Widok

Monitor oddechu Angelcare AC401 - co sądzicie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Naczytałam się o śmierci łóżeczkowej, nasłuchałam, a wczoraj dowiedziałam że mojej koleżance to się przytrafiło i postanowiliśmy z mężem kupić Angelcare AC 401. Czy ktoś ma lub miał z tym doświadczenie, ale ewentualnie z innymi monitorami oddechu?

Nasz maluch nie będzie miał możliwości spania z nami w jednym pokoju z powodów metrażowych. Ma swój pokoik w którym kanapa się nie zmieści, a w naszej sypialni nie zmieści się łóżeczko. Ewentualnie będzie na początku spał z nami w łóżku, ale boję się żeby przypadkiem go nie zgnieść. I ze względów na bezpieczne oddychanie pomyśleliśmy właśnie o monitorze oddechu. Dość droga sprawa, bo około 500zł najtaniej można kupić, ale myślę, że warto. Co sądzicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja na poczatku tez o tym myslalam, jednak mała bedzie spała z nami w sypialni w kołysce przez ok 2-3 m-ce ( swoj pokoj bedzie miała na dzien na poczatek bo tam tez łóżka nie chcemy wstawiac) wiec na razie nie planuje kupowac, ale kto wie jak to bedzie wygladało w praktyce...
słyszalam dobre opinie o tym własnie sprzecie i wiem ze kilka osób w moim otoczeniu korzysta i sa zadowoleni
Ja nie o monitorze, ale zawsze to jakieś rozwiązanie:
MOże pomyśl na pierwsze 4 m-ce o kołysce w Waszym pokoju? Wg mnie to jest bezpieczniejsze i wygodniejsze.
Myślałam, ale mamy tak małe mieszkanko, że do sypialni ledwo się mieści stolik bo drzwi się jeszcze do środka otwierają i to dodatkowo zmniejsza powierzchnię :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez myslalam, ale kupie chyba pozniej, bo na poczatku baby bedzie z nami, pozniej wyprowadzka do swojego pokoju, ja na pewneo kupie video monitor, ze wzgledu na to, ze dzidzia bedzie spala 2 pietra wyzej niz ja np.w dzien...i kuzynka meza polecala video monitor niz nianie elektroniczna, bo czasami dzidzia sni o czyms, a juz lecisz, aby zobaczyc co sie dzieje i podczas otwierania drzwi jje dzidzia sie budzila.
ale monitro oddechu jest ok.
my mamy ten monitor oddechu i kilka razy nam się włączył - dzidzia mocno przysnęła ale raz zadzwonił jak podleciałam to okazało się że przez sen przysunęła sobie pieluchę do nosa i buzi tak że nie mogła oddychać..

dzięki monitorowi spokojnie śpię w nocy, a w dzień jak mała śpi nie muszę latać co chwile sprawdzać czy wszystko ok.

przysięgam to chyba rzecz która mi się najbardziej przydaje - dla mojego spokoju
Dzięki J :) utwierdza mnie to tylko w tym że go kupimy :)
Moje maleństwo będzie spało z nami w pokoju, ale wciąż zastanawiam się nad zakupem monitora oddechu.
Nie wybrałam jeszcze firmy, więc podłączam się pod pytanie i może właśnie napisanie jakich firm macie monitory i jak się sprawdzają.

Ja mam Angelcare i potwierdzam, że dzięki niemu jestem spokojniejsza. Alarm włączył nam się kilka razy - choć moim zdaniem nic się nie działo, mała wtedy bardzo mocno spała bo nawet mocne potrząsanie jej nie wybudziło i może wtedy po prostu miała płytszy, spokojniejszy oddech i monitor go nie wykrył. A raz naciągnęła sobie kocyk na główkę i mogliśmy szybko interweniować.
Jak tak czytam Was tutaj, to sama zaczynam zastanawiać się nad kupnem, choć Majka będzie spała zaraz obok naszego łóżka...
Ja tak sobie myślałam, że nie można się nakręcać, ale akurat z tym, uważamy zgodnie z mężem, że nie jest to błahostka i naprawdę warto, więc postanowiłam zarzucić temat. I jesteśmy zdecydowani na kupno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ewwa, u mnie mała też będzie spała zaraz koło naszego łóżeczka, ale chyba również kupimy bo wydanie paru złoty, a bezpieczeństwo maleństwa jest bezcenne.
Tak jak pisałam wcześniej, przy poprzednich ciążach nie miałam monitora ( rodziłam 11 lat temu ) i wstawałam w nocy non-stop do dziecka, tak się "filmowałam"
Kwestia tylko jaki, bo nie znam się na tym w ogóle
mam i testowałem - nie ma nic wspólnego z oddechem, raczej z tętnem dziecka . testowałem na sobie i jest to zwykły mikrofon zbierający tętno.nie wykrywa oddechu tylko impulsy serca .wystarczy przyłożyć ręką do materacyka i znów wskazuje że jest wszystko ok. zwykły badziew. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
mialam pozyczony angelcare i kilka razy wlaczyl sie alarm(w tym raz powazny bezdech), najczesciej wystarczylo szturchnac dziecko by powrocil normalny oddech.urzadzanie bardzo czule i uwazam ze warto!
my też używaismy gdyż synek jest wcześniakiem...polecam a fakt jest taki że nie może kręcić się np. pies w okolicy. Może kilka razy się włączył ale raz naprawdę mały zasnął mocno że nie moglśmy go dobudzić:(dziś ma już 14 mesięcy i przyznam j/w najlepszy zakup.
a moj leży w szafie nie używany jakoś po urodzeniu dziecka nie dałam rady przebrnąć przez instrukcję obsługi... za to niania angel jest super:)
czy mozna uzywac angelcare AC401 tylko jako niani, tak zeby nie wlaczal sie alarm jak plytki nie sa podlaczone, bo w instrukcji nie ma o tym mowy
Mam ten sam problem... Kilka dni temu zakupiłam angelcare i próbuje włączyć tylko funkcję niani - za każdym razem ten sam efekt - wyje jakby włączyła się funkcja monitora??? W instrukcji jest napisane, że aby niania działała wystarczy użyć tylko odbiornika i nadajnika - nie sprawdza się to jednak??? Czy ktoś wie jak użyć tej funkcji?
Napisałam w powyższej sprawie do producenta - załączam odpowiedź:
"Witam,

Wyłączanie funkcji monitora oddechu w modelu AC401:
1. Włączamy nadajnik i odbiornik
2. Na odbiorniku naciskamy przycisk MENU (powinny migać dwa lub trzy symbole)
3. Strzałką góra/dół wybieramy do momentu aż pojawi się tylko symbol "buźki"
4. Wybór zatwierdzamy przyciskiem SELECT
5. Wychodzimy z menu przyciskiem EXIT.

Funkcja monitorowania oddechu zostanie wyłączona"
Dokładnie - trzeba zmienić w menu, żeby nie było tej latającej pałeczki :) i wszystko będzie działało! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry