Widok

Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny piszę bo nie jestem pewna, otóż wczoraj po raz pierwszy odczułam takie pulsujące puk-puk, poniżej pępka, bardziej w podbrzuszu, dzisiaj się powtórzyło, jakby serce w brzuchu, czy to mogą być ruchy dziecka? Jestem w 19 tc... Jak odczuwacie pierwsze ruchy? Nie wiem czy to to czy może coś w jelitach :/
To może być dzidzia :) Wrażenie "czegoś w jelitach" miałam już od 17 tc- ale teraz od kilkunastu dni ruchy są bardziej wyraźne, w okolicach pępka.
Janka2 - to pewnie ruchy:) Mi też ciężko było opisac jakie to odczucie. Pierwsze delkatne pukanie, smyranie poczułam w 18 tygodniu, ale od 20 tygodnia Jaśko tak porządnie daje o sobie znac:)
A moze rzeczewiscie to serduszko? Mozliwe? Tez zdarzylo mi sie takie odczuwac, regularne, pulsujace. No bo jak sie maly mi kreci to raczej raz mocniej raz lzej, w roznych odstepach czasu.
Czesc kochane,
Paskudka ja też mam takie bóle jak ty ale nie są one jeszcze tak uciążliwe. Dla mnie najgorsze są bóle pleców czasem mega nie do wytrzymania :/ U mnie ostatnio słabe ruchy dziecka ale myślę że to przez stres.
Witam
Super ze juz chyba prawie wszystkie czuja ruchy swoich maluszkow moja kruszynka jak sie przewraca to caly brzusio sie rusza,wlasnie dzisiejszej nocy miala ochote na zabawe przez co jestem niewyspana.
I do tego mam jeszcze mega lenia.
sonia zauwazylam u siebie to samo jak jestem zdenerwowana to maluszek wogle sie nie rusza.
witam wieczornie:)

niedawno wrocilismy z mężem z pierwszych zakupów dla córci..musimy to podzielic jakos na kilka parti bo na jeden raz to za duze obciazenie...

dzisiaj byly to zakupy bardziej kosmetyczne:)proszki, papmersy, pieluchy tetrowe,kosmetyki,szczotka, nozyczki, termometr do wanienki, husteczki, butelki, recznik, kocyk itd itd:):)
jeszcze mąż mi kupił kojec i pierwsze co przyszlam do domu to go wyprobowalam i faktycznie fajna sprawa..ładnie podpiera kręgosłup i sie lepiej leży:)

Margos ten kojec ma jeden koniec ruchomy...ta strone podklada sie pod nogi czy pod głowe:)bo mi wygodnie i z ruchoma czescia pod glowa i pod nogami wiec sama nie wiem a nie jest opisane na opakowaniu:)??

ale sie znowu rozpisałam ale musialam sie z Wami tym podzielic :)wiecie przeciez jaką radość sprawiaja zakupy dla dzidzi:):):)
Ivvka to dobrze ze poczynilas pierwsze kroki w zakupach powoli tez zaczyna mnie korcic.
Ciagle sie odklada a czas leci bardzo szybko, chociaz nam sie wydaje ze ciaza trwa wiecznosc;)
ja sie jeszcze wstrzymuje bo czekam na wysprzedaze, tu sa bardzo korzystne wiec nie ma co kupowac teraz. no i dosc swiadomie nie wchodze do sklepow z dzieciecymi rzeczami bo pewnie bym nie wytrzymala.
wkurzylam sie bo w plaszczu w ktorym mialam zamiar pochodzic zepsul mi sie zamek i pewnie wszyscie bedzie kosztowalo wiecej niz sam plaszcz a taki jest fajny duzy i cieply.
Właśnie sobie przeglądam stronki z ciuszkami, kilka rzeczy nawet zalicytowałam na ebayu. Tak się zastanawiam skąd kupic tak zalecane koszule nocne zapinane na zatrzaski, nie widzialam w żadnym sklepie ani na necie:)
ivvka
Gratuluje pierwszych zakupow, tez mnie juz korci ;-)
ja kupilam tylko artykuły kosmetyczne no i kocyk i recznik:)
ciuszki tez mnie korca ale jeszcze nic nie kupilam z ciuszkow bo również czekam na poświąteczne wyprzedaże:):):
większość rzeczy, które zakupiłam w Akpolu były z gazetki promocyjnej:)
ivka patrze na twoj suwaczek i dzis masz dokladnie 3 miesiace do porodu, kiedy to zlecialo?
podczytuje grudniowe mamusie i one sie juz rozpakowuja a dopiero co zachodzily w ciaze, niesamowite.
nasza mala nas troche nastraszyla bo sie bardzo malo ruszala wczoraj a ze sie zatrulam to sie zastanawiam czy moze cos z nia nie tak ale dzis dala koncert o 7 rano az mnie obudzila i juz nie moglam zasnac, 7.30 w niedziele, nie sadze ze kiedykolwiek wstalam z wlasnej nieprzymuszonej woli
niom walerka czas leci:):):):)
Janka2 to na pewno są ruchy dzidziusia, od tygodnia też już czuję moje maleństwo. Co wieczór i z rana najbardziej, wtedy jeszcze sobie poleżę kilka minut, co by się ze mną przywitało :) Ostatnio dwa dni z rzędu rozbudziło się po północy i do 2 nie mogłam zasnąć, istne szaleństwo w brzuchu. Dla mnie pierwsze ruchy są porównywalne z uderzaniem ręką w balon, właściwie wkładanie piąstki w napompowany balon. Tak to odczuwam :)
Pozdrawiam brzuchatki !!
Ivvka - ja używam jak mi się położy. Czasem tak, czasem tam. To chyba musisz się kierować tym jak Ci wygodnie. Cieszę się, że u Ciebie też się tak sprawdza:)

Ja też miałam dziś pobudkę o 7 kopniakami., A wczoraj mały też miał gorszy dzień z r******i - może bylo coś z ciśnieniem i maluchy też miały lenia?:)
Ale dziś cisza ;)) Ja też czyłam takie pulsowanie jakby serce biło ale to raczej nie możliwe a potem raz jak jechałam samochodem takie wypychanie brzucha ;p i mam tak do teraz. Mało co kopie bardziej sie wypina narazie jest spokojny ciekawe co będzie potem chociaż chciałabym poczuc takie mocne kopniaki ;))
To jak tam dziewczyny Mikolaj przyszedl? W bucikach tudziez pod poduszka cos zostawil?Grzeczne bylyscie? :-)
Mój mikołaj jest chory i pewnie nic nie dostane :P Ale ja to bardzo grzeczna byłam to może po południu ;) nadzieja jest :))
hejka
mojego milkolaja tez zabraklo jest w delegacji juz 3tydz:( ah jak ja tego nie lubie.
Za to dzisiaj rano moj brzuszek falowal mala tak sie wiercila :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry