku i przy upale lub przy niespodziewanej zmianie na deszcz, blizna mnie swędzi ze ej.
ja jestem po cc prawie 4 miesiące i nic nie czuje blizna sie pięknie zagoiła jest jaśniutka prawie nie widoczna
nic mnie nie rwie nie swędzi boli ani przy zmianie pogody ani podczas ćwiczeń czy innych czynności :)
a takie jakby ruchy czułam do około 2 dnia po zapewne macica wracała do normy albo nerwy po nagle przerwanej ciązy
Ja tez tak mialam,ale lekarka mowila ze 'wszystko musi wrocic do normy' u jednych trwa to dluzej u innych krocej.
Jestem po cc dzisiaj rowne pol roku i nic mnie nie swedzi,nie boli,nie piecze,pomimo zalecen lekarza tez jej niczym nie smaruje bo zawsze o tym zapomne;/
Czuje sie tak jakbym tej cc nie miala,tylko blizna mi o tym przypomina;)
jestek po dwóch cesarkach, też tak miałam, potem przeszło;-)
Dziękuję mamusie za wszystkie odpowiedzi. Jednak nie jestem wyjątkiem. Moja blizna jest jeszcze taka jakby pogrubiona i zastanawiam się kiedy zrobi się płaska..? czy w ogóle się taka zrobi??
U mnie również tak było i to dość długo, nawet śmiałam się, że zapomnieli wyjąć Amelki brata ;)
Minęło z czasem.
Natomiast miejsce w którym jest blizna nie boli mnie.
A czym smarowałyście bliznę, zeby pojaśniała i była mniej widoczna? O ile smarowałyście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jak na razie nie smaruję niczym bo nie bardzo wierzę w preparaty na blizny, rozstępy itp. Na szczęście po ciąży mam tylko jeden rozstęp na brzuchu :)
Mojej już prawie w ogóle nie widać,jest krótsza,jaśniejsza i bardzo cieniutka.
Olenka ale ile po cesarce jesteś?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry