Widok

Mamy Marcowe i Kwietniowe 11*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam na nowym watku:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ale po porodzie jeśli zamierzasz karmić piersią to trzymanie jakiejkolwiek diety raczej się nie uda:) Choć cukry proste (słodycze, czysty cukier), białe pieczywo, białe makarony itp. zawsze można odstawić, bo i tak nie mają zbyt wielu wartości dla maluszka.
A ja jem dużo warzyw, owoce (choć nie więcej niż 2 dziennie), ciemne pieczywo, brązowy ryż, kasze, pełnoziarniste makarony, wszystkie ryby, mięso głównie chude, jajka...Choć myślę, że najważniejsze jest to, ze codziennie jem 5 posiłków o tej samej godzinie - 9,12,15,18,21. I od tego staram się nie robić odstępstw. I tyle...

Czasem też grzeszę - żeby nie było:) ciastkami owsianymi i gorzką czekolada - które wierzcie mi - wydają się być największym rarytasem na świecie:D
Ciemne pieczywo tez jem juz od poczatku ciazy,warzywa i owoce ale ja wiem co mnie zgubilo SLODYCZE :) Ich napewno tykac nie bede.
W pierwszej ciazy maialm 27kg na +, karmilam piersia i zrzucilam to w ok 7miesiecy.Nawet mozna powiedziec ze 30kg mi zeszlo wiec bylam ciut szczuplejsza niz przed ciaza.Pocieszam sie :))
Zdecydowanie sala do cesarki mi sie nie podobala:P Wyglądała jak rzeźnia hehe:) a w ktorym momencie rozmawialysmy? pod drzwiami położnej na ławeczce, czy juz przy zwiedzaniu??? ja mialam tego dnia okulary na sobie i koszule w krate, blond wlosy do brody, a Ty Tea??

co do innych polozen min posladkowych czy miednicowych porod zaczyna sie naturalnie tak jak w innych przypadkach, i nie trzeba sie umawiac na cesarke tylko jak sie zacznie akcja porodowa i stwierdza ze dziecko jest w zlej pozycji to jezeli jestes pierworodka to (bynajmniej na Zaspie) kwalifikujesz sie do Cesarskiego Ciecia i odrazu kieruja na odpowiednia sale.

Aaa Tea ty juz skonczylas cwiczenia??? ja mam do 18tego lutego dzis mam drugi etep porodu.
Nie ja dopiero 4 ćwiczenia mam za sobą( a byłam na jednych)
Hmm jak się nie mylę, a mam nadzieję że nie to na ławeczce siedziałaś po środku dwóch innych ciężarówek , prawda?:) Ławeczka bliżej windy..
I chciałaś podłogi myć na czworaka by dzidzia się przewróciła?:)
o tak zgadza sie:) a ty?? no to beda tez chyba moje 4 cwiczenia na 16 tez masz dzis? gdzie stalas?
Siedziałam obok Ciebie:D Po lewej:)
I potem jak chodziłyśmy też parę zdań zamieniłyśmy:)
Włosy blond, trochę za ramiona:P
Wielki brzuchal i czerwony płaszczyk;p
Ćwiczenia miałam wczoraj bo ja mam wt i czw:)
a no tak tak duzo mowilas:P ze niesposob nie zapamietac:) w takim razie milo poznac kolezanko:))) hehe powiedz podobala Ci sie ta porodowka? bo ja musze przyznac ze calkiem fajne sa tam warunki, mi sie podobalo:) tyle ze goracooooo tam bylo i tego sie boje, ale juz kupilam wode odswiezajaca do twarzy w spreju, jak maz ucieknie mi ze strachu to bede sama sie tam pryskala po twarzy jak komisarz ryba z kilera:P heheh
Ja dużo mówiłam?:) Nieee no gdzie tam:) tylko trochę :)
Może mnie jednak z kimś pomyliłaś:D
Gorąco było strasznie, przyznam szczerze że na koniec zwiedzania to mi już było słabo:(
Dokladnie slabo sie robilo, dobrze ze na tych korytarzach bylo dosyc chlodno, bo w tych "boxach" salach porodowych to masakra:) noo takze ulga ze na kolanach nie musze chodzic:P a nagdam sie tej malej zeby sie wkoncu obrocila a ona dalej swoje wypycha glowke pod zebrem moim:P hehe
A mozesz mi zdradzic swoje imie tak jakbysmy sie mialy spotkac jeszcze przypadkiem na wykladzie jakims:)) bo na porodowce to pewnie nie bo widze ze masz termin na miesiac po mnie:))
Dorota:)
Jak tam siedziałam to się zastanawiałam która to ty bo wiedziałam że idziemy na tą samą godzinę na zwiedzanie:P Miło Cię poznać:P
A jeżeli dużo mówiłam to pewnie z nerwów:D
No ja na najbliższe wykłady planuje chodzić więc kto wie może się jeszcze spotkamy:)
Ja do malomownych tez raczej nie naleze:)) skoro bylas chora i ominelas jakies cwiczenia to sluze moimi notatkami moze Ci strescic najwazniejsze rzeczy jakie zanotowalam nie ma problemu:)) trzeba sobie wkoncu pomagac:)) Mam nadzieje ze dzis na cwiczeniach tez bedzie ta polozna co zwiedzala z nami porodowke bo bardzo fajna sie wydawala, chociaz ta druga tez jest konkretna, tylko bardziej powsciagliwa.
Ide sie dzemnac z 30 min bo dzis 2 godz mam a niedospalam sie dzis wiec nie chce tam usnac hehe.
milego popoludnia:)
ja niby jem wszystko pelnoziarniste bo moj maz jest troche maniakiem zdrowego jedzenia ale dopycham sie slodkim i to jest problem.
moje dziecko duzo sie przeciaga, cieszy mnie to bardzo bo wiem ze jest ok. od srody zaczynam prac prasowac i zakupy tego czego jeszcze nie mam.
Względna cisza dziś na forum ;)
Taka pogoda, że pewnie wszystkie na spacerkach :)
Miałam dziś mieć wynik z wymazu na paciorkowca, ale jeszcze nie ma, więc stresuję się dalej...
Witajcie:-)

Ja po wizycie u gina. Niestety anemia mi się przyplątała. Ale dostałam żelazo i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze:-) Poza tym wyniki dobre. Mały dalej główką w dół. Pani objaśniła mi jak leży, bo nie mogłam go wyczuć:D Prowadzę dzienniczek ruchów, bo jak jej powiedziałam, że synek przez dwa dni taki osowiały był to kazała mi liczyć. Ale po dwóch dniach tak dużo się rusza, że czasem nie mogę nadążyć, więc to chyba nie ma sensu..Jak myślicie??

Termin porodu z usg wychodzi mi 04.03.2011, a z miesiączki 17.03...ciekawe jak to jest z tymi terminami. Orientuje się któraś z Was?
Najbardziej prawodopodbny termin to jest ten z USG robionego w okolicach 12 tygodnia, bo do tamtego etapu dzieciaczki rozwijają się w miarę równo.

Na te teraz podobno nie ma co patrzeć i lepiej już sugerować się z miesiączki, bo tu już decyduje wielkość dzieciaczka, a jak wiadomo dzieci rodzą się różne - od 2500 do 4500.

Mi się pokrywa ten z USG w 12 tygodniu z tym z miesiączki - czyli 18.03. A z ostatniego USG wyszło mi 07.03.
a jesli chodzi o liczenie ruchow to nalezy liczyc kazdy ruch czy jakby partie ruchow?
U mnie z miesiączki wychodził na 03.03 a na usg 02.03, czyli mała róznica :)
A do 02.03 zostały mi równiutkie 3 tygodnie:)))
u mnie jest w druga strone bo ja mam dlugie nieregolarne cykle wiec z miesiaczki wychodzi 04.03 ale robilam bete kiedy powinnam dostac okres i wyszla negatywna a 11 dni pozniej mialam test pozytywny, musiala mi sie przesunac owulacja o okolo 2 tyg. teraz na usg wychodzil 21.03 a z 12tyg usg - 18.03. a wlasciwie to nie ma roznicy bo dzidize przeyjda jak sie zdecyduja. moja kolezanka jest francuskai tam ciaze sie liczy 41 tyg a nie 40.
wow Lucy to wlasciiwie tu to juz jest uwazane za donoszona ciaze, gratulacje
Co do ruchów - ja liczę każdy ruch osobno. Ale to chyba nie ma sensu, bo on tyle razy czasem się ruszy, że nie zdążę zapisać:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry