Widok

Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.4.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień:
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-3-t520523,1,16.html

witam się, nie mam dziś nic do powiedzenia ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To była bardzo dobra decyzja ;D Z wątkiem oczywiście ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do płci to wydaje mi się, że łatwiej jest się pomylić w drugą stronę-zawsze między nogami może się pępowina zaplątać. Ja osobiście nie znam osób, u których lekarz nieprawidłowo przewidział płeć. No chyba, że w 12 tygodniu powiedział, że np. chłopak, a potem to się nie sprawdziło, bo wiadomo, ze na tym etapie to trudno przewidzieć. Wydaje mi się, że ok. 20 tyg to już trudno o pomyłkę. No chyba, że dziecko jest tak ułożone, że nie widać, ale to co innego.
A mojej szwagierce od początku mówił, że dziewczynka a w 33 tc okazało się, że chłopak.. Jej kumpela miała tez taką sytuację. Więc nigdy nic nie wiadomo ;p
o kurczę, pewnie Twoja szwagierka Rozyczka miała wszystko pokupowane dla dziewczynki, a tu niespodzianka :)
Skopiowałam listę bo brakowało naszej najświeższej sierpniowej mamy :)

Lista:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
Mój ginekolog w 12 tygodniu na usg prenatalnym powiedział że nie będzie zgadywał plci bo na tym etapie to wlasnie jest zgadywanie, mimo, że sprzęt ma super.Mojej koleżance lekarka do 32 tygodnia zapewniała dziewczynkę a nagle urosły jej klejnoty. Moja kuzynka miala mieć córkę a urodziła synka ale to w Anglii a
tam nie robi się tak usg jak u nas.
o rety ,ale sie rozpisałyscie ;) ja licze jeszcze w tajemnicy,ze mojejmu synkowi odpadnie ten siusiak i bedzie dziewczynka ;))) imiona mielismy juz wybrane jak zaieralismy sie za robieie dziecka :Laura albo Maksymilian. Na szczescie skok mojej wagi sie unormował i na 9 kg do przodu narzie sie skonczyło,co mnie cieszy bardzo bo czuje sie jak balon ;))dokucza mi bardzo zgaga i ból krocza i okolic ;(
Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że w przypadku kiedy np. dziecko ułożone jest poprzecznie albo ma zaciśnięte nóżki czy w późniejszym etapie (jak jest już większe) i siedzi na pupci - łatwo można się pomylić co do płci, bo rzeczywiście dziecko może wtedy coś ukryć. Ale kiedy się rozłoży to chyba raczej trudno o pomyłkę - tak mi się przynajmniej wydaje. Moje dziecię ostatnio nogi miało rozłożone, więc liczę, że już nic się nie zmieni. ;-) Potem wkleję Wam fotkę, bo mam na dowód. ;-)
Poniżej zdjęcie z ostatniego USG. Trochę popisane, bo lekarka tłumaczyła mi co i jak. ;-)

image
Mam nadzieję, że mój mi też wytłumaczy, żebym wiedziała na co patrzę bo chyba nie jestem domyślna ;p

Ja mam nadzieję, że na 3D ładnie sie pokaże i będę miała wtedy pewność. Co nie zmienia faktu, ze i tak jestem przekonana, że to dziołcha ;)

Afro to jesteśmy 2 balony ;p Ja mam 7 (bynajmniej tak było kilka dni temu) a między nami tydzień różnicy ;p To
Ci współczuję bóli bo ja jak mnie coś boli to zaraz mam czarne myśli... Chodź wiem, że są bezpodstawne, ale jednak.
tez miałam czarne mysli,ale zauwazyłam,ze wystepuja jak duzo chodze badz stoje....najlepszym rozwiazaniem jest sie polożyc ;))))))))))) co do kilogramów to pocieszam sie faktem,ze miałam spora niedowage i moge sobie wmawiac,ze waze tyle ile powinnam ;) w pierwszej ciazy przytyłam 21 kg wiec jeszce mi brakuje ;)
Ja wczoraj imprezowalam do 3 i dzis to czuje..Nie dosc ze boli mnie glowa caly dzien mimo paracetamolu to brzuch mnie kuje. ach juz nawet czlowiek nie potanczy przez kolejny rok:-( mam nadzieje z odespie i bedzie w porzadku!
Witam, chciałabym się dopisać do mam sierpniowych, termin z OM mam na 6 sierpnia.
Obecnie jestem w 16. tygodniu, ciążę znoszę dobrze, nawet pierwszy trymestr był znośny :) i oby tak dalej.
Teraz to dokuczają mi często bóle głowy.
A co do imprezowania, to już nie mam siły na całonocne balangi niestety, wytrzymuję max do 2:00, a i następnego dnia nie mogę odespać brakujących godzin ;)
sabbi moze byc i tak ze dluzej niz rok, nie chce straszyc, ale przy maluchu jest tyle pracy ze czlowiek jest tak zmeczony ze nawet sie nie chce imprezowac.

chyba ze sie trafi spokojne dzieciatko co bedzie spalo cala noc i pol dnia:)

takiego nam zycze wszytskim:)
ja nie pamiętam, kiedy byłam na imprezie, ale ten typ tak ma; odkąd pamiętam zawsze byłam typem domatorki i nic się nie zmieniło :)

u mnie samopoczucie całkiem niezłe, brzuch robi się coraz większy i to nie tylko wieczorami.
Dopisz się do listy Sierpniowa ;)

U mnie też 2 w nocy jest kryzysowa ;p JAk przetrzymam do 3 to już do rana też ;p Ostatnią balangę zaliczyłam w Sylwka. Chciałam iść na ostatki, ale mój mężulek uważa, że to mi zaszkodzi więc odpuściłam sobie. Co prawda kręcenie biodrami średnio mi już wychodzi z balastem ;p
Zaktualizowałam listę o swoją skromną osobę ;)
Lista:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
blatella widzę, że rozważasz Kliniczną. Ja też tam zamierzam rodzić, a że termin mamy podobny to może się tam spotkamy. ;-)
Pamietam ze prawie po roku bez kilku dni jak urodzilam syna pojechalam z dziewczynami do Warszawy na koncert Madonny. Mialam wrocic w czwartek/piatek po koncercie a.dojechalam w sobote. To bylo moje odreagowanie ciezkiego roku:-) ciekawe czy z dwojka dzieci tez bedzie to mozliwe? ale w sumie tate maja:-) do tej pory pamietam jak sie ucieszyli.na moj widok chlopaki:-)
Witam kolejna mame! to Twoje pierwsze dziecko?
a co do brzucha! u mnie widac i to nie wyglada juz jakbym sie tylko dobrze najadla:-)
Alana, a Ty gdzie zaginęłaś?
Gdy ma się dzieci mimo ulgi wyjścia bez dziecka zawsze czuję jakiś niepokój. Jutro mam wizytę, ciekawe czy lekarz potwierdzi mi tą dziewczynkę.
No u mnie też nikt nie zwali wyglądu na obżarstwo ;p Najlepsze jest to, że jak ogolnie to nie czuję tej "wielkości" brzcha, a jak stanę przed lustrem przeżywam szok ;p
Mozecie nie wierzyc ale wlasnie przebrnelam przez caaaly watek. Eszystkie czesci ;) chcialabym do Was dolaczyc:) termin z Om mam na 10 lipca. Bardzo prosilabym o dopisanie do listy bo w telefonie mam ograniczone mozliwosci...
To moja druga ciaza. Pierwszy raz rodzilam we wrzesniu 2009. Urodzilam syna Cypriana, wielgasnego chlopa;) 4670 g 62cm. Rodzilam w wejherowie. Kawal drogi z gdyni ale i tym razem chce tam jechac. W czwartek mam usg polowkowe. Jestem teraz w 20 tygodniu. Wstepniw dowiedzialam sie ze MOZE to byc dziewczynka no ale przekonam sie w czwartek:) gdyby to sie potwierdzilo to damy jej na imie Kornelia natomiast jezeli bedzie syn to bijemy sie miedzy dwoma imionami. Maz wybral Kacper a ja chce Marcel i bedzie problem bo oboje jestesmy uparci ;) To tak w skrocie o mnie na przywitanie:) trzymam kciuki zeby kazda szczesliwie dotarla do rozwiazania! Pozdrawiam!
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Zaktualizowana ;)

Matko!. To to Twoje maleństwo na prawdę było duże ;)
ja przed lustrem juz raczej nie staje ;)))
Martika jestem jestem ;) mąż wrócił z morza wiec nie miałam ostatnio czasu :) ale musisałam juz dzis cos napisac zeby na suwaczek spojrzeć :P

Wiatam nowe mamusie :)

brzuch też mam juz jak z Laurą w 7 miesiącu :) ale za to czuje sie ostatnio super :) i zaczynam rozmyslać nad zakupami :) na razie zapisałam sobie na liście ręczniki, kołyske i wózek :D i to chyba wszystko co musze zakupic :) ciuchów mam na strychu tyle ze mogłabym trojaczki ubrać, ale musze je przejrzec i poprać :) wiec zakupy ciuchowe odpadaja :)
No to się rozpisałyście po weekendzie :)

Ja idę jutro na badanie, może uda się zajrzeć co nasz Ktoś ma między nogami :D
Od kilku dni czuję się tak jakby prawie nic mi nie dolegało i niestety znowu zaczynam przesadzać z pracą, ale mam nadzieję, że jakoś się to na mnie nie odbije ten mój pracoholizm :)

Niestety mój Mąż zamiast wrócić w sobotę będzie dopiero za 2 tygodnie ale takie życie z tymi nieszczęsnymi platformami.
Dyzy i strasznie ciezko bylo rodzic...
U mnie brzuch dopiero zaczyna wystawac teraz, szczuplaczkiem nie jestem wiec w sumie jak ktos nie wie to jeszcze moze nie zauwazyc. Zalezy w jakich ciuchach...
Beatal-J moj maz tez wyjazdowy wiec lacze sie w bolu... byl na weekend teraz najszybciej za trzy tygodnie i max 3 dni w domu.
Co zrobic...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sabbi to moje pierwsze dziecko. Jak na razie przybyło mi jakieś 1,5 kg ale przed ciążą miałam kilka nadprogramowych kilogramów... ale już mi powoli zaczyna brzuszek ciążowy wychodzić :) Jeśli chodzi o płeć, to w 12. tygodniu moja lekarka zasugerowała chłopczyka, ale inny lekarz na USG 4D w 13. tygodniu powiedział, że na razie to spekulacje ;) także czekam na wizyte w 18. tygodniu, może czegoś się dowiemy.
Coś cisza u nas ostatnio. ;-(
umówiłam sie na połówkowe na 3 marca :))

ale dzis ładne słoneczko, jakos zupełnie inaczej funkcjonuje jak swieci :)

dziewczyny mozecie polecic jakies fajne kocyki ? z fajnego materiału ? :)
Ja ma połówkowe 04.03. A do kogo Alana idziesz?
Ja tyle nasłuchałam się o pomyłkach w określeniu płci dziecka, że aż się boję, że w pewnym momencie moja córa okaże się synem. Chyba umówię się do Doeringa to będę spokojniejsza. ;-)
Wracam z wizyty,łożysko ladnie sie podnosi i nie jest już przodujące. No i potwierdzona pipka, w domu postaram się zrobić zdjęcie:)
Zazdroszczę Wam tych córeczek :) chociaż po ostatnich przeżyciach najbardziej cieszy mnie,że zdrowe :)
U Nas jeszcze nic nie wiadomo ale jakoś dziwnie ciągnie mnie na chłopięcy dział ;)
Przejdę się kontrolnie do Lenckowskiej za ok. 3 tygodnie , może już coś podpatrzy :) Bo teraz to ani głowy do tego nie mieliśmy ani Maluszek nie współpracował ;)
Znalazłam ostatnie 3 siaty z najmniejszymi ciuszkami po Synku i już wiem, co mogę zacząć kupować :)
Najpilniejsze były pajace rozpinane w całości :)
Ja na przecenach obkupiłam się trochę, tylko teraz mam nadzieję, że Małej nic nie wyrośnie, bo będzie problem. ;-)

Jolcia, dawaj zdjęcie-porównamy z moim. ;-)
Wstawię popołudniu jak będę w domu. Mam je w telefonie jak chcesz mogę wysłać mms:)
To podaj maila-wyślę Ci nr. ;-)
jolcia1984@interia.pl
Wysłałam :)
Jolcia ale wstaw jak wrocisz do domu z checia bym zobaczyla:-)
Ja tylko powiem, że widziałam i zdjęcie różni się od mojego wklejonego wyżej. Jednak mam nadzieję, że w obu przypadkach będą z tego dziewczynki. :-)
Coś mi nie idzie z tym zdjęciem. Może wyślę którejś z Was na maila i mi wstawi?
Hej mamuśki!
A ja muszę się pochwalić, że dziś otrzymałam kopniaczka od mojej małej niuńki ;) I na pewno nie pomyliłam tego z wzdęciami ani niczym innym :P
Podejrzewam, że była zazdrosna, bo akurat trzymałam na rękach mojego chrześniaka :D
Dominik urodził się 22 listopada 2007 roku
Filip urodził się 14 sierpnia 2014 roku
ja ide na połówkowe do Doeringa :D

z tymi pipkami to chyba zalezy z jakiego punktu widzenia jest zdjecie, moich córek zdjecia z usg sa zupełnie inne, ale juz dwóch lekarzy powiedziało ze córka druga wiec wierze ze to moze różnie wyglądać :)
http://pl.tinypic.com/r/2dme6as/8
image
http://pl.tinypic.com/r/2dme6as/8
Jolcia no nic pomiedzy nogami nie wystaje, a gdyby był siur to chyba by juz wystawało :D tak na logike :D

i ponawiam pytanie o kocyk! chce kupic jakis ładny, bawełniany najlepiej i duży kocyk dla dziewczynek, mozecie polecic jakas firme ? :D
No mi też się wydaje,że pipka i 2 tygodnie temu też było takie przypuszczenie.

Kocyk ja będę chciała kupić tzw hiszpański.
Wyjaśniło się też dlaczego nie czuję ruchów, moje łożysko przodujące przesunęło się wyżej i jest na przedniej ścianie macicy.
też mam na przedniej scianie, ale bardzo wysoko :) i ruchy czuje od tygodnia jakoś i czuje juz "pod reka "

co to kocyk hiszpański?
http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-110x140-hiszpanski-piel-6607-bez-i3984371429.html

taki np gruby,mięciutki kocyk
http://oi62.tinypic.com/2dme6as.jpg
ja bym chciała jeden cieńki i jeden grubszy ;) albo i dwa grubsze dla obu :)

z cieńkich ten mi sie podoba
http://www.martello.pl/kocyk-laka-z-imieniem-100-bawelna-organiczna

a z grubych jakis z tych
http://maylily.pl/kategoria/kocyki

ale ten cienki sobie chyba odpuszcze bo za duzo kasy a zawsze mozna przykryc pieluchą flanelową :D
Ja mam jakieś zwykłe po córce,te z linku grubsze rewelacja, może też się skuszę na taki.
Zobaczcie na to:

http://memy.pl/mem_284858_usg_pokazuje_jak_na_dloni
witajcie . ja również kupię taki kocyk bo naprawdę jest godny polecenia, mięciutki i cieplutki , każda z moich dziewczyn taki miała.
płci dalej nie znam, a szkoda. z racji tego że mamy 3 córki co chwilę słyszę od znajomych że teraz to już na bank chłopak będzie , i powiem szczerze ze mnie to powoli zaczyna wkurzać bo najważniejsze żeby było zdrowe.

z kilogramami już 6 mam na plusie. Samopoczucie się poprawiło bo ostatnio chodziłam wiecznie wkurzona , wszyscy i wszystko mnie wkurzało.
Ja mam już 3kg na plusie i jestem ciągle głodna. Z córką przytyłam 6kg w całą ciążę, teraz będzie więcej na bank.
ja nie mam co liczyc na pomyłke lekarza z określeniem płci,bedzie chłopak na 100 bo kopie jak szalony ;))) dziewczyny a robicie usg 4d?
Ja chcę połówkowe z nagraniem na płytkę i myślę,że 4 d wtedy też zrobię.
Z córą też robiłam ale buzie zakrywała cały czas :(
no własnie ja mam tez jakies zwykłe po pierwszej córce, i wygladaja jak nowe bo były prawie nie uzywane, bo były beznadziejne :D
teraz chce jakis fajny taki zeby był na zime do przykrycia zamiast kołderki bo u nas w domu za ciepło na kołdre :D

usg 4d juz jedno mam za soba, ale dziecko jeszcze jakos tak brzydko wygląda jak Alien, połówkowe tez chce 4d ale wtedy jeszcze tez nie bedzie jakies cudne, najfajniejsze usg 4d mam z 28 tygodnia z pierwszej ciąży :) moze teraz tez sie wybiore, zobaczymy :)
pytam bo czas zaczac sie rozgladac ,gdzie zrobic te usg bo moj lekarz tego nie robi
Kurcze też chętnie zrobiłabym usg 4d :) dajcie znać gdzie można się udać na takie badanie.

Ja dzisiaj po badaniu, zdaniem pani doktor raczej będzie chłopak :)) mówi, że coś wystaje spomiędzy nóg więc raczej facet ale powiedziała, że nie na 100%.
Mój prowadzący akurat robi usg w każdej opcji. Za 2 tygodnie umówimy się na to połówkowe. Chcę iść z mężem i córką na to badanie.
Jolcia a u kogo prowadzisz ciąże ? :)
faktycznie płytka z nagraniem to fajna pamiątka, nawet czasem oglądam nagranie synka z pierwszej ciąży. Jolcia 6 kg na plusie ?? chyba nic nie jadłaś :)
Prowadzę u Gniadka w Invikcie, córkę też u niego prowadziłam. Malo tego że jadłam to jeszcze leżałam bo mialam w pierwszym trymestrze krwawienia.
Niektórym to dobrze, że tak mało tyją. Ja się boję ile będzie na finiszu. Mimo, że -jak mi się wydaje-nie jem jakoś specjalnie dużo to waga niestety rośnie. ;-(
u mnie jedzenie też się nie zmieniło a waga idzie ku górze, ale wydaje mi się, że największy wpływ na to ma brak ruchu. Zawsze byłam mega aktywna i w domu i pracy (zwłaszcza) a teraz domu wychodzę może 2 razy w tyg i całymi dniami się opierdzielam...

Liczę na to, ze bobas mi wyssie zbędne kilogramy.;)
Jak ktorejs z Was brakuje ruchu zapraszam do mnie i na spacer z 2,5latkiem ktory ostatnio nie uznaje chodzenia. Z checia oddam go na spacer a sama poleze:-)
Dziewczyny, a ma któraś z Was zdjęcie chłopaka z usg dla porównania jak wygląda na tym etapie?
jolcia no mnie właśnie też głód strasznie ssie ostatnio;)
dzisiaj mam takiego lenia, że szok;/
dziewczyny powiedzcie też tak często siusiacie? kurde moje dziecko chyba za nisko sobie siedzi, bo siusiam co 20 min;/
Ja chodzę do toalety bardzo często i raz w nocy też muszę.
Ja też biegam do wc zdecydowanie częściej na siusiu i w nocy muszę wstać raz lub dwa razy. Za to opcja nr 2 już nie tak regularnie jak przed ciążą. Co do jedzenia to mam jazdy jak nic np bardzo smakuje mi kiełbasa,mięso niekoniecznie. Po śniadaniu np 2 parówki plus kanapki koniecznie coś słodkiego np pączek :)
martika ja w nocy to ze 3 razy muszę;/
jolcia ja w sumie jem 3 posiłki dziennie, w przerwach jakiś owoc, ale kiełbasa blee;p
Ja też biegam często do toalety, w nocy też muszę wstawać, bo budzi mnie pełen pęcherz...
A co do wagi, to na razie tylko 1,5kg do przodu, ale wagę startową mam trochę za dużą. Mam nadzieję, że za dużo nie przytyję i dzidzia wyssie ze mnie nadprogramowe kilogramy ;)
A jeśli chodzi o jedzenie, to muszę jeść dość często w małych porcjach, bo jak jestem głodna, to robi mi się niedobrze. W ciągu dnia odżywiam się zdrowo, jem dużo owoców. Za to wieczorem zawsze mam chęć na coś słodkiego i mąż zawsze leci do sklepu po jakiś smakołyk dla mnie.
dziewczyny a męczy was katar?? Od tygodnia "leci mi z nosa woda" i ciagle kicham, podobno to normalne w ciąży zwłaszcza w okresie grzewczym, a lekarz zalecił domowe sposoby i powiedział, ze przejdzie po porodzie :)
a jeśli chodzi o jedzenie to tez jem co 2-3 godziny, bo jak nie to mam mdłości, a waga cały czas leci w górę mimo iż nie jem słodyczy praktycznie w ogóle.
u mnie najgorzej jest do południa,najpierw śniadanie,potem II śniadanie, podjadanie, obiad, a po obiedzie już mniej pakuję do żołądka :)

a co do wagi, to ostatnio ważyłam się u lekarza i teraz nie wchodzę na wagę. Stwierdziłam, że nie ma co się stresować i przygnębiać :). Następna wizyta = następne ważenie :)
ja wciąż na minusie z wagą;)
kia co do kataru to ja mam, bo niestety alergiczka ze mnie;/
Muminka nie dobijaj ludzi!!! ;-)
Martika po prostu mówię jak jest:p ale dobra napiszę dopiero jak będę na plusie;))
Ja się dziś załamałam : przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2,5 kg i wróciłam do wagi sprzed ciąży, a w pasie to mam tyle co z synkiem chyba w 8 mc. Nie jem slodyczy, chleba- bo startowałam z nadwagi i nie chciałabym przytyć zbyt dużo :).
Z radosnych wieści to to, że kopniaki już są na tyle silne , że czuć je pod reką :)
Też wstaję w nocy do wc, no i mam problem z wychodzeniem z Młodym na spacer, bo po 20 minutach muszę wracać.
Ja też mam często katar, ponadto ostatnio mam jakieś usta przekrwione, jestem rozdrażniona i nic mi się nie chce. Strasznie się rozleniwiłam.
Nie ma żadna z Was usg chłopca dla porównania do naszych dziewczynek?
Ja też mam katar na okrętkę i często leci mi z nosa krew. Tylko, że nie ciurkiem a widać ją na chusteczkach. Ja albo się przyzwyczaiłam do sikania albo mi troszkę przeszło w ciągu dnia ale za to w nocy też wstaję.

Jolcia - ja niestety jeszcze nie wiem co mam ;)
Ja też ostatnio kicham jak szalona, a w nocy mam nos zapchany i boli mnie gardło. Już mnie to denerwuje bo dopiero co się wyleczyłam.

Co do wagi... Ja mam na plusie 7 kg :D Co poradzić ;)
Nawet sprawdziłam sobie z ciekawości, z moim synkiem w 19 tygodniu ważyłam 2kg mniej niż teraz ważyłam w 13 :D Także czarno widzę moją wagę po porodzie. No nic, później będę się tym martwić :D
Katar to ponoc norma w ciazy i krew z nosa tez. Przerabiam to od poczatku tej ciazy. Poprzednio tak niemialam ale chodzilam wiosn z brzuchem a teraz faktycznie zima, kaloryfery...pewnie ma to jakis wplyw. Ja jutro mam usg polowkowe i juz nie moge sie doczekac! Oby sie dzidzia nie chowala bo jak sie nie dowiem czy to chlopak czy dziewczyna to chyba oszaleje;) ja juz po lumpkach chodze i zbieram dziewczece ciuszki najwyzej komus oddam;)
Z tym lenistwem to jakas masakra jest! Mam dni ze odprowadzam mlodego do przedszkola i wracam pod koldre. Budze sie po 14 i dopiero zaczynam zycie. Jest juz troche lepiej niz w 1 trymestrze ale i tak spiocha mam okrutnego. Nie wiem co z tym zrobic...
hej Dziewczyny!
jestem zupełnie nowa na forum, pierwszy raz w życiu założyłam takie konto:)
jestem w 19 tygodniu, termin mam na 14 lipca:)
Mogę dodać jeszcze, że spodziewamy się dziewczynki:) to moja pierwsza ciąża. Nie wiem, gdzie wybrać się na szkołę rodzenia. Zastanawiam się nad Kliniczną.. może któraś z Was, już się tam zapisała??
image
My byliśmy na raziena drugich zajeciach w supermama (uczesczamy do akpolu) - zajecia prowadzi na razie polozna ze swissu.
jak na razie calkiem fajnie
no właśnie czytałam, że warto chodzić na szkołę rodzenia tam, gdzie zamierza się rodzić.. tak więc chyba Kliniczna
Witamy nową mamę:).
Szkoła rodzenia najlepiej tam gdzie chcesz rodzi, położne mówią wiele cennych informacji jak jest" u nich" w szpitalu co potrzeba spakować i jak - a wiadomo każdy szpital ma troszkę inne wymogi. Niestety słyszałam, że na kliniczna ciężko się dostać i nie wiem czy nie zapisują tam od 26 tc.
na kliniczną właśnie zapisują od 26 albo 28 tygodnia dopiero i ponoć się ciężko dostać - ja robiłam kilka podejść, koleżanka z kolei chyba jeszcze więcej więc masakra.
wolałam iśc gdzieś gdzie wiem, ze się dostanę za wczasu, bo jesli chodzi o "poród" to jestem zielona :)

o i też nie wiaodmo czy się dostanę na kliniczną na poród :P
bo tam ponoć lubią odsyłać ;)
Cześć Olcia87 :)) Dopisz sie nam do listy :)
jak bedzie sie nazywała Twoja córcia ? :)

AAaa ja w końcu zdecydowałam sie na wózek :D wybralismy Hartan Vip, i teraz męcze sie z wyborem koloru! :)
Alana a jakie kolory masz do wyboru-pomożemy! ;-)
w ogole zaczełam juz zakupy dzieciowe powoli :D zakupilam wanienke, przewijak w ikei taki stacjonarny i ręcznik :D wiec juz coś, i jakos poczułam ze w ciazy jestem w końcu! moze nie tyle co w ciazy, bo ciąże to czułam, ale ze bede miała drugą córeczke :) no i to ze w mama i ja bylismy i wozek wybrałam tez robi swoje, jak na połówkowe bede jechać to dokonamu zakupu :)

jescze imie musimy wybrać to wtedy wyda mi sie to całkiem realne ze bedziemy mieli kolejnego człownka rodziny :))
a kolorów jest mnóstwo :D wstawie Wam zaraz moje typy :D
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1913&osCsid=

najbardziej 470 mi sie podoba, ale boje sie ze bedzie ciagle brudny :D
432, 408, 426 nooo 412 - ale boje sie białego :P

stelaż chce biały :D
Ja już jakiś czas temu zaczęłam zakupy, żeby załapać się na wyprzedaże. ;-)
To czekam na Twoje typy-zobaczymy co tam fajnego wpadło Ci w oko. ;-)
Ja mam wózek po synku, więc tylko gondolę muszę dokupić, bo sprzedałam. ;-(
Alana, białego też bym nie kupiła, bo na pewno będzie się brudził. Nawet jak w brzydką pogodę go do bagażnika samochodu schowasz to nie sposób, aby się tam czysty uchował.
Z Twoich typów najbardziej podoba mi się 432. ;-)
a z nie moich typow jaki bys wybrała ? :D

no własnie te wozki białe sa piekne przez pierwsze pare dni :D
460 też fajny. ;-)
Suma sumarum pewnie wzięłabym 432-najbardziej mi się podoba ze wszystkich. ;-)
ja sie własnie tez ku niemu skłaniam ;) poza tym ze mi sie podoba to praktyczne sa takie szarości :)

z reszta lubie takie stonowane kolory wozkow :) nie lubie wozkow kolorowych zielonych, czerwnoych a juz w ogole rozowych, z daleka widać ze idzie wózek :D
Ja miałam właśnie dla synka szary kolor i był praktyczny. Też lubię szarości, ale także praktyczne rzeczy. Co z tego, że czasami coś ładnie wygląda jak w użytkowaniu jest fatalne. Generalnie w życiu staram się kierować zasadą praktyczności rzeczy, żeby nie utrudniać sobie życia. ;-)
jeju jaka ja dzisiaj zamulona jestem, nic mi się nie chce :(

Alana ja też odradzam zdecydowanie biały wózek, koleżanka ma, wiadomo,że nie dość,że często się brudzi to teraz wygląda jak szary, a nie biały.
A ja dzisiaj znowu piekę chleb i zaraz będę konsumować jeszcze gorący. Pycha! ;-)
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

A zatem dopisałam się:)
Skłaniamy się ku imieniu Malwinka:)
My jeszcze nic nie kupujemy, tzn mam pare rzeczy ale to prezenty, które dostaliśmy na święta.
Witaj Olcik!
Mamy podobny termin, więc może spotkamy się na Klinicznej. ;-)
Hejka mamuśki :)
W poniedziałek byłam u gin robił mi pomiary i dzidzia zdrowa, na żadne testy mnie nie skierował :) także bardzo bardzo sie cieszę :)
Chciałam dodać zdj mojego badania ale coś chyba nie umiem ;D

http://zapodaj.net/ec186bb02d59a.jpg.html
Witam,

wlasnie przypomnial mi sie po jakims czasie moj login wiec zamiast kasja teraz bedzie kaasik 11:)
witam tez nowa mamusie:) ja tez ciagle chodze zakatarzona i ciezko mi sie spi w nocy a poza tym nie narzekam. Wczoraj bylam u lekarki i na chwile obejrzala mi Dzidzie i potwierdzona drugi raz bez zadnych watpliwosci cora. wiec juz tak sie nastawiam.

pozdrawiam
Poprawiam liste:

prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
My już wózek wybraliśmy w pierwszych tygodniach ;) Teraz szukamy łóżeczko, bo powoli mój 4 miesięczny remont dobiega końca i zaczniemy urządzać sypialnię dla całej trójki ;)

ja jestem dzisiaj mega chora. Do 4.30 się męczę. Wszystkie kości mnie bolą, głowa, uszy, gardło a w nosie to chyba tama puściła;p Jedno szczęście, ze nie mam gorączki i jakiegoś szczególnego kaszlu.
rozyczynka i jaki wybraliście w końcu?;) Roan Martię?;>
witam ! a mój pan doktor dzis nie był juz pewny co do płci ;))) maluch straszne koziołki fikał podczas badania i ciagle był w innym miejscu ;)
hej, a ja mam pytanko do dziewczyn już dzieciatych:) zastanawiam się nad zakupem łóżeczka 140x70 ale nie wiem, czy jest sens kupować taki wielki mebel.. możecie coś podpowiedzieć?
aaa może któraś kupowała łóżeczko Klupś Safari Żyrafa? czytalam różne opinie, a tylko to łóżeczko będzie pasować kolorystycznie do naszego pokoju..
Nie. Ten w kropeczki Julietta zamówimy. Marita podoba mi się jasna, a nie jest to najlepszy pomysł dla małego dziecka ;p
Hej! Dzisiaj mialo byc polowkowe ale niestety dzidzia jak zwykle nie lezala jak powinna;) kolejne podejscie za tydzien. Chyba chce byc niespodzianką:)

U mnie dzisiaj walka z wszelkimi chorobami... nie dosc ze walczylam z bezsennoscia do 2 w nocy to od 3 mlody zaczal wymiotowac i tak do rana. Teraz biedak odsypia...a ja zasmarkana gardlo boli cos pechowy ten dzien dzisiaj.

Ja wozek tez juz upatrzylam. Bierzemy Julietta bezowa w biale grochy :) kolor uniwersalny wiec jakby sie dzidzia chciala chowac do konca to sie nada w kazdym przypadku.

Co do lozeczka to ja mialam 120 na 60 i w zupelnosci wystarczylo.zalezy tez do jakiego momentubchce sie go urzywac. Im dluzej tym wieksze powinno byc. Ja mojego wielkoluda przelozylam na tapczan jak mial o k3 lat moze ciut mniej bo zaczal z niego wychodzic górą przeskakujac:) kwestia gustu tez no :)
Rozyczynka widze ze podobny gust mamy ;)
Polika, Rozyczynka śliczny jest ten wózio;) my już kupiliśmy swój pojazd;)
muminka a co kupiliscie ? :))
Alana Roan Maritę Prestige, mąż wybrał kolor i stanęło na granatowym;)
A gdybym brała Maritę tez bym zwieła granat ;)

Polika - Juliettę bierzemy czarną w białe kropeczki. A widziałaś może je gdzieś na żywo, albo znalazłaś jakąś opinię na ich temat. Mnie tam troszkę martwi płytka gondola. Z drugiej strony to będzie lato więc nie powinno to bardzo przeszkadzać. Starsze wersje (jakieś tam zdjęcia znalazłam na googlach) były głębokie. Może te to tylko takie złudzenie na zdęciu.

My łóżeczko też kupujemy 120x60
Mauminka wyście już kupili swój wózek a mój mąż wczoraj wystrzelił, że chce go zamówić dopiero 2 tyg przed terminem ;D
Rozyczynka mąż kazał mi brać zanim się rozmyśli hehe;)
łóżeczko mam dla córki 120x60 i mysle ze do 3 lat mogłaby w nim spac gdyby nie młodsza siostra która je przejmie ;)
firmy Klupś i ogółem łóżeczko jak kazde inne, jednak Laura je tak pogryzła ze wygląda okropnie, powygryzane kawałki drewna, bałam sie ze sie nimi udusi, i teraz jakbym miała jeszcze raz kupować to kupiłabym BUKOWE bo drewno twardsze i dziecko nie da rady pogryźć :)
Rozyczynka niestety nie widzialam go na zywo, szukalam opinii ale tez malo o nim w necie. Ja na allegro tylko sprawdzalam ale chce podjechac na przeciwko dworca w gdyni jest sklep z wozkami chyba polskimi moze tam cos bedzie albo chociaz informacji zaciagne bo tez tak sie boje w ciemno kupic ale uparlam sie na niego i koniec :) ja sie.jeszcze zastanawialam nad tym jasnym w kolorowe kropeczki ale to juz jak bylabym na stowe pewna ze to dziewucha:)
dziewcyzny ten biały wózek jest z ekoskóry - i facet to nam mówił w sklepie i mam koleżankę, która ma z ekoskóry jasny krem, to mówiła, że się czyści genialnie bo chusteczką nawilżaną przeciera i jest czyściutki :P już chyba bardziej każdą plamę widać na czarnym mojej siostry bo co nie kapnie to trzeba go w zasadzie prać bo zostaje jaśniejsza plama :)

u nas niestety mąż się nie zgadza na biały :(

432 jest w zasadzie czarny z tego co pamiętam z próbnika. (nie pamiętam z jakeigo materiału jest gondola, ale materiał spacerówki z tego co pamiętam był czarny.

Jeśli chodzi o kolorystykę hartanów, to na prawdę zdjęcia w necie mają się nijak do rzeczywistości :)

np
409 wygląda wg mnie na zdjęciach wpadający w beżowy/kawa z mlekiem, a na żywo na próbniku to typowy szary szary.

albo 411 - jaki to kolor? wg mnie brązowy z błękitem, a na żywo jest kruczoczarny z turkusem :P
Polika polecam ten sklep koło Dworca Gdynia Główna. Kupowałam tam spacerówkę dla synka, jeśli chcesz to zadzwoń i zapytaj czy mają wózek, który Cię interesuję 58 620 70 06.
Polika to jak bedziesz cos wiedziala to koniecznie daj znac. No mojemu nie da sie przetlumaczyc ze skora latwo sie czysci =p
Macie juz wozki kupione/wybrane??? ja nawet nie mysle o tym. Wrocila dzis siatka z ciuszkami od kumpeli. Wybralam z niej chlopiece az nie mozliwe ze moj synek w nie wchodzil:-) noworodki sa takie male???:-)
no na niektore wozki czeka sie 4 miesiace :(

ja nie mam skali porownawczej ze swoim maluchem, ale jak kupowalam peirwsze male ubranka i popatrzalam na moja siostrzenicę, to az mi sie nei chciało wierzyc, że była taka malutka :D
Na wozek czeka sie tyle co na samochod??? :-)
no ja też byłam w szoku, bo to w zasadzie w połowie ciąży trzeba zamówić taki :P

samochodu nie kupowałam z salony nigdy więc nie wiem jak tam z czasem oczekiwania ;)
dzięki za odpowiedź w sprawie łóżeczka. Jeszcze sie zastanowie, które wybrać. Ja Was podziwiam, że już macie wózki i inne rzeczy.. mi sie wydaje, że jeszcze tyyyle czasu mam:) a tutaj widze, że naprawde chyba musze się już ogarnąc i zacząć szukać wózka.
ja to mam czas do połowy kwietnia zeby skompletować wszystko czego mi trzeba, bo potem mąż wypływa na 2 miesiące i wraca w połowie czerwca :)
no to ładnie:) ja do końca kwietnia, musze prace mgr napisac, zeby się przed porodem jeszcze obronić:)
image
A bierzecie te wózki 3w1 czy tam 2w1? W sensie że spacerowke też obczailyscie?
Alana widzę, że mąż też marynarz?;)
Polika Koralik jesteście z Gdyni?
Bauaganiarka ja mam 3w1
muminka ja z Gdyni :)
Koralik ja też;) a z jakiej dzielnicy?
Nie kupowalam auta z salonu tylko slyszalam z plotek ze to trwa:-) Wozki, lozeczka, wyprawka a my dopiero przed decyzja zycia co z mieszkaniem bo jest plan aby przed porodem sie przeprowadzic na wieksze i jeszcze zdazyc z remontem.
Lozeczko 120/60 wg mnie wystarczy bo pozniej bedzie gora wyskakiwac pomimo braku szczebelkow albo uderzac przez sen. Chyba ze 140/70 gdzie mozna zdjac szczebelki i zrobic z lozeczka normalne lozko.
my kupujemy chyba 140x70 takie któe można przekształcić pozniej w tapczanik (zdejmuje sie cale szczeble, a boki się "skraca") kumpel,a ktora ma dwojke maluchow mowi, że lozeczko 120 jest wystarczające, ale gdyby miala miejsce to by kupila 140, z opcja przerobienia na tapczanik, bo bez takiej opcji to wlasnie mowila ze maluchy gora chca wylazic pozniej ;)
muminka ja własciwie tez z Gdyni :) z pogranicza Gdyni w sumie ;)

ja biore opcje 2 w 1 - a wcale nie chciałam na poczatku, chciałam sama gondole i potem spacerówke lekka którą mam po córce a przesadziłam ja do niej jjak miała 7 miesiecy :) ale ta spacerówka od Hartana bardzooo mnie przekonuje, zobaczymy jak to bedzie ;) fotelik i baze mam po córce bo 3 miesiace temu ja przesadzalismy na ten 9-18 fotelik i juz byłam w ciazy :)

teraz mi sie wydaje ze nie ma co kupocwac niczego na dłużej, z mozliwsocia przeróbek, bo gdybym miała opcje przerabiana nie wszedł by w zycie moj plan, chce łózko Laury dać młodszej a Laurze chce pozwolic wybrac sobie łóżko z paru :) ale to dopiero po urodzeniu drugiej bo chce maluszka w kołysce na razie kłasc spać :) w kazdym badz razie wszystkie rzeczy jakie miałam z mozliwoscia przeróbki na rozne okresy nam akurat sie nie spradzały, uwazam ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :)
muminka a Ty z jakiej dzielnicy ? :)
Co do wózka... Miałam kupić wózek od koleżanki ale rozmyśliłam się i kupujemy nowy, oczywiście 3w1 ;)
Co do koloru to zawsze byłam za uniwersalnym, jakimś beżem, szarym czy coś, ale dziś, ku mojemu zdziwieniu, zakochałam się w czerwonym :D
I MUSI BYĆ MÓJ, nie ma innej opcji ;) Jest leciutki i ma wszystko co chcę żeby miał.
Za tydzień chcę jechać zobaczyć go na żywo :)

Oto on: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5847&%3CosCsid%3E
Ale naprodukowaliście. Ja mam łóżeczko po Oli 120x60 drewniane i turystyczne. Co do zakupów to nic jeszcze nie kupowałam ale już widziałam piękne malutkie rzeczy w lumpeksie i na pewno tam się po części zaopatrzę. Dużo ubranek mam po Oli więc kupię tylko co mi wpadnie w oko z tych rzeczy których nie mam bo część kiedyś sprzedałam. Wózek kupię tylko spacerówkę x lander za, gondolę mam bo spacerówkę mi ukradziono. Mate edukacyjną mam,leżaczek też. Karuzelę do łóżeczka kupię bo też sprzedałam.
Monika kiedy będziesz miała swój wózek? i gdzie go można obejrzeć???????
ja go sobie upatrzyłam jakiś czas temu, ale wolę obejrzeć najpierw, szukałam długo tu na forum kogoś, kto go ma, ale nikt...
z resztą kilka wątków wózkowych założyłam, bo poszukuję idealnego ;)
bo jeszcze nie znalazłam takiego, który by się sprawdził jako 2w1, a chciałam kupić na teraz jeszcze jakąś fajną spacerówkę (ten Lonex ma w miarę dużą, a mnie wkurzają krótkie podnóżki), a później zamontować gondolę...

a kolory wózków, ach... ja chyba sobie poszyję zmienne tapicerki ;) Teutonia Made For You ma fajne kolorki, można sobie poskładać.

nam łóżeczko 120 wystarczyło też, jak Tysia miała 2 latka czy tam 2,5 to ją wpakowaliśmy do takiego rosnącego.

jeny, ja mam wizytę dopiero 7.III...
jak mi się dłuży, poza tym bym chciała już płeć znać oczywiście ;)
bo lubię ciuszki dziecięce, sporo mam, ale właśnie już tak bym chciała wiedzieć, które wyciągnąć, no i coś pewnie kupić, choć ja to lubię w lumpach :)

idę dzieci z kąpieli pomóc wyławiać, dobranoc :)
Dziewczyny chciałam się z Wami pożegnać. Mojemu synkowi przestało bić serduszko.... Wczoraj wyszłam ze szpitala. Nie będę tu zaglądać nie mam takich sił wiec życzę wam zdrowych i silnych dzieciaczków. Oraz dziękuje za wsparcie przez te pare miesięcy
Sylwia buziaki :*
Sylwia trzymaj sie
Sylwia wspolczuje trzymaj sie dziewczyno!

Ja jestem z Gdyni z Obłuża.
W czwartek po lekarzu przejade sie do tego sklepu z wozkami i zdam relacje.Ja sie wlasnie jeszcze zastanawiam nad sama gondola a wozkem 2w1. Fotelik dostaniemy od szwagierki wiec ten zakup odchodzi. Jeszcze bede dyskutowac z mezem nt wozka. Z zakupem i tak chce jeszcze poczekac do kwietnia albo maja. Na zwrot podatku licze bo inaczej kase na wozek bedzie ciezko wygospodarowac...
Lozeczko juz mam, ciuszki albo po synku a jak bedzie dziewucha to tez dostaniemy od znajomych wiec jakos to bedzie:)
sylwia bardzo mi przykro, trzymaj się!
Alana Polika ja z Witomina;)
Bauaganiarka ja też mam wizytę 7 marca;)
Sylwia - bardzo Ci współczuję....!
Sylwia trzymaj sie! badz dobrej mysli!!!!
Sylwia bardzo mi przykro:(:(

Ja też z Gdyni, dokładnie z okolic Cisowej, jeżeli chodzi o wózki itp to nie mam pojęcia jaki kupimy,wiem że raczej 3 w 1, szczerze to jak sobie pomyśle ile tego wszystkiego jest do ogarnięcia to czuje się lekko przytłoczona:)
Ciuszków jeszcze nie kupuje, poczekam na potwierdzenie czy na pewno dziewczynka, za to moja Mama nie może się powstrzymać:P

Ostatnio czuje się coraz lepiej chociaż zdarzają się dni gdzie jest mi mega słabo ale to zapewne wynik mojego ciśnienia, średni mam 85/55:/

Dziewczyny w którym tygodniu idzie się na połówkowe?
Ja również szczerze współczuję Sylwii, trzymaj się!
Podobnie jak Inspired jeszcze nie wiem, jaki wózek kupimy. Też się w tym w ogóle nie orientuję. Jeśli chodzi o ciuszki, to poczekam na potwierdzenie płci dzidziusia. 4.03 mam wizytę i wtedy zapytam o termin USG połówkowego.
Inspired, ja też mam bardzo niskie ciśnienie, zazwyczaj 90/60 i może z tego powodu męczą mnie bóle głowy.
Polowkowe nalezy wykonac miedzy 18 a 22. Ja ide w 22 tygodniu wg.zalecen pani doktor. Choc najchetniej poszlabym juz 18tyg+1dzien:-)
Sierpniowa witaj w klubie ludzi bez cisnienia! mam identycznie jak Ty brak cisnienia i okrutny bol glowy ze ledwo funkcjonuje:-( kawa, apap,litry wody nic nie pomaga. Oby tylko to sie skonczylo do porodu.
ja polowkowe robilam 21/22 tc wg wskazań lekarza - to on powinien powiedziec keidy najlepiej widząc jak maluch się rozwija.

My wózek kupujemy głęboki+ spacerówka, fotelik z bazą kupujemy osobno, bo jakoś wolę wybrać fotelik w którym ma jeździć maluch a nie być skazanym na model producenta wózka, bo często te foteliki nie są bezpeiczne wcale ;)

nie mam jakiegoś widzi mi się, że musi być fotelik w tym samym kolorze co wózek ;)
ja mieszkam w Kosakowie :)

Polika a to Twoje pierwsze dziecko? bo nie pamietam :)

ale sie dzis okropnie czuje, w głowie mi sie kreci :(
ale dzis bede na obiad grila jadła :D słoneczko swieci, jedziemy kupic wegiel i robimy pierwszego grila heheh
widzę, że Gdynia dominuje na naszym forum. Ja jestem z Oliwy.
Sabbi, także jest nas więcej "niskociśnieniowych", ja właściwie całe życie mam niskie ciśnienie...
Ja na ból głowy nie biorę tabletek. Zawsze pomagał mi ibuprofen, paracetamol na mnie nie działał. Więc darowałam sobie łykanie Apapu, który pewnie i tak mi nie pomoże.
Wizytę będę miała w 18. tygodniu, ale moja dzidzia jest mniejsza niż wychodzi z OM o kilka dni, także pewnie USG połówkowe lekarz zaleci mi w 22. tygodniu.
Ale liczę po cichu, że już może na najbliższej wizycie dzidzia ułoży się tak, że pokaże kim jest ;) aczkolwiek nie mam jakiegoś wielkiego parcia na konkretną płeć.
A ja byłam wczoraj u dr Doeringa. Z dzieckiem wszystko ok, waży ok. 300 g. Łożysko tez mam na przedniej ścianie dlatego tak słabo czuję ruchy, ale powiedział, że na czucie mocniejszych kopniaków jest jeszcze czas.
No na 100% będę miała córkę.;-) Powiedział, że mąż ma przyjść po koniak jak się pomylił, ale u niego pomyłek nie ma. No i powiedziałam mu, że jak się pomylił to mąż wpadnie w wszystkimi dziewczęcymi ubrankami-powiedział, że się zgadza i w razie pomyłki płaci za wszystkie. ;-)
Dzisiaj wyjeżdżam na weekend do koleżanki pod Warszawę, więc zaraz idę się pakować. ;-) Miłego weekendu dla Wszystkich!
Martika gratuluje po raz.kolejny corci na 100%!! ja jestem z Nowego Portu.
Sylwia, bardzo przykra wiadomość, trzymaj się :*

Ja jestem z Rumi :) Mieszkam tutaj od 2 lat, a tak to przez całe życie w Gdyni centrum :)
Mam już 8 szt. body, są prześliczne, jak nowe, wszystko z lumpka:))) Jeszcze nie znam płci, więc raczej takie uniwersalne kupuje, chociaż coś różowego też mam ;)
Sabbi, nawet nie wiesz jak się ciesze. Mam 2 synów i to było moje marzenie (dlatego zdecydowałam się na 3 dziecko). ;-)
Wiadomo-mógł być syn i też bym go bardzo kochała-nie o to chodzi, ale wiedziałam, że teraz będzie córka. ;-)
Jak by któraś chciała wymienić coś dla dziewczynki na chłopięce to chętnie się wymienię. ;-) Co prawda sporo rzeczy już się pozbyłam, ale trochę mi jeszcze zostało.
Martika miłego pobytu;)
Alana i jak się mieszka w Kosakowie, bo my myśleliśmy, żeby tam się przeprowadzić, mąż miałby bliżej do pracy;)
Sylwia bardzo, bardzo mi przykro :(

ja jestem z Oksywia. Dzisiaj nie wiem czy to dzięki pogodzie, ale czuję się zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Też jestem zdania, że w te wózki 3w1nie ma co inwestować. MIałam już z takim doświadczenie i po 2 miesiącach wymieniłam fotelik bo naprawdę był niewygodny dla maluszka.
szczerze współczuje Sylwi:(:(:(

Sierpniowa, ja jestem z Przymorza:) więc jednak troszke nas jest z Gdańska.
Dobrze dziewczyny, że piszecie o tych wózkach 3w1. Chcialam taki kupić, bo kompletnie się nie znam, ale skoro odradzacie to się tym zasugeruję:)
Słuchajcie, tak się zastanawiam nad ustawieniem łóżeczka. Czy ustawienie bezpośrednio przy naszym łóżku jest dobre? czy lepiej żeby stało troszke odsunięte np prostopadle. Pytam się, bo moja bratowa ustawiła łózeczko przy sobie i nie mogla spac, bo ciągle obserwowała czy dziecko oddycha itp.
Ja jestem na razie z Wrzeszcza, bo latem przeprowadzamy się do Banina.

Ja miałam ustawione łóżeczko równolegle i było ok, bo widziałam dziecko jak leżałam, ale nie było bezpośrednio przy mnie. ;-)
Strasznie mi przykro Sylwia :(

Ja dzisiaj po tragicznej walce z choroba wracam do swiata żywych. Teraz zaczne sie zztnawiac czy brać wózek 3w1 czy 2w1...

A ja mieszkałam do października w Rumii a teraz wywiało mnie do Wejherowa :D
a ja dodzwoniłam sie dzisiaj do pani Joli Madej ze szkoły rodzenia na Klinicznej ale niestety mam dzwonić dopiero w marcu bo narazie nie ma miejsc... ciekawe, czy później będą:/
no moja kumpele tak odsylali 3x ze pozniej pozniej, a jak zadzownila pierwszego dnia kolejnego "pozniej" to miejsc nie bylo i musiala sie zapisywac na przyspieszony weekendowy kurs :P
też się tego obawiam ale zobaczymy jak będzie. W najgorszym wypadku pójdzie się do jakiejś prywatnej. Podobno w Gdyni Orłowie jest jakaś rewelacyjna babka (nie pamiętam nazwiska) ale koleżanki były zachwycone:)
Straszne wiadomości :( Sylwio trzymajcie się ciepło !!

Ja już nie wiem co ze sobą począć. Od sb leżę chora, zaczęło się od gardła, w pon było lepiej ale wieczorem znowu mnie rozłożyło, ból głowy przeokrutny , od wczoraj jestem okropnie zakatarzona - czułam,że to zatoki wariują :/ Mdłości wróciły z podwójną siłą a to już przecież 15tc .. Od rana wymioty, muli mnie strasznie, pisać też nie mogę stąd ta moja nieobecność ..
Robię inhalacje z soli fizjologicznej i psikam euphorbium, piję herbatę z miodem i cytryną a po tylu dniach nie czuję żadnej większej poprawy :(
CO JESZCZE mogę zrobić?? Bo właściwie jak czytam to na zatoki tylko w stanach podbramkowych zapisują ciężarnym antybiotyk i steryd.
Wykończę się , jak to za chwilę nie minie :(
na mdłości mi pomagał imbir albo woda z cytryną (dużo cytryny).
A przeziębienie to kiepska sprawa, ale jeśli trzyma już tydzień to bym sie wybrala do lekarza:/ mi na katar pomogła woda morska w sprayu, oprocz tego taka jak Ty herba z cytryna i miodem albo z malinami.. Inhalacje robiłam też z rumianku.
Ewik ja na katar i zatoki dostałam sinupret czy jakoś tak (takie małe zielone ziołowe tabletki) dozwolone w ciązy i wg mnie skuteczne.
Luna z tym Sinupretem to ja już nie wiem , co robić bo na różnych forach piszą kategorycznie "NIE" a teraz patrzałam na ulotkę i niby można .. A lek jest świetny i działa na Nas natychmiastowo, musiałabym skonsultować . W domu mam tylko krople a to pewnie już nie to samo co tabletki. Może w aptece podpowiedzą.

Olcik najgorsze jest to,że nie wiem czy te mdłości i wymioty to ciąża czy jakiś dodatek specjalny do choróbska :/

W ogóle to za długo jestem w domu i schizuję. Mojego Maluszka czuję od tygodnia - bardzo szybko, sama jestem w szoku . A od wczoraj jakby słabiej, dzisiaj w ogóle i jeszcze takie informacje na forum ..
Niby się wypina bo widzę kulkę raz po lewej , raz po prawej stronie ale nie czuję tego "rozciągania".
To chyba normalne , że na początku jeszcze nie zawsze Maluszek daje znać ?
Od 12.02 "odzywał" się codziennie wieczorem i czasem z rana.
Alana to bedzie drugie dziecko mam juz synka ktory w tym roku bedzie mial 5 lat :) teraz marzy mi sie coreczka zobaczymy... mam nadzieje ze w czwartek uda sie zrobic usg polowkowe bo male nie chce wspolpracowac a to juz bedzie koniec 21 tygodnia. Ewentualnie trzecie podejscie zostanie... :)

Ja tez chora jestem, mecze sie strasznie a najgorsze zemlody tez smarkac zaczyna a wczoraj wymiotowal strasznie cos czuje ze oboje bedziemy w lozku lezec. Meza iczywiscie nie ma, za dwa tygodnie sie pojawi na chwile i nawet nie ma kto herbatki mi zrobic :( ja biore prenalen teraz i sinupret wlasnie tez i widze jego efekty.toche drogie ale warto.
Mam nadzieje ze sie do jutra troche podleczymy bo idziemy na bal przebierancow do areny gdynia... eh eh normalnie to by sie jakis fervex wypilo i po robocie ;)
Polika Prenalen brałam ale pomógł tyle, co nic więc przestałam.

Nie wiem jak to zrobię ale w poniedziałek muszę wrócić do pracy .
I mi oczywiście też córeczka się marzy ;)
I już się boję bo z 3 podejściem będzie u Nas problem, musielibyśmy najpierw przenieść się na większy metraż ..
Mielibyśmy większe szanse teraz na córę gdyby M mnie posłuchał do końca ale przestał się trzymać terminów ;)
Wlasnie tez sie obawiam ze prenalen malo pomoze ale zawsze lepsze to niz nic. Zawsze to troche czosnku i malinki. Zastanawiam sie nad syropem z cebuli ale nie wiem czy watroby nie obciaze za bardzo. W apteczce wynalazlam jeszcze tetrisal woda morska do nosa, masc majerankowa i masc dla dzieci lekko rozgrzewajaca. Spryskalam sie, natarlam i czekam :)
Ja mam synka z poprzedniego zwiazku, moj maz ma corke juz 10 letnia a yeraz on chcial miec syna a ja corke...:) chociaz on twierdzi ze to bedzie dziewczyna bo faktycznie w jego rodzinie zatrzesienie kobiet a chlopakow na palcach jednej reki mozna policzyc. Zobaczymy czy to faktycznie sie sprawdzi :)
Polika ja polecam inhalacje , co prawda mi pomagają na 15 minut ale przy ciągłym problemie z oddychaniem te 15minut to prawdziwa ulga.
Maść majerankową też gdzieś mam, dzięki za pomysł :)
Martika przeprowadzka do Banina to póki co marzenie mojego męża :)
Ewik - mi przepisała lekarka sinupret - pytałam się z 3x czy na pewno można i pozniej też ginekologa :) kumpeli tak samo, zupełnie inna lekarka, no i mojej siostrze tez tak samo brała.
Więc wątpię by tylu lekarzy się myliło ;)

spróbuj może jeszcze harbatę z sokiem z czarnego bzu? na mnie fajnie działał. Ja mm jeszcze na przeziębienie syrop samoróbkę z pędów sosny czy coś takiego.
Luna poczytałam trochę i myślę ,że ta sprzeczność bierze się właśnie z tego,że na ulotce kropli jest zakaz a na tabletkach pozwolenie - stą na forach takie zamieszanie. Zaraz będę miała tabletki i liczę na cud :)
Wieczory ogólnie są dla nie łaskawsze, najgorzej jest między 10 a 16 .
Sylwia trzymaj się...

Bauaganiarka, jak się właśnie okazuje, strasznie ciężko jest dopaść Lonexa w jakimkolwiek stacjonarnym sklepie żeby go obejrzeć. Obdzwoniłam już kilka większych sklepów w Pruszczu, Kartuzach i Kościerzynie, dzwoniłam też do internetowych w Gdańsku i Gdyni - tylko na zamówienie. Chyba będę musiała po prostu go zamówić i zobaczę go w domu, najwyżej odeślę. Zresztą mój mąż twierdzi, że "po co oglądać, skoro widzisz na zdjęciu" ale wiesz, bardziej chciałam pomacać niż popatrzeć ;)
Mam zamiar zamówić go po moim usg, które mam 4 marca. Mam nadzieję, że lekarka potwierdzi mi na 1000% dziewczynkę, to wtedy zamówię ten czerwony :D Choć nie twierdzę, że nie nadałby się też dla chłopca :)

Martika gratuluję córy! :)
Monika - kupno w ciemno wózka może nie być dobrym pomysłem ;)

Ja jak oglądałam na necie wózki przed pojechaniem do sklepu byłam w zasadzie zdecydowana, a jak zobaczyłam na żywo mojego faworyta to momentalnie mi się odwidział - okazał się twardy na maksa i toporny (mimo dobrych opinii na necie)

a Np w mama i ja nie dałoby się go sprowadzić? w najgorszym wypadku stracisz zaliczkę ;) o ile mają tą firmę, a to zawsze bezpieczniejsze rozwiązanie.
Luna jaką dawkę tego Sinupretu się bierze??
kurde ja cały dzien mysle o Sylwi, nie moge pojąć jak mogło przestac bic serduszko teraz, w takim okresie poznym, strasznie mi przykro :(

muminka mi sie mieszka super :) uwielbiam tą więś :) wszedzie blisko a cisza spokój :) zwlaszcza latem ekstra :) troche na drogi narzekam a mąż to bardzo ale takie uroki wsi ;)

Inspired kiedy masz teraz wizyte u doktorka ? ;)

Martika ogromnie sie ciesze z Twojej córci :) mam nadzieje ze i nam sie spełni marzenie i trzeci bedzie synek :) wtedy bedzie tak jak marzyłam, zeby miec dwie córeczki z mała roznica wieku i syna - mogłby byc tez pierwszy :P

Cudna dzis pogoda wiec grilowalismy sobie w ogrodzie :) ale sie obżarłam :D

o przeziebieniu to sie nie wypowiem, bo ostatni raz bylam przeziebiona chyba z 10 lat temu :D
ewik - zalogowałam się do centrum medicover, bo nie pamiętałam i mam tam wpisane tak:
sinupret 3x2 drazetki-7 dni

ja też cały dzien myślę o Sylwii... śledziłam jej historię i trzymałam za nią kciuki od samego początku i problemów z przeziernością.
Rano zryczałam się okrutnie...
Alana - ona pisała, że wykryli jakąś wadę serduszka. Widocznie zbyt poważną, żeby coś z tym zrobić :( Maluch ciągle rośnie i widocznie nie dało rady...

Strasznie mnie ruszają takie historie...
Strasznie żal mi Sylwii...i chodziło to za mna cały dzień...

Alana kolejna wizyta 13 marca, znowu mamy tak samo?:)
Do nosa tez jest physiomer - do udrażniania nosa, jest też do odkażania i oczyszczania - 100% woda morska. Ja właśnie się zaopatrzyłam, co prawda dość drogie, ale mam nadzieje,że po 2 tygodniach męczarni z katarem pomoże mi.
Luna Dzięki.

Kia woda na mnie nie działa..

Mnie takie historie tez przybijają .. Tym bardziej, że jeszcze niedawno Sylwia mnie pocieszała bo miałyśmy podobny problem :(
Na katar jest też specjalnie dla kobiet w ciąży prenalen w sprayu do nosa, koszt 15zł
Wiesz Luna, ja akurat nie jestem zbyt wybredna jeśli chodzi o wózek. Ważne żeby miał pompowane koła, był ładny i lekki. Tyle. A ten waży troszkę ponad 10kg. Jeżdzę bardzo dużo samochodem, więc bardziej zależy mi właśnie na wadze i wpinanym foteliku, bo głównie on będzie mi potrzebny. Co do mama i ja, to dzięki za podpowiedź, spróbuję się dowiedzieć czy mogą go ściągnąć. Chociaż z drugiej strony, jeśli miałabym tracić zaliczkę, to już wolę go sobie zamówić z internetu i odesłać, jeśli mi nie podpasuje, wyjdzie mnie taniej.
to jeszcze jedna podpowiedź - w mama i ja zazwyczaj zjeżdżają z ceną na tańszą niż w internecie się znajdzie - kiedys kumpeli powiedzieli, że ceny, które oni mają na sklepie to są "dla Rosjan" ;)

faktycznie mega lekki ten wózek :)
Ja ma tabletki Prenalen na grypę i po jednym dniu mi przechodzi, ale nie wiem czy to konkretnie przez to czy to, że moje choroby nie są zbyt długie. Muszę odespać wszystko i jest si. Teraz zamiast kataru mam wrażenie jakbym miala dwa wielkie CZOPY w nosie ;p Plus taki, że nie cieknie ;p Jeszcze trochę to bym sie przez ten katar odwodniła ;p
Pisałam wczoraj, że zakupiłam physiomer - do udrażniania i użyłam go wczoraj 2 razy i dziś obudziłam się znacznie bardziej wyspana z odetkanym nosem i z dużo mniejszym katarem, a męczyłam się 14 dni, także polecam, wcześniej stosowałam inne dostępne dla kobiet w ciąży środki i nic, więc wart swojej ceny - 35 zł za dużą butelkę.
Dodam,że wcześniej też próbowałam jakiejś innej wody morskiej, ale do odkażania, więc mniej stężonej i nic nie pomogła, a physiomer - do udrażniania okazał się trafnym zakupem. :) w końcu wracam do życia
a ja jestem z Przymorza również ;)
ja tez myslałamo Sylwii,z tego co pamietam miałysmy termin na ten sam dzien ,bardzo mi przykro...
preziebiona byłam oststnio jakos na początku ciaży ,leczyłąm sie miodem ,czosnkiem i cebula a do tego mleko blee
Kurcze strasznie czytać o tym co spotkało Sylwie :(

Ja pojechałam na weekend do rodziców do Olsztyna i byłam u znajomego lekarza na kontroli. Jego zdaniem na 90% chłopak więc bardzo się cieszymy, tym bardziej że dziadkowie póki co są mezami babć bo mają same wnuczki :) ale mam ochotę już dziś uciekać do domu bo mama chce mnie zaglaskac ;)
Ja mieszkam na Chełmie ale lekarza mam ma Przymorzu a pracuję w Gdyni także i tak całe Trójmiasto zawsze zjezdzone. Teraz już tylko czekam na Męża który w końcu za tydzień będzie :))
Kia mi też dzisiaj o niebo lepiej !
Zawdzięczam pionizację SINUPRETOWI :D

Siadam, wstaję, chodzę - po tygodniu walki czuję się jakbym 6 w totka trafiła ;)
Oilbasem oblałam wszystko dookoła i jakoś noc przeżyłam ;)
Oby do poniedziałku wróciły mi siły bo słaba jestem strasznie :/
Zawsze myśli się, że to jakieś odległe przypadki a jak dowiaduje się, że to stało się w bliskim gronie tu na forum u Sylwii to dopiero dociera do mnie, że to może przydarzyć się każdej z nas :(
Nic juz sie zadnej z nas nie przydarzy!!! Trzeba myslec pozytywnie! Zaraz bedziemy pisac o tym jakie nasze dzieci sa wspaniale i tyle a porod to byla drobnostka!
tak jest ;))
u mnie dzisiaj nocka nie najlepsza, nie dość, że wstawałam częściej do toalety,nie mogłam później zasnąć to jeszcze obudziłam się z bólem gardła i katarem.A tak się cieszyłam,że choróbska mnie omijają :(
Ja dzisiaj pedze do lekarza... katar troche odpuszcza ale z gardlem co raz gorzej i kaszlec zaczynam wiec nie ma na co czekac.dzis w koncu poniedzialek,mlody w przedszkolu wiec moge sie troche pod koldra wygrzac.chocuaz czekam tylko az on tez sie rozlozy.a taka pogoda piekna zamiast spacerowac to ja ledwo dycham.jak tam po weekendzie?
Widzę, że panuje grypa i przeziębienie. Mnie na szczęście to omija, czuję się całkiem dobrze. Ostatnio brzuszek mi dość mocno się uwydatnił, w sobotę kupiłam spodnie ciążowe, już niestety "normalne" ciuchy odchodzą na dno szafy...
Pogoda rzeczywiście jest cudowna, warto wybrać się na spacerek :)
Odkąd przeczytałam co spotkało Sylwię jakoś nie wiem co napisać. Wiem co ona może czuć bo straciłam dziecko w 27 tygodniu i w 5 tygodniu ciąży.
Dostałam kilka dni temu karuzelę do łóżeczka od koleżanki i fajny termometr do kąpieli a także herbatkę dla kobiet w ciąży.
Smarujecie się czymś na rozstępy? Ja już od jakiś 3 tygodni tak.
Dziś wracając z przedszkola na schodach zrobiło mi się tak słabo,że musiałam usiąść, nie mogę wychodzić z domu bez śniadania :(
Ja też muszę regularnie jeść małe posiłki, bo szybko robi mi się słabo i niedobrze.
Rozstępów (jeszcze) nie mam, ale praktycznie od początku ciąży smaruję się codziennie olejkiem Bio Oil, koleżanka mi poleciła. Mam nadzieję, że to uchroni mnie przed rozstępami, albo chociaż je złagodzi.
Ja po córce nie mam ale z nią przytyłam tylko 6kg a teraz brakuje mi już 1 kg do wagi z jaką szłam do porodu :)
Ja tez jadę z Bio-oil 😊 co prawda od 2 miesięcy bo w ulotce pisali ze stosuje sie po 1 trymestrze. Rozstepow nie mam ale te co mialam na udach chyba mi sie troszke powiekszyly. Ale ud nie smarowalam bio-oil tylko palmersem. No ale nic dziwnego przy 8kg:P Ja tez sie,dzisij wybieram do lekarza. Co prawda juz mi prawie wszystko przeszlo ale mężulek nie da mi spokoju :P
Ja wlasnie wrocilam od lekarza.dostalam antybiotyk duomox i jakos mam opory zeby wziac. Lekarka stwierdzila ze jak sie 5 dni juz lecze sama i nic nie pomaga to czas wlaczyc antybiotyk bo objawowo nie ma lekow ktore moglaby mi przepisac. No i boje sie troche wziac ale chyba sie przekonam...

Co do rozstepow to po pierwszej ciazy mam ogromne na brzuchu i lekkie na biodrach.teraz juz jasne,srebrzyste takie ale ja w pierwszej ciazy przytylam 21 kilo a teraz jeszcze nie mam nawet wagi poczatkowej z tamtego okresu wiec nke jest zle:) smaruje sie troche bio oilem i maslem do ciala na zmiane ale to zalezy od skory. Poprzednio tez sie smarowalam i nic to nie dalo. Jak mi w 7 miesiacu nagle brzucha wywalilo to nie bylo przebacz :) teraz zobaczymy ale jak beda to trudno:)
No cóż, ja też nie mam pewności czy codzienne stosowanie Bio Oil pozwoli mi uniknąć rozstępów. Ale robię co mogę i potem po ciąży nie będę sobie wyrzucać, że nic nie robiłam ;)
Poza tym codziennie staram się nawilżać skórę balsamem, bardziej sumiennie niż przed ciążą.
po poprzedniej ciąży zostało mi kilka rozstępów, ale nie rzucają się w oczy.Mam nadzieję, że po tej ciąży będzie podobnie :)
Hej Dziewczyny, co tu taka cisza???:)

Wczoraj pierwszy raz kupiłam kilka ciuszków dla maluszka, chciałam poczekać aż będzie wiadomo czy dziewczynka czy chłopiec ale nie mogłam się powstrzymać, taki śliczne były:)

Co do rozstępów to ja kilka dostałam na nogach po tym jak tak szybko schudłam w pierwszym trymestrze, nie miałam pojęcia, że można się ich nabawić przy chudnięciu. Teraz smaruję się różnymi specyfikami i zobaczymy.
Cisza bo wiosna przyszla i wszystkie mamy spaceruja! Oprocz mnie bo synek przeziebiony i siedzimy w domu. A ze z niego juz prawdziwy facet to "umiera" przy katarze:-)
ja sie smaruje balsamem z rossamana z serii babydream. Z tego co wyczytalam ma bardzo dobry sklad no i cena jest przystepna. Piersi olejkiem bio oil bo tak szybko to nigdy cycki mi nie rosly:-) poza tym po pierwszej ciazy nie mam rozstepow wiec licze na to samo ale smarowac sie bede:-)
Dziś mam kiepski dzień, wczoraj posiedzieliśmy do północy u znajomych, a potem jeszcze nie mogłam zasnąć. I niestety mimo chęci nie udało mi się odespać i teraz chodzę jak zombie, głowa mnie boli...
ojojoj współczuję wszystkim chorującym! wracajcie szybko do zdrowia!;*
ja na rozstępy smaruje się Zziaja MamaMia;) jest okej;) ale ja na razie nie mam brzucha, więc nie mają mi się po czym te rozstępy robić;)
sierpniowa najlepiej na dwór wyjść pooddychać świeżym powietrzem;)
hejj, a któraś może używała Musteli?
muminka1 właśnie wracam ze spaceru, rzeczywiście już mi lepiej :) świeże powietrze jest niezawodne!
ja uzywam le maadr czy jakoś tak - potrójnie działający krem p/rozst.

brzuch juz mam ogromny, a jeszcze nic się nie pojawiło. Wg mnie fajny - ładnie się wchłania, nawilża, ale nie pozostawia tłustego filmu ;)

na razie nie mam nowych rozstepów poza starymi kiedy to chudłam i tyłam naprzemiennie ;)

musteli natomiast używała moja siostra i była bardzo zadowolona.

ja mam le maadr - polecała go Pani w aptece, że niby maja bardzo zbliżony skład (nie sprawdzałam)
kurcze cięzko za Wami nadążyć , tak produkujecie ;)
Rozstępów na brzuchu w żadnej ciąży nie miałam , także mam nadzieję że do 4 razy sztuka i tym razem też się nie pojawią. w pierwszej ciąży pojawiły się na udach ale po tylu latach są już blade.

Jeszcze nie wiem co urodzę ale powoli zaczęłam kupować ciuszki , staram się kupować takie unisex , ale nie zawsze się takie trafią a wszystko co małe jest takie śliczne. Trochę ciuchów mam po córkach , troche kupiłam chłopięcych a najwyżej jak sie okaże że to kolejna córka to oddam komuś.

Za wózkiem trochę się rozglądałam ale jeszcze nic nie wybrałam.
Jakoś nie mam ostatnio ochoty do życia , mam doła strasznego , do niedawna brałam leki na depresję ale teraz lekarka doradziła aby odstawić i teraz tego efekty :( Do tego mąż mi oznajmił że w maju wyjeżdża do Niemiec , przyjedzie na poród (oczywiście jeśli zdąży) , zostanie na tydzien , moze dwa , a we wrześniu my do niego dojeżdżamy i zostajemy na stałe. Jestem tym przerazona bo bede sama w ciąży z trójką dzieci. No i ta przeprowadzka , ani ja ani córki nie znamy języka. Ehhhh mam nadzieję że do maja uda mi się go udobruchać i zmieni plany.
jeszcze tylko dopiszę że jestem z Brzeźna
Kasia, co za perspektywa... Ja Ci życzę takiego dogadania z Mężem, żebyście byli zadowoleni bez względu na to, gdzie wyladujecie, żebyście trzymali się razem, wtedy wszędzie dacie radę :)
To co się w ciąży robi z depresją, skoro leki się odstawia?
Powinny być jakieś recepty na wsparcie najbliższych i zwolnienie z ogarniania domu ;)

Ja jestem z Osowej.
bauaganiarka jeśli wprowadzą recepty o których napisałaś to zapewniam,że pierwsza ustawię się w kolejce po nie :)

u mnie dzisiaj nastrój dobry, choć od 6 jestem na nogach, stanowczo za wcześnie jak na mnie
depresję w ciąży można niby leczyć , ale ze względu na to że na początku ciąza moja była zagrożona psychiatra doradziła abym odstawiła leki przeciwdepresyjne ponieważ mogły kolidować z d*phastonem który wtedy brałam. Teraz d*phastonu nie biorę , ale wg lekarza lepiej będzie nie wracać do przeciw depresantów, chyba że już naprawdę źle będę się czuła. Ostatnio nawet myślałam o tym aby do nich wrócić , ale wtedy karmienie piersią jest wykluczone, a ja należę do mam tylko i wyłącznie karmiących cycem. Także tak czy siak leki i tak by poszły w odstawkę. Mam nadzieję że z czasem będzie lepiej .

Myślała któraś z was o sesji ciążowej ? Ja ostatnio o tym sobie pomyślałam bo to fajna pamiątka. koleżanka robiła jakiś czas temu i zdjęcia po prostu są boskie.
Ja sobie robiłam sesję w poprzedniej ciaży-fajna pamiątka.
Kasia - faktycznie samej z trójką nie będzie Ci łatwo, ale widzę po suwaczku, że to już duże dziewczyny, dacie sobie radę :)
A z mężem pewnie znajdziecie jakiś kompromis :)

Co do sesji ciążowej to ja mam nawet koleżankę obok siebie, która się tym zajmuje ;) Ale nie pytałam ile bierze. W sumie nie wiem czy chcę taką sesję. Chyba już wolałabym taką sesję "poporodową" ale nie tak od razu po porodzie tylko po np. miesiącu i żeby objęła naszą całą czwórkę ;)

Ja chyba też muszę zainwestować w coś typowego przeciw rozstępom, na razie smaruję się zwykłym nawilżającym balsamem.

No i mam nie lada problem z wózkiem, bo okazuje się, że w żadnym sklepie stacjonarnym nie mają nawet takiej firmy jak Lonex (co okazało się dla mnie głębokim szokiem, bo wózek jest w sumie niedrogi i mega lekki, moim zdaniem powinien właśnie być hitem).
Czyli będę musiała po prostu zamówić go, obejrzeć i w razie czego odesłać. Czytałam też opinie w internecie na temat tego wózka- fakt, jest ich mało, ale są naprawdę dobre. Tylko teraz się okazało, że mój plan zakupu go w marcu wziął w łeb, bo mój mąż mi oznajmił, że w tym miesiącu kupujemy pustaki, cement i inne budowlane artykuły. No nic, kupię go trochę później, siła wyższa ;)
a szkoda, Monika myślałam, że sobie wtedy Lonexa od Ciebie podejrzę ;)
to są wózki głównie na eksport, do Rosji np :)
Luna daj linka do tego kremu bo nie jestem pewna czy znalazłam ten o którym piszesz :))

Kasia nie zazdroszcze przeprowadzki w nieznane, ale czasem byc lepiej razem gdzies daleko niz osobno :)) ciekawa jestem co tym razem bedziesz miała :)

ja w poniedziałek na połówkowe i sie doczekac nie moge, no i tez po połówkowym jedziemy wozek zamawiać :)

sesji nie planuje bo nie lubie siebie na zdjeciach :P
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=58287

ja dostałam od mamy takie opakowanie 2x200ml - kupowała go w super pharm

co do sesji ciążowej, to ja zawsze chciałam, ale w ciaży wyglądam okropnie mam wrażenie.... zrobiłam sobie włosy, paznokcie etraz, ale w sumie czuje sie okropnie i czuje sie brzydka... mam problemy z cerą, plamy...
masakra

ja jestem z tych co się na codzień mało malowały, a teraz jak nie mam podkładu to się mnie pytają czy w ogóle spałam :( masakra... włosy też mam takie .. eh.

A niby to córki "odbierają urodę"??
Bauaganiarka a kiedy Ty planujesz się zaopatrzyć w wózek? Postaram się wyrobić przed Tobą żeby Ci relację zdać ;)
Chciałam teraz kupić jakiś 2 albo 3w1, żeby że spacerowki najpierw korzystać, ale w sumie to nie znalazłam żadnego super mi pasujacego, każdemu czegoś brakuje ;) no albo właśnie nie ma go gdzie na żywo zobaczyć, wiele wózków w realu mnie już rozczarowalo. Myślę teraz o Concord Fusion, że względu na spacerowke, ale z nim to czekamy na decyzję z pracy Męża o dofinansowaniu jakimś, bo cena gra rolę, a nie jest idealny :)
dziewczyny, jestem z mam wrześniowych, ale czasem Was podczytuję :) poniżej link do analizy kremów na rozstępy - może którejś z Was się przyda
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

ja sama aktualnie stosuję babydream z rosmana oliwka i krem (po przyczytaniu opinii z srokao)
Mnie akurat ten z Rossmanna paskudnie uczulil w pierwszej ciąży, chyba pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło; polecam olejek kokosowy :)
nie wiem, czy byłyście na tej stronce co podała Aga_Kr... szok normalnie, strach używać tych kremów:) wychodzi na to, że naprawde te z rossmanna są sensowne, no chybaże tak jak Bauaganiarka wyjdzie jakies uczulenie:/
no mnie te rossmanowe też uczulają, niestety nie tylko kremy na rozstępy, ale też zwykłe wcześniej.. coś muszą mieć w sobie,c zego nie toleruję :(
hmm ja w sumie jeszcze nie probowałam:/ jutro coś kupię i zobaczymy.
nasz wózio jest już w domu, jednak szybciej go "stworzyli":p
A jaki kupiłaś Muminka? Roan Maritę czy jakiś inny? Bo już mi się miesza kto jaki ;)
Muminka pochwal się - wstaw jakąś fotke:)
Ja pojade oglądać wózki dopiero po usg połówkowym, które mam 14.03. Już się nie mogę doczekać:)
Ja się też nie czuję jakoś mega atrakcyjna w ciązy. MAm wrażenie, że bardzo ładnie wyglądam w makijażu, lepiej niż wcześniej ale to pewnie dlatego, ze teraz rzadziej się maluję i widzę ten efekt;) A jeśli chodzi o resztę to czuję się jak mały upasiony spaślak ;D Nie tyle co przez brzuch a przez boczki, które mi się pierwszy raz w życiu tak odznaczają a już ważyłam tyle co teraz. Ale dzisiaj znajomy powiedział, że mam mały brzuch w porównaniu do jego żony i to mnie troszkę pocieszyło. Ale to jak na razie pierwsza taka opinia i pewnie ostatnia hi hi

Mój Mężulko wziął się porządnie za remont (który powoli ciągnie się od października) i mam pobojowisko, że ho ho
Po codziennym ogarnianiu sajgonu padam na twarz i nawet przestała mnie męczyć bezsenność. ;)
Monika kupiliśmy Roana Maritę Prestige;) jest boski, oczywiście dla nas, bo każdy ma inny gust;)
Olcik zaraz postaram się jakąś wstawić;)
Rozyczynka oj ja też mam twarz usypaną pryszczami, nawet tona pudru nie pomaga, więc po prostu tego nie robię;/
zdjęcie;)
http://zapodaj.net/159bcb3082cb9.png.html
Wózek jest śliczny:) Też mi się taki podoba ale raczej nie wejdzie do mojego bagażnika:/ Kolor też super:)
Inspired a jaki masz samochód?:> a po za tym powiem Ci, że kółka też się wymontowuje i zostaje sam stelaż m.in. dlatego wzięliśmy ten wózek;)
dzisiaj obudziłam się mega wypoczęta i z dobrym nastawieniem do życia więc jest fajnie :)
wózeczek bardzo ładny
super wózek!:) takie połączenie elegancji i stylu:)
my narazie nie posiadamy samochodu, więc teoretycznie nie musimy brać pod uwagę wielkości po złożeniu:) ale w sumie nie ma sie z czego cieszyc.. dobrze by było mieć autko:)
Koralik to zapowiada się dobry dzień;)
Olcik jeśli nie macie rodziny gdzieś rozsianej tlyko blisko Was to samochód bywa zbędny;) my do rodziców mamy ponad 130 km w jedną stronę, więc przydaje się;)
czujecie ruchy dziecka? bo widzę, że jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie, więc pytam;) ja jeszcze niestety nie;/
to prawda.. wszędzie do rodziny dojeżdzamy autobusami, więc damy rade:)
ja nie czuje jeszcze ruchów:( już tak bym chciała.. cokolwiek:) czasami się kładę i się skupiam jak nienormalna żeby coś poczuć a tu nic.. ale podobno przy pierwszej ciązy i z dodatkowym tłuszczykiem na brzuchu tak to już jest...:P
Olcik no ja nie mam kompletnie brzucha, więc myślę, że powinnam już czuć;P
Dziewczyny w pierwszej ciazy jest to chwile pozniej. Ja juz czuje z jakis tydzien:-) sa tak delikatne ze gdybym nie wiedziala co to, to bym przegapila:-)
no właśnie, ja w sumie nie wiem dokładnie co mam czuć. Chciałabym uchwycić ten moment pierwszego kopniaka, ale obawiam się, że przez tę niewiedzę mogę to przeoczyć. Ale zobaczymy:) będę się dalej skupiać hehehe
uciekam dziewczyny, dziś mam badania na AWFie przed ćwiczeniami dla mam:) Gdzieś już w tym wątku któraś z tego korzystała:) fajna sprawa - badają siłę mięśni dna miednicy elektromigrafem + wydolność organizmu na rowerku, po czym ustalają intensywność wysiłku, który należy wykonywać. Fajnie, że coś takiego jest:)
Wózek boski... Kurcze teraz znowu mam dylemat :) szkoda, ze te badania są tak daleko. Bardzo fajna sprawa. Ja sie tez musze rozejrzeć za jakas szkolą... Chociaz dla samej formy.
Moj fasolek wczoraj tak sie poruszyl ze bylo to lekko nieprzyjemne. Moze to "glupio" brzmi ale tak jakoś mocno... A wg to ma swoje ulubione godziny o 12 18 i 24 ćwiczy ADHD :P
Ja swojego bąbelka jeszcze nie czuję a bardzo bym chciała, mam łożysko na przedniej ścianie macicy i może to utrudniać wyczucie ruchów.
Wózeczek bardzo ładny,mam znajome, które mają marity i są zadowolone. Ja jeszcze nic nie kupiłam.
Różyczynka chyba obie jesteśmy z Wejherowa z tego co pamiętam.
dziewczyny co do ruchów, to ja się strasznei stresowałam ( i do tej pory tak mam, bo nei czuję ruchów codziennie), ale pierwsze "smyranie" poczułam 21/22tc , a tak, że byłam pewna, że "to ruchy" z półtora tygodnia później (pierwszy maluch, wagowo na pewno nie jestem chuda :P nie jakaś otyła, ale na pewno nie chuda), a poza tym dużo zależy też od tego jak umiejscowione jest łożysko więc się nie denerwujcie :)
Mylą mi się Wasze suwaczki z plotkiem :)

Nooo wózek piękny, też bym chętnie kupiła taką klasyczną gondole.

Ja ruchy poczułam 15.lutego, mniej-więcej tak, jak z Mrysiem i Tysią, z nimi w grudniu, bo oba miśki czerwcowe.
A najbardziej najnowszy dzidzius fika, jak leżę na brzuchu :)

Jaki ładny znów dzień... A ja znów nie mam na nic siły, nadal w pizamach jesteśmy :]
Bauaganiarka nie przejmuj się ja codziennie wychodzę z łóżka o 12 więc i tak nie jest najgorzej ;p
A czasami jak szukam sojego ostatniego wpisu i spojrze na wpis Jolci to też mam chwilę zastanowienia czy to ja czy nie ;D

Jolcia - tak ja też Wejherowo City ;d A masz już upatrzoną jakąś szkołę?. Ja sobie tak myślałam, że chyba opytam się najpierw w szpitalu bo przynajmniej oswoję się troszkę z tym miejscem bo to moja pierwsza fasolka i zwłaszcza część porodowa wprawia mnie w stan paniki ;D A ta Pani co ją prowadzi później podobno przychodzi o świeżuteńkich mam na sale.
Ja chyba nie będę szła. Mój poród trwał 15 minut,wszystko działo się ekspresowo a w ciąży miałam plamienia i większość leżałam więc nie chodziłam.
Na szpital nie narzekam, ale chyba jak nic się nie dzieje to wszędzie jest dobrze, gorzej jak pojawiają się problemy.
bauaganiarka a czemu nie kupisz sobie klasycznej gondoli ?

ja tez miałam zamiar zakupu wozka klasycznego, jednak mi sie odwidziało w sklepie bo sa takie wielkie :D ale nadal mi sie wizualnie podobaja :))
Mi się bardzo podobają ale gondole od klasycznych,spacerówki już mniej.
co do ruchów to ja juz czuje regularnie o 9 rano i miedzy 19-21 to standard plus cały dzien jakies pojedyncze, to dziecko jakies bardziej ruchliwe niz pierwsza córka, ona była taka delikatna do samego końca, a z tym dzidziolem juz sie robi chwilami nie przyjemnie :/
mówią ze druga ciaza szybciej, a ja czułam pozniej bo tak od poczatku 20 tygodnia, jak skończyłam 19 tydz i 1 dzień, a z Laura czułam juz w 18 tygodniu :) z tym ze teraz mam łożysko na przedniej a w pierwszej ciazy miałam na tylniej :)
spacerowki od klasycznych tez mi sie nie podobaja za bardzo :)
nie kupowałabym na pewno tylko sama gondole a potem jakas lekką i mała spacerówe :)
Dziewczyny z tymi r******i to roznie. W pierwszej ciazyczulam dopiero kolo 22 tygodnia. Jestem grubas wiec myslalam ze teraz tez bedzie tak pozno ale tym razem dzidzia dala o sobie znac juz kolo 15-16 tygodnia a teraz kopie jak szalone nawet jak.reke sie przylozy to czuc a uwierzcie ze ma co te ruchy amortyzowac;) wszystko zalezy od wszystkiego:) a pierwsze ruchy byly u mnie jak motylek takie smyranie albo pukniecie jak pstryczek w nos:)

Jutro kolejne podejscie do usg polowkowego. Ciekawe czy da sie zbadac no i czy bede w koncu wiedziala czy to chlopiec czy dziewczyna!

Ja to mam jakas depresje ostatnio. Ciagle placze, sameproblemy dookola. Dzisiaj dostalam odpowiedz z zusu ze nie przysluguje mi zasilek maciezynski po urodzeniu. W kiepskim czasie w ciaze zaszlam, nie przedluzyli mi umowy no i teraz klops. Wszystko sie kumuluje. Ale powiadaja ze po burzy zawsze wychodzi slonce wiec jakos to przeczekam, pomysle i mam nadzieje ze jakos sobie poradzimy...

Marze o tym zeby maz juz przestal pracowac na wyjazdach i znalazl cos na miejscu, zawsze latwiej we dwoje.

Jak zaczne przygotowania rzeczy dla dziecka to pewnie humor mi sie poprawi:)

A tak w temacie urody... ja wygladam jak pasztet totalny. Pryszcze,wory pod oczami... ale jak sie zapudruje,zamaskuje to idzie w lustro spojrzec ;)
Ja byłam jakiś czas temu tez mega zdołowana i nie wiem czym co prawda ;p Ale spędzałam całe dnie w domu a teraz praktycznie codziennie gdzieś wychodzę i jest dużo lepiej i raczej staram się chodzić a nie jeździć ani autem ani komunikacją. I na prawdę mega polepszyło się moje samopoczucie psychiczne. Często znajdę towarzysza na wyjście na lekkie zakupy więc zawsze jakaś rozrywka ;p
Ja też codziennie spaceruję w przerwie między posiłkami :)
Co do urody to zaczynam wyglądać tak "pięknie" jak w ciąży z Olą,twarz okrągła jak księżyc w pełni, pryszcze,żyły na biuście itp ale jak to mówią córka zabiera mamie urodę :)
Fajny ten wózek Muminka!

A ja dziś byłam w Pruszczu i zaszłam do sklepu Maluch, gdzie znalazłam godnego zastępcę mojego wymarzonego Lonexa, którego nie można nigdzie obejrzeć. To Tutek Tirso, w moim ukochanym szarym kolorze ;) wyglądem własciwie identyczny jak Lonex, trochę tylko mniej pojemny kosz na zakupy, ale za to zapinany ;) no i wagą też zbliżony, bo 11 kg. Cena też podobna, 1600zł. Mam nadzieję, że uda mi się ją trochę stargować ;)
Co do ruchów to ja pierwsze poczułam w 15 tygodniu, ale są one tak sporadyczne, że wolałabym je czuć częściej ;) tak średnio co 2 dni czuję kopniaki, zazwyczaj jak przebywam w niewygodnej dla mnie pozycji, a najczęściej jak jestem zmęczona. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam dużo po 20 tygodniu, dokładnie już nie pamiętam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzięki kochane, zamontowaliśmy też spacerówkę i w tej wersji marity wygląda na prawdę okej;)
o ja super te zajęcia na awfie , ale ja niestety mam swoje zajęcia, studia więc nie miałabym jak, a szkoda!
no właśnie ja mam łożysko na tylnej ścianie macicy, więc mówią, że wcześniej czuć, także czekam!!
Hej :)
Ja Maluszka czuję od 12.02 i sama byłam zaskoczona,że tak szybko bo to był początek 14tc :)
Wczoraj pierwszy raz zapukał ;) Bo wcześniej to było "tylko" rozciąganie/muskanie :)
W pierwszej ciąży poczułam Synka książkowo w 16tc :)
We wtorek wizyta ale pewnie bez USG a jeśli nawet to wątpię,że na tym sprzęcie poznamy płeć a tak już bym chciała ..
Ja też ruchów maluszka jeszcze nie czuję, chociaż czasami mam wrażenie, że to może to ale pewna nie jestem:)
Ja ruchy czuję od niedawna , ale są sporadyczne i czasami zastanawiam się czy to napewno to.

dzisiaj byłam na wizycie , bez usg , wszystko jest ok. za 4 tygodnie mam połówkowe , położna doradziła abym zrobiła gdzie indziej ponieważ tu gdzie chodzę mają kiepski sprzęt. poleciła invictę , a może wy mi coś polecicie w Gdańsku ?
Kasia28 ja jestem zadowolona z Lenckowskiej i Jej gabinetu na Hallera (przyjmuje też w Invikcie ale różnica 100zł w cenie) :)
A już w ogóle polecam Olszewską :) Do Niej na pewno idziemy na 3D z nagraniem w 24 tc :) W pierwszej ciąży USG tylko u Niej robiłam.
Kasia - nie chcę Cię negować, ale co robiłaś u ginekologa bez USG, ze wg wiesz, że z Maleństwem wszystko ok?.
kasia - ja polecam preisa - przyjmuje na skarzynskiego, ma super sprzet i ponoc jak on nic nie wypatrzy nikt nic nie wypatrzy. zrobił nam bardzo dokłądne badanie i wszytsko posprawdzał. tylko jest specyficzny i dośc drogi.
Ale wg nas warty swojej ceny.
A możecie polecić kogoś dobrego z Gdyni lub bardziej w stronę Wejherowa.
Ile kosztuje usg polowkowe u Preisa? Bez nagrywania tylko z fotkami.
300zł - nie robi różnicy czy chcesz z płytą czy bez - cena jest ta sama.
Ja w gdyni moge polecic pania Małyjasiak z dąbrowy. Byłam u niej w pierwszej ciazy na usg cudna kobieta, gabinet prywatny w donu wszystko nagrane na plyte i wydruki. Niestety nie pamietam ceny ale cos kolo 200 chyba.
Wlasnie wrocilam z usg:) bedzie dziewczynka! Ogromnie sie ciesze. Z tego wszystkiego porwalam paczki, wynik i pognalam do domu zapominajac zajrzec do sklepu z wozkami... :) przekladam na jutro:)
Polika to gratulację!!! ;)

Mam nadzieję, że wrócę z identyczna informacją bo mam dzisiaj wizytę na 17:20 ;p Chociaż to i tak potwierdzi tylko to co wiem od samego początku - intuicyjnie he he
Rozyczynka w evi-medzie doktora Zabula polecam;)
Wiem, szybka jestem:/ Sylwia bardzo mi przykro.. :(
Dziewczyny denerwuje sie kurcze bo zwiększyła mi sie ilośc leukocytow w moczu... :( czy ktoś z was miał tez zwiększona ilośc?? Ja mam 10-15 wpw :(
Gratulacje Polika!
Swoją drogą ja jak się dowiedziałam, że będzie dziewczynka to z wrażenia zapomniałam syna odebrać ze szkoły :D Musiałam wracać po niego ;)
Rozyczynka daj znać :)
Roksana ja miałam 10-11 z tego co kojarzę i lekarka mnie ochrzaniła jak jej powiedziałam, że się tym martwię. Powiedziała, że to są normalne wyniki w ciąży. Teraz mi się już unormowały.
Monika.K a brałas coś na to ?
Polika gratuluję córeczki :) teraz jak już wiesz kto mieszka pod Twoim sercem to możesz oddać się w zakupowemu szaleństwu:)

ja dzisiaj zmęczona jestem, mój dwulatek ma w sobie tyle energii,że chętnie bym wzięła od niego część
roksana - najlepiej zrób sobie posiew dodatkowo, zobaczsz co wyhodują a do lekarza już pójdziesz z wynikami.
Może to byc lekki stan zapalny.

Polecam także Lactacyd femina plus czy jakoś tak - płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym przywraca dobre ph.

W ciąży ponoć łatwo o jakąs lekką infekcję.
Ja miałam dość liczne bakterie i właśnie leukocyty lekko podwyższone, zrobiłam posiew (nic tam nie wyhodowali więc się uspokoiłam), zaczęłam używac lactacyd i teraz miałam super wyniki.

Ogólnie lekarka powiedziała mi, że martwić się powinnam gdyby pojawiło się jakieś pieczenie/swędzenie.

Ale ja bym zrobiła na wszelki wypadek posiew na Twoim miejscu, to albo się uspokoisz, bo nic nei wyhodują, albo będziesz wiedziała, jakie masz bakterie, i lekarka od razu na wizycie coś Ci na to da.

polika - gratuluje córy!
Nie, ja nic nie brałam na to. Tak patrzę w moją starą kartę ciąży i widzę, że za każdym razem leukocyty miałam koło 10-20, a w 37tc aż 20-40 i dopiero wtedy zapisał mi Furagin i jakieś inne leki.
Dziekuje dziewczyny :)
Jz umowilam sie na jutro z psiapsiola na ogladanie plyty z usg i wypad po jakies ciuszki chociaz kupowac duzo nie bede bo duzo dostane:)

Co do zakazen ja jestem teraz na antybiotyku no i standardowo przypaletala sie infekcja. Malo przyjemna dodam ale juz zakupilam leki mam nadzieje ze sie poprawi. Antybiotyk jeszcze dwa dni jakos wytrzymam chyba...

Z moczem to tez mnie uspokajal lekarz ze podwyzszone wyniki troche to norma. A za dwa tygodnie czeka mnie glukoza. Mam nadzieje ze tym razem w szpitalu na obserwacji nie wyladuje.
Polika gratuluje córeczki:)
Polika gratulacje!

A mnie dopadł mega katar. ;-( Co jest najskuteczniejszego na katar i można brać w ciąży?
Gratulacje ogromne Polika! :)

doppisujcie płeć do listy dziewczyny :))

Martika jest cos w sprayu do nosa Prenalen, ale ja stosowałam normalne krople do nosa dla dzieci nasivin ten po 1r.ż i ten syrop Prenalen i jakos przeszło :)
Martika plukac sola fizjologiczna, masc majerankowa pod nos i liczyc na cud! ja sie smaruje jeszcze pulmexem rozgrzewajacym i pachnacym mieta przed snem:-) takim dla niemowlakow:-)
wybiera sie któraś na warsztaty bezpieczny maluch w środe ? :)
Także jesteśmy po USG i będzie na 100% chłopak. Wrzucę za chwilkę zdjęcia na których widać i jajka i ptaszka. Więc się na pewno nie pomylił...

Jak widać mój instynkt macierzyński już na samym początku szwankuje, bo czułam dziołchę ;p

Teraz tak zwróciłam uwagę, że mam łożysko na przedniej ścianie chyba wtedy nie czuje się ruchów szybko (albo coś pokręciłam) a ja czułam szybko więc nie zawsze od tego to zależy.

No i mój wielki chłopak waży 420g. A średnia waga to 300g. Więc moje przypuszczenia co do klopsa się sprawdzają ;p
Alana-dopisałam:

prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
Rozyczynka gratulacje!!
Alana ja idę;)
Rozyczynka gratulacje;))
Polika Tobie też;)
na katar (taki z zatok) bardzo dobry jest sinupret drazetki - wloskie ziolowe, mozna stosować w ciąży.

Rozyczynka - gratuluje syna! :) Ja też byłam przekonana że będę miała córę, więc po usg połówkowym keidy dowiedzieliśmy się o płci (lekarz nie miał żadnych wątpliwości) musiałam jechac do smyka oddać te piękne dziewczyńskie kompleciki :P
Teraz już sobie natomiast nie wyobrażam, żeby mogło być inaczej :)

http://imageshack.com/a/img856/2451/c1zh.jpg
U mojej koleżanki w 23 tyg z chłopca zrobiła się dziewczynka. A to dlatego, że na połówkowym dziecko było ułożone poprzecznie i lekarz stwierdził, że raczej chłopak, a ona przyjęła to za pewnik. Zadzwoniła właśnie do mnie wczoraj, że była na kolejnym usg i będzie jedna córka. ;-)
Nie wychodzi mi wstawianie zdjęć ;p Bynajmniej w kółeczku widać i jajka i ptaszka ;)

Na połówkowe idziemy 18 marca dopiero z 4D. Mam nadzieję, że to n ie za późno bo będzie to już 23tc i 4d a robi się je do 24tc a (już mogę śmiało powiedzieć) SYN ;D Jest duuuży ;p
No chyba spory. Jak byłam w 19 tyg 6 dniu to moja córa ważyła 300 g.
U nas raczej to niemożliwe bo na własne oczy widziałam cały asortyment ;p Ale na 4D będzie potwierdzenie na pewno. ;)
Różyczynka gratuluje chłopaczka:)

Dziewczyny napiszcie coś więcej o tych warsztatach?? skąd to? gdzie? jakiś link?:)
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
jak już pokazali CI cały osprzęt to na zmianę nie ma szans :) przecież nic mu nie odpadnie :P
Gratuluje synka :)))

ja tez ide o ile znajde opieke do córki bo chce isc z mezem, ale licze na tesciową :)

http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/Pomorskie

tu link do warsztatow :)
No i teraz muszę oddać te kilka różowych ciuszków ;p
Alana ja tez chcialam isc z mezem ale sila wyzsza i wezme kolezanke:)
Alana dzięki za linka:) już się zapisałam!:)
Rozyczynka jutro zobaczę zdjęcie jajek bo w telefonie nie chce mi się skopiować :( a laptopa już mi się nie chce włączać.
Gratulacje dla wszystkich dziś uświadomionych dziewczyn w temacie plci.Ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję że nic się u nas nie zmieni.
My dzisiaj też byliśmy na połówkowym badaniu i będzie chłopczyk:)
i aktualizuję listę

prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
chaton - 19.07, Synek/ Redłowo
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
chaton gratuluję!
Dziękuje bardzo teraz mogę zacząć kompletować wyprawkę:)
i również gratuluje Wam dziewczyny :)
Rozyczynka u mnie mąż od samego początku mówił, że będzie chłopak i ja się tak nastawiłam
Chaton - gratulacje ;) Dzisiaj obydwie mamy dobry dzień ;p

Teraz muszę się zastanowić czy mój wózek w kropeczki będzie pasował dla Chłopa ;)
Gratulacje wszystkim dziewczynom! I synków i córeczki! :)))

Dziewczyny a zapisałyście się na warsztaty w Gdyni czy w Gdańsku? Mój Mąż akurat wraca w sobotę więc może udałoby się nam pójść.
No mój też od poczatku mówił, że będzie chłopak a ja i tak się upierałam za swoją dziewczynką i teraz się cieszy Czubek strasznie ;p
Beata, ja sie zapisałam w gdyni, pomimo ze jestem z gdanska:) bardziej nam poprostu środa pasuje:)
rozyczynka - ja tez miałam an początku upatrzony wózek w kropeczki, szaro biały więc kolor uniwersalny,ale jak się dowiedzieliśmy o płci to stwierdziliśmy, że kropki są zbyt dziewczyńskie i weźmiemy, albo ze wstawkami z paseczków, albo krateczkę :)

Ale to wszystko kwestia gustu i modelu :)

Dziewczyny a orientujecie się co będzie na tych warsztatach? tj wiem, że jest napisane, że ratowanie malucha i foteliki - tylko jako, że "sponsorem" jest maxi cosi zastanawiam się czy będzie ogólnie o różnych fotelikach, czy to nie będzie po prostu reklama tej firmy...?
My się z mężem wybieramy do Gdyni. Wysłaliśmy zgłoszenie i czekamy na harmonogram, który powinni przysłać na dniach.

My wózka jeszcze nie mamy. Na chwilę obecną wynajmujemy mieszkanie i nie mamy gdzie trzymać wózka, więc najprawdopodobniej kupimy na ostatnią chwilę.

Myślę, że kropeczki nie są złe tak i dla chłopca jak i dla dziewczynki:)
rozyczynka -gratuluje :) chaton gratuluje :)

Fajnie macie ze już znacie plec.. A mam cicha nadzieje ze za 3 tyg lekarz może nam powie :) jak nie to trudno.. Bo w sumie na tym usg będę sama bo mąż wyjeżdża .. Mi wszyscy wmawiaja ze bedzie chłopak i chyba tym ze oni tak mówią ja sie tym sugeruje i myśle ze bedzie chłopak :) no cóż :)
To i ja zaktualizowałam o moją dziewczynkę

prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
gratulacje dla wszystkich uswiadomionych mam ;))) Olcik87 ile kosztuja te zajecia na awfie?
mój synek ma chyba adhd,chyba wogóle nie spi i jego kopniaki nie sa juz momentami wcale przyjemne.Ostatnio strasznie skopał ręke mojej córki,ona miała rewelacyjny wyraz twarzy w tym momencie bo tak bardzo chciała go juz poczuc,a młody w brzuchu pokazał jej co potrafi ;))))
O jak ja też już bym chciała znać płeć dzidziolka... :)
Mi się okropnie służy czas do następnej wizyty, ale chyba już to pisałam ;)
Może nowy wątek, hmm?
Mi się nie chcę zakładać z tel :P
afro666 zajęcia na AWF są bezpłatne. Tylko trzeba się wcześniej dowiadywać, w środę odbywały się badania przed kwietniowym cyklem zajęć. Planowałam chodzić na te zajęcia, ale wróciłam do pracy i nie będę już miała czasu przed południem.
Myślę, że te zajęcia są godne uwagi.
Musisz się tylko zorientować, czy załapiesz się jeszcze na kwietniową grupę.
ooo dzikekuje za odpowiedz
Zapraszam do nowego wątku :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-5-t526529,1,160.html
Sierpniowa wyprzedziła moją odpowiedź:) tak więc afro666 najlepiej zadzwonic, bo oprócz środowej grupy badawczej, była też poniedziałkowa, więc troche nas więcej jest. Ja już po badaniach, mięsnie dna miednicy mam bardzo dobre:):):) nastepne badania za 6 tygodni, a potem zaczynamy cwiczenia grupowe 3x w tygodniu. Wszystko jest bezpłatne bo jest to projekt badawczy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry