Widok

Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.4.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień:
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-3-t520523,1,16.html

witam się, nie mam dziś nic do powiedzenia ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To była bardzo dobra decyzja ;D Z wątkiem oczywiście ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do płci to wydaje mi się, że łatwiej jest się pomylić w drugą stronę-zawsze między nogami może się pępowina zaplątać. Ja osobiście nie znam osób, u których lekarz nieprawidłowo przewidział płeć. No chyba, że w 12 tygodniu powiedział, że np. chłopak, a potem to się nie sprawdziło, bo wiadomo, ze na tym etapie to trudno przewidzieć. Wydaje mi się, że ok. 20 tyg to już trudno o pomyłkę. No chyba, że dziecko jest tak ułożone, że nie widać, ale to co innego.
A mojej szwagierce od początku mówił, że dziewczynka a w 33 tc okazało się, że chłopak.. Jej kumpela miała tez taką sytuację. Więc nigdy nic nie wiadomo ;p
o kurczę, pewnie Twoja szwagierka Rozyczka miała wszystko pokupowane dla dziewczynki, a tu niespodzianka :)
Skopiowałam listę bo brakowało naszej najświeższej sierpniowej mamy :)

Lista:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
Mój ginekolog w 12 tygodniu na usg prenatalnym powiedział że nie będzie zgadywał plci bo na tym etapie to wlasnie jest zgadywanie, mimo, że sprzęt ma super.Mojej koleżance lekarka do 32 tygodnia zapewniała dziewczynkę a nagle urosły jej klejnoty. Moja kuzynka miala mieć córkę a urodziła synka ale to w Anglii a
tam nie robi się tak usg jak u nas.
o rety ,ale sie rozpisałyscie ;) ja licze jeszcze w tajemnicy,ze mojejmu synkowi odpadnie ten siusiak i bedzie dziewczynka ;))) imiona mielismy juz wybrane jak zaieralismy sie za robieie dziecka :Laura albo Maksymilian. Na szczescie skok mojej wagi sie unormował i na 9 kg do przodu narzie sie skonczyło,co mnie cieszy bardzo bo czuje sie jak balon ;))dokucza mi bardzo zgaga i ból krocza i okolic ;(
Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że w przypadku kiedy np. dziecko ułożone jest poprzecznie albo ma zaciśnięte nóżki czy w późniejszym etapie (jak jest już większe) i siedzi na pupci - łatwo można się pomylić co do płci, bo rzeczywiście dziecko może wtedy coś ukryć. Ale kiedy się rozłoży to chyba raczej trudno o pomyłkę - tak mi się przynajmniej wydaje. Moje dziecię ostatnio nogi miało rozłożone, więc liczę, że już nic się nie zmieni. ;-) Potem wkleję Wam fotkę, bo mam na dowód. ;-)
Poniżej zdjęcie z ostatniego USG. Trochę popisane, bo lekarka tłumaczyła mi co i jak. ;-)

image
Mam nadzieję, że mój mi też wytłumaczy, żebym wiedziała na co patrzę bo chyba nie jestem domyślna ;p

Ja mam nadzieję, że na 3D ładnie sie pokaże i będę miała wtedy pewność. Co nie zmienia faktu, ze i tak jestem przekonana, że to dziołcha ;)

Afro to jesteśmy 2 balony ;p Ja mam 7 (bynajmniej tak było kilka dni temu) a między nami tydzień różnicy ;p To
Ci współczuję bóli bo ja jak mnie coś boli to zaraz mam czarne myśli... Chodź wiem, że są bezpodstawne, ale jednak.
tez miałam czarne mysli,ale zauwazyłam,ze wystepuja jak duzo chodze badz stoje....najlepszym rozwiazaniem jest sie polożyc ;))))))))))) co do kilogramów to pocieszam sie faktem,ze miałam spora niedowage i moge sobie wmawiac,ze waze tyle ile powinnam ;) w pierwszej ciazy przytyłam 21 kg wiec jeszce mi brakuje ;)
Ja wczoraj imprezowalam do 3 i dzis to czuje..Nie dosc ze boli mnie glowa caly dzien mimo paracetamolu to brzuch mnie kuje. ach juz nawet czlowiek nie potanczy przez kolejny rok:-( mam nadzieje z odespie i bedzie w porzadku!
Witam, chciałabym się dopisać do mam sierpniowych, termin z OM mam na 6 sierpnia.
Obecnie jestem w 16. tygodniu, ciążę znoszę dobrze, nawet pierwszy trymestr był znośny :) i oby tak dalej.
Teraz to dokuczają mi często bóle głowy.
A co do imprezowania, to już nie mam siły na całonocne balangi niestety, wytrzymuję max do 2:00, a i następnego dnia nie mogę odespać brakujących godzin ;)
sabbi moze byc i tak ze dluzej niz rok, nie chce straszyc, ale przy maluchu jest tyle pracy ze czlowiek jest tak zmeczony ze nawet sie nie chce imprezowac.

chyba ze sie trafi spokojne dzieciatko co bedzie spalo cala noc i pol dnia:)

takiego nam zycze wszytskim:)
ja nie pamiętam, kiedy byłam na imprezie, ale ten typ tak ma; odkąd pamiętam zawsze byłam typem domatorki i nic się nie zmieniło :)

u mnie samopoczucie całkiem niezłe, brzuch robi się coraz większy i to nie tylko wieczorami.
Dopisz się do listy Sierpniowa ;)

U mnie też 2 w nocy jest kryzysowa ;p JAk przetrzymam do 3 to już do rana też ;p Ostatnią balangę zaliczyłam w Sylwka. Chciałam iść na ostatki, ale mój mężulek uważa, że to mi zaszkodzi więc odpuściłam sobie. Co prawda kręcenie biodrami średnio mi już wychodzi z balastem ;p
Zaktualizowałam listę o swoją skromną osobę ;)
Lista:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07
Martika-11.07.
joi-joi - 14.07
kasja - 17.07
chaton - 19.07
jola - 30.07
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
blatella widzę, że rozważasz Kliniczną. Ja też tam zamierzam rodzić, a że termin mamy podobny to może się tam spotkamy. ;-)
Pamietam ze prawie po roku bez kilku dni jak urodzilam syna pojechalam z dziewczynami do Warszawy na koncert Madonny. Mialam wrocic w czwartek/piatek po koncercie a.dojechalam w sobote. To bylo moje odreagowanie ciezkiego roku:-) ciekawe czy z dwojka dzieci tez bedzie to mozliwe? ale w sumie tate maja:-) do tej pory pamietam jak sie ucieszyli.na moj widok chlopaki:-)
Witam kolejna mame! to Twoje pierwsze dziecko?
a co do brzucha! u mnie widac i to nie wyglada juz jakbym sie tylko dobrze najadla:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry