Widok

Mrożenie jedzenia ze słoiczków

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie za 100 punktów...Czy można otworzyć, po porcjować i zamrozić jedzenie ze słoiczków?? Chodzi mi oczywiście o słoiczki z jedzeniem dla maluchów.

My dopiero startujemy z rozszerzaniem diety i młoda je na razie 15 gram marchewki:) Akurat marchewkę mam jeszcze swoją ale zaraz będę musiała się posiłkować słoiczkami i tak sobie pomyślałam że mogłabym podzielić jedzenie ze słoiczka i pomrozić małe porcje...
Ale nie wiem czy tak można....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uuuu chyba nie tzn ja bym nie ryzykowała

słoiczek może stać w lodówce 48h-czyli na 3 dni wystarczy

ja na początku też dawałam po odrobinie ale jak już produktów było kilka to ja jednego dnia dawałam ok 1/3 a drugiego resztę

a może dopóki nie podajesz pełnej porcji to gotuj? gotowane można mrozić
No właśnie marchewkę mam ugotowaną, podzieloną na mini porcje i pomrożoną. Ale zaraz mi się skończy ta marchewka a innych warzyw nie mam a tych ze sklepu nie chce gotować i dawać.

Najgorsze jest to że na razie nie widzę tego żeby młoda zjadła nawet 1/3 słoika:) ledwo je 3 łyżeczki. nie że jej nie smakuje ale po prostu jeszcze nie umie:)

No nic najwyżej ja będę dojadała po niej te słoiczki .... ale myślałam że może można je sobie pomrozić:) bo ja mam takiego małego bzika na punkcie mrożenia:)))
nyzosia ja mam taki sam problem jak ty:) ale u mnie mąż dojada jabłuszka i marchewkę po małej:):)
resztki słoiczkowe u mnie lądowały w sosach do spaghetti czy czymś podobnym-takiego ziemniaka z dynią ja bym nie zdzierżyła:P
To potrwa chwilę i zaraz będzie wciągać połówki małych słoiczków a za następne kilka dni - już całe.

Dorosły pewnie by miał się dobrze po takim przechowywaniu żywności, ale z takim maluchem bym nie ryzykowała - po każdej innej kupie będziesz się zastanawiać, czy to ma jakiś związek.
zgadzam się z Agatha - nawet się nie obejrzysz jak Mała będzie zjadać najpierw 1/3 słoiczka, później połowę :) to się dzieje szybko ;)

ja nie widzę najmniejszego sensu bawienia się w mrożenie jedzenia słoiczkowego, a później rozmrażanie tego...
No dobra przekonałyście mnie:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry