Widok

Nerwowe niemowlę? Pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie juz nie wiem co mamy robic nasza Maja jest bardzo nerwowa, zasypia tylko na rekach a jak probuje odlozyc to zaraz placze, podczas snu macha raczkami,wzdryga i ma tiki, czesto zaplakuje podczas snu. -brzuszek jeest ok, kupki robi,karmie butelka mleko nan i moje. W nocy spi po 2h . Co mam robic?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Justi opisujesz moja coreczke. chyba porozmawiam we wtorek z moja pielegniarka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
goralko-Olu z calym szacunkiem,ale chyba nie wiesz jakie zachowanie dziecka ma na mysli autorka wątku.Zwykłe tiki i machanie łapkami to ma kazde dzieciątko,a tu chyba nie o to chodzi.:)
Betti-moj porod trwał 20 godzin i byl bardzo ciezki.neuroog twierdzi,ze to moze byc przyczyną nerwowosci dziecka.Moja corka niedosc ze w dzien prawie nie sypia(sa dni ze udaje sie jej spac max 2 godz ale rzadko),to ma straszne problemy z zasypianiem,gdyz ciagle sie wierci,wypina,wierzga calym cialem.jest w ciaglym ruchu.w trakcie jedzenia,nawet podczaa snu.czasem nawet maly ruch czy dzwiek doprowadza do placzu.Aha,przed kazdym zasnieciem praktycznie najpierw jest 20-30 minutowy "koncert"z wierzganiem sie,a potem dopiero zasypia.Wszystko szybko ją nudzi,nie umie skupic sie na jednej rzeczy dluzej niz 5-10 min(bujaczek,mata edukacyjna itp).Oczywiscie nie cierpi ubrań-jak lezy nago to jedyne chwile kiedy jest wrecz wniebowzieta.moze sie drzec wnieboglosy,ale jak sie ja rozbierze to odrazu jest cisza.Suma sumarum-neurolog chyba ma rację,ale usg i tak bede robila dla pewnosci.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
Sa dni gdzie spi lacznie np. 4 h i drzemie na rekach po 10 min czasami, nie lubi byc przebierana, dotykana i ubierana, wscieka sie a jak juz wlaczy jej sie placz to b. ciezko ja uspokoic. Mam nadzieje ze jej przejdzie jak bedzie starsza i zacznie sie czyms interesowac tylko kiedy to bedzie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
beti to co piszesz nie świadczy o nerwowości: moje dziecko też zasypia na trękach jak większość dzieci w tym wieku, triki to u noworodków normalne, odrzucanie rączek np. i inne-poczytaj w internecie,, w nocy do tej pory budzi się na jedzeni co 2 h położna i pediatra mówi, że to ok -potrzebuje. W ciągu dnia też mało śpi ale jest pogodny i dużo się uśmiecha i nie sądzę, że to objawy o których piszesz świadcza o nerwowości. Tak ma małe dziecko.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moj porod trwal 27 h i zakonczyl sie cesarka wiec moze to zeczywiscie jest przyczyna? bidulka ja tu o niej pisze ze jest nerwowa a ona wlasnie zasnela na 2,5 h jezu jak sie ciesze az mi sie wyc chce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
u nas to samo.neurolog stwierdzila,ze mala ma po prostu bardzo wrazliwy uklad nerowowy spowodowany prawdopodobnie dlugim i ciezkim porodem.Z tego co mowila,to jej to minie po pol roku albo po roku:].
Jednak kazala zrobic w razie czego usg przezciemiączkowe dla sprawdzenia.Proponuję Ci również wizyte u neurologa...dla sprawdzenia czy wszystko ok.
Dobrze wiem jak ciezko jest z takiego typu dzieckiem....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek też jest niezwykle nerwowym dzieckiem ( w sierpniu 2008r. skończył roczek ) , płacze bardzo często, nawet bije nas po twarzy, a w nocy do tej pory budzi się po 3-4 razy z wielkim płaczem - ciągle go nosimy i przytulamy !! Pediatra poradziła , abym udała się do neurologa i psychologa dziecięcego . U neurologa już byłam - stwierdziła że mały zdrowy, tylko bardzo nerwowy. Teraz zobacze co psycholog dziecięcy na to ......
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry