Widok

Młode Pary 2013 (część 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O bardzo chętnie! :)
Jaki macie torty i ciasta?
solonowy czyli z salonu samochodowego ;p {skoda, audi, fiat, hyundai, etc...}
To ciekawe :) Z normalnego salonu wypożycza się auto czy jak to się odbywa?
Jun87 - jeszcze nie wybraliśmy tortu i ciast. Jutro jedziemy na rozmowę, ale myślę, że ciasta wybierzemy dopiero na ostatecznej rozmowie (jak będziemy potwierdzać ilość gości, itp.) w lipcu:)
Mamy w salonie 'wtyczki' ;), więc możemy wypożyczyć. Nie wiem czy poza tym są z tym problemy. Pojęcia nie mam. Ale czy to różnica? Bo jak sobie wymyśliliście jakiś pojazd, i znajdziecie firmę która taki ma, to ceny podejrzewam takie same.
mozna uzyczyc takie auto z salonu. pracowalam kiedys"e dealera" para przyszla do kierownika marketingu, podpisali umowe uzyczenia i dostali samochod testowy, potem przyniesli fotke i podzikowanie, wiec jak sie chce i trafi na fajnych ludzi to mozna:) slyszalam tez o akcjach, kiedy komus spodobal sie samochod np na parkingu i zostawial kartke z prosba o wypozyczenie na slub za wycieraczka i obcy ludzi uzyczali albo zawozili do slubu:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oglądałam różne strony z autami do ślubu. Limuzyny mi się nie podobają, stare auta też. Chciałabym pojechać autem sportowym, znalazłam ze 2-3 fajne, ale czarne (takie pogrzebowe :P) Może coś nowego się pojawi i zostawiam to na później.
Wpadliśmy wczoraj na pomysł, że nasz ślub i wesele będzie miało motyw "morski" - dużo bieli i błękitu, muszelki, piasek, itp. Goście nasi przyjadą z Mazowsza, Śląska i gór, dlatego myślę, że im się to spodoba.
Proszę o dopisanie :)

Agnieszka i Łukasz, 13.07.2013, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto - Fotogrupa

i to na razie tyle :)
Możliwe że to pytanie padło już wcześniej, ale ile płacicie od osoby w 2013. Ja mam w umowie 160 (5 posiłków ciepłych)
Dziewczyny, co myślicie o kolorze przewodnim amarantowym ?

Mi coraz bardziej zaczyna się podobać, bukiet w tym kolorze i buty, plus jeszcze jakiś kwiat we włosach ;)
Generalnie kolorowe dodatki do sukni ślubnej są super, ale jakoś takie ostre kolory jak amarantowy, chabrowy i niektóre odcienie czerwieni tak mocno kontrastują z kiecką, że biel aż się świeci....dziwnie to wygląda, ale to tylko moje dumanie na temat kolorów.

Co do kasy za os to my na razie na 150 jesteśmy dogadani (zupa, główne, deser, coś ciepłego w nocy, zimy bufet też słodki i tort), osobno alko i napoje. Z umową się jeszcze trochę męczymy, ale cena powinna zostać właśnie taka.
Już nadrabiam zaległości .... :-)

Jeżeli chodzi o samochód to będziemy wypożyczać ..... musi to być mercedes czarny :-) może któryś z tych dwóch : http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryzacja-uslugi/mercedes-s-klass-limuzynyzabytkowyretroauto-do-slubu-1967-rok-ogl4522676.html

Witam nowe młode pary 2013 :-) fajnie, że nasze grono się powiększa ... nowe pomysły.... nowe inspiracje :-)

To już nasze 3 forum więc jak będziecie miały czas i ochotę możecie prześledzić o czym już pisałyśmy i podzielić się swoimi pomysłami :-)

http://forum.trojmiasto.pl/panny-mlode-2013-t270959,1,11.html

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2013-czesc-2-t316966,1,11.html

Jun87 - fajny pomysł z tym morskim klimatem. Gdzieś na forum był taki wątek i troszkę inpiracji w ten tonacji ......

http://forum.trojmiasto.pl/chabrowo-dla-mary_25-i-innych-oczywiscie-t142293,1,11.html

http://forum.trojmiasto.pl/niebieskie-wesele-Dziewczyny-pomozcie-t328514,1,11.html

My płacimy 185zł/os zupa/obiad (4 rodzaje mięs + dodatki)) + deser, danie na gorąco, dwie zupy na ciepło, danie na goraco/płonąco, 8 zimnych zakąsek + dodatki

Mika2049 -- jestem jak najbardziej za kolorowymi dodatkami , sama będę miała ciemno fioletowe ale amarant też jest śliczny :-) jeżeli Tobie się podoba to tym bardziej powinnas się zdecydowac :-)
Może nowe osoby będą miały ochotę podzielić się swoimi pomysłami :-) ............. byłoby miło :-)

Lista tematów już poruszonych :

1. podsumowanie: data, kościół, sala weselna, orkiestra, kamerzysta, fotograf, makijazystka, fryzjer, oprawa w kościele itd. itp. czyli wszystko co udało się załatwić w 100%

2. jakie opłaty w Kościele/jakie kwoty?
3. jaka piosenka na pierwszy taniec?
4. kolor/motyw przewodni ślubu
5. suknia ślubna - w jakim stylu, wybrane modele, zdjęcia. Suknia ślubna - kupić suknię w salonie? kupić używaną? wypożyczyć? uszyć? ile przeznaczyć $$ ?
6. buty - białe czy kolorowe? ile przeznaczyć $$ ? jaka wysokośc obcasa? skóra, satyna czy "plastik" ?
7. bukiety ślubne - nasze wstępne wyobrażenia - zdjęcia
8. sukienki na poprawiny - jasna czy w kolorze?
9. obrączki - złote/białe złoto/mieszane, tradycyjne czy indywidualne pomysły, gdzie kupić? markowe salony czy jubilerzy?
10. na ile osób wesele?
11. czy zapewniacie jedzienie "obsłudze" i ile za nie płacicie ?
12. pomysły na wieczór panieński
13. zmiana nazwiska - zostawić swoje? dwuczłonowe? czy męża?
14. Kalkulator stażu pracy - czyli ile lat będziecie miały/będzie miał pan młody w dniu ślubu? ile czasu jesteście ze sobą? ile czasu jesteście zaręczeni?
15. welon - długi/krótki? kapelusz? kwiaty we włosach?
16. droga do ołtarza - sama? z tatą/bratem/dziedkiem? z męzem?
17. ślub - na którą godzine najlepiej?
18. kosmetyka - włosy - zapuszczacie? naturalne? farbowane? paznokcie - naturalne/sztuczne? sztuczne rzęsy itp.
19. oczepiny - podejście do zabaw weselno-oczepinowych?
20. torty
21. auto do ślubu - swoje, pożyczone czy wypożyczone?
22. sala weselna - ile $$$ za osobę ?

Padło jeszcze pytanie czy zapewniacie nocleg gościom i transport z Kościoła na salę i z sali do domu - pytanie pozostało bez odpowiedzi więc może teraz ktoś odpowie?
Co do trasnsportu to my się zastanawiamy ;) Mamy dosć dużą odległość z kościoła na sale więc raczej się zdecydujemy.

Co do koloru to ciągle się waham, na początku byłam zdecydowana na zielony ale teraz wpadł mi w oko ten amarant ;)
Transport hmm...
Nasz- nie chcemy wydawać dodatkowo kasy na coś zbędnego- albo pojedziemy z gośćmi ogórkiem, albo swoim autem, które dla odmiany bedzie po prostu czyste :) bez ozdabiania

Goście- myslę że w swoim czasie zrobimy sondę jak wolą, ale pewnie wygodniej będzie wszystkich w jeden pojazd wsadzić i tak będą wracać taksówkami. Wesele bedzie w mieście, w połowie drogi miedzy Gdynią i Gdańskiem wiec z taksą nie bedzie problemu dla nikogo. Myślalam o pożyczeniu Ikarusa albo Ogórka od ZKM w Gdańsku cena taka sama za wszystkie ich busy wiec się zobaczy.

Kolor- szarości, atramentowy i żółte detale.
My na swoim weselu mamy koło 20 osób z drugiego końca Polski i z zagranicy, więc musimy pomyśleć nad noclegiem, ale to akurat wynajmiemy razem z salą. O transporcie do i z Kościoła porozmawiamy z goścmi. Jeśli będą chcieli autobusem to wynajmiemy coś.
My opłacamy noclegi gościom przyjezdnym a takich mamy sporo - 84 osoby + rodzice rodzeństwo i my - cały hotel zajęty :-)

Wszyscy z dalszych regionów przyjadą samochodami do Kościoła, później pojadą na salę, nocleg poprawiny i do domu więc o nich się nie martwie. Zastanawiam się czy gościom z Trójmiasta zapewniać transport z Kościoła na salę i później do domu ale to wyjdzie przy rozdawaniu zaproszeń - mam nadzieje, że większość się określi jak chce jechać. Moja siostra wynajmowała autokar w którym jechały może 3 pary więc bez sensu, mój brat wybrał już busa, który z Kościoła przywiózł 2 pary a nad ranem się nie pojawił, troszkę nerwów było a i tak okazało się, że wraca jedna para więc brat opłacił im taxi :-)

z drugiej strony czasami się zastanawiam, że się zaprasza, zapewnia dobrą zabawę jedzonko i jeszcze trzeba się o ich transport martwić ? Kiedyś w ogóle nikt o tym nie myślał ...... :-)
Shanti co do tego transportu to mam podobne zdanie, kiedyś sobie ludzie jakoś sami radzili, a teraz prawie każdy ma samochód i jest problem :) No ale cóż. My też będziemy pytać o to gości przy rozdawaniu zaproszeń :) Żeby się potem nie okazało, ze i tak nikt tym autokarem nie pojedzie.
Gościom przyjezdnym też opłacamy nocleg, tym z trójmiasta już nie.

Ale ten czas leci ... jeszcze niedawno mieliśmy półtora roku do ślubu a teraz już rok i 4 miesiące ... :)
My na szczęście nie musimy martwić się o transport, bo z kościoła do sali to jest rzut beretem, więc myślę że jak będzie ładna pogoda to możemy nawet na piechotę to przejść, bądź przejażdżka bryczką którą posiadają właściciele sali.
Co do noclegów gości to mieliśmy nie lada wyzwanie, bo większość jest przyjezdnych i nocować będzie ok 100 osób (w zależności ile w ostateczności przyjedzie). Sal z bliskim noclegiem mieliśmy mało do wyboru ale udało się hehe.
Za menu będziemy płacić 160 zł (do +10 zł), składu nie pamiętam ale wiem że ciastami i tortem nie musimy się martwić bo wchodzi to w cenę. Nocleg 35 zł i poprawiny 15 zł.
Dziewczyny, a co z dziećmi? Zapraszacie w ogóle dzieci? Ile ich będzie na Waszych weselach? Organizujecie im jakoś czas? Opłacacie animatorkę? Przygotowujecie dla nich osobny stolik?

My zapraszamy czwórkę, uważam, ze wesele nie jest dla dzieci dlatego chcemy zaprosić tylko te najważniejsze dzieciaki :) brata mojego narzeczonego i moje siostrzenice, no i córke kuzynki która przyjeżdża z daleka i nie będzie miała jej z kim zostawić. Hm no i teraz się zastanawiam czy może nie zorganizować im jakoś czasu, może macie jakieś pomysły
do góry