Widok

Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja ostatnio dość często się przejęzyczam. :) Później się pytam, co powiedziałam, bo czasami tak szybko wyrzucam z siebie potok słów, że później nie wiem, w którym miejscu się pomyliłam. :P
ja sie szybciej mecze , a co za tym idzie wolniej chodze. ciagle bym jadla winogrona, kukurki w śmietanie i orzechy.niestety nawet domowo przygotowane chinskie konczy sie kroplami mietowymi, wiec troche szaleńst jest:)
kiave, o żadnej znajomej nie słyszałam złego słowa o Inflanckiej raczej że to cudowny szpital. Problem w tym, że tak na prawdę musiałabyś od 37 tc to już na 100% być w Wawie, nawet jakbyś z dzieckiem jechała w nocy do Gd to i tak nie jest to błyskawiczna trasa. Nie sądzę aby nawet 4 miesięczne dziecko dobrze ją zniosło.
Jeżeli będziesz karmiła piersią, to czy warunki w samochodzie (oczywiści w czasie postoju) są dobre? Raczej nie sądzę, a niestety musisz się liczyć i z taką ewentualnością

Jeśli mieszkasz już kilka lat w Gd to też pewnie już słyszałaś o lepszych i gorszych szpitalach :)

Każdy szpital będzie miał swoje plusy i minusy, nawet w najcudowniejszym szpitalu może się trafić ktoś kto będzie miał zły dzień i powie Ci coś w stylu "nie nadajesz się do rodzenia dzieci" bo ludzie są różni, szczerze myślę że nawet za kasę mimo że Ci tego nie powie, to może Ci to okazać.

Prawda jest taka, że jak masz rodzinę w Wawie to może być Ci troszkę łatwiej bo zawsze ktoś coś pomoże :)
W Wawie mam rodziców i bliskich znajomych ma mi kto pomoc. To o czym myślę to podróż z małym dzieckiem. Po porodzie jak najszybciej chciałbym wrócić do GD.A tak jak piszecie może to być nie możliwe.
i to czekanie kiedy dzidzia przyjdzie na świat. Chyba jednak prościej będzie rodzic w Gdńsku.

Chciałam rodzic na Inflanckiej bo słyszałam same dobre rzeczy o tym szpitalu, i sam się tam urodziłam:)

Jak bym miał być Gdańsk to też Kliniczna.
hi ;)

i jak samopoczucie? :) jak się czujemy?
Ja to mam lenia okropnego ostatnio;) Maz kaze mi odpoczywac duzo i sie nie przemeczac i jakos mi tak leniwe dzien mija. Zaraz musze wyskoczyc po zakupy na obiad i cos upichcic, ogarne troche chate i pojde po coreczke:)
Dzień Dobry :)

Ja tez mam lenia ;) nic mi się nie chce, do tego ta pogoda mnie dobija.
Ja w ciąży też jestem bardziej roztargniona i wydaje mi się,że wszystko robię wolniej.
pewnie, ze wolnie, za dwoje sie meczysz...

ja jeszcze musze dzielnie do pracy, a chetnie bym sobie troche polezała.

przyszla moja wygrana poducha i jest świetna, takze polecam motherhood C.
Aga - dla mnie wczoraj przyjaciolka przywiozla poduche i potwierdzam, jest rewelacyjna, tak wygodnie mi sie dawno nie spalo, jak dzis z rogalem.

Widze, ze nie jestem sama w tym, ze miewam zadyszke, tez szybko sie mecze. No i lenia tez mam, niestety..... ;-)
A mnie od tygodnia zaczęły mocno boleć biodra od spania na bokach i nie mogę się "dogadać" z tym rogalem :P
Mi to sie zdarza obudzic w nocy spiac na brzuchu i zawsze sie boje czy czegos maluchowi nie zrobilam... zasypiam na boku, ale ciezko mi bylo sie przyzwyczaic bo na brzuchu uwielbiam, a w nocy sie czasem bezwiednie poloze na brzuchu, musze chyba tez zaczac z rogalem spac:)
ja nie potrafie spac na plecach a na brzuchu juz sie nie da, wiec mam do wyboru dwa boczki. zreszta zawsze spalam na poduszce memory, wiec rogal jest pod głową ok.

fajnie Caroca, ze Twoja przyjazn juz sie zaczela:) mnie juz kusi zeby zaczac kupowanie na allegro, ale jeszcze sie trzymam. wiekszosc ubranek niestety różowa....
hej;) ja tez mam mniej sil,czesto po odprowadzeniu corki do przedszkola robie sobie drzemke,widocznie organizm tego potrzebuje.Ja od zawsze spie na boku wiec problemow nie mam,spi mi sie jak narazie bardzo dobrze z przerwami na toalete.
Cześć dziewczyny:)
U mnie podobnie jak u Was, jestem leniwa na 150 fajerków, staram się codziennie na spacer pójść z przyjaciółka lub rodziną(mama, tata,brat, Mąż), a po spacerze padam na pyszczek i nie wiem kiedy odpływam i tak śpię do wieczora:).
Wiele faktów mi się myli, nie mówiąc już o terminach np: wizyt u lekarza. Wszystko muszę pisać, ale jednak to nie zdało egzaminu więc i mój Mąż pisze:D.
W niedzielę mamy pierwszą rocznicę ślubu, niestety mój Mąż rozpoczął kolejne studia i w weekend jestem sama:/.Poświetuję z Luśką- wciągniemy lody;)
Ja [postanowiłam dzisiaj też wpuścić do łóżka rogala, bo już nie wiem jak się ułożyć żeby było dobrze. Zobaczymy jak minie noc....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a jakie rogale wkońcu kupiłyście? bo ja przeglądam na allegro i nie moge się zdecydować. Wiec proszę o coś sprawdzonego:)
Rogal Motherhood, najlepszy:)Polecam ze swojego doświadczenia i koleżanek oraz kilku zadowolonych dziewczyn z forum:)
Ja mam też kojec Motherhood, ale jak pisałam narazie jestem z nim na etapie "poznawania się" ;) Czy się sprawdzi okaże się za jakiś czas, ale też kupiłam go, bo słyszałam/czytałam bardzo dobre opinie o nim.
mam taką

http://allegro.pl/poduszka-firmy-motherhood-i3570425689.html
a to wygodne jest??? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry