Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, założyłam nowy wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,160.html

Hejka,
Dziobus -super wieści po raz kolejny :)
Miałam dzisiaj wizytę i moja łobuziara wykonała woltę i obecnie jest głową do góry. Podejrzewam, że przekręciła się wczoraj, bo strasznie się wierciła wieczorem, aż cały brzuch mi falował. Na szczęście ma jeszcze czas, żeby się obrócić. Waży obecnie niecałe 1400 gr i jeszcze mi na USG język pokazała :)
Jakąś mam hiper wrażliwą szyjkę w tej ciąży, pierwszy raz bolała mnie cytologia i aż trochę krwi poleciało, ale moja ginka mówi, że to nic takiego.
Mam już właściwie wszystkie ubranka dla małej, dzisiaj zakupiłam otulacz, został mi w sumie jakiś kombinezon i kocyk i te wszystkie higieniczne pierdoły. Teraz czekam, aż mąż spełni swoja cotygodniową groźbę ;) i pomaluje pokój. No i ten nieszczęsny wózek muszę odnaleźć, bo chcę zamówić do niego dodatkowy materac do środka.
I nadal nie wiem gdzie będę rodzić :( Najbardziej pasowałby mi Puck, ale to 60 km jednak... no nic, mam jeszcze trochę czasu do namysłu:)

Kejt, dziękuję bardzo.
Całe szczęście wszystkie wyniki mam bardzo dobre. 7 lat temu jak byłam z Zuzią w ciąży to wyszła mi cukrzyca ciążowa i tarczyca mi padła. Musiałam brać hormony i być na diecie cukrzycowej.
Ja USG też robię u swojej prowadzącej. Te wszystkie badania prenatalne robiłam w Invicta a że wyniki amniopunkcji są ok to teraz już mam tylko wizyty u swojej lekarz. Zresztą mój Franek to chyba będzie tajniakiem:) Co mam robione USG to młody super prezentuje swoje plecki. Wczoraj łaskawie jednym okiem na nas łypną:)

Hejka - Dziobus, gratki, dałaś radę :) Słoneczko - robię USG u swojej prowadzącej. Niby nie ma 4d ale wymieniali niedawno aparat na nowy i z ostatniej wizyty mam zdjęcie buźki małej, aż w szoku byłam, bo było widać rysy twarzy. Niestety na razie wygląda jak mój Teść, smuteczek :P
Ja mam wizytę jutro -akurat 30 tydzień się zaczyna. Jak dobrze pójdzie to bez jutrzejszej jeszcze 2 i idę rodzić ;)

Dziewczyny gdzie robicie usg III trymestru? Czy robią tam 3/4D ze zdjęciami? Szukam czegoś najlepiej 2 w 1 czyli i by zbadać anatomię Młodej jako to trzecie wymagane dokładne usg, a zarazem pamiątkowe zdjęcia :P

No ja wczoraj byłam podglądać Młodą - 988g Szczęścia rośnie :D Wczoraj przy mnie połykała wody :P

Dzisiaj dałam radę krzywej cukrowej:)
Co tak tu cicho?
Na 18 mam wizytę u ginekologa i znowu zobaczę mojego synusia:)
Miłego dnia dziewczyny:)

No i nie dałam rady. Wytrzymałam prawie godzinę i zwróciłam wszystko:(
Jutro muszę iść jeszcze raz bo na 18 mam wizytę u ginekologa.

Ja właśnie siedzę na krzywej cukrowej:/

Przeczekać- już bliżej końca niż dalej :) A tak na poważnie, mi bardzo pomogła fizjoterapeutka -pokazała mi ćwiczenia, które mogę wykonywać, porządnie mnie rozmasowała i teraz jestem w stanie funkcjonować -polecam!

Dziewczyny czy was też bolą pachwiny? Mnie szczególnie lewa i promieniuje do spojenia łonowego. Mój gin doradził mi nospe i odpoczynek,ale ile można leżeć i nic nie robić. Dziś cały dzień przelezalam w łóżku. Macie na to jakieś sposoby ?

Bo prenalen do nosa jest zdecydowanie na flegmę :D jak oczyszcza to hoho!! Ostatnio miałam taki glut katar i powiem Wam ze wtedy ten prenalen do nosa mnie uratował :) i ostatnio zawsze z rana Synkowi nim psikam i schodzi Mu pięknie co w nocy się nazbiera i może normalnie oddychać :)

Ja od jakiegoś tygodnia mam problemy ze spaniem. Najpierw nie mogę zasnąć a jak już mi się uda (dobrze po północy) to budzę się kilka razy w nocy na sikanie. Rano jestem nieprzytomna, niewyspana i zmęczona.

Słoneczko przepraszam za pomyłkę :)

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, jak tylko dorwę aptekę to kupię któreś polecane przez was psikadełko i koniecznie szałwie do płukania.
Póki co na stacji benzynowej uzbroiłam się w hallsy :D obstawiam że to gardło to jakieś właśnie wirusowe bo nawet nie jest jakieś bardzo czerwone tylko cholernie boli.

Ja ostatnio kupiłam pościel w lidlu podczas akcji ciuszkowej dla dzieci :) z ubranek mam już wszystko i aż nadto, brakuje tylko kombinezon zimowego i ewentualnie śpiworka do spania.

Ja na gardło też polecam Hascosept albo Uniben- Uiniben jest łagodniejszy w smaku. Płukanka z wody utlenionej jest super. No i napar z szałwii do płukania gardła a z czystka do picia.
Co do kindziuka - no ja jem :) IHMO łatwiej załapać jakaś bakterię przy obróbce surowego mięsa niewiadomego pochodzenia, niż od sklepowej wędliny. Generalnie u nas uwielbia się straszyć ciężarne i młode mamy, nie wiem dlaczego.
Ja muszę mojego wózka poszukać :) bo nawet nie wiem czy u teściów stoi czy u nas na strychu. Ale to w październiku wezmę się za odświeżanie :) I chyba nie kupię na razie pościeli dla małej tylko otulacz i rożek- jak się nie sprawdzą, będę kombinować.

Znowu zapomniałam się zalogować:)

Ja na początku ciąży walczyłam z przeziębieniem i też brałam leki z serii prenatal. Moim zdaniem syrop i tabletki są ok ale krople do nosa nic mi nie pomagały i jak już nie mogłam oddychać to używałam Nasivin dla dzieci. Haskosept też stosowałam i jeszcze płukałam gardło wodą z solą.

Jeżeli chodzi o wózek to zaczynam się skłaniać ku Jedo Fyn. Bardzo dużo dobrych opinii słyszałam i czytałam na temat tego wózka.

Aaaa i nie pochwaliłam się... w piątek zaszalałam i kupiłam "kilka" rzeczy dla Małej :P kilka czyli 16 wieszaków z czego 2 potrójne :D a wczoraj dokupiłam jeszcze jedne półśpiochy :D (w domu zauważyłam, że wzór na jednym z 3paków że taki sam jak był na półśpiochach których nie kupiłam i musiałam podejść dokupić :P), wczoraj Mąż przywiózł łóżeczko (znalezione na olx :D)
W przyszłym miesiącu chcę zamówić pościel, mam już wybraną :D

Chusta moja ale ok ;P

Co do gardła - wiesz teraz wirus taki panuje, zaczyna sie od gardła :/ na gardło w ciąży można też hasco sept (polecam) i tantum verde (odradzam) chociaż podobno to ten sam skład... ja po TV się duszę ale tak że totalnie nie mogę oddychać, a po HS jest ok :)
Zależy co tak naprawdę masz z gardłem, ja kiedyś uwielbiałam płukankę woda przegotowana + łyżka stołowa wody utlenionej :) ale to na stany ropno-czopne przy anginie, działa rewelka :D

Dziobus chusta piękna :)

Ja w sumie też nie mam jakichś specjalnych zachcianek, choć na początku miałam ciągle ochotę na owoce i soki. Tak to wszystkie zachcianki są w normie tak jak przed ciążą :D
A kindziuk możemy jeść? Bo ja uwielbiam ale on się chyba zalicza do mięsa surowego?

Ja chodzę do SR w Akpolu na Jaśkowej, położna jest mega sympatyczna, babka od gimnastyki taka średnia ale lekarz i tak zabronił mi ćwiczyć więc nie przeszkadza mi to.
Ja z wózkiem też dalej nie wiem... Choć mój mąż zapalał miłością od adamex barletta ale trochę boję się tej spacerówki od kompletu bo jest mała :/
My właśnie jesteśmy po weselu, dziś jeszcze poprawiny i ruszamy na urlop :) niestety dziś dopadł mnie potworny ból gardła.... Mocie jakiś pomysł jak to zdusić w zarodku? W aptece dali mi prenatalne gardło ale mam wrażenie że to landrynki i nic więcej :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry