Widok

Mrożenie jedzenia ze słoiczków

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie za 100 punktów...Czy można otworzyć, po porcjować i zamrozić jedzenie ze słoiczków?? Chodzi mi oczywiście o słoiczki z jedzeniem dla maluchów.

My dopiero startujemy z rozszerzaniem diety i młoda je na razie 15 gram marchewki:) Akurat marchewkę mam jeszcze swoją ale zaraz będę musiała się posiłkować słoiczkami i tak sobie pomyślałam że mogłabym podzielić jedzenie ze słoiczka i pomrozić małe porcje...
Ale nie wiem czy tak można....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No dobra przekonałyście mnie:)))
zgadzam się z Agatha - nawet się nie obejrzysz jak Mała będzie zjadać najpierw 1/3 słoiczka, później połowę :) to się dzieje szybko ;)

ja nie widzę najmniejszego sensu bawienia się w mrożenie jedzenia słoiczkowego, a później rozmrażanie tego...
To potrwa chwilę i zaraz będzie wciągać połówki małych słoiczków a za następne kilka dni - już całe.

Dorosły pewnie by miał się dobrze po takim przechowywaniu żywności, ale z takim maluchem bym nie ryzykowała - po każdej innej kupie będziesz się zastanawiać, czy to ma jakiś związek.
resztki słoiczkowe u mnie lądowały w sosach do spaghetti czy czymś podobnym-takiego ziemniaka z dynią ja bym nie zdzierżyła:P
nyzosia ja mam taki sam problem jak ty:) ale u mnie mąż dojada jabłuszka i marchewkę po małej:):)
No właśnie marchewkę mam ugotowaną, podzieloną na mini porcje i pomrożoną. Ale zaraz mi się skończy ta marchewka a innych warzyw nie mam a tych ze sklepu nie chce gotować i dawać.

Najgorsze jest to że na razie nie widzę tego żeby młoda zjadła nawet 1/3 słoika:) ledwo je 3 łyżeczki. nie że jej nie smakuje ale po prostu jeszcze nie umie:)

No nic najwyżej ja będę dojadała po niej te słoiczki .... ale myślałam że może można je sobie pomrozić:) bo ja mam takiego małego bzika na punkcie mrożenia:)))
uuuu chyba nie tzn ja bym nie ryzykowała

słoiczek może stać w lodówce 48h-czyli na 3 dni wystarczy

ja na początku też dawałam po odrobinie ale jak już produktów było kilka to ja jednego dnia dawałam ok 1/3 a drugiego resztę

a może dopóki nie podajesz pełnej porcji to gotuj? gotowane można mrozić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry