Widok

Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny jeśli chodzi o leki na receptę to nie ma znaczenia apteka, bo wszystkie leki na receptę w każdej aptece muszą mieć tę sama cenę, mówi o tym ustawa.

Jeśli chodzi o buty to podobno zwiększa się szerokość stopy pod wpływem ciężaru i dlatego nasze buty mogą cisną, i osobiście zauważyłam lekką zmianę, ale póki co nosze ten sam rozmiar .
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=540064&c=1&k=160

chodźcie do nowego :)
Ewik ja też zbrzydłam, nie mogę doprowadzić się do stanu używalności:P
Mi twarz w ciąży robi się chomikowata :)
Muminka heh ;) Może to dlatego,że nie widziałyśmy się przed ciążą :P
Wszyscy widzą zmianę poza moim M, jak zwykle ;)
Brzucha jeszcze nie miałam a ludzie podejrzewali ciąże bo ponoć na twarzy strasznie zbrzydłam już na samym początku ;)
Ewik co Ty gadasz;) ja Cię widziałam i zaprzeczam;)
Moj egzemplarz jest dość dziwny :p

Co do szczepionek to nie analizuje tematu bo się dosyć nastresowałam przy pierwszym Synu .. A teraz od nowa ten strach mnie czeka :/
Ale taka już rola matki ;)

ja wyglądam paskudnie, jak na córki bliźniaczki.. Cóż, urodzi się model ;) ;)
No ja młodemu robiłam tylko obowiązkowe i to nie skojarzone w jednym zastrzyku, tylko jak trzeba było w trzech, to dostawał trzy. I teraz na pewno będę robić tak samo.
Dominik urodził się 22 listopada 2007 roku
Filip urodził się 14 sierpnia 2014 roku
Monika po prostu moja mama mi mówiła o tym stawach, a ja tylko przekazuje dalej sprawdzone informacje;) na pewno jesteś super mamą! a co do tych szczepionek, to chyba będę robiła normalnie, tyle ile trzbea...
Muminka nie martw się, moje dziecko nie będzie na niej skakać całymi dniami :D
Ja chyba nie jestem zbyt przewrażliwioną mamą (tak mi się zdaje jak czasami się porównuję do innych mam) bo o tych stawach nie pomyślałam (zresztą nie słyszałam nawet o tym) i wydaje mi się, że to chyba dobrze dla mojego dziecka, bo póki co jest zadowolone, a krzywdy jak dotąd też mu nie zrobiłam :D Młody chodzi z tatą na ryby, jeździmy razem na motorze nad jezioro latem i robimy dużo innych rzeczy, od których niektórym włosy się jeżą na głowie :D
Chorować też mi nie choruje i to od zawsze. Czasem jakiś katar załapie ale to bardzo rzadko.

A dziś rozmawiałam z koleżanką, u której 5-letniego syna zdiagnozowali autyzm. Byli na klinicznej na wszelkich możliwych badaniach i nie wyobrażacie sobie, co z nich wyszło? Okazało się, że mały ma podtruty organizm rtęcią i aluminium pochodzącymi ze szczepionek! Te dwie trucizny uszkodziły mu układ nerwowy, a skutkiem tych uszkodzeń jest autyzm! Pytałam jakie szczepionki ona dawała młodemu, to mówiła, że te skojarzone 5w1.
Dominik urodził się 22 listopada 2007 roku
Filip urodził się 14 sierpnia 2014 roku
Aga - ja stacjonarnie jeszcze nic tam nie kupowałam,ale dobrze wiedzieć :) CHociaż ja 3 lipy mam bardzo blisko domu wiec nie wiem czy oplacaloby mi sie jechac na przymorze :)

Ewik - dobrze, ze udało CI się przenieść!

A Faceci to chyba zazwyczaj chcą synów? i jak to mówią - do 3 razy sztuka! powiedz mężowi, że jeszcze nic straconego ;) hihi

Jeślic hodzi o rozmair buta - patrzę właśnie na moją otwartą szafę - chyba bym się zapłakała gdybym musiała wymieniać wszystkie... ja głónie leżę, ale jak chodzę do lekarza to w stare trampki się mieszczę na szczęście chociaż cała faktycznie puchnę...

a jeśli chdozi o wygląd to w moim przypadku żadne wierzenia ludowe się nie spełniają ;)
Ja też biorę Aspargin ale dlatego,że brzuch mi twardniał i na łydki pomaga bo miałam może ze 2 razy skurcz w nocy.
Co do wyglądu w ciąży to ja z Olą wyglądałam okropnie-blada i pryszczata na twarzy. Teraz też ma być dziewczynka a nie wyglądam taak źle-pryszczy brak tylko buzia mi się mocno zaokrągliła.
Ewik właśnie zapomniałam dopisać, cieszę się, że z małym wszystko dobrze;) a mąż niech sobie pogada, najważniejsze, że zdrowy!;)

skurcze łydek ja też mam po kilka razy w ciągu nocy... też biorę aspargin;)
Afro666 mi skurcze łydek pojawiają się niestety co noc. Poskarżyłam się mojej gin i zapisała mi Aspargin (to jest połączenie magnezu i potasu, jeśli dobrze pamiętam). Powiedziała, że mogę spokojnie brać 1 tabletkę dwa lub trzy razy dziennie. Biorę od poniedziałku i mam nadzieję, że mi pomoże. No i trzeba dużo wody pić, żeby przewodnictwo nerwowe działało prawidłowo.
Tak więc dużo piję i ciągle biegam do toalety... ale już do tego przywykłam ;)
Aga-Kr ja tak miałam po pierwszej ciąży ! Rozmiar powiększył się o 1 i tak pozostał , dopiero pół roku przed drugą ciążą zaczęłam się mieścić w mniejsze buty no a teraz znowu .. wiadomo ;)

Luna no drażni mnie niesamowicie ;) I On wcale nie ukrywa swojego rozczarowania! Faceci ..

Udało się :D Przeniosłam się do innego lekarza :) Wizyta za 3 tygodnie ale już jestem spokojniejsza, do tego czasu i tak musze prywatnie badania porobić bo po co kłuć się 2 razy ;)

Sesji nie robimy bo w pierwszej ciąży nie miałam to dlaczego ta ma być lepsza ;) Po narodzinach może chłopaków wyślę :) Ja i tak wyglądam bardzo niekorzystnie i całe otoczenie nadal dziewczynkę wróży ;) Mimo,że wczoraj widziałam konkretny sprzęcior na USG :P
afro666 mojej koleżance w trakcie ciąży rozmiar buta zwiększył się i tak juz pozostał po ciąży - musiała całe obuwie wymienić na rozmiar większe ! koszmar, nie wyobrażam sobie :)
Olcik87 też miałam podobny mętlik w głowie po sroczych wnioskach. Moja siostra również odradziła mi kupowanie każdego kosmetyku z innej parafii. Po przeanalizowaniu sroczych wniosków stwierdziłam, że najlepiej wypadają produkty rosmanowskie babydream i HIPP-a. Ja osobiście na dobry początek wybrałam te drugie.

Luna również zdarza robić mi się zakupy w gemini on-line i stacjonarnie. Co zauważyłam ciekawego - zrobiłam zakupy on-line i odebrałam osobiście na ul. 3 lipy, na miejscu wykupiłam recepty. A że mam pamięć do cen zauważyłam, że ceny na ul. 3 lipy a ceny na ul. obrońców wybrzeża (tam gdzie zazwyczaj wykupuję recepty zaraz po wizycie u lekarza) są wyższe. Apteka gemini aptece gemini nie równa. I to nie było tak, że lek podrożał - zadzwoniłam tego samego dnia na obrońców wybrzeża i zapytałam o cene leku, żeby na przyszłość być mądrzejszą.
Olcik my chyba zrobimy tylko sesję maluszkowi, ale taką domową;) bo z brzuchem to będzie ciężko;P
Monika uważaj z tą trampoliną, bo potem dzieciaki mają wiele problemów ze stawami;/
Afro no widzisz, kurcze, to nóżki do góry i będzie trochę lepiej;)
ja już trochę się ogarnęłam z przeziębieniem...
dziewczyny wczoraj mialam bierzmowanie mojej siostry,planowałąm załozyc butki na obcasiku a tu zonk za małe sie zrobiły ;(((( chyba nóżki mi puchną ;((( a dziś nad ranem miałam pierwszy podczas tej ciąży skurcz łydki ;((( na to był chyba magnez,prawda?
Z kasą jak się ma już dziecko zawsze jest tak,że jak się coś zaplanuje kupić to coś wypada a to dziecko zachoruje-byle co i 100zł w aptece a to buty za małe, a to z rowerka wyrośnie :) Dopiero były zakupy na wiosnę typu kurta,buty itd a teraz trzeba pomyśleć o lecie. Oczywiście zakupy dla siebie to jak coś zostanie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry