Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2017

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

07.12 - Mimi

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie będę oryginalna i też napiszę, że wg mnie najlepszy zestaw jesienią to będzie body i pajacyk :)
I tak, jak część dziewczyn pisze - chyba łatwiejsze w obsłudze są te bodziaki zapinane w kroku :)

mi też najbardziej przydały się pajacyki oraz boby + półśpiochy - czasem półśpiochy są z szerokim pasem (podobnie jak spodnie ciążowe) i te starczyły mi najdłużej, bo dziecko dłużej ponosi, nie robią się tak szybko krótkie i myślę że dla dziecka też wygodne. potem też przydają się bluzy, bluzeczki czy spodnie dresowe albo miękie jeansy, na zimę kombinezon, kurtki jak dziecko jest większe powyżej pół roczku. pozdrawiam !

Dziubuś cieszę sie ze juz po amnio i wszystko u Was dobrze!! U nas bylona odwrót (mam 31lat) na usg NT (przezierność karkowa) poszerzona 3mm, inne rzeczy ok, wiec przez to wyszlo baaardzo duże ryzyko ze, ale jak zrobiłam pappe to wyniki byly tak dobre ze lekarz sam byl w szoku i chyba głupio Mu bylo ze nam nagadal i amnio i Ew usuwaniu ciąży (co prawda każdy lekarz ma obowiązek powiedziec o ryzyku, i ewentualnych drogach postepowania), mimo ze ryzyko ze nam bardzo spadko samo poszerzone NT lekarzom przeszkadzalo wiec bylam skierowana do genetycznej i tam ponownie zasugerowano ze moze się samo wchlonac lub to może byc wada serduszka, dlatego mamy zalecone echo serca plodu. Ale ja jestem pozytywnie nastawiona, bo dzisiejsza medycyna poszla tak do przodu ze dzieciątko,można leczyć i jeszcze w brzuchu albo zaraz po porodzie :)

Ilu Rodziców tyle opinii, mi bardzo przypadł do gustu kaftaniki i body kopertowe, niestety Malo ich w fajnych kolorach ;) i oba zestawy kaftanik plus pajacyk (z rozpinanymi do stop nogawkami), albo body i polspiochy mi pasowaly:) i np welurkowe mnie nie przekonaly ;)

Słoneczko, ja też miałam dużą przezierność karku (2,7) ale Pappa wyszło też słabo, dostałam skierowanie na amnio ale nie skorzystałam, bo trochę obawiałam się ryzyka dla dziecka, no cóż mam nadzieję że dzieciątko będzie zdrowe :-) pozdrawiam!

Na pewno będzie dobrze!! :)
Ja dziś po kontroli u gina w przychodni i dzieciątko zdrowe, na koniec zapytałam czy widać co ma między nóżkami, więc dr pomęczył dzieciątko, i powiedział że raczej dziewczynka, ale mimo szturchań Maleństwo nie chciało dać się podejrzeć ;) za 3 tyg mam połówkowe więc wtedy na bank coś powiedzą :D ew może na tym badaniu echo serca coś podejrzę ;P

Cześć Dziewczyny! Dołączam z chłopakiem w brzuchu i terminem na 15.11 :)

User, witamy.

Mimi, napewno wszystko będzie dobrze z dzieciątkiem.

Ja po amniopunkcji czułam się dobrze. Na drugi dzień poszłam do pracy z nastawieniem, że jak coś się zacznie nie daj Boże dziać to się zwolnię i pojadę do domu albo szpitala. Jednak wszystko było i jest ok.

Dziewczyny, do jakich lekarzy chodzicie? Pytam o Gdynię i gabinety prywatne. Bo z mojego nie jestem zadowolona i tak się zastanawiam nad zmiana.

Dzięki dziewczyny!

User witaj! Czy masz już może starsze dziecko ur w 2015 r.? bo tak sobie myślę, że pamiętam Cię skąś?...

Mam starsze dziecko ale z 2007 ;) Byłam kiedyś pod swoim imieniem, nie wiem co sie stało, że mnie przechrzciło na usera. Na dodatek nie umiem tego zmienić.

Aha, to może był ktoś inny. to będziecie mieć różnicę 10 lat - fajnie bo dziesięciolatek już samodzielny...

Cześć Dziewczyny :) Ja po połówkowym dzisiaj - będzie już na pewno Baśka :) Waży 404 gr obecnie, czyli może nie będzie taka gigantyczna jak starszy brat. Liczę na to po cichu bo chciałabym tym razem urodzić sn, jako że trochę myślę o 3 dziecku ewentualnie jeszcze :)
Także jeżeli któraś z Was jest chętna na wymianę ubranek damskich na męskie to ja bardzo chętnie :) Z tym, że jak pisałam, mój synek jest z lipca, więc nie wszystko będzie idealnie pasować.

Kejt, gratuluję połówkowego! myślę, że o poród nie musisz się jeszcze martwić, ja pierwszy miałam CC a drugi SN.
u mnie będzie chłopczyk i chętnie wymienię się na ubranka :)

Cześć Dziewczyny :) ja mam połówkowe za 2 tygodnie, ale ostatnio miałam usg i także potwierdzony chłopiec. W domu 2-letnia dziewczynka, także jestem chętna na te wymiany :)

Poza tym słabo. Dokuczają mi bóle podbrzusza, ciągnięcie, kłucie. Szyjka jeszcze trzyma, ale lekarz mnie trochę straszył. Mam się maksymalnie oszczędzać i odpoczywać, bo inaczej szpital. Ale jak to zrobić z energiczną 2-latką w domu kiedy mąż pracuje na miesięcznych kontraktach i go nie ma w domu? Była któraś w takiej sytuacji? Jestem trochę przerażona, bo to dopiero 19 tc, a takie dolegliwości w pierwszej ciąży pojawiły się jakoś po 30 tc.

Marynarka, może masz opcję żeby zatrudnić jakąś panią do pomocy chociaż na parę godzin dziennie albo rozważcie może opcje żłobka? Albo przenieść się na czas nieobecności męża do rodziców? Kurczę, wpółczuję sytuacji.

Moi rodzice są daleko, i pracują. Na miejscu mam teściów, pomagają w miarę możliwości, ale tez pracują. Żłobek chyba odpada, bo to ja musiałabym ja wozić, odbierać, pewnie chodzić po lekarzach, na adaptacje, a poza tym w planach było dopiero przedszkole od 3 r.ż.
Jeśli zajdzie taka potrzeba to pewnie będziemy musieli kogoś poszukać.

Oczywiście, żeby nie było. Odpuszczam maksymalnie, robię tylko to co potrzebne i konieczne, bo i koło małej i koło siebie coś zrobić muszę.

Marynarka, też współczuję...może poproś sąsiadkę - może któraś by wychodziła na spacerek z małą ? teraz lato i ładna pogoda, dziecku dobrze zrobi a Ty bys odpoczęła...ja też mam bóle brzucha ale na szczęście rzadko. Pozdrawiam :)

Ale tu u nas cicho. Co u Was słychać dziewczyny?
Ja dzisiaj w pracy poczułam coś dziwnego. Tak jakby kopniak od młodego, aż podskoczyłam na krześle:). Tylko nie chce mi się wierzyć, że w 19 tygodniu można czuć tak mocno dzidziusia. Już nie pamiętam jak to było z Zuzią bo to była7 lat temu. A Wy mocno czujecie ruchy swoich dzieci?

Dziobus, cześć :) Moja młoda kopie już całkiem mocno, zwłaszcza jak jest jej niewygodnie jak siedzę - dostaję wtedy z półobrotu w pęcherz najczęściej.
Tak baj de łej Dziewczęta -to w Lidlu jest teraz mega promocja na pampki -roz 2 wychodzi za 35 gr/ sztuka. Kupiłam dzisiaj karton i będzie czekał na Baśkę -i to na razie koniec moich dzieciowych zakupów. W sierpniu chcemy wymienić synkowi łóżeczko na większe i pomalować pokój dla małej.
Wydaje mi się, że mam już taaaką piłkę, ale o dziwo niektórzy u mnie w pracy nawet nie zauważyli, że jestem w ciąży ;) To się zdziwią za 2,5 tyg, bo planuję pod koniec lipca iść już na zwolnienie i ostatni trymestr trochę zebrać sił przed tą tyrką, która nas czeka ;) W przyszłym tyg czeka mnie test obciążenia glukozą - w pierwszej ciąży nie zrobił na mnie wrażenia, ale tym razem mam jakąś obniżoną tolerancję na słodki smak. Miłej nocki!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry