Widok

Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozyczynka ten sklep miałaś na myśli?

http://strawberry.com.pl/

Awanturka-mam nadzieję, że jednak mimo wszystko skończy się dobrze. A swoją drogą to co się tak nagle stało?
Ooooo tak ;) Coś mi się kojarzyło nawet z owocami ;p Dziękuję ;)
Nie ma za co. Daj znać którą wybrałaś. A też ciągle nie mam pościeli, bo jakoś mam problem z podjęciem decyzji.
Cześć, jestem z wrzesniówek ale przez przypadek przeczytałam, że u jednej z Was dzieje się coś niedobrego :( Awanturka, cokolwiek się dzieje, trzymaj się! chciałam ci napisać, zebyś właśnie postarała się dostać do Preisa jak najszybciej, jesli uzna, że jest taka potrzeba z automatu znajdziesz sie na patologii ciąży na klinicznej. Sama niestety przeszłam przez to w 28tc. Spędziłam tam siedem tygodni z małą przerwą.
http://strawberry.com.pl/pl/morskie-lato-ii-posciel-niemowleca-3-elementowa.html

I chcę uszyć taką z ochraniaczem.
http://www.samiboo.com/userdata/gfx/0c5433fa8987b532f5844af7572af457.jpg

Tylko nie wiem jeszcze czy dostanę ten konkretny materiał małpek, bo babeczka czeka na dostawę Ale coś w tym stylu.

No chyba, ze mi się coś jeszcze odwidzi bo zamawiać będę w następny piątek ;p
Ale gdybym miała córcię to bym na pewno wzieła tą ;)

http://strawberry.com.pl/pl/jezynka-ii-posciel-niemowleca-3-elementowa.html
Jolcia a może to nie mąż taki dobry tylko jednak istnieje jakiś pies w tym mieszkaniu i nie jest dzieckiem hahaha

My też niewyspani i to cała 3ka ale bez konkretniejszych powodów , chyba jakiś dzień zamulony się zapowiada po prostu.

I chyba Alany dawno nie było ??
Ewik jesteś obrzydliwa haha ;D
Nie wiem czy chcę wiedzieć co oni tam robią wieczorami i nocą :)
Jak ja nie lubię takich dni-zimno na dworze, Ola zasmarkana, ja niewyspana...
Słyszałyście o tym?.
http://pytanienasniadanie.tvp.pl/13972379/robaki-w-materacyku-dzieciecym
Rozyczynko to zapewne przez braki w ciągu ostatniego tygodnia ;)
Nie,żeby mi się pies marzył ale jeśli chodzi o sąsiadów Jolci to wszystko możliwe hahaha

O robalach słyszałam i muszę obadać Nasz materacyk.
Haha ;D

Niby robale wychodzą jak się go zmoczy. Ale jakoś mega mnie to obrzydziło. Tylko co teraz?. Pianka niby niespecjalnie a lateks uczula i kosztuje koło 300zł ! ;|
Awanturka trzymam kciuki.. Aż mi ciarki przeszły...

Co do pościeli ja na taka sie zdecyduje..

image

Tylko nie chcą mi ochraniaczy uszyć na wzór :(

A moj remont ku końcowi.. Pokoj małej juz schnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Roksana a na tej stronce z której ja zamawiam jest taka bardzo podobna i z ochraniaczem ;)
Pościel piękna ale Syncio byłby średnio zadowolony z kolorystyki ;)

Rozyczynko pozostaje kokos :) Bo robale z gryki wychodzą ponoć :P
No a teraz wyczytałam, ze kokos jest dość mocnym alergenem a ja np jestem uczulona na owcza wełnę bądź pierze... Jak Oski będzie miał to po mnie to zanim dojdę od czego jest uczulony to mi się wykończy..

Uh... Zwariuje ;p Położe go na szczebelkach chyba ;D
jeśli chodzi o materace to o robalach coraz głośniej (było już kilka programów przez ostatnie 2 miesiące na ten temat :) )

jakby co to są też materace sprężynowe.

A lateks-kokos można dostać w dobrej cenie także warto się rozejrzeć.

Ja kupiłam materac krzyś firmy Hevea przez sklep interjoker (polecam sam sklep, maja dobre ceny i szybka realizacje) (płaciłam 250 zł z klinem gratis za materac 140x70 - poźniej łóżeczko będziemy przerabiać na tapczanik więc zależało mi na długiej gwarancji, a tutaj jest na 10 lat)
i 3 rodzaje pokrowców - materac jest z pozytywna opinią imid
mata kokosowa jest dodatkowo lateksowana co ponoć ma właściwości hipoalergiczne dla włókien kokosu, a same pokrowce też ponoć są właśnie zrobione z myślą o alergikach.

Ogólnie materac sam jestw powłoczce, całość jest w grubym pokrowcu, na to idzie zazwyczaj podkład nieprzemakalny i prześcieradło - wydaje mi się, że szansa, że coś malucha uczuli jest znikoma :)
No to Luna zapaliłaś mi światełko w tunelu ;)
Trzy tygodnie temu na wizycie wody plodowe miałam w granicach górnej normy. Musiałam mierzyć brzuch i sprawdzać czy sie powiększa. I sie powiększył wiec tydzień przed wizyta postanowiłam iść do gina. I już mam umiarkowane wielowodzie i podejrzenie niedroznosci jelit u dziecka. Dostałam skierowanie na kliniczna w celu dalszej diagnostyki . No i mnie nie przyjęli. Zapisali na za 2 tygodnie. Ale udało mi sie dzisiaj zapisać do Preisa na poniedziałek i zobaczymy ... Trzymajcie kciuki.
Moze sie czegoś dowiem bo nikt mi nic nie wytłumaczył co jeśli tak będzie. Kiedy operacja, czy prenatalna czy zaraz po urodzeniu, jakie są rokowania itd itp. A w internecie to naprawdę można sie naczytac .... Grrrr
Dodam ze na polowkowym wsio ok było ... A jeszcze 6 tygodnie temu wody w normie.
A najgorsze chyba jest to ze moze to oznaczać chorobę genetyczna:( i jak tu nie zwariować?
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok! Daj znać co i jak po wizycie u Preisa.

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki-zamierzacie kupować rożki dla maluchów? Przy pierwszym nie miałam, przy drugim pożyczyłam od siostry do szpitala a teraz nie wiem czy w szpitalu obejdę się bez czy jest to wymóg.
Awan trzymam kciuki informuj co i jak z wodami :) i co Ci Preis powiedział :)

ja rozka nie kupuje i nie biore do szpitala, raczej mnie nie wyzucą z tego powodu :D przy Laurze nie sprawdził mi sie i nie uzywałam wiec tym bardziej teraz nie bede kupować :)
Awanturka nie bierz sobie do serca tej niedrożności jelit az tak bardzo puki nie potwierdzi się! Moja kuzynkę też straszyli operacjami i cudami na kiju... A nic dziecku nie jest!
Ja juz kupiłam rożek, jedna z niewielu zakupionych juz rzeczy :-) nie był drogi, kupiłam go w toysRus za coś koło 30zl. A w sumie z moim pierwszym synem używałam go na początku i myślę, że teraz tez będę używać. Ogólnie planuję zakupić oprócz tego rozka jeszcze jeden kocyk, jeden już mam :-) kupiłam w Tesco chyba za 15zl, a jest super, taki milusi i mięciutki, że żałuję, że dwóch nie wzięłam. Chociaż zastanawiam się jak będzie wyglądał po praniu :-D
Awanturka juz nie czytaj więcej w necie, bo tam nie raz takie rzeczy piszą, że człowiek palpitacji serca może dostać!
Awanturka nie otwieraj nawet przeglądarki, mi ona zniszczyła 4 dni w 14tc i też mignęły same negatywne scenariusze.
Musi być dobrze i juz ! Mam nadzieję,że wizyta u Preisa rozwieje wszelkie wątpliwości i szybciej znajdzie się miejsce na diagnostykę.
Trzymam kciuki!!
Ja też już nie czytam w Google niczego co wiąże się z diagnostyka. Dziś wreszcie się wyspałam, Ola przeziębiona więc kolejny dzień w domu. M wczoraj kupił pyszne ciasto z kremem i bezami.
W nocy obudziłam się ok 1 i strasznie burczało mi w brzuchu ale nie poszlam jeść.
Rożek mam 1 po Oli o ile można tak powiedzieć bo używany był ze 2 razy.
Awanturka - mojej siostry koleżanka miała wielowodzie - prowadziła ciążę u Preisa właśnie, miała po 30 tygodniu odciągane wody, bo ruchów nie czuła, zabieg nieinwazyjny.
Także na spokojnie do poniedziałku, nie czytaj na necie bo tam same czarne wizje.

Jeśli chodzi o rożek, to my zakupiliśmy, bo to pierwszy maluch więc myślę, że będzie się nam łatwiej obchodzić i nosić na początku, zwłąszcza jak ktoś nas odwiedzi np mój szwagier :P to jemu bez rożka maluch bym nie dała - widziałam, jak trzymał moją siostrzenicę roczną to prawie jej ręce powykręcal, a co dopiero takiego szkraba :P

a tak to po wyjęciu kokosu będzie nam służył za kołderkę do kołyski :)
Różyczynka specjalnie dla Ciebie :

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/okazja-wozek-inglesina-balestrino-classica-ogl8242083.html
Jeeeejku ale mnie tu dawno nie było :)) ale nadrobiłam :)

Awanturka trzymaj się! I tak jak mówią dziewczyny, lepiej nie czytać nic bo w necie znajdziesz tylko najgorsze scenariusze..

Kurcze dziewczyny strasznie żałuję, ale ja niestety nie dam rady we wtorek, rano muszę w końcu iść na glukozę a później prosto do pracy.

Z nowości to powiem, że rozpoczęłam ćwiczenia na AWF i póki co jestem zadowolona, bo od tego codziennego siedzenia w biurze przed komputerem to kondycji u mnie brak. Niby od miesiąca jestem na urlopie - bo wykorzystuję jeszcze ten zeszłoroczny a nadgodzin 160 za kwiecień ;/

W mieszkaniu mamy remont więc mieszkamy u Teściów i tak wszystko naraz :))

O tyle dobrze, że w miarę się czuję i jedynie Junior non stop kopie i daje o sobie znać.

Ja na szkołę rodzenia idę od czerwca, ale położna prowadząca powiedziała, że skoro termin mam na sierpień to nie będzie jeszcze za późno.

Miłego weekendu Dziewczyny, oby pogoda się nam trochę poprawiła, bo grill mi się marzy :D
Hej dziewczyny :)
Rozyczynka-My chodzimy na szkołę rodzenia super mama w Rumi (pierwszy raz w Rumi się odbywają) i możemy polecić. Koszt za pare 100zł , a za samą kobiete 25 zł przy wyborze tamtejszej położnej :) Zajęcia prowadzi położna p.Iza z ponad 30-letnim doświadczeniem, więc zna się na rzeczy :) Wiem , że po porodzie będę mogla do niej zadzwonić z każdą pierdołą, bo czasem na zajęciiach odbiera takie telefony i doradza czy na przyklad przy kramieniu piersią można zjeść płatki kukurydziane czy nie:) Zajęcia co tydzień trochę ponad godzinkę trwają, moj mąż za niec nie chciał być przy porodzie, ateraz nie wyobraża sobie żeby go tam przy mnie nie było :) słucha pilnie i potem się wymądrza wśród kolegów:)i oprócz tego gimnastyka też b.fajna :)
zerka szkoda, że nie wiedziałam o tej szkole rodzenia w rumi :(
nie dość, że kosztuje grosze to mam rzut beretem...

no, ale widzę że następny kurs od czerwca, a ja mam termin na 3 lipiec, więc pewnie nawet połowy zajęć bym nie odbyła.
aa właśnie, ile tych cotygodniowych zajęć jest w ramach kursu ?

pzdr

Umieram... umieram na bol w ledzwiach... pomagalam mezowi rano malowac pokoj i mam za kare. Najgorsze ze paracetamol nie pomaga a ja ledwo czlapie. Co ja mam z tym zrobic? :( oczywiscie takie rzeczy zawsze dzieja sie w weekend lub swieta zeby tylko nie dojsc do lekarza.ehh wykoncze sie do poniedzialku jezeli to nie minie... miewa tak ktoras? Moze jakies rady macie jak sobie pomoc?
Dagusia z tego co wiem możesz dołączyć do już rozpoczętej grupy a tematy,na których nie byłaś odbyć z następnym kursem. Najlepiej napisz do szkoły i podpytaj, ale koleżanka we wrzeszczu nie miała problemu zresztą sami jej to zaproponowali. Zajęcia odbywja sie 2 razy w tyg , znaczy raz teoria i drugi raz gimnastyka,która jest nieobowiazkowa.
Polika cieple oklady moze to by Ci pomoglo.
podobmo rozgrzewanie moze tylko zaognic stan zapalny wiec lepij jest chlodzic
Awanturka trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!!

ale śliczne pościele dziewczyny wybieracie:))ja jeszcze o materacyku nie zadecydowałam, ale chyba wolę jakiś inny niż pianka gryka kokos;/

Polika no widzisz Ciebie bolą lędźwia, a mnie biodro i nie mogę spać, syn wbija mi tam swoje nogi już kilka dni;/ nie mam pojęcia jak zaradzić takim bólom;/ chyba przeczekać...
Na bóle ledzwiowe absolutnie nie rozgrzewac, bo stan zapalny sie może rozwinąć mi pomaga rehabilitacja, albo w aptece są takie plastry na paracetamolu do przyklejenia. Mi teraz w ciąży neurolog poleciła i ginekolog powiedział ze spokojnie mogę je używać. Współczuje bólów ledzwiowych, sama z nimi walczę. Zdrowka
Mnie ostatnio strasznie lewe biodro bolało, na szczęście minęło. Najgorzej jak coś robiłam a potem usiadłam albo chciałam się położyć. Mój mąż się śmiał, że to oznacza, że cały czas muszę coś robić, nie mogę leżeć :-)
Dominik urodził się 22 listopada 2007 roku
Filip urodził się 14 sierpnia 2014 roku
O takich plastrach nie slyszalam. Jutro ide z rana do lekarza bo to co sue dzieje to juz przesada. W nocy kazde obrocenie sie na inny bok graniczylo z cudem. Dzisiaj nalykalam sie apapu i jest odrobine lepiej.na tyle ze moge wstac do lazienki... dzisiaj maz znowu wyjezdza do pracy i az sie boje jutrzejszego poranka jak bede miala dojsc do przedszkola i osrodka.
A z biodrem tez mam problem tylko ze nie boli a cierpnie az po kolano.
Dobrze ze jeszcze tylko 2 miesiace zostaly bo strach pomyslec co jeszcze bedzie sie dzialo skoro brzuch jest tylko co raz wiekszy:)
Dagusia Kia ma racje, na pewno mozna dołączyć, zajęć cotygodniowych jest 10, a zamiast zwiedzania porodówki, jest masaż shantala :)
Jolcia dzięki za link :) ta babeczka juz do mnie pisala na forum :) tylko problem taki ze mój mąż powiedział, ze z takim wózkiem to będę sobie sama jezdzic po podwórku... :P na tego wiklinowego sie zgodzil jak by sie znalazl tańszy ale ten absolutnie :| z facetami...

Ja juz nie mogę wstawać z kucka bez podpierania :P
wspolczuje bolu... Bo ja juz tez jak emerytka... :(

Ja w SR Super mama zaczynam na starym kursie ostatnie zajecia a początek jadę x nowego. Wiec idz na ustępstwa :)
Ja właśnie Zastanawiam się czy iść do sr. Nie mogę się zdecydować ;-) Ale nic, zadzwonię jutro zapytać bo podobno jest w Żukowie, a tam nie miałabym daleko. Bo do Gdańska średnio mi się chce jeździć, wystarczy, ze w weekendy jeżdżę na uczelnię :-P
własnie zaczełam sie zastanawiac czy tez sie nie zapisac ale u mnie to 10 tyg odpada
Co do materaca.. Ja chyba wybiorą lateksowy...

Co do bólu.. Ja jakbym miała rwe kluczowa prawa noga , półdupek mega boli.. Ale juz sie przyzwyczailam.. ;)

Dziś meble w ikea kupiliśmy.. ;) jutro dojadą, we wt złoża szafę ;)

Tylko nie było fotela tego co wybrałam.. Ktory ma pełnić funkcje fotela do karmienia ;(
I we wt glukoza :o
Dziewczyny ktoś wie jaki koszt badania jest w invicta? I ile kosztuje glukoza w aptece??
roksana a któy fotel wybrałaś? duży? wygodny?
Glukoza w aptece z 4 zl
Kuzynka jest mega zadowolona z fotela z Black red white. Wygląda jak tron krola :) ja fotela nie będę kupowac. Nawet nie mam pewności czy będę karmić :P chociaz sadzac po moich "wyciekach" pewnie tak :P

jak czytam te Wasze posty to chce na kazdy odpowiedzieć a jak juz zacznę pisać wszystko zapominam :P

Luna a Ty sie zdecydowałaś na jaki szpital?
http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/produkt/4932,fotel-cupido-es.html taki tylko nie wiedzialam, ze aż tyle kosztowal... Ale chwalila bardzo :)
Ja też chciałam fotel ale ostatecznie chyba nie będę miała go gdzie postawić. Najwyżej będę na leżąco karmić w nocy :-)
Coraz częściej do mnie dociera,ze to już nie długo moje maleństwo przyjdzie na świat.....czas kskompletować wyprawke,tylko zastanawiam się co przygotować do szpitala bo 11 lat temu nie było potrzebne prawie nic, dla dzieciaków wszystko dawali
Trzymajcie kciuki jutro. Jeju spać nie mogę .
Awanturka trzymamy !! :)
Trzymamy!!

No fotel fajny.. ale ta cena :P nie na moja kieszeń :)

Wybralam zwykły biały i oczywiscie bialego nie ma nigdzie !:/

a dokładnie mowie o tym..

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09830490/

moim zdaniem jest wygodny. .
Ale z tych tonów to ten mi sie jeszcze podoba :P

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50243483/
witam po dłuższej nieobecności

Awanturka trzymam mocno kciukasy, na pewno wszystko będzie dobrze. My wczoraj też byliśmy w ikei, patrzyliśmy na meble, ale jeszcze nic nie kupiliśmy, musimy porządnie wszystko rozplanować i co najważniejsze, pozbyć się aktualnych mebli z pokoju starszaka. Kupiliśmy je na szybko jak się przeprowadzaliśmy i są płytkie i niepojemne :(
Awanturka trzymamy kciuki!!
Roksana ja co prawda w invikcie nie robiłam glukozy, ale w Diagnostyce, ale tak dla orientacji napiszę, że za badanie zapłaciłam bodajże 11 zł, a za glukozę w aptece 6 zł
mi się fotele tez podobają bardzo trony,a le cena jest powalająca.

Ja fotele ogladalam w styczniu zanim musiałam leżeć więc nei pamiętam jak było z ich wygodą :P

Ale najbardziej myślę nad tym:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89932545/#/S89932545
zapisane mam w jakimś pliku uwagę - wielki, ale mega wygodny :P

fakt jest szeroki,ale raczej nam wejdzie.

Ja fotel chcę koniecznie - czy karmienie cyckiem czy butlą, to chcę by maluch miał spokojny kącik, a później czytanie bajek czy coś...

Walczyłam jak lew o pozbycie się biurka i wstawienie komputera na komodę do sypialni :P Właśnie dla fotela :)

Tak czy inaczej nie chcę wydawać za dużo na fotel, bo później jak będzie właśnie trzeba wtsawić biurko to fotel wyląduje na działce, bo w salonie nie mamy gdzie go wstawić :)

Rozyczynka - ja się zdecydowałam finalnie na Zaspę (której pierwotnie w ogóle nie brałam pod uwagę :) ) - okazało się, że mój lekarz raz na tydzień ma tam dyżur i zrobi mi cesarkę (no chyba, że akcja zacznie się dużo szybciej :P)

Wcześniej będą mnie kłaść na patologię i mówi, że tam jest najlepsza opieka, jakby coś się działo niedobrego (w ogóle to idę do szpitala, albo już w ten piątek, albo kolejny :( )
Luna gratulacje,że dotrwałaś do bezpiecznego terminu :) Moja koleżanka z łożyskiem przodującym po 30 tygodniu krwawiła i od 32 leżała w szpitalu. Jak usłyszałam to na początku,że u mnie jest nisko i zachodzi na szyjkę byłam przerażona.
Awanturka trzymam kciuki za Was, musi być dobrze.
Ja niestety nie mam fotela i nie będę miała bo mając już jedno dziecko nie mam kompletnie miejsca ale gdybym miała to bym chciała.
Dziewczyny a jak to jest z ta cytryna? Do glukozy? Ją tam sie wkrapia czy jak??
No, lekarz mówi, żebym pochodziła jak najdłużej w ciązy, tj chce, żebym rodziła 23 maja, to tydzień przed terminem z USG, 2 tygodnie przed terminem z OM, a od 9 lub 16 maja na patologię.

ale chwała za to, że krwawień nie mam, bo jednak lepiej leżeć w domu :) ( a ponoć przy łożysku przodującym to tylko 25% nie ma krwawień)

dzisiaj mam w planach pakowanie torby :)
Luna to już niedługo:))) super;)))
Roksana ja nie miałam z cytryną i spokojnie dałam radę;)
Awanturka trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.
Luna gratuluję i cieszę się razem z Tobą, że dotrwałaś, teraz z górki :)

Mi się dziewczyny marzy fotel bujany zawsze chciałam mieć. No ale niestety nie ma miejsca u nas na taki fotel:(

Roksana ja też nie miałam cytryny do glukozy i nie było tak źle z tym smakiem.
a włąśnie ja też nie miałam cytryny - a nie było tak źle. tylko potwiernie mi się cały dzień pić chciało i piłam i piłam... :P no i czułam posmak ciągle, ale do przeżycia :)

Awanturka - daj znać co u lekarza!
a ja z kolei bez cytrynki bym nie wypiła, taki mam organizm. Miałam ze sobą przekrojoną na pół cytrynkę, jedną część od razu wkropiłam a drugą w trakcie picia jak tylko zaczynałam czuć ten słodki smak glukozy:)
Awanturka trzymam kciuki moja kuzynka też miała wielowodzie a maluszek cały i zdrowy:)
Ja zaraz smigam do lekarza z tymi plecami.bylam sie juz rejestrowac rano ale nie ma mojego lekarza i przyjmuje dyr placowki taki stary gbur i mnie nie przyjal...

Mam nadzieje ze do jutra cos z tym zrobie bo przeciez jutro dzien naszego spotkania:) pogoda szykuje sie wzgledna wiec chyba wszystko aktualne co?:)
Polika no ja jestem nastawiona na jutro, więc nie ma odwoływania;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chyba odpadne z jutra. Musze zalatwic sprawy z remontem a w inny dzien sie nie da jak twierdzi moj maz:-(
Dzięki dziewczyny za kciuki, za słowa otuchy i troskę. Już niedługo mam nadzieje czegoś sie dowiem. U mnie niestety nie tylko wyszło wielowodzie, ale zobaczymy czy lekarz potwierdzi to co powiedziało dwóch innych lekarzy. Ale jakoś jestem dziś dziwne spokojna, jakby pogodzona w razie czego.
Tez marzy mi sie fotel do karmienia. Napewno ułatwia kamienie.
Awanturka będzie dobrze!!!

Luna a to Ci sie udalo z tym szpitalem i lekarzem :)
Ja tez slyszalam bardzo dużo dobrych opini o zaspie.

No i oczywiscie tez nie mogę sie doczekac jutra :)
Tylko mam nadzieje, ze będę sie lepiej czula bo dzisiaj to ani sie nie mogę wyspać, mdli mnie i glowa pęka. Z lozka nie wychodze... Mamy chyba urosl znacznie od wczoraj bo mi brzuch chyba rozerwie :P

I sie wkurzyłam bo kupujemy dzialke i musimy do 15 zalatwic notariusza a jej wlasciciel ma na wszystko czas :/
Sabbi moze uda sie chociaz na chwilke :)
Rozyczynka na chwile male szanse. za duze odleglosci do pokonania:-( Ktos wie jak zmobilizowac 3latka aby raczyl przestac bawic sie zabawkami i poszedl ze mna na spacer???:-) bo raczej go nie zostawie w domu i nie pojde sama sie rozruszac:-) Awanturka trzymam kciuki!

Fotel do karmienia fajna sprawa. Jak skonczymy remontowac, urzadzac mieszkanie to sobie.zafunduje.jakis a potem kacik czytelniczy z niego zrobie:-)
Sabbi wymyśl coś,żeby przekonać męża bo mój łobuz sam to już w ogóle będzie miał sto tysięcy pomysłów na zabicie nudy :P ;)

Bo chyba Nikt więcej się ze starszakiem nie wybiera??

Dziewczyny i ile Nas w ogóle będzie bo coś czuję,że z wielkiego grona chętnych została już garstka. Myślicie,że się znajdziemy ??? ;)

Awanturka jesteś już po wizycie u Preisa??
hej! ja tez jestem nastawiona na jutro:) mam nadzieje ze sie nie spoznie bo rano musze jeszcze na badania podjechac:)

Roksana, ja tez z cytrynka piłam, dałam pielegniarce i mi wycisnela:)

Awanturka musi być dobrze! Trzymam kciuki!!

A fotel ja mam taki zwykły w duzym pokoju i pewnie na nim bede karmic, owine sie jeszcze kojcem dla wygody i bedzie gicior, bo on taki wypasiony jak Wy linki podsyłacie to nie jest:P
Ja będę na stoooo procent ;)

Mogę robić za punk zbiórki, bo będę w malinowym płaszczu i czerwonych butach ;)
oki Rozyczynka:) czerwonego kapturka napewno rozpoznamy:):):)
Mnie raczej nie będzie bo Ola podziębiona a w środę ma wycieczkę i chcę żeby jechała i muszę ją podkurować :(
Który w dodatku połknął wilka ;D
No i mam na imie Róża bo wołanie po nicku było by... dziwne ;D
Ja jestem Paulina:) i bede czarnym kapturkiem w dodatku takim solidnie zbudowanym;) ciekawe ile sie nas zjedzie.pewnie faktycznie garstka ale i tak bedzie dobrze:)

Moze umowmy sie ze spotykamy sie na 11 i w razie czego czekamy 20 min na spoznialskie bo to roznie z dojazdami bywa co wy na to?

Ja wlasnie wrocilam od lekarza i dostalam jakies leki na te pplecy.paracetamol z kodeina.na noc mam wziac i do jutra ma byc lepiej. Zobaczymy. Najwyzej bede czlapac jutro:)
Dobry plan ;) a jak nawet ngdzieś pójdziemy to się na forum skrobnie gdzie ;p Pewnie większośc ma opcje w telefonie ;p

No i na tej ławeczce, którą będę musiałą znaleść przed kościołem ;p
Ile mniej więcej trwały zajęcia SR z Super mamy?. Albo ile w innych szkołach trwają?.
Właśnie, supermama, czy to ta strona? Supermama.edu.pl?
Roksana - tak to ta ;)

Patrzcie jaki fajny termosik znalazłam z opcją podłączenia do zapalniczki w aucie ;)
http://allegro.pl/podgrzewacz-samochodowy-2w1-babyono-193-i4134073125.html

A jeśli chodzi o zajęcia to interesuje mnie czas jednego spotkania.
Ale ta strona nie działa :( a innej nie znalazlam ; (
W Supermamie zajęcia trwały około godziny.

Roksana może to jakiś chwilowy błąd na stronie? Jeszcze kilka dni temu działała. Ja jestem już po kursie u nich w Gdańsku więc jak masz jakieś pytania to służę pomocą :)
mnie na pewno najtrudniej będzie rozpoznać, więc będę miała bluzę z myszką minnie;P
Ja bede miala czerwona torebke.reszta czarna:) jakos sie znajdziemy:)
A spróbuj tutaj http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://supermama.edu.pl/wejherowo

Mi wchodzi przez pamięć podręczną cokolwiek to znaczy ;p

Jak byś chciała mail do nich to: supermama.biuro@gmail.com
Wszystko mi opisali od razu ;)

Muminka Ciebie to pamiętam ze zdjęcia więc pewnie poznam ;)
Profesor potwierdził diagnozę. Niedroznosc jelit, inne parametry ok.Po porodzie dziecko czeka operacja:( a teraz najważniejsze żebym donosiła. Bo przy wielowodziu grozi przedwczesny porod. A najlepsze rokowania są jak dzidzius dojrzały. W razie czego amnioredukcje mnie czekają.

Smutno mi:( boje sie..

Jeszcze tak najechalam na męża przy córce jakbym opętana była, i to o jakaś pitole. A dziecko na to patrzyło....:(
Awanturko wiem,że Ci ciężko ale spójrz na to z innej strony-maleństwa wada jest uleczalna, wróci do zdrowia a Ty lez dużo i odpoczywaj żeby maluszek byl silny.
Jolcia ma rację. Uważaj na siebie. Jeszcze 2 miesiące i będziesz miała swoje maleństwo przy sobie... ;) Zobaczysz. Wszystko się ułoży! ;)
Awanturko musisz być dobrej myśli ! Maluszek da rade ! Na Klinicznej będą wiedzieli jak się Nim odpowiednio zająć! Teraz tylko spokój Was uratuje.
Trzymamy kciuki.

Rozyczynko siedź w tym czerwonym kapturze do momentu aż nie zjawi się Duży Ktoś z 5latkiem ;) Bo nie mam super wypasionego telefonu więc jedynie telepatia Nam pozostała a podejrzewam,że mogę się spóźnić .. Ale to ten gorszy scenariusz, w razie kolejka Nam zwieje bo się przesiadamy w Głównym.

Chyba,że będzie lało to z rana się zamelduję na forum.
Mnie dziewczyny jutro też jednak nie będzie mąż umówił się z kafelkarzem muszę być na miejscu. Jestem taka zła bo wiedział o tym spotkaniu:(
Będę czekać :)

jak będzie lalo to będę miała różowy parasol :D wiec tez będzie mnie widać z daleka :D
Awanturka - najważniejsze, że wiadomo co jest nie tak i da się to naprawić. Trzymam kciuki, żebyś donosiła jak najdłużej maleństwo.

Roksana - stronka pewnie ma chwilowy błąd tak mi się zdaje, bo działałą jakiś czas temu,
jakby co mogę CI przesłać materiały ;)
Bo po skończon ym kursie się dostaje na maila - niepotrzebnie notowałam jak szalona na zajęciach :P hihi

Zajęcia trwają ok godziny.

Mój mąż kupił dziś fotel :) Także się bardzo cieszę - ale jest wygodny.... :)
Luna, czy ja mogę prosić o te materiały? mail: maaaja@poczta.fm. Będę bardzo wdzięczna :). Udanego spotkania dziewczyny. Mnie dziś czeka wizyta u gin :).
W drodze na glukoze :P
dziewczyny ja mam te 75 mg .. a od czego zalezy czy 1 h mam tam siedziec czy 2 h?
Gin o tym decyduje. Przy pierwszym dziecku jest zazwyczaj 2h a kolejnym jak pierwsze bylo ok to godzinne.
Bo on nic mi nie powiedział :/
Roksana w laboratorium Ci powiedzą, ale pewnie będziesz 2h siedziała.
Z glukozą jest tak, ze nie zależy to od tego które dziecko.
Jeśli masz 75 to siedzisz 2h, jeśli 50 to godzinę :)

Od gina zależy czy każe CI zrobić natomiast obciążenie glukozą 50 czy 75.
Coraz częściej dają od razu 75, bo jeśli po 50 wyjdą "wątpliwe" wyniki to wtedy każą robić i tak 75.

W niektórych laboratoriach robią tak, że jak ma się 75 to robiżą3 pobrania - na czczo, po1h i po 2h, ale jest to coraz rzadsze.
Blatella - materiały wysłałam :)
Dziewczyny udanego spotkania, pogoda dopisuje. Na następnym muszę się zjawić :)
Luna dzięki za sprostowanie. Trochę źle się wyraziłam ;p

Jolcia - KONIECZNIE! ;)
Luna wysłałam Ci wiadomość z moim adresem e-mail, gdybyś mogła mi też wysłać te materiały byłabym wdzięczna :)

Dziewczyny miłego spotkania! Mam nadzieję, że następnym razem mnie też już nic nie przytrzyma w domu.
Juz po :) teraz 2 h czekac..
w invicta ludzi tyle ze szok..
nie bylo zle, bez cytryny wypilam :))
Juz po :) teraz 2 h czekac..
w invicta ludzi tyle ze szok..
nie bylo zle, bez cytryny wypilam :))
Roksana a Ty do nas dojedziesz?.
Niestety, nie nadaje sie na podróże miejskimi transportami.. a i tak mam montaż szafy o 14..
Jedziem :)
Bawcie się dobrze dziewczyny, ja po glukozie jadę do pracy niestety.

Nie było tak źle na szczęście z tym roztworem do wypicia :))
Monika gdzie bylas na badaniach?
Pytasz o glukozę? Robiłam na Kołobrzeskiej w Ncm.
A dziś kwitnę w domu i piszę pracę. A zaraz jadę na Świętokrzyską na wizytę.
zazdroszczę wam spotkania, ja przez moją krótką szyjkę leżę już od 25 tygodnia, teraz lekarz tylko na sr zezwolił:/
mam nadzieje, że dotrwam jak najdłużej.
czekam na wyniki. .
ale robilam tez mocz i morfologie, jezeli chodzi o mocz jestem mega zadowolona bo nie mam anj bakterii ani leukocytow z ktorymi sie bujalam od początku :)
A ja znalazłam kolejne wyposażenie łóżeczek dziecięcych, które mi się podobają. Jak tak dalej pójdzie to chyba nigdy nie zdecyduję się na konkretną pościel dla małej. ;-(

http://www.sklep.szafatosi.pl/dziecko,2.html

Ech... w ciąży mam problem z podejmowaniem takich decyzji. ;-)
Juz myslalam, ze znowu zepsujesz mi koncepcje :P ale jakoś mnie to nie przekonalo na szczęście :)

Hmmm... Lody byly dobre, ale wez teraz wracaj z pelnym pęcherzem do domu :P
A mi się te dmuchawce podobają. Do tego jakieś ładne kolorowe prześcieradło i było by pięknie. ;-)

Dziewczyny, jak było na spotkaniu?

Ja wieczorek idę na ostatnie z obowiązkowych usg i już nie mogę się doczekać. A Wy kiedy je macie? Czytałam, ze ostatnie usg robi się między 28-32 tygodniem. Ma jestem w 30 tyg. więc mam nadzieję, że dobrze się umówiłam i nie będzie za wcześnie.
Ja mam za tydzień we wtorek gina i może się wtedy umówię na to usg.
Jak spotkanie, macie jakąś wspólną fotkę? Bardzo żałuję,że nie mogłam być :(
Na spotkaniu było superrr;) cała szóstka ciężarówek, ale nie mogłyśmy się nagadać
Rozyczynka jak takiego świdra zjadłaś to wiesz, nic dziwnego, że chciało Ci się siusiu;D pamiętaj żeby wstawić to z tymi wagami dzieciaczków;P
Dzięki jeszcze raz Dziewczyny za spacerek ;)
Pochwaliłam się,że tak bosko się czuję a ledwo do domu dojechałam, nie dość że krew z nosa poleciała to jeszcze Dzieć po pęcherzu zaczął skakać na ostatniej prostej a Starszy miał tyyyyyyyyyle do opowiedzenia po drodze,że mi głowa pęka ;)
I chyba dość długo bawił się tym piaskiem na zjeżdżalni bo w uszach ma kopalnie :P I jeszcze ta buzia "lodowa" no ale brudne dziecko to szczęśliwe dziecko ;)

Ja aparat nawet miałam ze sobą ale przypomniałam sobie o Nim już w Gdańsku ;)
Haha no właśnie żadnej foty nie zrobiłysny :( musimy spotkać się raz jeszcze :) mi się bardzo podobało, mój mały teraz też mi daje popalić a się cieszyłam, że nie haSal podczas spotkania
Cieszę sie, ze spotkanie sie udało.. Moja radość długo nie trwała.. Wynik glukozy po 2 h , 154 :( także dzisiaj juz na 18.15 ide do diabetologa - jestem załamana :(
Ja dopiero dotarlam do domu. Po drodze odebrlam mlodego z przedszkola ktory mimo mojego grubego spoznienia stwierdzil ze przyszlam za szybko. Nie ma to jak cieszyc sie ze mama przyszla ;)

Szkoda ze foty nie ma... trzeba za miesiac jakis kolejne spotkanie zorganizowac:)

Teraz obiadek i na podusie:)
Polika też jestem za kolejnym spotkaniem!;) Ty na podusie a ja się kurować!
Roksana no to współczuję, ale będziesz pod opieką lekarza, więc będzie dobrze!
A ja już po wizycie. Chwilę przed wejściem do gabinetu odebrałam wyniki i miałam wszystkie dobre, łącznie z glukozą :)
No i moja ginka mi też na ostatniej wizycie mówiła, że następne usg między 28 a 32tc, a dziś kazała mi się kłaść bo chciała tętna posłuchać. Także póki co wychodzi, że co wizytę mam usg :D
I powiedziała, że na dziewczynkę już nadziei nie ma :D

Dziewczyny mam nadzieję, że zorganizujemy się na jeszcze jedno spotkanie przed porodami?? ;)
Roksana, z tego co w locie zdążyłam z moich wyników wyczytać, to norma jest do 140. Więc dużo nie przekroczyłaś, będzie dobrze, nie martw się!
Monika a chodzisz prywatnie czy na nfz?
Na fundusz właśnie, dlatego taka zdziwiona jestem ;)
Monika no to faktycznie dobra lekarka;) ja za spotkaniem jestem jak najbardziej!;)
ja tez! ja tez! bardzo fajnie bylo, taka mila odskocznia;-) jak sie zrobi cieplej mozna bedzie sobie na plazy posiedziec;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna dziękuję bardzo!!;)
To ta siatka ;)
22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

No ja tez padam na TWARZ ;) Dopiero do domu wróciłam ;p Teraz obiadzicho i leżakowanie ;D Mój mały też sobie przypomnial, ze byl mało aktywny rano ;p
No mam nadzieję, że następne niebawem ;D

Ewik a Ty się witaminizuj i zbieraj siły!!!
Rozyczynka dzięki kochana;* ja jem zupkę krem brokułowo-porową;)
Ja tez uwielbiam takie zupki, ale mój M sie nie naje a dla siebie samej mi sie nie chce robić ;p
Dziękuję Luna :)
A to USG 28-32 tydz jest jakieś typu "genetycznych" czy to jest normalne. JA mam USG na każdej wizycie... Ale takie normalne. Chyba ;p

Martika koniecznie daj znać jak tam Twoja Malutka urosła ;)
Hej dziewczyny :) Mogę się do Was jeszcze dopisać? U mnie będzie córa 23.08 :)
PROSZĘ BARDZO ;)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08
Jagunia - 23.08 - córeczka

Powiedz coś więcej ;)
ok :D Od początku ciąży właściwie jestem na zwolnieniu, ze względu na to że miałam zagrożoną, ale mimo to praktycznie nie miałam i nie mam żadnych objawów ciążowych , żadnych wymiotów, mdłości, nic mnie nie bolało aż do teraz. Nie wiem czy też tak macie, ale nie mogę praktycznie spac, bo mnie "boki d*py " bolą. I jak pośpie na prawym boku z pół h, to zaraz muszę się przewracać na drugi...i za chwilę spowrotem. Masakra!! Macie na to jakąś złotą radę?

pozatym brzuch mam ogromny!!! I z 8 kilo na plusie :P
Rozyczynka podobno w 30 tyg powinno się robić takie usg jak połówkowe;P
hej nowa ciężarówko;) na dolegliwości ciażowe nie ma sposobów;D
jest jeden sposob ;) URODZIC :D
He he ;) zdecydowanie zgadzam się z Alaną ;D

Muminka a to chodzi o te przepływy?.

Jagunia mój teść powtarza, że z "d*pą nie ma żartów" ;D
Ale śmiechy śmiechami a mnie też tam boli. Moment gdzie nogi się z nią łączą ;p
Dziewczyny mi lekarz zalecił zrobienie usg doppler, które sie robi właśnie od 30-32 tygodnia także już się umówiłam do invicty do Marka Puzio. To jest badanie właśnie przepływów.
Rozyczynka nie mam pojęcia;p dowiem się to Ci zdam relację;)
Witaj Nowa mamusko, ja idę 15 na kolejna,wizytę i mam nadzieję zobaczyć malucha bo ostatnie 2 wizyty były bez ust
To z przeplywami to jest doppler i ja teraz mam miec usg z uwzglednieniem tych przeplywow wlasnie. A tak to sie robi tak jak polowkowe ze szczegolnym spraedzeniem ilosci wod i polozeniem malucha bo juz czas zeby sie obrocilo:) ja robie w czw i to bedzie koniec 31 tyg. Ciekawe na ktorym centylu ta moja ksiezna wage bedzie miala.

Tak jak obiecalam reszte dnia spedzilam na podusi a mlody razem ze mna bez protestow:) teraz chrapie smacznie obok a ja tylko do meza zadzwonie i tez przykomarze juz:)

Milego wieczoru dziewczyny!
A mi sie wydawalo, ze to usg robi sir tylko jeśli cos jest nie tak... No ten mój gin chyba sie trochę zapomnial bo następna wizyta jest w 33tc wiec trochę późno :\

Muminka ja tak sobie przypomniałam, ze apropo rzeczy na porodowke to k w Rossmann'ie są nakladki na WC. Ja zaraz wszystko lapie wiec to nie jest glupie :)

Ja tez leżę i przysypiam... :)
Rikaa a byłaś już na badaniach u Puzio ? straszny gaduła z niego .. i choć badanie zrobił mi dokładnie (chyba) to generalnie cały czas gadał o tym jakie głupie są teraz matki, bo nie rozumieją np. ułamków...w kontekście podawanego przez niego prawdopodobieństwa chorób genetycznych.

Rozyczynka - a śpisz z poduchą między nogami ? ja się staram...ale nic mi to nie daje :)
Rozyczynka no właśnie ja na necie takie widziałam, musimy zakupić;)!
Ja bezwiednie całe noce przesypiam na lewym boku, a rano cała zesztywniała przewracam się na plecy albo na prawy bok :D
Ale na lewej stronie mi najlepiej.
Wróciłam ze SR, dostałam OPR i mam się oszczędzać .. Brzuch napięty jak proca i usiedzieć nie mogłam tak mnie wszytsko bolało .. Wściekła jestem bo cieszyłam się z lepszego samopoczucia a położna powiedziała,że jestem na dobrej drodze,żeby urodzić przed 30tym tc :/ Świetnie.. Czyli mogę bezkarnie zamulać dalej ..

Oczywiście też jestem za kolejnym spotkaniem :) Może być czerwiec :)

Roksana ja słyszałam,że teraz zmieniły się parametry i niektóre lab jeszcze ich nie uwzględniły. Na pewno po 2 godz. jest 150 albo 160 dopuszczalne ale póki co tylko niektóre kobiety się spotkały z tymi nowymi wytycznymi.

Monika K. czyli jest jeszcze jakas opcja w 26tc ?? Super ;) Ja idę jutro na 3D :D nareszcie!
Zwykłe też na nfz mam przy każdej wizycie ale na takim sprzęcie to jakby go nie było ..

Olcik87 pamiętasz o mnie i pytaniach w związku z anestezjologiem ? ;)

Rozyczynka bułka ze szpinakiem się liczy ?
A to USG w 30tc jest ostatnim z 3 obowiązkowych. Myślę,że zrobi Ci w 33tc i też będzie ok.

Dziewczyny czy miałyście w standardzie wykonywane badanie TSH (tarczycowe) ?
Bo mnie położna oświeciła,że teraz jest obowiązkowe bo bardzo często wychodzą zmiany w ciąży. Oczywiście moja ginka na to do dzisiaj nie wpadła.
ja po całym dniu jestem taka padnieta ze jak sie klade o 22 to spie do 7 i sie nie budze nawet na sekunde :)
Na chwile jest ok ale ja sie lubię wiercić i poducha ląduje przy stopach :P
a śpię z noga od spodu wyprostowana a gorna zgieta na boku oczywiście :) bynajmniej z lotu ptaka wyglądam jak zaba eozjechana na asfalcie :D

Muminka ja jak myślę, ze juz wszystko mam to ciągle cos dochodzi :D ale to koniecznie :)
tsh i ft4 w ciazy powinno sie kontrolować - kazda kobieta nie tylko ta co ma problemy z tarczyca przed ciaza, i tsh w dolnej granicy a ft4 powinno byc w gornej, zwlaszcza ft4 jest wazne bo powoduje rozne wady u dziecka :)
Ewik no to porcje witamin masz zaliczona :D
Ja mialam badanie na tarczyce w "pakiecie" tych pierwszych. Teraz do morfologii dodatkowo żelazo i cos jeszcze ale nie chce mi sie szukać co to :P
A ja się położyłam i nie chce mi się ws
wstać sprawdzić czy deszcz pada:)
No to bosko! Ja w pakiecie miałam 1 skierowanie na morfologię i mocz 2 miesiące temu, przy czym wyniki krwi kiepściuchnę i teraz dopiero dostałam na kolejne ale też tylko ogólne + glukoza.
Zmieniam lekarza bo już mam jej dosyć :/
Ja na pierwszej wizycie mialam masę badań a teraz tylko co ok 1.5 miesiąca morfologia i mocz plus wymaz z pochwy ze względu na to przebyty poród przedwczesny.
Ewik no i bardzo dobrze zrobisz...! Mi nawet mój gin jak zaginęły moje wyniki moczu kazał zrobić nowe po wizycie i przyjść jakby coś się zmieniło szybciej. Więc to chyba dość istotne skoro kładzie na to taki nacisk...

A żeby ona się nie zsapała to chodź gdzieś do kogoś normalnego a do niej dodatkowo. Bo nie warto robić sobie pod górkę z takim babskiem .. ;|
A pakietem nazwałam tą ilość badań które każda ciężarna powinna zrobić na początku. Tam nie było nic nadto.

Jolcia chyba nie pada. A nawet gdyby była burza wszech czasów to by mi się nie chcialo wstać i powyłączać niczego ;p
u mnie pada :D i ciesze sie bardzo bo mi ogrodek podleje :))
Musiałam wstać siku i padalo bo mokre samochody pod oknem ale chyba przestało. Oby nie padało jutro bo Ola na wycieczkę jedzie.
Ewik, pytanko wysłane do koleżanki, poczekamy na odpowiedź:)

Ja mam na każdej wizycie zlecane morfologie i mocz i juz 3 raz teraz tarczyce (na pierwszym badaniu wyszlo ze mi tsh spadło i cała ciążę jestem na euthyroxie.. zaznaczając, że nigdy problemów z tarczycą nie miałam, dlatego wydaje mi się, że słabo, kiedy lekarze nie zlecają badań:(

A ja śpię z kojcem na lewym boku i sie przekrecam na plecy... ale generalnie źle spię.. wszyscy mówią śpij póki możesz a tu ni moge noo:(
a powiedzcie mi , czy wy bierzecie cały czas kwas foliowy ? odkąd mi gin powiedziała ze mam brac witaminy, to przestałam brac kwas, bo jest on zawarty w tych witaminach...

i jeszcze jedno...czy Wy już macie wszystkoo zakupione i gotowe ??? bo ja to nie mam nic! jedynie żyrandol w młodej pokoju
Ewik ja miałam TSH ale myślę, że tylko dlatego, że poprzednią ciążę poroniłam. W sumie na samym wstępie dostałam skierowanie z masą badań do zrobienia. Tak bym pewnie nie dostała skierowania na to badanie.
A ja sobie czytam te materiały ze szkoły rodzenia od Luny i wiecie co...?
Zaczynam się bać porodu! Czytam, czytam i coraz bardziej mnie wszystko boli :D Jakoś o tym do tej pory nie myślałam, a za to dziś chyba nie zasnę ze strachu :D
Ja nie przygotowuje się jeszcze, mam to co po Oli i pojedyncze rzeczy z lumpka ale wszystko spakowane do prania i prasowania. W czerwcu chcę kupić co nam brakuje i wózek.
Kwas mam w witaminach, dodatkowo nie biorę. Biorę femibion Natal 2 plus i wydaje mi się tam dużo wszystkiego.
Jagunia i dobrze robisz, że nie bierzesz już kwasu tylko witaminy, bo byłoby tego za dużo, zważywszy na to, że w witaminach jest 100% dzienna dawka kwasu foliowego. Ja biorę też tylko witaminy i to cholercia nawet nie codziennie, bo zapominam o nich po prostu... Jak mi się przypomni to nie jem, a bez jedzenia nie biorę bo mi niedobrze.
Nie martw się, ja też prawie nic nie mam. Jedynie z większych zakupów to wózek, a tak kilka ciuszków, jakaś butelka kupiona przy okazji, ot, takie przypadkowe okazje z wyprzedaży :D Co najważniejsze nie mam jeszcze szafy dla młodego, a to jest dla mnie priorytet, bo nie będę miała gdzie tych rzeczy ułożyć :D
Dziś pytałam męża, czy do porodu zdążymy wyrobić się z zakupem wyprawki ;), bo co chwila jakieś inne ważniejsze wydatki wychodzą.
Ja mam juz komode i w niej wyprane i wyprasowane ciuszki. Kosmetyki raczej tez kupione ale jestem jedna z pierwszych w kolejce do rodzenia :P
W poniedz zamawiam lizeczko, materac i pościele a w czerwcu wózek. No i w między czasie caaaaly czas cos dokupuje, bo wiecznie mi sie cos przypomina :) a mam tego tyle, bo wszystko kupuje z promocji :D a na nie poluje juz od jakiegoś czasu :P
Skoro polujesz to w lidlu są pampersy w promocji :)
Monika.K ... oj ja też o nich zapominam, jak mi się uda wziąć z dwa razy w tyg to jest dobrze :) A o porodzie to może jeszcze na razie nie myśl....jeszcze masz sporo czasu :) Ja wychodzę z założenia że się pomęczę, pocierpię, i mimo że nie znam tego bólu jeszcze, ale wiem że jest niewyobrażalny...to mija. I nawet jak poród będize trwał 24 h (tfu tfu) to w końcu minie. Taki chojrak ze mnie...puki co :) Nie ma co się martwić na zapas

Rozyczynka...ale Ci dobrze, ja to bym chciała żeby ktoś za mnie wszystko zakupił i urządził...nie znosze zakupów, bo jestem jednym wielkim niezdecydowaniem :)
Jagunia ja podobnie jak Ty bardzo źle sypiam, co pół godziny muszę zmieniać pozycję, bo bolą mnie nogi strasznie i zdarzają się mi również skurcze łydek. Moja gin zapisała mi Aspargin na te skurcze, biorę od dziś, mam nadzieję, że pomoże.
Kupiłam sobie kojec do spania, ale niestety nie mogę się w nim wyspać... poduszkę między nogi wkładam, ale też specjalnie ulgi nie przynosi. Już tyle narzekam, a przede mną jeszcze trzy miesiące, a raczej lepiej już nie będzie ;)
Ja dzisiaj miałam ostatnie z obowiązkowych usg. Mała waży 1500g i wszystko z nią ok. Niestety badanie jednej z tętnicy wykazało, że w jednej mam podwyższone ciśnienie, druga na szczęście jest ok. Przepływy przez pępowinę też ok, ale za 3 tyg mam przyjść ponownie na dopplera. Ech...
Afro jakie pampersy i po ile?
Pampersy juz kupilam tez :D
na razie mam paczkę a jak dosla lozeczko będę kupowac dalej bo nie mam juz gdzie chować większych :P

Martika a Twoja mama nie miala 1500g jakiś czas temu?
Ktoras miala mama na 99centylu i myslalam ze to Ty...
Pampersy pampersa :) 70pare sztuk za 30zl. Wychodzi tak jak te z rossne z Rossmann'a tez na promocji. Ogólnie sie mega oplaca. Ale rozm od 2. A jedynki najtańsze chyba w Rossmnn'ie.
Nie, ostatnio miała coś ok. 1030 g-jak dobrze pamiętam. Chyba Alany Mała tyle miała ostatnio. ;-)
A mozliwe :)
Ja jeszcze nie mam połowy rzeczy, ale czekam na remont w małym pokoju i dopiero wtedy, choć na razie mam całą szafę upchaną i nie wiem jak dalej to zmieszcze;D w przyszłym tygodniu wezmę się chyba za ciuszki;P
kurde kurowałam się i jest gorzej;/:(((
Jagunia byłam już u Puzio na połówkowym. Wydał mi się bardzo konkretny, dokładnie zbadał i wytłumaczył więc byliśmy z mężem zadowoleni:) zwłaszcza, że zdarzało mi się w tej ciąży być u lekarzy, którzy badanie przeprowadzali w minutę i nawet mi nic nie mówili jak z dzieckiem.
rozyczynka - moze nie wiesz anwet, ze gin Ci sprawdził wszytsko na ostatniej wizycie?
to takie jedno z obowiązkowych USG, gdzie sprawdza sie dokłądniej serduszko, narządy, przepływy, ilość wód płodowych, położenie łożyska itp

My po wizycie - początek 37tc a młody waży ... 3400... KLOPS - ogólnie przybiera 2x wiecej niż powinien, a do 33 tc rósł książkowo - zaczynam się cieszyć, że jednak nie będę go musiała wyciskać siłami natury hihi

Jeślic hodzi o badania to ja na poczatku ciazy robilam caly pakiet - standard (morfologia+mocz) + toxo, rozyczka, tsh, ft4

Mocz co wizytę, standard co 2, a ostatnio powtarzałam toxo, jakoś w połowie trobiłam tsh i ft4 drugi raz mimo, ze wyniki miałam ok.
Luna no to pięknie, jestem ciekawa ile moja malutka waży. Na połówkowym nic nie zapowiadało żeby miała być specjalnie duża.
Uff ... przeczytałam wszystkie zaległe posty rozpisałyście się dziewczyny ;)
Awanturka trzymam kciuki na pewno po porodzie dobrze zajmą się maluszkiem i wszystko będzie dobrze.

Witam również nową ciężarówkę i widzę że już we trzy mamy ten sam termin ;)

Muszę się Wam pochwalić bo bardzo się cieszę, iż córcia wygrała na targach rodzinnych pościel dla maluszka z małego maestra. Wczoraj dzwoniła do mnie kobietka i powiedziała że zajęłyśmy pierwsze miejsce :D

Zazdroszczę Wam spotkania i na następne na pewno się piszę. Teraz przedłużyliśmy sobie trochę majówkę i dopiero wczoraj pod wieczór zlądowaliśmy w domku :)

Co do spania ja też mam z tym problem. Wieczorem padam jak kawka ale już w nocy zaczynam się okropnie kręcić, nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji a na dodatek dokucza mi strasznie prawa ręka, która ciągle mi drętwieje prawie w każdej pozycji i budzi mnie okropny ból od koniuszków palców aż po łokieć. W dzień również mam z tym problem wszystko zaczyna mi sprawiać trudność, nie mogę nic podnieść, nie mogę odkurzyć ostatnio nie mogłam nawet bez bólu obrać ziemniaków :(
Byłam już z tym u lekarza i podejrzewa, że może to być zespół cieśni nadgarstka - paskudna sprawa i mam nadzieję, że po porodzie to przejdzie. Biorę dodatkowo magnez i muszę nosić opaskę uciskową na nadgarstek bo bez niej już nie idzie funkcjonować normalnie :(
Witaj Jagunia.
Od kilku dni jestem posiadaczka kojca dla ciężarnych i lepiej mi sie śpi i leży. Już nie bols mnie biodra. Jeszcze mi brzuch uciska na przepony i gorzej mi sie oddycha, szczególnie na leżąco. Ale to neonów typowe dla wielowodzia. Jutro sie dowirm ile mój Łobuz wazy. Po nocach sie odpychają nogami od żeber i majstrują raczkami w dole brzucha. Mam nadzieje ze działa żadnym wytrychem żeby szyjke rozbroić:)
Jestem jako jedna z pierwszych w kolejce do porodu a mam tylko trochę ciuchów i kosz Mojżeszowy. Muszę sie wziąć w garść i dom do porządku doprowadzić po remoncie bo w każdej chwili mogę byc w szpitalu.
Macie namiar na jakaś panią która muzykant mi okna i kafelki w łazience i takie tam? Bo na trójmiejskie dużo ogłoszeń ale moze lepiej wziąć kogoś poleconego.
oj no to mi ulżyło, że nie tylko ja nie porobiłam jeszcze zakupów :)

Rikaa, no mi się kurde często trafiają lekarze co mi zamiast o badaniu, opaowiadają przeróżne historie :) chyba wyglądam na taką co lubi słuchać róznych pierdół...nie wiem :) ale na następne USG tez do niego pewnie pójde, bo akurat mam za darmo w invikcie

Sierpniowa łączę się zatem w bólu :) Ja dzisiaj spałam od połowy nocy na poduszce korygującej...i moooze moze było ciut lepiej. Zweryfikuje to jeszcze dziś. Jak nie to mam plan żeby sobie zrobić podpórki z poduszek po obu stronach , tak żeby spać pół na boku pół na plecach :)

Aleksandry, jak to cieśnie nadgarska to współczuje. Moja koleżanka miała to w ciąży na obu rękach...i pod koniec praktycznie nie mogła utrzymać kubka w ręku. Pij dużo cytryny...może troszkę Ci to ulży
Ale pogoda się skiepściła:p
jakby któraś chciała kupować pieluszki Happy to polecam stronkę, mają dobre ceny;) http://www.blizejciebie.pl/
Ale jaką mają tam fajną promocję na Oilatum. Ja kupiłam w Rossmann'ie za 50zł na promocji...

A tak do bólów pleców to ja co parwda nie zasnę na takiej ale w ciągu dnia leżę na tej http://jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-lake-superior-37x54x85
Jest z pianki termoelastycznej i działa zbawiennie na moje zbolale plecki ;)
Mój M śpi na niej codziennie a ja np nie zasne na tym, sprawdza sie tylko do leżenia.

Dlatego też zdecydowałam się na materacyk dla Oskiego z pianki zwykłej (10cm) i właśnie tej pianki termoelastycznej (2cm). Bo cały z termo jest niezdrowy dla jeszcze nie wykształconego ciałka.

Muminka tak wczoraj rozmawiałyśmi o "przemiłych" Paniach w urzędach. To ja dzisiaj trafiłam na zołzę w Skarbowce. Mój M prawie ją tam nawyzywał ;D Ale na prawdę tak wredej baby dawno nie spotkałam... uh.

Luna - no mam nadzieje ;p Łożysko, pępowinę i serducho za każdym razem ogląda... Nie wiem.
O matko to masz dużę to dziecię ;D 4,5 pewnie będzie spokojnie ;p
Faktycznie mają dobre ceny, nawet chusteczki są bardzo tanie, warto przejrzeć co tam jeszcze mają :) Dzięki :)
Monika no chusteczki to hit, a i tak zazwyczaj się kupuje kilka paczek;)
Rozyczynka no i faktycznie mógł ją zwyzywać...;/ wredne babsko! to przepłaciłaś za oliatum, ale następnym razem kupisz promocyjnie;D
No ale jak doliczę przesyłkę to prawie to samo ;)

Chusteczek akurat mam chyba z 20 opak ;D Na pampersy też nalot zrobiłam ;p Jeszcze tylko krem do buźki, ale nie mogę się zdecydować ;p
Rozyczynka z filtrem?;>
Ja myślałam o tym Nivea na każdą pogodę, tylko nie zdążyłam sprawdzić, czy ma jakiś filtr.
Na każdą pogodę jest raczej na zimę, my używamy na duży mróz.
ja chyba kupię Ziajkę z filtrem;)
No włąśnie w Nivei się nie doczytałam filtra.
A na zimę na razie mi nie potrzebny ;p
Ja się zastanawiam nad Ziajką a Hipp'em ...
rozyczynka - ja oilatum kupiłam w aptece gemini za 38zł za 500ml
dodatkowo darmowy odbiór mają 5 minut autem od mojego domu :) albo jak się zrobi zakupy za określoną kwotę to w innych aptekach też.

w ogóle to większość rzeczy tam kupuję z kosmetyków/maści/chusteczek bo mają dobre ceny, a wszystko szybko realizowane

więc na pewno warto przejrzeć ofertę, bo mają też w dobrych cenach np podgrzewacze, czy laktatory (i czesto są jeszcze pormocje od tych cen), że wychodzi taniej niż na allegro.

Dziś spojrzałam na wczorajszy wydruk z USG to młody ma 3474g! to w zasadzie bliżej 3500 niż 3400 :P
jeśli chodzi o spanie to ja niezmiennie polecam kojec motherhood - chociaż przyznam, że im bliżej końca, to tym gorzej :P
poza tym mam też poduszkę o której pisze Rozyczynka jeszcze sprzed ciąży i spię na niej także, tylko, że od grudnia dodatkowo mam na niej i tak kojec :)
Luna no mały jest duży;) jak byłyśmy na spotkaniu to ja mówiłam, że modlę się, żeby mój był mały;)
Rozyczyna ja mam Ziajkę ale bez filtra i jak dla mnie jest super;)
Luna a orientujesz się czy te ceny na stronie są tylko w sklepie internetowym czy w aptece Gemini np. w Wejherowie dostane po tej samej?.

No własnie mnie nie uczulają Ziaji produkty, ale coraz częściej spadają na jakości... A o Hipp'ie nie mam zdania ;p Na razie i tak nie ma ich w sprzedaży, bo zimko ;p
Ja miałam dla Oli ziajkę z filtrem na lato i byłam zadowolona, dobrze się wchłaniał bo często te z dużym filtrem są bardzo gęste i ciężko je rozsmarować zwłaszcza na tak delikatnym maluszku gdy wiadomo nie będzie się mocno wcierało.
Jesteśmy po USG :)
Naoglądaliśmy się kopii starszego Brata :)
Widziałam dokładnie to,co 6 lat temu ;) Tylko nosek ma po M :)
Waży całe 795g i wg Ginki urodzi się ze średnią wagą :D Ufff bo już się bałam,że ponad 4kg się szykują ....
Kamień z serca , teraz wiem,że jest ok :)
Tylko M mnie wnerwia bo wyszedł załamany - przecież do dzisiaj łudził się , że jednak będzie dziewczynka.

A jutro jadę zmienić lekarza , podstępem bo po prostu ściemnie,że musze dzisiaj , już natychmiast bo coś i hyc - szybka zmiana prowadzącej ;)
A moja Zuzia wlaśnie tak daje czadu, że chyba mi brzuch rozsadzi, Ola położyła rączkę i nie mogła uwierzyć że dzidziuś tak kopie, śmiała się że ma chyba imprezkę w brzuszku.
Ewik i bardzo dobrze ;)
Świetnie, ze wszystko dobrze!!! ;D

Jolcia ale to musiało być słodkie ;) Mój mi od 3 dni też daje rózno czadu ;D A miały być mniej ruchliwe... jo jo jo na pewno ;D
a u nas w końcu dziś zamontowali szafe.. nareszcie! i oczywiście musiałam sie zabrać za mycie itp i sie nieźle zorałam:P

nastepnie byliśmy na szkole rodzenia, gdzie panowie sie uczyli... MASAŻU!!! mmmm... 40minut miziania:) jakie to było miłe:):):):) oczywiście mają trenować codziennie do dnia porodu:D a podczas porodu będzie wielki sprawdzian:)

apropo kremów to ja mam mętlik, bo sie naczytałam tych analiz z Sroka o i już zbzikowałam:( niby położna mówiła żeby nie dostarczać maluszkowi kremow, płynów, chusteczek z różnych firm, żeby skóra nie dostała za dużej dawki różnej chemii, ale patrząc po analizie to qrde no nie ma firmy która od a do z robi coś konkretnie:( jak płyn jest ok, to krem już do bani i odwrotnie:( i wychodzi na to, że oprócz jednej paczki pieluch, to kosmetyków nie mam żadnych.. ehh

Ewik super, że wszystko ok:) i zmieniaj lekarza koniecznie:)
Dziewczyny, a mam pytanko, robicie sobie sesję brzuszkową?? ja bym strasznie chciała a moja fotograf sama urodziła niedawno i ni robi fotek:( może możecie kogoś polecić w rozsądnej cenie?:P
Ja mogę z czystym sumieniem polecić http://www.waniliaart.pl
To moja koleżanka i sama robiłam u niej sesję brzuszkową i sesję maluszka i jestem mega zadowolona ze zdjęć. ;-)
Ja nie robię za dużo mam wydatków teraz-Oli garderobę uzupełnić na lato, kilka wycieczek w przedszkolu, 30ego ma urodzinki,dzień matki,dzień dziecka no i wyprawka dla Zuzi w tym wózek plus co 2 tygodnie wizyty-zbankrutować można. Jak się ma już jedną pociechę to jest inaczej:)A no i ja mam 3 czerwca 30urodziny ale chyba nie będę w stanie wyprawić. Mój mąż ma dobry aparat i lubi robić zdjęcia to go namówię na jakąś sesję w plenerze jak zrobi się cieplej.
Z profesjonalistów mogę polecić fotoinlove, koleżanka miała na ślubie i po narodzinach dziecka i ekstra fotki.
Ja nie robię za dużo mam wydatków teraz-Oli garderobę uzupełnić na lato, kilka wycieczek w przedszkolu, 30ego ma urodzinki,dzień matki,dzień dziecka no i wyprawka dla Zuzi w tym wózek plus co 2 tygodnie wizyty-zbankrutować można. Jak się ma już jedną pociechę to jest inaczej:)A no i ja mam 3 czerwca 30urodziny ale chyba nie będę w stanie wyprawić. Mój mąż ma dobry aparat i lubi robić zdjęcia to go namówię na jakąś sesję w plenerze jak zrobi się cieplej.
Z profesjonalistów mogę polecić fotoinlove, koleżanka miała na ślubie i po narodzinach dziecka i ekstra fotki.
My robiliśmy sesję u fotoinlove - z efektów jesteśmy bardzo zadowoleni :)
Na pewno zrobimy u nich sesję niemowlęcą. Tylko cenowo mogłoby być trochę lepiej ;)

Ale wg mnie pamiątka piękna.

Ewik - Twój mąż jest niesamowity :)

Jeśli chodzi o aptekę gemini i ceny stacjonarnie to nie mam pojęcia - u nas w Gdańsku są takie ogromne kolejki jak chce się coś kupić "na miejscu", że nigdy nie wysyłam tam męża - a jak się zamówi przez neta, to po odbiór kolejek nie ma wcale więc zawsze zamawiam i płacę on-line.
Ja właśnie myślałam o takiej sesji, ale mojej znajomej fotografce zmarł wczoraj ojciec i nawet nie chcę jej głowy zawracać. Wspominałam jej kiedyś o tym, może jak będzie miała głowę to nam zrobi jakąś sesję, ale nie będę nalegać. A nigdzie daleko nie widzi mi się jechać, bo ona jest na miejscu i nie bierze drogo.
U nas z kasą tak samo jak u Jolci, wydatków cała masa a fundusze ograniczone... Młodemu obiecaliśmy trampolinę no i teraz musimy ją kupić, niedawno kupiłam wózek, zamówiliśmy pustaki na budowę a dopiero co skończyły nam się wydatki związane z remontem :O
A już nie wspominam ile jeszcze wydatków w kolejce :D
No ale cóż, jakoś musimy dać radę :)
Z kasą jak się ma już dziecko zawsze jest tak,że jak się coś zaplanuje kupić to coś wypada a to dziecko zachoruje-byle co i 100zł w aptece a to buty za małe, a to z rowerka wyrośnie :) Dopiero były zakupy na wiosnę typu kurta,buty itd a teraz trzeba pomyśleć o lecie. Oczywiście zakupy dla siebie to jak coś zostanie :)
dziewczyny wczoraj mialam bierzmowanie mojej siostry,planowałąm załozyc butki na obcasiku a tu zonk za małe sie zrobiły ;(((( chyba nóżki mi puchną ;((( a dziś nad ranem miałam pierwszy podczas tej ciąży skurcz łydki ;((( na to był chyba magnez,prawda?
Olcik my chyba zrobimy tylko sesję maluszkowi, ale taką domową;) bo z brzuchem to będzie ciężko;P
Monika uważaj z tą trampoliną, bo potem dzieciaki mają wiele problemów ze stawami;/
Afro no widzisz, kurcze, to nóżki do góry i będzie trochę lepiej;)
ja już trochę się ogarnęłam z przeziębieniem...
Olcik87 też miałam podobny mętlik w głowie po sroczych wnioskach. Moja siostra również odradziła mi kupowanie każdego kosmetyku z innej parafii. Po przeanalizowaniu sroczych wniosków stwierdziłam, że najlepiej wypadają produkty rosmanowskie babydream i HIPP-a. Ja osobiście na dobry początek wybrałam te drugie.

Luna również zdarza robić mi się zakupy w gemini on-line i stacjonarnie. Co zauważyłam ciekawego - zrobiłam zakupy on-line i odebrałam osobiście na ul. 3 lipy, na miejscu wykupiłam recepty. A że mam pamięć do cen zauważyłam, że ceny na ul. 3 lipy a ceny na ul. obrońców wybrzeża (tam gdzie zazwyczaj wykupuję recepty zaraz po wizycie u lekarza) są wyższe. Apteka gemini aptece gemini nie równa. I to nie było tak, że lek podrożał - zadzwoniłam tego samego dnia na obrońców wybrzeża i zapytałam o cene leku, żeby na przyszłość być mądrzejszą.
afro666 mojej koleżance w trakcie ciąży rozmiar buta zwiększył się i tak juz pozostał po ciąży - musiała całe obuwie wymienić na rozmiar większe ! koszmar, nie wyobrażam sobie :)
Aga-Kr ja tak miałam po pierwszej ciąży ! Rozmiar powiększył się o 1 i tak pozostał , dopiero pół roku przed drugą ciążą zaczęłam się mieścić w mniejsze buty no a teraz znowu .. wiadomo ;)

Luna no drażni mnie niesamowicie ;) I On wcale nie ukrywa swojego rozczarowania! Faceci ..

Udało się :D Przeniosłam się do innego lekarza :) Wizyta za 3 tygodnie ale już jestem spokojniejsza, do tego czasu i tak musze prywatnie badania porobić bo po co kłuć się 2 razy ;)

Sesji nie robimy bo w pierwszej ciąży nie miałam to dlaczego ta ma być lepsza ;) Po narodzinach może chłopaków wyślę :) Ja i tak wyglądam bardzo niekorzystnie i całe otoczenie nadal dziewczynkę wróży ;) Mimo,że wczoraj widziałam konkretny sprzęcior na USG :P
Afro666 mi skurcze łydek pojawiają się niestety co noc. Poskarżyłam się mojej gin i zapisała mi Aspargin (to jest połączenie magnezu i potasu, jeśli dobrze pamiętam). Powiedziała, że mogę spokojnie brać 1 tabletkę dwa lub trzy razy dziennie. Biorę od poniedziałku i mam nadzieję, że mi pomoże. No i trzeba dużo wody pić, żeby przewodnictwo nerwowe działało prawidłowo.
Tak więc dużo piję i ciągle biegam do toalety... ale już do tego przywykłam ;)
Ewik właśnie zapomniałam dopisać, cieszę się, że z małym wszystko dobrze;) a mąż niech sobie pogada, najważniejsze, że zdrowy!;)

skurcze łydek ja też mam po kilka razy w ciągu nocy... też biorę aspargin;)
Ja też biorę Aspargin ale dlatego,że brzuch mi twardniał i na łydki pomaga bo miałam może ze 2 razy skurcz w nocy.
Co do wyglądu w ciąży to ja z Olą wyglądałam okropnie-blada i pryszczata na twarzy. Teraz też ma być dziewczynka a nie wyglądam taak źle-pryszczy brak tylko buzia mi się mocno zaokrągliła.
Aga - ja stacjonarnie jeszcze nic tam nie kupowałam,ale dobrze wiedzieć :) CHociaż ja 3 lipy mam bardzo blisko domu wiec nie wiem czy oplacaloby mi sie jechac na przymorze :)

Ewik - dobrze, ze udało CI się przenieść!

A Faceci to chyba zazwyczaj chcą synów? i jak to mówią - do 3 razy sztuka! powiedz mężowi, że jeszcze nic straconego ;) hihi

Jeślic hodzi o rozmair buta - patrzę właśnie na moją otwartą szafę - chyba bym się zapłakała gdybym musiała wymieniać wszystkie... ja głónie leżę, ale jak chodzę do lekarza to w stare trampki się mieszczę na szczęście chociaż cała faktycznie puchnę...

a jeśli chdozi o wygląd to w moim przypadku żadne wierzenia ludowe się nie spełniają ;)
Muminka nie martw się, moje dziecko nie będzie na niej skakać całymi dniami :D
Ja chyba nie jestem zbyt przewrażliwioną mamą (tak mi się zdaje jak czasami się porównuję do innych mam) bo o tych stawach nie pomyślałam (zresztą nie słyszałam nawet o tym) i wydaje mi się, że to chyba dobrze dla mojego dziecka, bo póki co jest zadowolone, a krzywdy jak dotąd też mu nie zrobiłam :D Młody chodzi z tatą na ryby, jeździmy razem na motorze nad jezioro latem i robimy dużo innych rzeczy, od których niektórym włosy się jeżą na głowie :D
Chorować też mi nie choruje i to od zawsze. Czasem jakiś katar załapie ale to bardzo rzadko.

A dziś rozmawiałam z koleżanką, u której 5-letniego syna zdiagnozowali autyzm. Byli na klinicznej na wszelkich możliwych badaniach i nie wyobrażacie sobie, co z nich wyszło? Okazało się, że mały ma podtruty organizm rtęcią i aluminium pochodzącymi ze szczepionek! Te dwie trucizny uszkodziły mu układ nerwowy, a skutkiem tych uszkodzeń jest autyzm! Pytałam jakie szczepionki ona dawała młodemu, to mówiła, że te skojarzone 5w1.
Monika po prostu moja mama mi mówiła o tym stawach, a ja tylko przekazuje dalej sprawdzone informacje;) na pewno jesteś super mamą! a co do tych szczepionek, to chyba będę robiła normalnie, tyle ile trzbea...
No ja młodemu robiłam tylko obowiązkowe i to nie skojarzone w jednym zastrzyku, tylko jak trzeba było w trzech, to dostawał trzy. I teraz na pewno będę robić tak samo.
Moj egzemplarz jest dość dziwny :p

Co do szczepionek to nie analizuje tematu bo się dosyć nastresowałam przy pierwszym Synu .. A teraz od nowa ten strach mnie czeka :/
Ale taka już rola matki ;)

ja wyglądam paskudnie, jak na córki bliźniaczki.. Cóż, urodzi się model ;) ;)
Ewik co Ty gadasz;) ja Cię widziałam i zaprzeczam;)
Muminka heh ;) Może to dlatego,że nie widziałyśmy się przed ciążą :P
Wszyscy widzą zmianę poza moim M, jak zwykle ;)
Brzucha jeszcze nie miałam a ludzie podejrzewali ciąże bo ponoć na twarzy strasznie zbrzydłam już na samym początku ;)
Mi twarz w ciąży robi się chomikowata :)
Ewik ja też zbrzydłam, nie mogę doprowadzić się do stanu używalności:P
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=540064&c=1&k=160

chodźcie do nowego :)
Dziewczyny jeśli chodzi o leki na receptę to nie ma znaczenia apteka, bo wszystkie leki na receptę w każdej aptece muszą mieć tę sama cenę, mówi o tym ustawa.

Jeśli chodzi o buty to podobno zwiększa się szerokość stopy pod wpływem ciężaru i dlatego nasze buty mogą cisną, i osobiście zauważyłam lekką zmianę, ale póki co nosze ten sam rozmiar .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry